Seinfeld' voltooide deze aflevering volledig zonder script

Inhoudsopgave:

Seinfeld' voltooide deze aflevering volledig zonder script
Seinfeld' voltooide deze aflevering volledig zonder script
Anonim

Friends, The Office, The Fresh Prince of Bel-Aire en zelfs Spongebob Squarepants zijn bekende namen in de wereld van televisiecomedy en hebben een grote invloed gehad op de Amerikaanse popcultuur. Volgens IMDB is Seinfeld echter de nummer 1 beste comedy-tv-show aller tijden. Het was zo succesvol dat herhalingen van de show de cast nog steeds aanzienlijke roy alty's opleveren. Maar hoe kon een show over niets zoveel succes behalen? Het bleek dat sommige van de meest hilarische momenten in de show volledig zonder script waren.

Hoe de aflevering van de parkeergarage volledig zonder script eindigde

De cast van Seinfeld in de aflevering The Parking Garage
De cast van Seinfeld in de aflevering The Parking Garage

Het script verlaten kan een behoorlijk groot risico zijn omdat het niet altijd de beoogde ontvangst krijgt. Wanneer er echter een niet-gescripte grap landt, is de beloning het zeker waard. Hetzelfde kan gezegd worden voor hilarisch getimede niet-gescripte fouten en onbedoelde uitglijders.

Seizoen 3, aflevering 6 van Seinfeld getiteld "The Parking Garage" presenteert het typische "niets"-scenario waar de show het meest bekend om was. Het gaat om alle 4 de hoofdpersonen (Jerry, Elaine, George en Kramer) in de parkeergarage van een winkelcentrum in New Jersey.

Kramer had net een airconditioning gekocht en Elaine kocht een goudvis. Terwijl ze naar Kramers auto lopen, realiseert Kramer zich plotseling dat hij geen idee heeft waar hij geparkeerd heeft. Elk personage heeft gedurende de hele aflevering een tijdgevoelig probleem; Kramer scharrelt natuurlijk rond in een zware airconditioning en raakt vermoeider naarmate de tijd verstrijkt, Elaine moet haar goudvis thuisbrengen voordat hij sterft, George moet zijn ouders ontmoeten voor hun jubileum en Jerry moet gaan naar de badkamer.

De aflevering gaat verder met Kramer die de airco-eenheid dumpt met de bedoeling om ervoor terug te keren zodra hij zijn auto heeft gevonden, Elaine die wanhopig smeekt met mede-shoppers om ze rond te rijden om de auto te zoeken, en Jerry en George worden aangehouden door de beveiliging van het winkelcentrum en beboet voor urineren in het openbaar.

Aan het einde van de aflevering zijn er uren verstreken voordat de 4 vrienden uitgeput en geïrriteerd in Kramers auto klimmen. In het script was het de bedoeling dat ze uit de gevreesde parkeergarage zouden rijden en naar huis zouden gaan, maar zodra Michael Richards de auto probeert te starten, wanneer de timing onmogelijk hilarischer had kunnen zijn, wil de motor niet aanslaan.

Het moment in kwestie is te zien om 9.15 uur in de onderstaande video

Fan-ontvangst naar de zijsplitsende blunder

De aflevering is een favoriet bij fans sinds de uitzending op 30 oktober 1991, en een aanrader voor mensen die net voor het eerst naar de show gaan kijken. Critici hebben het vergeleken met die van de baanbrekende en hilarische Chinese Restaurant-aflevering, die het jaar ervoor in seizoen 2 werd uitgezonden. Het kreeg zelfs een ranglijst van33 in de lijst van 1997 van TV Guide van The Greatest TV-afleveringen aller tijden.

De ontvangst was overweldigend positief, Seinfeld had zichzelf met succes gestold als een begrip en een komische goudmijn. Jerry Seinfeld en co-creator Larry David hadden ongetwijfeld het geluk dat ze elkaar hadden gevonden, evenals een geestige en natuurlijk hysterische cast die in staat was om tv-geschiedenis te blijven schrijven door scherp na te denken en van het script af te gaan in de jaren die volgden tot de show eindigen in 1998. Het lijdt geen twijfel dat Seinfelds meerdere niet-gescripte successen toekomstige shows zoals Friends inspireerden om hun bloopers in de show te houden.

Larry David hield ervan om realistische scenario's te gebruiken

Larry David en Jerry Seinfeld lachen
Larry David en Jerry Seinfeld lachen

Als er ooit een vraag is geweest waarom Larry David zo goed was in het schrijven van George Costanza, dan is dat omdat ze letterlijk dezelfde persoon zijn. In videobeelden gemaakt in 2012 had Larry David een echt Seinfeld-moment waarbij hij zelf vastzat in de parkeergarage van een winkelcentrum in Santa Monica. De mede-bedenker had moeite om erachter te komen hoe hij de garage moest verlaten, omdat de slagboom niet omhoog wilde om hem eruit te laten. Gelukkig kon een barmhartige Samaritaan in de auto achter hem hem uit de nood helpen, waarna hij van achter naar huis kon ontsnappen. Het lijdt geen twijfel dat dit soort dingen regelmatig voorkomen bij de arme man.

Seinfeld - Klassieke sitcom
Seinfeld - Klassieke sitcom

Zelfs met de laatste aflevering van de show die op 14 mei 1998 werd uitgezonden, kunnen nieuwe generaties fans van over de hele wereld niet genoeg afleveringen krijgen van de 4 vrienden die bezig zijn met hun dagelijkse bezigheden en niets doen. Ter nagedachtenis aan actrices Estelle Harris (de moeder van George), Liz Sheridan (Jerry's moeder) en acteur Mike Hagerty (Rudy, de vintage kledingdealer), kunnen nieuwkomers in de show en die-hard fans hun favoriete momenten herbeleven met deze opmerkelijke personages en hun ontmoetingen met ieders favoriete 4 humoristisch disfunctionele New Yorkers. Op het moment van schrijven zijn alle 180 afleveringen beschikbaar om te binge-watchen op Netflix voor iedereen die in de stemming is om rond te hangen en, in de geest van de geliefde show, niets te doen.

Aanbevolen: