10 Interessante details over het aankomende album van Billie Eilish, 'Happier Than Ever

Inhoudsopgave:

10 Interessante details over het aankomende album van Billie Eilish, 'Happier Than Ever
10 Interessante details over het aankomende album van Billie Eilish, 'Happier Than Ever
Anonim

Billie Eilish is terug en deze keer laat ze haar iconische groen-neonhaar vallen. Hoewel het voor een tienermeisje niet vreemd is om hun haar te kleuren, werd het voor Billie Eilish een teken van een nieuw album aan de horizon. Met de titel Happier Than Ever, zal het tweede album de weg vrijmaken voor de Grammy-winnende zangeres om haar coming-of-age-tijdperk te verkennen.

Zal Eilish op deze plaat samenwerken met haar broer Finneas? Zullen er functies zijn? Wanneer is de geplande releasedatum? Hier zijn tien interessante details waar we tot nu toe over hebben gegraven over Happier Than Ever.

10 Zijn eerste single, 'My Future', werd vorig jaar uitgebracht

Vorig jaar in juli brak ze het internet toen ze 'My Future' uitbracht, de leidende single van haar aankomende album. Het is een lo-fi en R&B ballad met hier en daar een vleugje soul en een oproep tot eigenliefde en persoonlijke empowerment. "I'm in love / With my future", zingt ze. "Maar niet met iemand anders / Ik wil mezelf gewoon leren kennen."

9 Er zijn 4 singles uitgebracht van het album

Maanden later bracht ze de tweede single uit, "Therefore I Am", die vergezeld ging van een pakkende muziekvideo van haar zorgeloos dansen en eten wegrukken in een leeg winkelcentrum.

"Your Power" werd uitgebracht in april van dit jaar en de muziekvideo debuteerde met Eilish' nieuwe blonde look. De laatste single tot nu toe, "Lost Cause", is een gecertificeerd zomerlied en een oproep tot een slaapfeestje. Het werd uitgebracht in juni.

8 Alle nummers zijn geschreven en geproduceerd door de zangeres en haar broer

Net als haar vorige plaat, When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, worden alle nummers in Happier Than Ever geschreven en geproduceerd door haar en haar broer Finneas. Sinds ze op 13-jarige leeftijd werd neergeschoten met het zachte deuntje "Ocean Eyes", werken de twee samen voor hun respectievelijke kunsten. Ze zijn solide partners in crime geweest en hebben veel prijzen gewonnen bij de Grammy's, waaronder Producer of the Year, Non-Classical.

7 Het hele album is volledig gemaakt tijdens de pandemie en quarantaine

Toen de aanhoudende COVID-19-pandemie uitbrak, had Billie Eilish slechts drie dates buiten haar Where Do We Go? Wereld tournee. Dat gezegd hebbende, het gaf het duo meer tijd om het volgende album te maken. Ze waren tijdens de quarantaine samen opgesloten in de kelderstudio van Finneas' nieuwe huis, wat resulteerde in het tweede album van de Grammy-winnende tienersensatie.

6 Het markeert het vertrek van de zangeres uit haar wijde kleren-tijdperk

Sinds haar sterrendom begon, is het lichaamsbeeld van Billie Eilish een constante mediaconsumptie geweest. In feite had ze een behoorlijk lange tijd geworsteld om haar lichaam te accepteren. In een interview met Vogue bekende ze dat ze haar lichaam 'haat' en 'alles zou doen om in een ander lichaam te zijn'. Dus toen ze haar wijde kleren dumpte en haar gloednieuwe 'blonde bombshell'-look debuteerde voor Vogue's juni 2021-editie, zorgde ze ervoor dat iedereen wist dat er een nieuw tijdperk zou komen.

5 Haar beruchte Vogue-look was helemaal haar idee

Een nieuwe look betekent een nieuw album, en het was haar idee om een door Betty Brosmer geïnspireerde te omarmen

"stijlvolle, ouderwetse pin-up" look.

"Ik heb letterlijk nog nooit iets in dit rijk gedaan", zei de zangeres over de look. "Weet je, behalve als ik alleen ben en st… Mijn ding is dat ik kan doen wat ik wil."

4 De looptijd van het album zal 56 minuten bedragen, voor 16 nummers

Tijdens een vraag-en-antwoordsessie met fans op Instagram, onthulde Billie Eilish dat haar aankomende album zestien nummers in gedachten zou hebben. Zoals opgemerkt op haar officiële Apple Music-pagina, zullen alle zestien nummers 56 minuten duren. Het is bijna een uur, vergeleken met 42 minuten van haar vorige debuut. Tot aan dit schrijven zijn er echter geen bevestigde functies in dit album, net als haar vorige plaat.

3 Ze gaat de wereld rond om het album volgend jaar te promoten

Om het album voort te stuwen, kondigde Eilish aan dat ze klaar is om fans terug te verwelkomen bij haar concerten. Met de titel Happier Than Ever World Tour start de tienerpopsensatie op 3 februari 2022 de wereldtournee in New Orleans. Er zijn ook nog twee data in Madison Square Garden in New York City voordat ze naar het VK, Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en meer.

2 Alle singles zijn binnengekomen in de top 10 van de 'Billboard's 100'-hitlijst

Billie Eilish is een commerciële kracht, dus het is geen verrassing dat alle vier de uitgebrachte singles de top tien van de Billboard 100-hitlijst zijn binnengekomen. "My Future" piekte op nummer zes tot aan dit schrijven, "Therefore I Am" op nummer twee, "Your Power" op nummer tien en "Lost Cause" moet de grafiek nog zien.

1 Het wordt deze zomer uitgebracht

Ze zal het album op 30 juli 2021 uitbrengen via een gezamenlijke deal van Darkroom en Interscope Records. In dezelfde maand zal haar labelgenoot van Interscope en zangeres Lana del Rey ook haar aankomende achtste studioalbum uitbrengen, Blue Banisters.

"Ik denk niet dat ik hetzelfde album zou hebben gemaakt, of zelfs het album helemaal niet, als het niet voor COVID was", vertelde ze Stephen Colbert over het creatieve proces achter het album. “Dat betekent niet dat het helemaal over COVID gaat, het is gewoon dat als dingen anders zijn in je leven, je anders bent."

Aanbevolen: