De grootste YouTubers die zijn gestopt met het maken van video's

Inhoudsopgave:

De grootste YouTubers die zijn gestopt met het maken van video's
De grootste YouTubers die zijn gestopt met het maken van video's
Anonim

Aan het begin van de jaren 2010 zag YouTube de opkomst van YouTube als een platform waarop creatievelingen inhoud konden maken en uploaden die kijkers over de hele wereld konden bekijken en erop konden reageren. Toen het platform aan populariteit begon te winnen, deden veel gebruikers en kanalen dat ook. Dit was uiteindelijk de eerste stap naar wat de titels 'YouTuber' en 'Influencer' zou veranderen in wereldwijd bekende en gerespecteerde beroepen.

Skits, make-uphandleidingen, observaties en alles daartussenin werden en worden niet alleen verwelkomd, maar ook gevierd op het platform. Voor het aanbreken van TikTok en op het hoogtepunt van het YouTube-tijdperk veroverden bepaalde kanalen de wereld stormenderhand. Naarmate hun aantal abonnees toenam, nam ook hun sterrendom toe, wat de weg vrijmaakte voor de toekomst van wat tegenwoordig bekend staat als een internetsensatie. Naarmate de jaren verstreken, kregen enkele van de grootste sterren van YouTube te maken met enorme controverses met verschillende verontschuldigingsvideo's die volgden, terwijl sommigen het platform en het beroep gewoon ontgroeiden. Laten we dus eens kijken naar enkele van de grootste sterren van het platform die de rol van 'Youtuber' hebben opgegeven.

7 Tyler Oakley begon zijn kanaal in 2007

Eerst hebben we een van de grootste sterren van YouTube, Tyler Oakley. De in Michigan geboren Oakley startte zijn kanaal al in 2007. Zijn populariteit nam snel toe en de internetster slaagde erin een huidig aantal van meer dan 6 miljoen abonnees te vergaren. Op het hoogtepunt van zijn roem bereikte het aantal abonnees van Oakley meer dan 8 miljoen. Bekend om zijn grappige video's en een vaste klant bij Vidcon, werd Oakley sterk geassocieerd met andere grote YouTube-sterren van die tijd. Voorbeelden hiervan zijn de huidige YouTuber Joey Graceffa en de nieuwe moeder Zoe Sugg, ook wel bekend als Zoella.

Oakley nam in december 2020 de beslissing om de YouTube-wereld te verlaten. De 31-jarige uploadde een video met de titel "See Ya Later", waarin hij zijn redenering achter zijn vertrek van het platform uitlegde. Hoewel Oakley dit eerder als een "pauze" dan als een definitief afscheid bestempelde, is het onduidelijk of en wanneer hij zal terugkeren.

6 Cameron Dallas werd beroemd in 2012

De volgende is de 27-jarige zanger Cameron Dallas. Dallas werd in 2012 beroemd door het korte videoplatform Vine, waarin hij een jongensgroep van vergelijkbare creatieve leden vormde en het "Magcon" noemde. Zijn korte komische clips waren verliefd op fans over de hele wereld en al snel maakte de Vine-ster zijn overstap naar de wereld van YouTube. Tijdens zijn YouTube-carrière maakte Dallas vaak grappige en gekke video's met zijn mede Magcon-alums. Naarmate de jaren verstreken, probeerde Dallas vele beroepen uit, zoals acteren en modellenwerk. Meest recentelijk besloot de internetsensatie zich te concentreren op een meer muzikaal pad toen hij in 2018 zijn eigen nummers op zijn YouTube-kanaal begon uit te brengen. Ondanks zijn korte termijn in de muziek, heeft Dallas sinds 2020 niet meer naar zijn kanaal geüpload.

5 Acacia Brinley Clark begon op Tumblr

Een andere influencer die op een heel ander platform begon, was Acacia Brinley Clark, nu Acacia Kersey. De 24-jarige moeder van drie werd voor het eerst beroemd via Tumblr, waar ze op mode en beauty gebaseerde foto's van zichzelf zou posten. In 2012 startte Kersey haar YouTube-account op. Gedurende haar tijd op het platform zou ze beauty- en mode-geïnspireerde video's posten, zoals kledingstukken en make-uptutorials, evenals haar latere levensstijl en vlog-inhoud. Door de jaren heen zagen Kersey's fans haar opgroeien van een eigenzinnige tiener tot een volwassen vrouw en moeder van drie.

Vanwege de meedogenloze online haat en trollen die Kersey ontving vanwege haar meerdere controverses, besloot de influencer in september 2021 afstand te nemen van het publieke oog en afscheid te nemen van haar YouTube-carrière.

4 Troye Sivan is nu een popster

Vanwege zijn huidige bekendheid als popster, is het gemakkelijk om te vergeten dat de Australische zanger Troye Sivan zijn enorm succesvolle carrière op YouTube begon. Sivan begon al in 2007 met posten op YouTube, waar hij komische video's zou delen, zoals accentuitdagingen. In 2015 markeerde Sivan echter de overgang van influencer naar popster met de aankondiging van zijn allereerste studioalbum.

3 Lucas Cruikshank speelde Fred Figglehorn

Misschien een van de grootste YouTube-sensaties van die tijd, werd Lucas Cruikshank beroemd door het vertolken van het komische alter ego Fred Figglehorn. Zijn video's als de vreemde hoge stem in kwestie zouden op dat moment miljoenen views vergaren met zijn meest bekeken Fred-video, "Swimming with Fred" met 78 miljoen views tot nu toe. Het personage heeft de carrière van Cruikshank een boost gegeven in de mate dat hij zelfs zijn eigen film kreeg. Tegenwoordig plaatst Cruickshank voornamelijk reactievideo's op actuele films, maar heeft sinds 2012 geen Fred-skit meer gepost.

2 Jenna Marbles was een van de vroegste YouTube-megasterren

Beroemd om haar komische observaties en schetsen, werd de hondenliefhebbende Jenna Marbles, of Jenna Mourey, beroemd in de vroege jaren 2010 en was een van de eerste YouTube-sterren op het platform. Net als velen die na haar kwamen, was Mourey betrokken bij verschillende controverses, waaronder haar deelname aan een blackface-imitatie. Na 10 jaar op het platform, stopte ze met het maken van video's in 2020.

1 De Dolan Twins hadden meer dan 10 miljoen abonnees

Dubbele broer act, Ethan en Grayson Dolan werden in 2014 beroemd op het platform. Als de meer recente YouTube-sterren van de lijst, waren de in New Jersey geboren tweeling sterk verbonden met de huidige YouTube-supersterren Emma Chamberlain en James Charles, tijdens hun tijd op YouTube. Op hun hoogtepunt slaagde de tweeling erin om meer dan 10 miljoen abonnees te verzamelen op hun gedeelde account. Het paar kondigde hun vertrek van het platform in januari 2021 aan in een aflevering van hun podcast, Deeper With The Dolan Twins, getiteld "We're Moving On From YouTube". In de aflevering legden de tweeling uit hoe YouTube hun geestelijke gezondheid had beïnvloed en de aankomende projecten waarop ze besloten zich te concentreren in plaats van hun YouTube-kanaal.

Aanbevolen: