Hoeveel werd Josh Brolin betaald voor Thanos in de Avengers-films?

Inhoudsopgave:

Hoeveel werd Josh Brolin betaald voor Thanos in de Avengers-films?
Hoeveel werd Josh Brolin betaald voor Thanos in de Avengers-films?
Anonim

Zoals bioscoopbezoekers over de hele wereld al weten, is het Marvel Cinematic Universe zo'n enorm succes geworden dat het soms alomtegenwoordig kan lijken in de filmwereld. Wat veel mensen echter lijken te vergeten, is dat het maken van Iron Man uit 2008 een enorm risico was dat ertoe had kunnen leiden dat Marvel de filmrechten van veel van hun geliefde personages zou verliezen.

Natuurlijk, tegen de tijd dat Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame werden gemaakt, hoefde Marvel zich geen zorgen meer te maken over het verlies van hun personages als de films mislukten. Er was echter iets waar de producenten van die films zich absoluut mee bezig moesten houden, de uitpuilende looncheques die de grootste sterren van de franchise eisten.

Naast alle salarissen die de terugkerende sterren van Marvel eisten voor de laatste twee Avengers-films tot nu toe, moesten de producenten ook wat geld opzij zetten voor een nieuwe ster. Aangezien de acteur als Thanos wordt gecast, lijdt het geen twijfel dat Josh Brolin een integrale rol zou gaan spelen in het succes van Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Dat roept een voor de hand liggende vraag op, hoeveel werd Brolin betaald voor die twee films?

Het filmische evenement van je leven

In de afgelopen decennia is het steeds gebruikelijker geworden dat de kassa wordt gedomineerd door de nieuwste release in een grote filmfranchise. Er zijn tegenwoordig zoveel evenementfilms uitgebracht dat het niet meer zo spannend is als er een nieuwe Star Wars- of Fast and Furious-film uitkomt.

Aan de andere kant, toen fans hoorden dat Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame zouden worden uitgebracht, zou het een understatement zijn om te zeggen dat bioscoopbezoekers enthousiast waren. Die twee films waren tenslotte het hoogtepunt van alle MCU-films en tv-programma's die voor hen waren uitgekomen.

Brolin's Big Bucks

Na de release van Avengers: Infinity War leek de massa meteen gefascineerd door hoe groot het verhaal van de film was. Behalve dat ze geïnteresseerd waren in hoe Marvel zo'n enorm verhaal tot leven heeft gebracht, waren veel MCU-fans erg geïnteresseerd om te weten hoeveel de hoofdsterren van de film werden betaald voor hun hoofdrollen. Gelukkig voor hen duurde het niet lang voordat er naar verluidt veel informatie over de salarissen van de acteur werd onthuld.

Als het gaat om het salaris van Josh Brolin's Avengers: Infinity War, zou het logisch zijn geweest als hij een fortuin had gekregen. Immers, zoals fans van die film al zullen weten, was Thanos misschien wel de belangrijkste ster van de film. Aan de andere kant, aangezien Brolin tot dan toe alleen cameo-optredens in MCU-films had gemaakt, zou het geen enorme deal zijn geweest om een andere acteur als Thanos te casten. Als gevolg hiervan had Brolin niet de krachten om bij Marvel over het vat te zijn op dezelfde manier als zijn co-sterren.

Uiteindelijk kreeg Josh Brolin naar verluidt $ 5-6 miljoen betaald om te schitteren als Thanos in Avengers: Infinity War. Dat is natuurlijk een exorbitant bedrag, maar mensen als Robert Downey Jr., Chris Evans en Scarlett Johansson kregen veel meer betaald. Maar gezien het feit dat die acteurs de MCU uitbouwden tot de meest succesvolle filmfranchise aller tijden, lijkt dat heel eerlijk.

Helaas zijn er op het moment van schrijven geen betrouwbare rapporten over Josh Brolin's Avengers: Endgame-salaris beschikbaar. Waar je echter rekening mee moet houden, is dat Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame back-to-back zijn gefilmd. Met dat in gedachten lijkt het veilig om aan te nemen dat Brolin een vergelijkbaar bedrag verdiende voor de laatste van de twee films. Brolin stemde tenslotte in met zijn Avengers: Endgame-salaris voordat Avengers: Infinity War werd uitgebracht en een enorm succes werd.

De beste beslissing

Op dit moment is het overduidelijk dat het uitbeelden van Thanos in het Marvel Cinematic Universe enorme dingen heeft gedaan voor de carrière van Josh Brolin. Per slot van rekening zal het opscheppen dat je een cruciale rol speelde in twee van de meest winstgevende films in de filmgeschiedenis waarschijnlijk iemands carrière vooruit helpen. Toen Brolin er echter mee instemde om in die films te spelen, was het heel goed mogelijk dat ze zouden falen, aangezien de verwachtingen voor hen zo hoog waren dat het missen van het doel catastrofaal zou kunnen zijn.

Tijdens een optreden op de Team Deakins-podcast onthulde Josh Brolin dat hij in het verleden was gevraagd om in stripfilms te spelen. Ik heb nogal wat van die dingen afgewezen en opnieuw waren mensen als 'geld!'” Aangezien een grote betaaldag blijkbaar niet voldoende was om Brolin te overtuigen om die sprong in het verleden te maken, vraag je je misschien af waarom hij uiteindelijk overeengekomen om Thanos te spelen.

Het blijkt dat de belangrijkste reden waarom Josh Brolin ermee instemde om Thanos te spelen, is dat het personage zo'n badass was.“Toen ze bij me kwamen, gaven ze me een grote bijbel. Ik vond het geweldig dat het allemaal [van hen] waren. Als het een van de Avengers was geweest - en ik meen dit niet, ik zou dit waarschijnlijk niet moeten zeggen, maar ik ga het gewoon zeggen - zou ik het waarschijnlijk niet hebben gedaan. Maar het feit dat het allemaal de Avengers waren tegen deze ene man, dat vond ik wel leuk.”

Aanbevolen: