Dit is wat Ethan Hawke te zeggen had over zijn rol in 'The Purge

Inhoudsopgave:

Dit is wat Ethan Hawke te zeggen had over zijn rol in 'The Purge
Dit is wat Ethan Hawke te zeggen had over zijn rol in 'The Purge
Anonim

Toen The Purge in 2013 voor het eerst op het grote scherm verscheen, bracht het $ 89 miljoen op en werd het meteen een popcultuurfenomeen. Zuiveringskostuums stegen in populariteit voor Halloween en in 2014 creëerde Universal Parks & Resorts een "schrikzone" met een Purge-thema, waar acteurs in kostuum de parkgangers zouden besluipen en angst aanjagen.

Hoewel de film geen revolutie teweegbracht in het horrorgenre zoals andere films, resoneerde de combinatie van actie en thriller binnen krachtige politieke thema's met landelijke kijkers. Fans wilden meteen een vervolg.

Zo bracht The Purge-franchise drie andere succesvolle films uit met de belofte van een vijfde die op 10 juli 2020 wordt uitgebracht. De releasedatum voor The Forever Purge werd echter uitgesteld tot 2021 vanwege de pandemie.

Terwijl fans reikhalzend uitkijken naar de release van deze vijfde en mogelijk laatste film, is het nu een goed moment om de eerste vier Purge-films bij te praten en erachter te komen waarom de franchise zo succesvol werd. Ethan Hawke, die speelde in The Good Lord Bird die dit jaar werd uitgebracht, was alleen in de eerste Purge-film, maar hielp de film in de schijnwerpers te zetten. Ontdek waarom Hawke zich bij het project heeft aangesloten en waarom het betekenisvol was voor hem en zijn carrière.

Toen Hawke het script voor 'The Purge' las, was hij verslaafd

In een interview in 2013 met Celebs onthulde Hawke waarom hij door The Purge terug werd gelokt in het horrorgenre. Hij was net klaar met de film Sinister en in het begin leek het er niet op dat hij snel weer in horror zou stappen. Toen hij eenmaal het script voor The Purge hoorde, veranderde dat echter snel.

"Het is de originaliteit van het concept", begon Hawke. “James DeMonaco en ik hadden samen gewerkt aan een remake van een John Carpenter-film, Assault on Precinct 13. En we vonden het geweldig om die film te maken. En toen ik Sinister met Jason deed, hadden we het over James en wat een geweldige, onderschatte filmmaker hij is. Jason raakte erg enthousiast over dit script [The Purge] en gaf het aan mij. Dus [het was] de combinatie van die twee jongens, Jason en James stuurden me dit."

Hawke legde verder uit waarom het script zo sterk bij hem resoneerde. "Het voelde als een ouderwetse genrefilm waar ik opgroeide toen ik naar keek," zei hij glimlachend. "Het bereikt het eerste doel van de genrefilm, namelijk gewoon enorm leuk zijn. Ik bedoel, het is gewoon vermakelijk als de hel En dan doet het dit tweede doel, namelijk iets hebben om over na te denken als het voorbij is.”

Hawke bespreekt waarom hij werd aangetrokken door het complexe personage dat hij speelde

Hawke is zich er volledig van bewust dat hij tijdens zijn tijd in Hollywood geen drastisch verschillende rollen heeft gespeeld. Dit weerhoudt hem er echter niet van om goede scripts te vinden en zijn kunst te blijven oefenen.

"Ik begon met acteren toen ik dertien was", zei Hawke in het Celeb-interview. “Dus, ik heb geprobeerd te spelen in allerlei verschillende genres van het maken van films. Ik ben niet zo'n goede acteur dat ik mezelf een beetje kan veranderen in deze verschillende mensen. Maar ik kan proberen goede scripts te vinden die me in verschillende werelden plaatsen… Dat helpt me om een betere acteur te worden. Het helpt me nieuwsgierig en enthousiast te blijven over het maken van films.”

In een interview in 2014 met Collider ging Hawke dieper in op de complexiteit van het personage dat hij speelde, James Sandin.

"Dit personage was in veel opzichten erg moeilijk om te spelen, omdat hij niet echt een slechterik is", zei Hawke. "Hij denkt dat hij een goede vent is. Het is gemakkelijk om een schurk te spelen en het is gemakkelijk om een held te spelen. Deze man bevindt zich in deze rare grijze zone van een persoon, die schuldig is aan veel negatieve dingen in zijn leven, maar zich er niet van bewust is, en hij wordt langzaam wakker.”

Hawke verkent politieke thema's in The Purge

Een van de meest succesvolle componenten van The Purge is het vermogen van het verhaal om commentaar te leveren op belangrijke politieke kwesties in Amerika. De film gaat namelijk over de spanning tussen arm en rijk en hoe de rijken profiteren van de armen die elkaar onderaan bevechten.

Hawke leek gefascineerd door dit concept toen hij een rol in The Purge accepteerde. "Het is een beetje een radicaal, belachelijk idee", gaf hij toe in het Celeb-interview. “Maar het roept veel nadenken op over manieren waarop het niet zo vergezocht is … Het is een popcornfilm op vrijdagavond. Maar tegelijkertijd is het radicaal leuk en heeft het iets radicaals te zeggen.”

The Purge was zeker niet de eerste en zal zeker niet de laatste horrorfilm zijn die commentaar geeft op politieke kwesties. Sterker nog, horrorfilms met politieke thema's hebben de afgelopen jaren nogal wat opschudding veroorzaakt. Neem Jordan Peele's Get Out (2017) of Jamie Lee Curtis' opkomende films over klimaatverandering. Hollywood heeft ontdekt dat er een behoorlijk publiek is voor gruwelen met politiek commentaar, en filmmakers maken van deze gelegenheid gebruik zolang het duurt.

Aanbevolen: