Hoeveel werd Michael J Fox betaald voor de 'Back To The Future'-films?

Inhoudsopgave:

Hoeveel werd Michael J Fox betaald voor de 'Back To The Future'-films?
Hoeveel werd Michael J Fox betaald voor de 'Back To The Future'-films?
Anonim

Als mensen terugkijken op films uit de jaren '80 en vroege jaren '90, zijn er een handvol films die er echt uitspringen. Voor het grootste deel zijn die films sciencefiction- of actiefilms zoals Return of the Jedi, Top Gun, Raiders of the Lost Ark of Batman.

Hoewel Back to the Future zeker enkele sci-fi-elementen heeft, heeft het weinig gemeen met die andere films. Back to the Future is immers een veel intiemer verhaal dat zich richt op het feit dat het leven van mensen in een oogwenk kan veranderen. Bovendien is de belangrijkste reden waarom zoveel mensen van die film houden, dat ze geïnvesteerd zijn in de relaties die de hoofdpersonen van de film delen.

Michael J Fox Red Carpet
Michael J Fox Red Carpet

Aangezien Back to the Future een personage was, had de film nooit kunnen slagen als het publiek niet van zijn hoofdpersonage, Marty McFly, hield. Gelukkig, voor alle betrokkenen, werd McFly tot leven gebracht door Michael J. Fox en hij is een van de meest beminnelijke acteurs in de geschiedenis van Hollywood. Aangezien Back to the Future een enorme hit was aan de kassa en Fox zo'n belangrijke rol speelde in het succes ervan, rijst een voor de hand liggende vraag: hoeveel werd hij betaald om in de film te spelen?

Originele plannen

Sinds Back to the Future zo'n geweldige film is, heeft het een ongelooflijk toegewijde fanbase ontwikkeld. Hoewel er enkele details over de film zijn waarvan het jaren duurde voordat veel van die fans het opmerkten, zijn er bepaalde feiten over de film die algemeen bekend zijn. De overgrote meerderheid van Back to the Future-fans weet bijvoorbeeld al dat Michael J. Fox niet de eerste acteur was die werd ingehuurd om de film te headlinen.

Vanaf het moment dat regisseur Robert Zemeckis en producer Bob Gale Back to the Future bedachten, wilden ze dat Michael J. Fox Marty McFly zou spelen. Helaas speelde Fox op dat moment nog steeds de hoofdrol in de populaire sitcom Family Ties en de producers van die show zouden zijn schema niet genoeg vrijmaken zodat hij kon schitteren in Back to the Future.

Eric Stoltz Terug naar de toekomst
Eric Stoltz Terug naar de toekomst

Aangezien Michael J. Fox in eerste instantie niet mocht spelen in Back to the Future, werd Erix Stoltz ingehuurd om Marty McFly te spelen. Helaas voor Stoltz, nadat hij veel beeldmateriaal had geschoten, concludeerden de producent en regisseur van de film dat hij niet de juiste persoon was om McFly tot leven te brengen, dus ontsloegen ze hem. Volgens rapporten nam Stoltz de rol te serieus en ging hij zelfs zo ver dat hij altijd in karakter bleef toen hij één set was. Hoewel method acting voor veel acteurs heeft gewerkt, moest Marty McFly een sympathiek personage zijn, dus wilden de producers een acteur die een lichtere toon aan de rol zou geven.

Terug naar plan A

Toen de krachten achter Back to the Future Eric Stoltz ontsloegen, moesten ze terug naar de tekentafel. In plaats van te proberen een geheel nieuwe acteur te vinden, benaderden ze opnieuw de producenten achter Family Ties, en deze keer lieten ze Michael J. Fox beslissen of hij in de film wilde spelen. Toen Michael J. Fox het script voor Back to the Future las, besloot hij dat hij in de film wilde spelen.

Hoewel Michael J. Fox in Back to the Future wilde schitteren en de mensen achter de film hem in de rol wilden, was het niet zo eenvoudig. Back to the Future stond immers gepland om te filmen op dezelfde dagen dat Family Ties werd geproduceerd. Gelukkig konden de show en de film op verschillende tijdstippen van de dag worden opgenomen, zodat Fox beide kon doen. Het schema van Fox zou echter zo intens zijn dat hij 's nachts slechts ongeveer vijf uur slaap zou krijgen en dat hij praktisch elk moment dat hij wakker was op de ene of de andere set zou doorbrengen.

Michael J. Fox Terug naar de toekomst achter de schermen
Michael J. Fox Terug naar de toekomst achter de schermen

Gezien het intense Back to the Future-schema van Michael J. Fox en hoe graag de mensen achter Back to the Future hem wilden, heb je misschien aangenomen dat hij een fortuin kreeg om in de film te spelen. Volgens IMDb.com ontving Fox echter slechts $ 250.000 om te schitteren in Back to the Future, wat verbazingwekkend is aangezien de film bijna $ 400 miljoen opleverde aan de kassa. Bovendien heeft de film ongelooflijk veel geld verdiend met de verkoop van homevideo's.

Een enorme verhoging

Toen Back to the Future een enorme hit werd, werden er snel plannen gemaakt om een paar vervolgen te produceren. Omdat fans van Back to the Future nooit sequels zouden hebben geaccepteerd zonder Marty McFly, zat Michael J. Fox aan het stuur toen hij onderhandelde over zijn deal voor die films. Om die reden kreeg Fox volgens IMDb elk $ 5 miljoen voor Back to the Future II en Back to the Future III.

Michael J. Fox Terug naar de Toekomst II Stunt
Michael J. Fox Terug naar de Toekomst II Stunt

Natuurlijk moet Michael J. Fox dolblij zijn geweest om $ 10 miljoen te ontvangen voor de twee Back to the Future-vervolgen die tegelijkertijd werden geproduceerd. Dat betekent echter niet dat het voor de acteur gemakkelijk was om aan die films te werken. Immers, terwijl Fox een stunt aan het filmen was voor Back to the Future II, ging het op een grote manier mis en verloor hij bijna zijn leven.

Aanbevolen: