Dit is wat Jensen Ackles te zeggen had over zijn tijd op 'Days Of Our Lives

Inhoudsopgave:

Dit is wat Jensen Ackles te zeggen had over zijn tijd op 'Days Of Our Lives
Dit is wat Jensen Ackles te zeggen had over zijn tijd op 'Days Of Our Lives
Anonim

Jensen Ackles is vooral bekend om zijn langlopende periode als Dean Winchester op Supernatural. Daarvoor was hij Alec/X5-494 in Dark Angel en Jason Teague in Smallville, en onlangs nam hij een nieuwe rol aan als Soldier Boy in The Boys.

Zijn fantasie/sci-fi credo is solide, maar voor zijn grootste en bekendste rollen, had hij zijn eerste grote doorbraak in de showbusiness als Eric Brady in de soapserie Dagen van ons leven. Ackles speelde de rol van 1997 tot 31 juli 2000, en hij heeft er in de loop der jaren niet zo veel over gesproken.

8 Hij beschreef een schietpartij tijdens de show van Donny en Marie (Osmond) in 1998

Jensen Ackles Donny en Marie 1999
Jensen Ackles Donny en Marie 1999

In 1998 verscheen Ackles in een talkshow overdag, georganiseerd door de broers en zussen Donny en Marie Osmond. Hij beschreef een scène waarin zijn personage hoort dat een vrouw naast de deur wordt aangevallen. 'Dus ik sta voor de deur en ik word verondersteld de deur in te trappen', legde hij uit. "Het is een van die deuren met de drie grote panelen, en ze zeggen: 'je moet er hard tegenaan trappen, het gaat niet zomaar openvliegen'." Jensen schopte zo hard als hij kon. "Wham, dwars door de deur … de deur ging niet open." Hij maakte geen vrienden met de ervaring. "De bemanning was niet blij, omdat ze nog een half uur moesten besteden aan het opnieuw doen van de deur."

7 Zijn veteraan co-ster speelde een grap met hem op zijn eerste dag op de set

Eric-Brady-Days-Jensen Ackles
Eric-Brady-Days-Jensen Ackles

Op Leeza, een andere talkshow overdag in 1998, sprak Ackles over zijn bewondering voor Deirdre Hall, destijds de koningin van de soaps – en zijn moeder in de show."Ze is geweldig, ze heeft me zoveel geleerd - zij en Drake allebei", zei hij, verwijzend naar Drake Hogestyn, die John Black speelde.

“De eerste dag dat ik op de set sta, word ik met deze twee in een scène geduwd. Natuurlijk, het is net als de koning en de koningin, hallo! En Drake zet me aan tot deze kleine grap.' Drake liet hem 'jullie' zeggen, wat een stokpaardje van Deirdre was. Ze verstijfde op de set om hem te corrigeren terwijl Hogestyn hem uitlachte.

6 Hij kon niet geloven dat hij was genomineerd voor een Emmy in zijn eerste jaar met ‘Days’

Dagen van ons leven
Dagen van ons leven

Ackles was meteen een sensatie in de rol van Eric en kreeg in 1998 een Emmy Award-nominatie voor Outstanding Younger Actor in a Drama Series. Een verslaggever haalde hem dat eerste jaar in op de rode loper en vroeg hem als hij zich ooit in die situatie had voorgesteld. "Geen idee. Ik had geen idee. Dit is nog steeds geweldig voor mij, om dit soort eer te hebben voor zoveel mensen, en om op zo'n manier erkend te worden, het is geweldig", zei hij. Hij gaf toe dat hij geen toespraak had voorbereid. "Als ik win, help God me dan om het juiste te zeggen, en als ik het niet doe, dan is het allemaal goed", zei hij.

5 Zelfs vanaf het begin dacht hij echter aan de toekomst

jensen-ackles-arianne-zucker-dagen-van-ons-leven
jensen-ackles-arianne-zucker-dagen-van-ons-leven

Ackles zou in 1999 en ook in 2000 genomineerd worden voor een Emmy voor Outstanding Younger Actor in a Drama Series. Hoewel hij niet zou winnen, zinspeelde een interview op de rode loper (hierboven vermeld) voor de prijsuitreiking van 1998 al op zijn toekomstplannen. De verslaggever vroeg hem wat hij zou doen als zijn contract met Days afgelopen was. "Ik weet het niet, ik ga het gewoon nemen zoals het gaat, en gewoon rollen met de stoten," zei hij. "Als ik op de show blijf en meer werk doe, weet ik dat ik het geweldig zal vinden. Maar als ik besluit om uit te gaan en andere dingen te doen, dan zal ik ook gelukkig zijn.”

4 Hij sprak met tienermensen over zijn fanmail als Eric Brady in 1999

Jensen-Ackles-Eric-Brady-Days
Jensen-Ackles-Eric-Brady-Days

In 1999 sprak een verslaggever van Teen People met Ackles op een rode loper-evenement in 1999, en de discussie ging over naar zijn fans. Ackles zei dat hij regelmatig geschenken van zijn fans ontving - en hij waardeerde ze allemaal. "Het zijn gekke dingen, maar het is leuk - de kleine cadeautjes, de prullaria die ze sturen," zei hij. Hij legde uit dat ze vaak werden gevoed door iets wat hij in een tijdschriftinterview had gezegd.

“Je krijgt een artikel, je zegt dat je van varkens houdt, voor je het weet, krijg je links en rechts opgezette varkens. Het is leuk', zei hij. “Zeer ondersteunend – ze zijn erg cool. Ik hou van ze allemaal.”

3 Tijdens een evenement in 2011 lachten hij en Jared om de clip 'Days' in de aflevering 'The French Mistake'

Jensen Ackles - De Franse fout
Jensen Ackles - De Franse fout

"The French Mistake" is een aflevering van Supernatural waarin de gebroeders Winchester naar een alternatieve realiteit worden gestuurd waar bovennatuurlijke wezens niet bestaan, en het zijn acteurs Jensen en Jared. Het is een favoriet bij de fans, en tijdens een evenement in 2011 vroeg iemand naar de clip van Days of Our Lives die Jared op een laptop speelt in de aflevering - in een sluwe knipoog naar zijn voormalige acteeroptreden. “Ik schrok me dood toen ik het zag. Ik keek ernaar en ik dacht…'dat is niet…nee…dat ben ik. Oh God!" hij zei. "Ik denk dat Jared zo hard aan het huilen was, omdat ze ons niet vertelden dat het op de computer stond."

2 Hij herinnerde zich dat hij samen met Days' acterende veteranen op ChiCon in 2012 werkte

Jensen Ackles
Jensen Ackles

Op de 70e World Science Fiction Convention, gehouden in Chicago in 2012, verscheen Ackles als onderdeel van het bovennatuurlijke contingent. Toen een fan vroeg naar de vooruitgang die hij had geboekt in zijn acteervak, bracht hij Days ter sprake. “Het spelen van een personage gedurende 8 jaar kan voor sommige mensen een uitdaging zijn, en dat heb ik al vroeg geleerd toen ik op Days of Our Lives was, omdat er personages zijn die al 25 jaar meegaan of zoiets. Ik herinner me dat Alison Sweeney zei dat ze zichzelf voortdurend opnieuw moeten uitvinden, zodat het personage niet oud wordt. Je wilt het veranderen zodat het publiek de interesse niet verliest.”

1 Hij maakte grapjes over zijn soap-verleden tijdens een 'Supernatural' Convention Event

Jared Padalecki en Jensen Ackles
Jared Padalecki en Jensen Ackles

In 2017 verschenen Ackles en Padalecki op een congres en beantwoordden ze vragen van fans. Een paar fans vroegen beide acteurs naar hun eerdere rollen, en het gesprek kwam (opnieuw) op de aflevering "The French Mistake" van Supernatural. Een fan vroeg hoe hij het vond om zichzelf te zien acteren in een scène uit Days. "In verlegenheid gebracht? Beschaamd?" hij vroeg. Toen de crew de clip voor het eerst verzamelde voor hun repetities van de aflevering, lachten zijn co-sterren. "Ik herkende me niet", gaf Ackles toe. Hij maakte grapjes over hoe scènes in soapseries worden geblokkeerd. "Ja, dat was een heel raar tafereel", zei hij.

Aanbevolen: