Is Kyle Gass ooit echt gestopt met Tenacious D?

Inhoudsopgave:

Is Kyle Gass ooit echt gestopt met Tenacious D?
Is Kyle Gass ooit echt gestopt met Tenacious D?
Anonim

Op 1 april 2021 plaatste het Twitter-account van de komische rockband Tenacious D een bericht voor hun 207.000 volgers waarin stond dat gitarist Kyle Gass had de band verlaten. Tenacious D is een duo, dus zonder Gass zou zanger Jack Black helemaal alleen zijn in de band. De band is nooit een enorme geldmaker geweest, maar het is moeilijk voor te stellen dat ze überhaupt zouden kunnen overleven zonder hun leadgitarist. Fans met arendsogen merkten echter snel dat de verklaring op April Fools Day was geplaatst, en inderdaad, de band trok de verklaring slechts zeven uur later in.

Deze tweets waren niet zomaar een zinloze 1 aprilgrap. Ze waren ook een verwijzing naar het nummer van de band uit 2001, getiteld " Kyle Quit the Band" De openingstekst van het nummer is: "Vorige week / Kyle stopte met de band / nu zijn we weer samen, uh / misverstand", dus het is duidelijk te zien hoe de tweet naar het nummer verwijst.

Maar hoewel de tweet gewoon een grap was, is er enige waarheid in de tekst van het nummer? Is Kyle Gass ooit echt gestopt met Tenacious D? Dit is de waarheid achter "Kyle Quit the Band."

9 Hoe Jack Black Kyle Gass ontmoette

Tenacious D werd in 1994 opgericht door acteurs en muzikanten Jack Black en Kyle Gass. In die tijd moest Black nog de wereldberoemde acteur en socialmedia-ster worden die hij nu is, en Gass had slechts kleine rollen gespeeld in twee Hollywood-films. De twee leerden elkaar in de jaren 80 kennen toen ze beiden lid waren van The Actor's Gang, een gewaardeerd theatergezelschap in Los Angeles. Black was toen nog een tiener, terwijl Gass achter in de twintig was.

8 Black en Gass konden het eerst niet met elkaar vinden

Hoewel hun vriendschap en muzikale samenwerking al meer dan vijfentwintig jaar duurt, konden Jack Black en Kyle Gass niet meteen met elkaar opschieten toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten. In een interview met de San Francisco Chronicle zei Gass: "We waren geen instant vrienden." De twee kregen echter een band toen ze samen aan muziek begonnen te werken. In hetzelfde interview zei Black: "Uiteindelijk realiseerden we ons dat als we onze krachten zouden bundelen, we een onverwoestbare kracht van entertainment zouden kunnen zijn."

7 Gass heeft Black een aantal zeer belangrijke lessen geleerd

Jack Black was niet echt een muzikant voordat hij Kyle Gass ontmoette. In feite was het Gass die Black leerde gitaar spelen, wat de twee onthulden in een aflevering van Late Night with Conan O'Brien. Dus hoewel Jack Black misschien de meest succesvolle van de twee is geworden, zal hij Gass altijd dankbaar zijn voor de muzieklessen.

6 Tenacious D's grote doorbraak

Tenacious D gaf hun eerste officiële optreden in Al's Bar in 1994, waar acteur en komiek David Cross hen hoorde spelen en hen uitnodigde om te openen voor zijn live comedyshow Mr. Show, Black and Gass vertelde Kerrang! tijdschrift. Een jaar later zou Jack Black worden gecast als een uitgelichte artiest in de televisieversie van Mr. Show. Misschien stoorde het Gass dat Black steeds meer succes begon te zien als acteur terwijl hij nog steeds worstelde om rollen te krijgen, maar dat bracht Gass er nooit toe de band te verlaten.

5 De eerste demotape

Na een aantal jaren op verschillende locaties in Los Angeles te hebben opgetreden, produceerde Tenacious D hun eerste demotape zelf. De demotape bevatte vier nummers: "Tribute", "Krishna", "History" en "Kyle Quit the Band". Dus het blijkt dat "Kyle Quit the Band" eigenlijk een van de eerste nummers van de groep was.

4 Het verhaal achter "Kyle Quit the Band"

Er is geen reden om aan te nemen dat "Kyle Quit the Band" iets anders is dan een grappig nummer. Zoals Jack Black tegen Kerrang! zei, schrijven hij en Gass "songtitels voor de eigenlijke nummers" en dat ze proberen met songtitels te komen die "waardoor je zou willen luisteren." Het lijkt erop dat het duo zojuist heeft besloten dat "Kyle Quit the Band" een geweldig idee was voor een nummer.

3 "Kyle Quit the Band" Live

Het duo staat bekend om het opnemen van komische sketches op hun albums en in hun concerten, en soms zullen ze een sketch uitvoeren waarin Black en Gass ruzie krijgen op het podium en Gass wegstormt, alsof hij de band heeft verlaten. Daarna zal Black zijn solonummer "Dude (I Totally Miss You)" uitvoeren, waarna Gass kort daarna terugkeert om zich weer bij de band aan te sluiten.

2 Kyle's andere bands

Kyle Gass is nooit echt gestopt met Tenacious D, en de band treedt nu al zevenentwintig jaar samen op. De band heeft echter verschillende lange pauzes doorgemaakt, vaak vanwege het drukke schema van Jack Black als Hollywood-ster. Om deze reden heeft Gass twee andere bands gevormd zonder Black, genaamd Trainwreck en The Kyle Gass Band. Hoewel Gass nog twee andere bands heeft, blijft hij tot op de dag van vandaag lid van Tenacious D.

1 Recente projecten

Tenacious D is nog steeds samen en er zijn geen tekenen dat ze binnenkort uit elkaar gaan. In 2020 schreven Jack Black en Kyle Gass samen een graphic novel, geïnspireerd op hun vierde studioalbum Post-Apocalypto uit 2018. Hun meest recente project was een mashup van twee nummers van The Beatles, die ze uitbrachten als benefietsingle voor Artsen Zonder Grenzen.

Aanbevolen: