Voorheen dramatische acteurs die in sitcoms gingen schitteren

Inhoudsopgave:

Voorheen dramatische acteurs die in sitcoms gingen schitteren
Voorheen dramatische acteurs die in sitcoms gingen schitteren
Anonim

Het zien van actors in veel verschillende rollen kan bijdragen aan het plezier van het kijken naar films en televisie, vooral wanneer de actors spannende en verrassende verschuivingen.

Acteurs zijn bedoeld om veelzijdig te zijn, en velen zijn dat ook. Er is echter een stigma in Hollywood dat dramatische acteurs niet grappig kunnen zijn, en comedians niet serieus kunnen zijn. Er zijn er echter een paar die hebben bewezen dat iedereen ongelijk had. Hier zijn tien dramatische acteurs die de hoofdrol gingen spelen in sitcoms:

10 Rob Lowe

Rob Lowe acteert al sinds de jaren '80. Lowe, een jonge hartenbreker, had rollen in iconische films, waaronder St. Elmo's vuur. De acteur speelde later in het politieke drama van NBC The West Wing, maar hij schakelde over van drama naar komedie toen hij werd gecast als de altijd positieve fitnessfreak Chris Traeger in NBC's mockumentary Parks and Recreation. Lowe heeft rollen gehad in verschillende tv-shows en films sinds zijn tijd op Parks and Rec, en is momenteel te vinden in de serie 9-1-1: Lone Star.

9 Andre Brauger

Acteur Andre Braugher acteert ook al tientallen jaren. Braugher speelde als Frank Pembletom in Homicide: Life on the Street in de jaren 90, en had rollen in andere tv-shows en films voordat hij de hoofdrol speelde als Captain Raymond Holt in een andere politieshow, sitcom Brooklyn Nine-Nine. De show begon op Fox en werd opgepikt door NBC na te zijn geannuleerd door Fox. NBC heeft aangekondigd dat de show stopt na het komende achtste seizoen.

8 John Goodman

Aan het begin van zijn carrière had John Goodman rollen in tal van films, in vele genres, waaronder misdaad, mysterie, drama en romantiek. In het begin van de jaren '90 kreeg hij een hoofdrol in de hit sitcom Roseanne als de echtgenoot van het titulaire personage, Dan Conner. Goodman heeft sindsdien tal van andere rollen gehad, waaronder Sully in de Pixar-tekenfilms Monsters, Inc. en de prequel Monsters University. Goodman hernam later zijn rol van Dan Conner voor de Roseanne-reboot en opnieuw voor de spin-off The Conners.

7 Paul Sun-Hyung Lee

De Koreaanse Canadese acteur en televisiepresentator Paul Sun-Hyung Lee zit al tientallen jaren in de entertainmentindustrie. Lee stond bekend om zijn rol in de soapserie Train 48, en werd gecast als Appa in het toneelstuk Kim's Convenience, en hernam zijn rol voor de televisiebewerking met dezelfde naam. Lee heeft rollen gehad in films en andere toneelproducties.

6 James Avery

James Avery had een illustere decennialange acteercarrière met rollen in films en televisie. Avery stemde Shredder in de animatieserie Teenage Mutant Ninja Turtles, en begon toen zijn sitcom-carrière als Philip Banks, succesvolle advocaat en no-nonsense oom van Will in de populaire televisieserie The Fresh Prince of Bel Air. Hij had rollen in verschillende films en tv-shows nadat de sitcom eindigde tot zijn vroegtijdige dood in 2013.

5 Janet Hubert

Janet Hubert's carrière begon zoals de carrières van de meeste acteurs met kleine rollen in films en televisieshows. Hubert had een rol in de film 21 Jump Street voordat hij werd gecast als Vivian Banks, de vrouw van Philip en tante van Will naast James Avery in The Fresh Prince of Bel Air. Haar ambtstermijn in de show duurde echter niet de hele serie, naar verluidt vanwege een aanhoudende vete met co-ster Will Smith. Hubert speelde rollen in verschillende andere tv-shows na haar tijd in de sitcom.

4 Anna Chlumsky

Anna Chlumsky is nu al meer dan tien jaar op televisie en speelt rollen in shows als Law & Order: Special Victims Unit, White Collar en Army Wives voordat ze haar rol als Amy Brookheimer begon naast sitcom-veteranen Julia Louis-Dreyfus en Tony Hale in Veep, de bekroonde HBO-sitcom over de eerste vrouw die tot vicepresident wordt gekozen. Ze is nu te vinden als de stem van Charlotte in een paar afleveringen van de Rugrats-reboot op streamingdienst Paramount+.

3 William Jackson Harper

Acteur William Jackson Harper brak door in de entertainmentindustrie door kleine rollen te spelen in verschillende shows, waaronder Law & Order en The Blacklist. Hij werd uiteindelijk gecast als Chidi Anagonye, de besluiteloze professor in NBC's fantasy-comedyserie The Good Place, gemaakt door Michael Schur, mede-bedenker van The Office en Parks and Recreation. The Good Place eindigde na vier seizoenen, en sindsdien heeft Anagonye geweldige rollen gespeeld in andere tv-shows zoals Love Life en The Underground Railroad.

2 Leighton Meester

Leighton Meester, vooral bekend van haar rol als Blair Waldorf in de populaire CW-serie Gossip Girl, zette haar carrière voort door over te stappen naar de komedie waarin ze werd gecast als Angie D'Amao in de kortstondige ABC-sitcom Single Parents. Ze heeft rollen gehad in films als The Roommate en Country Strong, en werd onlangs gecast in The Weekend Away. Meester is getrouwd met mede-tiener drama ster Adam Brody, bekend van zijn rol als Seth Cohen in The O. C.

1 David Hyde Pierce

Net als Goodman had David Hyde Pierce rollen in tal van tv-shows en films van alle genres voordat hij een hoofdrol kreeg in de langlopende sitcom Frasier, de spin-off van de al even iconische sitcom Cheers. Pierce speelde de gespannen broer van Frasier Crane, Dr. Niles Crane, en heeft sindsdien rollen gehad in andere televisieseries, evenals films, waaronder A Bug's Life en Wet Hot American Summer.

Aanbevolen: