De top 10 stop-motion-animatiefilms, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

De top 10 stop-motion-animatiefilms, volgens IMDb
De top 10 stop-motion-animatiefilms, volgens IMDb
Anonim

Als je het woord animatie hoort, denk je waarschijnlijk aan de klassieke 2D-handgetekende stijl of de nieuwere 3D-stijl, maar veel mensen vergeten stop-motion-animatie. Stop-motionanimatie is een techniek voor het maken van films waarbij je objecten in kleine stappen verplaatst en elke beweging fotografeert, zodat het lijkt alsof ze vanzelf bewegen als je alle afbeeldingen bij elkaar zet.

Het kost veel tijd en geduld om stop-motion animatiefilms te maken, maar als het af is, is het eindresultaat prachtig. Er is absoluut iets magisch aan het zien van foto's die tot leven komen en echte karakters worden. Er zijn niet zoveel stop-motion animatiefilms als er 2D- en 3D-films zijn, dus elke film is speciaal. Hier zijn de top 10 stop-motion animatiefilms.

10 'Shaun The Sheep Movie' (2015) - 7,3 sterren

De eerste stop-motion-animatiefilm op onze lijst is de Shaun the Sheep Movie, die is gebaseerd op de Britse tv-serie met dezelfde naam. " Shaun the Sheep Movie toonde zijn titulaire karakter en kudde die door Londen trok om hun eigenaar te vinden die aan geheugenverlies lijdt", aldus ScreenRant. De film had niet zoveel geluid, maar het had het toch niet echt nodig omdat de animatie de aandacht van het publiek trekt.

9 'Corpse Bride' (2005) - 7,3 sterren

Corpse Bride is een van de meest populaire stop-motion animatiefilms. Het werd geregisseerd door Tim Burton, die bekend staat om het maken van griezelige, maar interessante en mooie films. "Wanneer een verlegen bruidegom zijn huwelijksgeloften praktiseert in de onopzettelijke aanwezigheid van een overleden jonge vrouw, staat ze op uit het graf in de veronderstelling dat hij met haar getrouwd is", aldus IMDb. De film klinkt in het begin misschien eng, maar als je hem eenmaal hebt gezien, is hij echt mooi en ontroerend.

8 'Wallace & Gromit: The Curse Of The Were-Rabbit' (2005) - 7,4 sterren

Net als de Shaun the Sheep-film is Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit ook gebaseerd op een Britse tv-show. Het is gebaseerd op de show Wallace & Gromit, die gaat over een uitvinder en zijn hond die op avontuur gaan om de plannen van kwaadaardige schurken te verslaan. Volgens IMDb gaat de film over "Wallace en zijn trouwe hond, Gromit, gingen op zoek naar het mysterie achter de sabotage van de tuin die hun dorp teistert en een bedreiging vormt voor de jaarlijkse gigantische groenteteeltwedstrijd." In eerste instantie lijkt de schurk het weerkonijn te zijn, maar aan het eind komen we erachter wie de echte schurk is.

7 'Coraline' (2009) - 7.7 Sterren

Coraline heeft een soort gelijkaardige griezelige stijl als Corpse Bride, maar het werd geregisseerd door Henry Selick in plaats van Tim Burton. Volgens Stacker: Gebaseerd op een boek van Neil Gaiman, volgt de film het 11-jarige titelpersonage in een parallelle wereld. Wat in eerste instantie een droom lijkt die uitkomt, blijkt iets veel sinisters te zijn.” Het toonde absoluut het talent van Henry Selick - het verhaal is betekenisvol en lief, terwijl de griezelige animatie je op het puntje van je stoel houdt.

6 'My Life As A Courgette' (2016) - 7.8 Stars

My Life as a Courgette is een schattige film met veel kleurrijke animaties erin. Ironisch genoeg is het verhaal echter niet zo vrolijk als de animatie. "Na het verlies van zijn moeder wordt een jonge jongen met andere weeskinderen van zijn leeftijd naar een pleeggezin gestuurd, waar hij de betekenis van vertrouwen en ware liefde begint te leren", aldus IMDb. Er waren 60 sets en 54 verschillende poppen nodig om deze lieve animatiefilm te maken. En ook al heeft het een tragisch begin, het heeft veel betekenis en zal je laten glimlachen nadat je het hebt gezien.

5 'Kubo And The Two Strings' (2016) - 7.8 Stars

Kubo and the Two Strings gaat over een jongen genaamd Kubo die op zoek gaat naar de wapenrusting van zijn overleden vader om een boze geest te verslaan die achter hem aanzit. De film is gebaseerd op het Feodaal Japan-tijdperk en hoewel veel mensen van de stijl hielden, hadden anderen kritiek op de keuzes die de filmmakers maakten. Volgens ScreenRant: Hoewel de film werd bekritiseerd vanwege het casten van voornamelijk blanke acteurs om de personages te portretteren, werd hij geprezen om zijn innovatieve animatie (inclusief de constructie van een 16ft hoge pop die in die tijd de grootste was), fatsoenlijk gechoreografeerde actie en grillige muziek.”

4 'Fantastic Mr. Fox' (2009) - 7,9 Sterren

Fantastic Mr. Fox volgt het avontuur van Mr. Fox die in de problemen komt wanneer hij tegen de wensen van zijn vrouw ingaat en moet repareren wat hij heeft gedaan. Volgens IMDb gaat de film over "een stedelijke vos kan het niet laten om terug te keren naar zijn boerderij en moet dan zijn gemeenschap helpen de vergelding van de boeren te overleven." Het klinkt misschien niet zo veel, maar je blijft de hele tijd lachen als je ernaar kijkt.

3 'Isle Of Dogs' (2018) - 7.9 Sterren

Isle of Dogs is de nieuwste stop-motion animatiefilm en trok veel aandacht met zijn unieke stijl.“De film volgde een roedel wilde honden die naar Trash Island waren aangewezen na een aanval van hondengriep toen ze een Japanse jongen tegenkwamen die op zoek was naar zijn hond. De film wordt erkend als een artistieke prestatie (inclusief complexiteit en creativiteit die betrokken zijn bij de sushi-scene) en blonk uit in zijn muziekscore en geestige dialoog”, aldus ScreenRant. Hoewel het 7,9 sterren heeft op IMDb, hebben critici zich onverschillig gevoeld over de weergave van de Japanse cultuur.

2 'The Nightmare Before Christmas' (1993) - 8 Stars

The Nightmare Before Christmas is de beroemdste stop-motion-animatiefilm ooit gemaakt en een vakantieklassieker die fans elk jaar bekijken. Volgens IMDb gaat deze iconische film over "Jack Skellington, koning van Halloween Town, ontdekt Christmas Town, maar zijn pogingen om Kerstmis bij hem thuis te brengen, veroorzaakt verwarring." Toen de film voor het eerst werd gemaakt, vond Disney het te eng en te donker voor kinderen om naar te kijken. Maar nu is het een klassieker waar fans van alle leeftijden dol op zijn. Verrassend genoeg was het echter niet de beste stop-motion animatiefilm.

Gerelateerd: 10 beste Disney-animatiefilms (volgens IMDb)

1 'Mary And Max' (2009) - 8.1 Sterren

Mary and Max is geen bekende animatiefilm, maar hij verslaat The Nightmare Before Christmas nog steeds. Het gaat over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen een achtjarig meisje uit Australië en een 44-jarige man uit New York die penvrienden worden. Het is eigenlijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Hoe komisch overdreven als delen ervan lijken, Elliot zegt dat Mary en Max gebaseerd is op een waargebeurd verhaal - en in feite heeft de Australische filmmaker een 20-jarige penvriendschap gehad met een New Yorker die, net als Max, heeft Asperger-syndroom”, aldus Collider. Misschien is de reden dat het de legendarische film The Nightmare Before Christmas versloeg, omdat het gebaseerd is op een echte vriendschap en je de connectie tussen de twee personages kunt voelen.

Aanbevolen: