Eminem, Jay-Z & Meer om te schitteren in Netflix-documentaire, dit is wat we weten

Inhoudsopgave:

Eminem, Jay-Z & Meer om te schitteren in Netflix-documentaire, dit is wat we weten
Eminem, Jay-Z & Meer om te schitteren in Netflix-documentaire, dit is wat we weten
Anonim

Hiphop, als zowel een muzikaal genre als een culturele beweging, heeft de afgelopen twee decennia een snelle groei doorgemaakt. Wat begon door een groep mensen op blokfeesten in de Bronx, is uitgegroeid tot een manier om politieke opvattingen en sociaal activisme te uiten, met NWA, Ice T, Kool Moe Dee, Nas en meer die de leiding hebben.

Dat gezegd hebbende, maakt hiphopicoon Big Daddy Kane zich momenteel op voor een nieuwe documentaire met een hiphopthema op Netflix Titled Paragraaf I Manifest, de documentaire vertelt hoe belangrijk lyriek in hiphop met veel A-lijst gaststerren zoals Eminem, Jay-Z, Common en meer. Hier is alles wat we weten over het project.

8 Big Daddy Kane zal de documentaire hosten

Legendarische rapper Big Daddy Kane zal waarschijnlijk de documentaire hosten. Tijdens het hoogtepunt van zijn carrière werd Kane beschouwd als een van de "illest" schrijvers in de gouden eeuw van hiphop en beïnvloedde hij vele grote sterren die we tegenwoordig kennen, zoals Eminem, Ice T, Nas en meer. In de afgelopen maanden heeft de meesterlijke woordsmid een reeks foto's na het interview gepost met veel productieve songwriters in de game, waaronder Jay-Z en Common.

7 De hiphoplegende is druk bezig geweest met andere films

Sinds hij zijn laatste album Veteranz' Day in 1998 uitbracht, is Big Daddy Kane overgestapt op acteren als zijn carrièreoptie. Afgelopen juni speelde de rapper in Bad Dad Rehab: The Next Session op TV One. De film vertelt het verhaal van de vaderschapsreis van zijn personage en hoe hij het goedmaakt om een betere vader te worden.

"Ik vind het geweldig als je een vader het goede ziet doen, ook al is het het soort situatie waarin dit vaders zijn die het verkeerde hebben gedaan, maar hun leven omdraaien om het goed te maken en het klopt", legt de rapper uit over zijn recente rollen.

6 Productie begon eerder dit jaar

In februari 2021 plaatste Kane een foto met Eminem op zijn Instagram, met als onderschrift: "Vanavond aan het hakken met deze geweldige tekstschrijver @eminem We verspreiden veel liefde in deze convo." Velen dachten dat het slechts een gesprek was ter promotie van Em's recentelijk uitgebrachte verrassingsalbum, Music to Be Murdered By Side B, maar het bleek dat de Rap God was ingeschakeld om deel te nemen aan de documentaire.

5 Jay-Z zal deel uitmaken van de documentaire

Een paar maanden later werd Jay-Z de nieuwste grote naam die zich bij Big Daddy Kane voegde in Paragraaf I Manifest. De Hard Knock Life-rapper werd onlangs opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en werd de eerste levende solo-rapper die zich bij de eer voegde. Kane schakelde zelfs Jay's Roc Nation in als een van de producerende bedrijven die het project leiden.

"Brooklyn in da House!" hij bijschriften.

4 Het draait om lyriek in hiphop

Zoals eerder vermeld, zal Paragraaf I Manifest zich concentreren op de strijd-rapcultuur in hiphop en hoe lyriek het genre naar een geheel nieuw niveau heeft getild. Dat verklaart ook waarom Kane veel grote schrijvers en strijders, zoals Eminem en Jay-Z, had ingeschakeld om zich bij het project aan te sluiten.

"Het gaat over lyriek en het komt zo goed samen", zei Kane. "Dus het is een heleboel geweldige dingen en ik denk dat mensen die hiphop waarderen en mensen die songteksten waarderen hier echt van zullen genieten."

3 Veel andere A-List Battle Rappers worden verwacht

Naast de eerder genoemde grote namen, nodigde Big Daddy Kane ook veel fantastische rapvechters uit om deel te nemen aan het gesprek, zoals KRS-One.

"Ik heb de battle-rappers, Goodz Da Animal, Aye Verb, die vandaag battle-rap bespreken, versus battle-rap in de jaren tachtig", vertelde hij aan AllHipHop.com. "De belangrijkste reden waarom ik dit echt wilde doen, is omdat ik zoveel getalenteerde jonge artiesten zie met een unieke stijl. En ze maken hitnummers, maar veel dingen die artiesten niet begrijpen, is dat je luisteraars voor een lang leven moeten afstemmen op jou als artiest."

2 Eminem was onlangs ook te zien in andere documentaires over hiphop-thema's

Interessant is dat dit niet de enige hiphopdocumentaire is waar Eminem de afgelopen maanden bij betrokken was. Vorig jaar ging de Rap God zitten met Estevan Oriol voor LA Originals, waar de rapper sprak over de impact van tatoeages in hiphop en hoe tat-artiest Mister Cartoon naam heeft gemaakt in de gemeenschap.

1 De documentaire komt 'binnenkort'

Helaas heeft Big Daddy Kane op dit moment geen exacte releasedatum voor Paragraaf I Manifest om te onthullen, behalve dat de docu "heel snel" komt. We hebben echter nog steeds een goede verzameling documentaires met hiphopthema's om te bekijken op Netflix, waaronder Biggie's I Got A Story to Tell en Hip-Hop Evolution.

Aanbevolen: