Waar stond Sophia Di Martino om bekend vóór 'Loki'?

Inhoudsopgave:

Waar stond Sophia Di Martino om bekend vóór 'Loki'?
Waar stond Sophia Di Martino om bekend vóór 'Loki'?
Anonim

Engelse actrice Sophia Di Martino krijgt eindelijk wat internationale bekendheid, en dat is vooral te danken aan haar hoofdrol in de Disney+-serie Loki, waar ze een personage speelt genaamd Sylvie. En geloof ons als we zeggen dat ze het behoorlijk goed doet als Sylvie - nadat de laatste Loki-aflevering was uitgezonden, schoot Di Martino omhoog naar de 1-plek op IMDb's STARmeter.

Het artikel van vandaag werpt een blik op het werk van Di Martino voordat ze haar Loki-rol kreeg. Dus blijf scrollen als je wilt weten in welke tv-series en films Sophia Di Martino verscheen vóór Loki.

10 Haar eerste grote rol was in de donkere comedyserie 'Ideal'

Een van Sophia Di Martino's eerste tv-rollen was in BBC Three's comedyserie Ideal, die werd uitgezonden van 2005 tot 2011. Ideal volgt Moz, een wietdealer in een klein stadje, die in allerlei problemen komt dankzij zijn bedrijf. Onnodig te zeggen dat de rol van Di Martino in deze serie klein was - ze verscheen slechts in twee afleveringen - maar we moeten allemaal ergens beginnen, toch? En afgaande op waar ze nu in haar carrière staat, kunnen we zeggen dat het een goede beslissing was om in Ideal te verschijnen.

9 Ze verscheen ook in de medische soap 'The Royal Today'

Afbeelding
Afbeelding

Een jaar na haar eerste optreden in Ideal wist Di Martino een nieuwe rol te bemachtigen. Ze werd gecast als studentverpleegster Gemma Pennant in de medische dramaserie van ITV, The Royal Today. En deze keer was het niet zomaar weer een kleine rol - DiMartino verscheen in bijna 50 afleveringen, wat zeker haar carrière heeft geholpen. Vanwege slechte beoordelingen werd The Royal Today in 2008 echter geannuleerd door het netwerk.

8 En nog een medische dramashow genaamd 'Casu alty'

Afbeelding
Afbeelding

Nadat ze verpleegster speelde in The Royal Today, ging Di Martino verder met haar volgende grote project. Ze verscheen in meer dan 80 afleveringen van nog een andere medische dramaserie - de BBC One's Casu alty.

DiCaprio speelde twee rollen in Casu alty - eerst had ze een kleine gastrol van Shauna Milsom en later kreeg ze de terugkerende rol van ambulancetechnicus Polly Emmerson. Een leuk weetje over deze show is dat deze al in 1986 werd uitgezonden, waardoor dit de langstlopende medische serie ooit is.

7 In 2010 verscheen Di Martino in de film 'The Road to Coronation Street'

De volgende stap in de acteercarrière van Sophia Di Martino was de hoofdrol in de dramafilm The Road to Coronation Street uit 2010, die werd ontwikkeld door BBC Four. De film volgt een jonge scenarioschrijver Tony Warren, terwijl hij Coronation Street creëert, een van de populairste tv-series van het VK. Toen de film in première ging op tv, werd de film het op één na populairste programma in de geschiedenis van de zender. De film ontving positieve recensies van critici en heeft momenteel een 7,9 rating op IMDb.

6 Ze had haar doorbraakrol in de sitcom 'Flowers'

Pas in 2016, toen ze speelde in de Britse zwarte komedieserie Flowers, kwam Sophia Di Martino echt op de voorgrond. De show volgt de disfunctionele familie Flowers en hun dagelijkse strijd. De show is een van de weinige die een 100% "verse" beoordeling op Rotten Tomatoes heeft, gebaseerd op professionele recensies, en de IMDb-beoordeling is ook behoorlijk hoog - 8.2.

5 Di Martino speelde ook in de BBC-sitcom 'Election Spy'

Als je een fan bent van parodieën en spoofing, is de kans groot dat je BBC Two's politieke sitcom Election Spy leuk zult vinden. Met Sophia Di Martino, Priyanga Burford en Martin Jarvis, geeft Election Spy ons een satirisch overzicht van de algemene verkiezingen van 2017 in het VK. De serie bestaat uit negen afleveringen van 5 minuten en hoewel de IMDb-score van 4,8 niet zo geweldig is, is het toch de moeite waard om het eens te proberen.

4 Ze had een rol in het comedy-drama 'The Darkest Universe'

Afbeelding
Afbeelding

Nu gaan we verder met het comedy-drama The Darkest Universe uit 2016, met acteurs als Will Sharpe, Joe Thomas en natuurlijk Sophia Di Martino. De film - die in 2016 in première ging op het London Comedy Film Festival - volgt Zac, een jonge man die op zoek is naar zijn zus nadat ze in een narrowboat is verdwenen. The Darkest Universe ontving gemengde recensies van critici en het heeft momenteel een 5,5 rating op IMDb.

3 Di Martino verscheen in een paar afleveringen van 'Into the Badlands' van het AMC

In 2018 kreeg Sophia Di Martino een terugkerende rol in de Amerikaanse dystopische vechtsportserie Into the Badlands, die werd uitgezonden op AMC. Di Martino speelde de rol van Lilly, een smokkelaar en een ex-vrouw van een van de hoofdpersonen van de show. De serie had behoorlijk goede beoordelingen - 8,0 op IMDb en 83% "vers" op Rotten Tomatoes - maar het werd nog steeds geannuleerd na het derde seizoen.

2 Ze had een hoofdrol in de fantasy-rom-com 'Yesterday'

De romantische komedie van 2019 Gisteren is de volgende op onze lijst met Di Martino's werk voordat ze de Loki-rol kreeg. Deze film volgt een muzikant die wakker wordt in een wereld waar niemand zich herinnert wie The Beatles zijn.

De cast van de film is behoorlijk indrukwekkend - naast Di Martino spelen celebs als Lily James, Kate McKinnon en zelfs Ed Sheeran zelf de hoofdrol. Gisteren heeft momenteel een 6,8 rating op IMDb.

1 Meer recent had ze een rol in BBC's misdaadserie 'Silent Witness'

Een van Sophia Di Martino's meest recente acteeroptredens - voordat hij samen met Tom Hiddleston verscheen in Disney's Loki-serie - was in het misdaaddrama Silent Witness van de BBC. Di Martino portretteert inspecteur Claire Ashby, terwijl ze een moord op een vermiste tiener probeert op te lossen. Silent Witness ging in première in 1996, maar zelfs na zo lang heeft het nog steeds goede kijkers en behoorlijk goede beoordelingen. De IMDb-classificatie is momenteel 7,8

Aanbevolen: