Man zoekt vrouw': wat de cast nu doet

Inhoudsopgave:

Man zoekt vrouw': wat de cast nu doet
Man zoekt vrouw': wat de cast nu doet
Anonim

Man Seeking Woman was een televisiekomedie die drie seizoenen op het FXX-kanaal liep, van 2015 tot 2017. De serie is gemaakt door de Amerikaanse komiek Simon Rich, die het baseerde op een boek met korte verhalen die hij schreef genaamd The Last Girlfriend on Earth Behalve Man Seeking Woman, is Rich vooral bekend om zijn scriptwerk voor geliefde films zoals Inside Out , en voor zijn frequente samenwerkingen met komiek John Mulaney op Saturday Night Live

Man Seeking Woman vertelt het verhaal van een jonge man genaamd Josh Greenberg (Jay Baruchel), die probeert nieuwe liefde te vinden nadat hij het uitmaakt met zijn oude vriendin (Maya Erskine). Critici beschreven de show vaak als "surrealistisch" vanwege de absurde en vergezochte situaties waarin de personages terechtkwamen. Zoals maker Rich aan de Huffington Post uitlegde: "Er zijn buitenaardse wezens, er zijn tijdreizen, er zijn onthoofdingen… Maar uiteindelijk is het een heel eenvoudige show over een man die op zoek is naar liefde."

Dit is wat alle castleden hebben gedaan sinds de show eindigde in 2017.

9 Jay Baruchel (Josh Greenberg)

Jay Baruchel over man zoekt vrouw
Jay Baruchel over man zoekt vrouw

Jay Baruchel speelde de hoofdrol van Josh Greenberg in Man Seeking Woman. Hij is misschien het best bekend voor het spelen van de hoofdrol van Hiccup in de How to Train Your Dragon-franchise, en voor zijn samenwerkingen met landgenoot Seth Rogen, met wie Baruchel goed bevriend is. Baruchel maakt tegenwoordig niet meer zoveel films als vroeger, maar hij is nog steeds bezig. Hij speelde gastrollen in verschillende Canadese tv-shows, waaronder Letterkenny, The Magic School Bus Rides Again en Trailer Park Boys: The Animated Series. Hij speelde ook een hoofdrol in de kortstondige Fox sitcom The Moodys en regisseerde een horrorfilm genaamd Random Acts of Violence.

8 Eric André (Mike Scaggs)

Eric Andre op Man zoekt vrouw
Eric Andre op Man zoekt vrouw

Eric André speelde de beste vriend van het hoofdpersonage, Mike Scaggs, in Man Seeking Woman. Hij organiseert ook een sketch comedy talkshow genaamd The Eric Andre Show, die sinds 2012 op Adult Swim draait. De eerste vier seizoenen kwamen uit tussen 2012 en 2016, maar André bracht de show terug voor een vijfde seizoen in 2020. Hij heeft personages ingesproken in verschillende populaire animatiefilms, waaronder The Lion King (2019), The Mitchells vs. the Machines en de aankomende Sing 2. Hij heeft ook aan verschillende projecten met Netflix gewerkt, waaronder de tv-serie Disenchanted, zijn stand-upcomedyspecial Alles legaliseren, en zijn komische film Bad Trip met verborgen camera's.

7 Maya Erskine (Maggie)

Maya Erskine over man zoekt vrouw
Maya Erskine over man zoekt vrouw

Maya Erskine speelde in het eerste seizoen van Man Seeking Woman als ex-vriendin Maggie van het hoofdpersonage. Nadat ze de serie had verlaten, werd ze beroemd in 2019, toen Pen15, de Hulu-komedieserie die ze mede heeft gemaakt, met lovende kritieken werd uitgebracht. In Pen15 schittert Erskine tegenover haar co-creator Anna Konkle, en de twee 30-jarige actrices spelen zichzelf op 13-jarige leeftijd. Ze is ook betrokken geweest bij verschillende andere projecten sinds Pen15 werd uitgebracht. Ze sprak gastpersonages uit in tal van geanimeerde komedies, waaronder Bojack Horseman, Bob's Burgers en Big Mouth, en ze speelde bijrollen in films als Wine Country en Scoob! Haar volgende rol zal zijn in de langverwachte Obi-Wan Kenobi-serie op Disney+.

6 Britt Lower (Liz Greenberg)

Britt Lower op Man zoekt vrouw
Britt Lower op Man zoekt vrouw

Britt Lower speelde alle drie seizoenen de rol van Liz, de ondersteunende oudere zus van het hoofdpersonage, in Man Seeking Woman. Behalve Jay Baruchel en Eric André is zij de enige acteur die in alle dertig afleveringen van de show te zien is. Ze heeft slechts een handvol delen gekregen sinds de serie eindigde, zoals een gastrol in It's Always Sunny in Philadelphia en een hoofdrol in Mr. Roosevelt, een onafhankelijke film geschreven en geregisseerd door Saturday Night Live-alumna Noël Wells. Haar volgende grote rol zal zijn in de originele Apple TV+-serie Severance, die wordt geregisseerd door Ben Stiller en met Adam Scott, Patricia Arquette en Lower in de hoofdrollen. Apple heeft de premièredatum voor de serie nog niet bekend gemaakt.

5 Katie Findlay (Lucy)

Katie Findlay over man zoekt vrouw
Katie Findlay over man zoekt vrouw

Voordat ze de rol van Lucy in Man Seeking Woman speelde, had Katie Findlay al hoofdrollen gespeeld in twee andere tv-shows: The Carrie Diaries en How to Get Away with Murder. Sinds Man Seeking Woman eindigde, heeft ze terugkerende rollen gekregen in The CW-drama Nancy Drew en de NBC-musicalkomedie Zoey's Extraordinary Playlist. Ze speelde ook in de onafhankelijke film Straight Up uit 2019, die slechts $ 16. 080 verdiende in de bioscoop, maar lovende kritieken kreeg van filmrecensenten.

4 Mark McKinney (Tom Greenberg)

Mark McKinney op Man zoekt vrouw
Mark McKinney op Man zoekt vrouw

Mark McKinney, die de vader van het hoofdpersonage Tom Greenberg speelde in Man Seeking Woman, heeft een legendarische carrière van dertig jaar achter de rug in de film- en tv-industrie. Tegenwoordig is hij echter vooral bekend om één rol: Glenn Sturgis, de hilarische winkelmanager van NBC's Superstore. Hij werkt nu aan een revival van The Kids in the Hall, de immens populaire Canadese sketchcomedyshow die liep van 1988-1995. De revival zal ergens in de komende maanden op Amazon Prime worden uitgebracht.

3 Robin Duke (Patti Greenberg)

Robin Duke over man zoekt vrouw
Robin Duke over man zoekt vrouw

Robin Duke speelde de moeder van het hoofdpersonage, Patti Greenberg, in Man Seeking Woman. Ze verscheen in meer afleveringen dan enig ander terugkerend personage in de show. Duke was een sketchcomedy-ster in de jaren tachtig en verscheen op zowel SCTV als Saturday Night Live. In de afgelopen jaren is ze herenigd met haar SCTV-castgenoten Eugene Levy en Catherine O'Hara in Schitt's Creek, waar ze de terugkerende rol van Wendy Kurtz speelde.

2 Rosa Salazar (Rosa Mendes)

Rosa Salazar over man zoekt vrouw
Rosa Salazar over man zoekt vrouw

Rosa Salazar speelde het terugkerende personage van Rosa Mendes in seizoen twee van Man Seeking Woman. Sindsdien heeft ze in verschillende films gespeeld, waaronder Maze Runner: The Death Cure, Bird Box en Alita: Battle Angel. Op tv heeft ze een terugkerend personage geuit op Big Mouth en de hoofdpersoon op Undone. Haar nieuwste project is de aankomende tv-serie Brand New Cherry Flavour, die in de nabije toekomst op Netflix zal verschijnen.

1 Ennis Esmer (Leo)

Ennis Esmer over man zoekt vrouw
Ennis Esmer over man zoekt vrouw

Ennis Esmer was in seizoen één te zien in Man Seeking Woman en speelde de rol van Liz' vriend Leo. Sindsdien is hij betrokken geweest bij allerlei televisieprojecten, waaronder Red Oaks, waar hij reguliere serie Nash Nasser speelde, en Blindspot, waar hij serie reguliere Rich Dotcom speelde. Zijn aankomende projecten omvatten twee Canadese tv-shows: een sitcom genaamd Children Ruin Everything, waarin hij de ondersteunende rol van Ennis zal spelen, en Roast Battle Canada, waarin hij de gastheer zal zijn.

Aanbevolen: