Welke 'Friends'-ster was de beroemdste voordat de serie in première ging?

Inhoudsopgave:

Welke 'Friends'-ster was de beroemdste voordat de serie in première ging?
Welke 'Friends'-ster was de beroemdste voordat de serie in première ging?
Anonim

Een tijdgeest van de jaren '90 en popcultuur-moloch, Friends is een van de meest succesvolle televisieseries aller tijden. Meer dan 52 miljoen mensen keken naar de finale en in 2018 was het de meest bekeken tv-show op Netflix. De sitcom lanceerde de carrières van zijn zes sterren: Lisa Kudrow, David Schwimmer, Courtney Cox,Matt LeBlanc, Jennifer Aniston en Matthew Perry

Alle zes ontvingen prijsnominaties voor hun rol in de show, en elk ging door met succesvolle film- en televisiecarrières nadat de geliefde show was geëindigd. Het zestal verscheen dit jaar zelfs op een HBO-reüniespecial. Kudrow, Schwimmer, Cox, LeBlanc, Aniston en Perry zijn nu allemaal bekende namen in de entertainmentindustrie, maar wie was de beroemdste voordat de show begon?

6 Matthew Perry

Acteur Matthew Perry speelde in verschillende televisieseries voordat hij werd gecast als Chandler Bing in Friends. Perry vond rollen in verschillende televisieseries en films aan het begin van zijn carrière en speelde in de Fox-serie Second Chance, maar de show was slechts een paar maanden bezig voordat hij werd geannuleerd. De acteur miste bijna zijn kans om in Friends te zijn toen hij werd gecast voor een andere tv-show, L. A. X. 2194, een sitcom rond de bagageband van de luchthaven in het jaar 2194. De show is nooit uitgezonden en nadat deze was geannuleerd, was Perry beschikbaar om zich bij de Friends-cast te voegen.

5 Lisa Kudrow

Lisa Kudrow speelde de excentrieke muzikant en massagetherapeut Phoebe Buffay, schrijver van iconische nummers als 'Smelly Cat', 'Holiday Song' en 'Little Black Curly Hair. Kudrow had veel kleine rollen voordat ze haar hoofdrol op Friends kreeg, waaronder een aflevering van Cheers. Kudrow onthulde onlangs dat haar leven heel anders had kunnen zijn als ze niet was ontslagen uit een andere succesvolle sitcom - Frasier. Kudrow werd ingehuurd om Frasier's te spelen radioproducer Roz, maar werd ontslagen na slechts een paar dagen filmen. Kort daarna werd ze gevraagd om auditie te doen voor de rol van Phoebe. After Friends heeft Kudrow rollen gehad in verschillende tv-shows en films, waaronder P. S. I Love You en Easy A.

4 David Schwimmer

Net als zijn Friends-collega's bouwde David Schwimmer zijn carrière op door acteercredits te verdienen op het witte doek. Hij was in meerdere afleveringen van de Wonder Years, L. A. Law en NYPD Blue, en had één aflevering stints op een paar andere series, en kleine rollen in sommige films. Hij was echter zo gefrustreerd door zijn rollen dat hij overwoog om volledig te stoppen met televisie voordat hij zijn iconische rol belandde. Schwimmer werd uiteindelijk beroemd door het spelen van Ross Geller, een inwonende nerd en dinosaurusliefhebber. Na Friends was de meest populaire onderneming van Schwimmer het uiten van Melman in de Madagascar-serie. Schwimmer is nu te vinden in het televisieprogramma Intelligence.

3 Matt LeBlanc

Matt LeBlanc weet hoe het voelt om een worstelende acteur te zijn. Voordat hij de rol van Joey Tribiani in de NBC-show kreeg, was LeBlanc te zien in een kortstondige televisieserie TV 101, evenals in andere tv-shows en films, maar hij had zijn grote doorbraak nog steeds niet gemaakt. In feite onthulde de acteur aan Conan O'Brien dat hij nog maar $ 11 op zijn bankrekening had voordat hij in Friends werd gecast. Dankzij zijn werk als Joey in zowel Friends als de gelijknamige spin-off Joey, evenals zijn hoofdrol in twee andere comedyseries, Episodes en Man With a Plan, heeft LeBlanc's bankrekening nu zeker meer dan $11.

2 Jennifer Aniston

Hoewel ze misschien wel de beroemdste Vriend is na Friends dankzij haar vruchtbare filmcarrière, bevond Jennifer Aniston zich in dezelfde positie als haar co-sterren voordat ze werd gecast als Rachel Green in Friends. Aniston had rollen in tal van films en tv-shows, waaronder verschillende sitcoms die werden geannuleerd. Net als Perry werd ze gecast in een andere sitcom waarvan ze moest smeken om ontslagen te worden om in Friends te worden gecast. Aniston had echter opties, omdat ze de kans om een castlid te zijn van Saturday Night Live afwees. Nadat Friends was afgelopen, speelde Aniston in meer dan een dozijn films, waaronder Marley & Me, We're the Millers en Horrible Bosses. De Emmy-winnende actrice is nu te vinden in de Apple TV-hit The Morning Show als nieuwsanker Alex Levy.

1 Courteney Cox

Van alle Friends-sterren was niemand minder dan Courteney Cox, bij sommigen beter bekend als Monica Geller, de beroemdste vóór de première. Dankzij haar rol in een Bruce Springsteen-video tien jaar voordat vrienden 'Dancing in the Dark' in première gingen, was Cox een herkenbaar figuur in Hollywood voordat ze zich bij de cast van Freinds voegde. Cox had rollen in verschillende andere televisieseries en films voordat de sitcom werd uitgezonden, en staat bekend om haar rol als Gale Weathers in de Scream-filmserie, waarvan ze er drie filmde terwijl Friends nog in de lucht was. Cox speelde ook in de TBS-sitcom Cougar Town en had gastrollen in verschillende andere shows en films sinds haar tijd dat ze Monica speelde.

Aanbevolen: