Waar stond Tom Hiddleston om bekend voordat hij bij de MCU kwam?

Inhoudsopgave:

Waar stond Tom Hiddleston om bekend voordat hij bij de MCU kwam?
Waar stond Tom Hiddleston om bekend voordat hij bij de MCU kwam?
Anonim

Engelse acteur Tom Hiddleston verwierf internationale bekendheid toen hij in 2010 de rol van Loki in het Marvel Cinematic Universe verwierf. Sindsdien is Hiddleston verschenen in zeven Marvel-projecten, inclusief de Loki serie op Disney+.

Het artikel van vandaag werpt echter een blik op de carrière van Tom Hiddleston voordat hij speelde als Loki in Thor en andere Marvel-films. Van het spelen van kleine rollen in tv-films tot het eindelijk groot maken in Hollywood - blijf scrollen om erachter te komen voor welke films en tv-series Tom Hiddleston bekend stond voordat hij bij het MCU kwam.

10 'Het leven en de avonturen van Nicholas Nickleby' (2001)

Afbeelding
Afbeelding

Tom Hiddleston begon zijn acteercarrière door te spelen in de historische dramafilm The Life and Adventures of Nicholas Nickleby uit 2001, die was gebaseerd op de gelijknamige roman van Charles Dickens. Nicholas Nickleby speelt beroemde acteurs als James D'Arcy, Sophia Myles en Charles Dance. En hoewel de rol van Tom Hiddleston vrij klein is, moet je deze film toch op je kijklijst zetten.

9 'Samenzwering' (2001)

Afbeelding
Afbeelding

Een andere tv-film waarin Hiddleston verscheen, is de oorlogsfilm Conspiracy uit 2001. Gecoproduceerd door HBO en BCC, richt de film zich op de beruchte Wannsee-conferentie, waar regeringsfunctionarissen van nazi-Duitsland de Joodse kwestie bespraken met SS-generaals.

Hiddleston speelt aan het begin en het einde van de film een ondergeschikte rol van telefoniste. De met sterren bezaaide cast van de film bestaat uit Kenneth Branagh, Stanley Tucci, Colin Firth en Ian McNeice.

8 'The Gathering Storm' (2002)

Afbeelding
Afbeelding

In 2002 verscheen Hiddleston in de door BBC en HBO gecoproduceerde film The Gathering Storm. In deze biografische film, die Winston Churchill volgt in de jaren net voor de Tweede Wereldoorlog, portretteerde Tom Hiddleston Randolph Churchill, de enige zoon van Winson. In The Gathering Storm spelen onder meer Albert Finney, Vanessa Redgrave en Lena Headey. Het heeft momenteel een 7,5 rating op IMDb.

7 'A Waste of Shame: het mysterie van Shakespeare en zijn sonnetten' (2005)

Afbeelding
Afbeelding

We gaan naar BBC's drama A Waste of Shame: The Mystery of Shakespeare and His Sonnets, waar Hiddleston de schoonzoon van Shakespeare John Hall speelt. Deze film voor tv - die zich richt op Shakespeare, zijn liefdesleven en zijn beroemde Shakespeare's Sonnetten - speelt acteurs als Rupert Graves, Tom Sturridge en Indira Varma en heeft momenteel een 6.5 rating op IMDb.

6 'Suburban Shootout' (2006)

Afbeelding
Afbeelding

Satirische comedyserie Suburban Shootout, die werd uitgezonden op het Britse Channel 5, is de volgende op onze lijst vandaag. De serie volgt een stel dat naar de buitenwijken verhuist, om erachter te komen dat de naburige vrouwen zijn opgedeeld in bendes. Hiddleston speelt Bill Hazeldine, die een relatie krijgt met een van de dochters van de slechte buren. HBO was geïnteresseerd in het maken van de Amerikaanse versie van de show - de pilot-aflevering is zelfs gefilmd, maar is helaas nooit opgepakt.

5 'Onverwant' (2007)

Afbeelding
Afbeelding

Het was pas in 2007, toen hij speelde in de Britse dramafilm Unrelated, dat Tom Hiddleston zijn grote doorbraak beleefde. Unrelated volgt een vrouw van middelbare leeftijd die naar Toscane gaat om een oude vriend te bezoeken en een pauze te nemen van haar teleurstellende leven. Hiddleston speelt een jonge man, Oakley, die mogelijk iets met Anna te maken krijgt. De film ontving positieve recensies van critici en heeft momenteel een "vers"-rating van 87% op Rotten Tomatoes.

4 'Miss Austen Spijt' (2007)

Afbeelding
Afbeelding

In hetzelfde jaar dat hij verscheen in de dramafilm Unrelated, verscheen Hiddleston in een andere populaire film. Dit keer was het in BBC's biografische dramafilm Miss Austen Regrets, die het leven volgt van de iconische Engelse romanschrijfster Jane Austen. Hiddleston speelde de Britse politicus John Plumptre in deze biopic van Jane Austen, die momenteel een 7,1 rating heeft op IMDb.

3 'Wallander' (2008)

Afbeelding
Afbeelding

Laten we verder gaan met de Britse tv-serie Wallander, een bewerking van romans van de Zweedse auteur Henning Mankell. Zowel de romans als de tv-serie volgen Kurt Wallander, een fictieve Zweedse inspecteur, terwijl hij een reeks moorden onderzoekt. Hiddleston speelt Magnus Martinsson, die samen met Wallander op het politiebureau werkt. De serie, die vier seizoenen duurt, werd door critici positief ontvangen.

2 'Terug naar Cranford' (2009)

Afbeelding
Afbeelding

Een andere populaire tv-serie waarin Tom Hiddleston verscheen, is de BBC-dramaserie Cranford. De serie werd aanvankelijk uitgebracht in 2007, maar Hiddleston voegde zich bij de cast voor het tweede seizoen van de show, getiteld Return to Cranford.

De serie speelt zich af in 1842-1843 en volgt de inwoners van het kleine landelijke stadje Cranford. Naast Hiddleston zijn er in de serie onder andere Tim Curry, Jonathan Pryce en Michelle Dockery te zien.

1 'Archipel' (2010)

Afbeelding
Afbeelding

De laatste film waarin Tom Hiddleston verscheen, voordat hij in Marvel's Thor speelde, is het drama Archipelago uit 2010. Archipelago volgt een gezin dat uit elkaar begint te vallen tijdens en een crisis doormaakt tijdens hun vakantie op de Scilly-eilanden. De film kreeg goede recensies van critici, wat kan worden bevestigd door Rotten Tomatoes, waar het een "verse" beoordeling van 96% heeft.

Aanbevolen: