Waar staan de broers en zussen van Macaulay Culkin bekend om?

Inhoudsopgave:

Waar staan de broers en zussen van Macaulay Culkin bekend om?
Waar staan de broers en zussen van Macaulay Culkin bekend om?
Anonim

In de jaren negentig was Macaulay Culkin een van de meest prominente kindacteurs dankzij zijn optreden in 'Home Alone'.

De jonge acteur speelt Kevin McCallister in de geliefde kerstklassieker, een rol die hem een Golden Globe-knik opleverde en hem een heleboel andere acteercredits opleverde, waaronder in 'My Girl' (ja, nog steeds snikkend over die ene).

Met een van zijn ouders in de industrie - zijn vader Kit is een voormalig toneelacteur - was het niet meer dan normaal dat Macaulay en zijn broers en zussen interesse toonden in acteren voor de kost, ondanks dat ze niet allemaal besloten om een eruit leven. Omdat Culkin een tijdje weg was van de scènes voordat hij vorig jaar terugkeerde in 'American Horror Story: Double Feature', zijn enkele van zijn broers en zussen nooit weggegaan en werden enkele van de meest herkenbare gezichten in Hollywood.

7 Ook Kieran Culkin speelde in 'Home Alone'

Wat acteren betreft, heeft Kieran Culkin nogal wat projecten op zijn naam staan sinds zijn allereerste optreden op het scherm.

Een van de sterren van het HBO-hitdrama 'Succession', Kieran kreeg zijn eerste acteerkrediet in 'Home Alone' samen met zijn broer Macaulay. In de feestelijke komedie speelde Kieran Kevins neef Fuller McCallister, een rol die hij vertolkte voor het vervolg, 'Home Alone 2: Lost in New York'.

Hij speelde ook in beide 'Father of the Bride'-films tegenover Steve Martin, kreeg de rol van Simon Boggs in tiener-rom-com 'She's All That' naast Rachael Leigh Cook en die van Buster in 'The Cider House Rules, met een met sterren bezaaide cast: Tobey Maguire, Michael Caine, Paul Rudd en Charlize Theron.

Als volwassene speelde Kieran in de geliefde cult 'Scott Pilgrim vs. The World' in de rol van Wallace Wells, de homoseksuele en veel minder ongemakkelijke kamergenoot van Michael Cera van Scott.

6 Kieran speelt Roman Roy in 'Succession'

Kieran heeft verschillende tv-acteercredits op zijn naam staan. Na zijn kortstondige serie 'Go Fish' in 2001 keerde de acteur 14 jaar later terug naar het kleine scherm met het tweede seizoen van FX-thriller 'Fargo', waarin hij Rye Gerhardt speelde.

Sinds 2018 speelde Kieran in HBO-drama 'Succession' als Roman Roy, een rol die hem lovende kritieken en lofbetuigingen opleverde, evenals drie opeenvolgende Golden Globe-nominaties.

5 Rory Culkin speelde in de 'Scream'-franchise

Net als zijn oudere broers heeft Rory Culkin ook besloten om een acteercarrière na te streven.

In 1994 verscheen hij als een jongere Richie Rich, wiens oudere versie wordt gespeeld door zijn broer Macaulay, in de tienerkomedie met dezelfde naam. Hij speelde ook in 'Signs' tegenover Mel Gibson en Abigail Breslin.

Van zijn meer volwassen rollen verscheen Rory in de vierde film in de 'Scream'-franchise als filmfanaat Charlie Walker. Onlangs speelde hij de rol van The Intruder in een andere horrorfilm, 'The Last Thing Mary Saw', uitgebracht in 2021.

Wat zijn tv-rollen betreft, heeft Rory wijlen regisseur Joel Schumacher geportretteerd in de biopic-serie 'Halston' en is hij in de cast van 'Under the Banner of Heaven' naast 'The Amazing Spider-Man'-ster Andrew Garfield en ' Normal People' hoofdpersoon Daisy Edgar-Jones.

4 Shane Culkin probeerde op jonge leeftijd te acteren

Net als zijn andere broers en zussen ging Macaulays oudere broer Shane ook op jonge leeftijd acteren.

Zijn enige bekende acteerkrediet, volgens IMDb, is een aflevering van de televisieserie 'Great Performances' getiteld 'Our Town' en uitgezonden in 1989, waarin hij het personage van Wally Webb speelde.

Het lijkt er niet op dat Shane na deze rol doorging met acteren.

3 Quinn Culkin deelde het scherm met Macaulay

Macaulay's jongere zus Quinn heeft, net als sommige van haar andere broers en zussen, het scherm gedeeld met de 'Home Alone'-ster.

Quinn heeft een kleine niet genoemde rol als meisje op het vliegveld in 'Home Alone'. Bovendien speelden zij en Macaulay de broers en zussen Connie en Henry in de psychologische thriller 'The Good Son' uit 1993, met ook Elijah Wood als hoofdrolspeler Mark.

In 1991 leende Quinn haar stem aan Katie McClary in een animatiefilm in de tv-serie 'Wish Kid', met ook Macaulay als Nick McClary.

2 Christian Culkin en Kieran speelden in dezelfde film

Bij een familie van acteurs is het heel gewoon dat twee of meer broers en zussen af en toe het scherm hebben gedeeld.

In 1994 speelde Macaulay's jongere broer Christian samen met Kieran de hoofdrol in de toepasselijk getitelde film 'It Runs in the Family', in de rollen van respectievelijk Randy en Ralph Parker.

Het is Christian's enige acteerkrediet, volgens zijn IMDb-pagina.

1 Macaulay's overleden zus Dakota ging niet acteren

Macaulay Culkin's oudere zus Dakota stierf tragisch nadat ze in 2008 door een auto werd aangereden. Het lijkt er niet op dat ze een acteercarrière had nagestreefd voorafgaand aan haar dood.

Jaren nadat ze stierf, besloot Macaulay Dakota te eren door zijn zoon naar haar te vernoemen. De 'Home Alone'-ster verwelkomde een zoontje met zijn vriendin, Brenda Song, in 2021.

"We zijn dolgelukkig", zei het stel in een verklaring na de geboorte van hun eerste zoon.

Macaulay en Song hebben sinds 2015 een relatie. Ze speelden allebei in de film 'Changeland' uit 2019, geregisseerd door 'Buffy The Vampire Slayer' aluin Seth Green en ook met Green en Breckin Meyer.

Aanbevolen: