Deze 'Euphoria'-ster was 'praktisch dakloos' voordat hij op de show kwam

Inhoudsopgave:

Deze 'Euphoria'-ster was 'praktisch dakloos' voordat hij op de show kwam
Deze 'Euphoria'-ster was 'praktisch dakloos' voordat hij op de show kwam
Anonim

Nadat seizoen 2 een 100% piek in kijkers had, is de controversiële HBO-serie Euphoria vernieuwd voor seizoen 3. Toen het voor het eerst werd uitgezonden in 2019, maakten we kennis met veel nieuwkomers in de branche. Het was bijvoorbeeld het acteerdebuut van Hunter Schafer. Maar fans waren ook enthousiast om bekende gezichten in de show te zien.

Er is Zendaya die de 17-jarige drugsverslaafde Rue speelt, Grey's Anatomy-ster Eric Dane als 'dominante papa', en de jock van de show Jacob Elordi die eerder speelde in Kissing Booth van Netflix. Maar ondanks Elordi's acteerachtergrond was hij "praktisch dakloos" toen hij auditie deed voor Euphoria. Hier is het verhaal over zijn Hollywood-reis.

Hoe Jacob Elordi een acteur werd

Elordi toonde al op jonge leeftijd interesse in acteren. De Australische acteur begon op school te acteren in toneelvoorstellingen. Hij maakte deel uit van de musical Seussical waar hij de zingende rol van Cat in the Hat speelde. Vanaf dat moment begon Elordi de industrie meer te verkennen. Geïnspireerd door een andere Australische acteur, de legendarische Heath Ledger, wist de Euphoria-ster dat hij in zijn voetsporen wilde treden. In 2017 maakte hij zijn filmdebuut met een niet genoemde rol in Pirates of the Carribean: Dead Men Tell No Tales. Hij was 17.

De 24-jarige onthulde later dat hij als figurant diende en Saint Martin's Marine speelde. "Mensen proberen me altijd te vinden in de film en er zijn screenshots van mij in de film", zei hij over de bijrol. "Nee. Ik zat op de achtergrond van de film. Ik zat niet in de film. Ik kreeg geen credits. Ik kreeg geen rekening. Ik heb geen auditie gedaan. Ik was een figurant." In hetzelfde jaar kreeg hij een kredietrol als Rooster in het comedy-drama Swinging Safari. In 2018 landde hij zijn doorbraakrol als Noah Flynn in Kissing Booth. Hier ontmoette hij zijn ex-vriendin Joey King.

Jacob Elordi was 'praktisch dakloos' voordat hij bij 'Euphoria' kwam

In een interview in 2019 met Wonderland magazine onthulde Elordi dat hij blut was voordat hij bij Euphoria kwam. "Ik had geen geld, ik had niets, ik was praktisch dakloos in LA - en ik ging naar de casting en ik vergat mijn tekst", herinnert hij zich. "Ik had geen naam, ik had geen steun, je kon nergens een video vinden waarin ik acteerde. Ik was nog maar een kind en ze wierpen me. Ik had heel veel geluk." Op dat moment zei Elordi dat Kissing Booth nog niet was uitgekomen. Hij had geen goede reden om aan te nemen dat hij de rol zou krijgen. Maar kijk hem nu eens…

Ondanks zijn huidige succes had Elordi het moeilijk om zich aan te passen aan zijn bekendheid. "Ik bedoel, ik ben erg dankbaar dat mensen er vreugde in kunnen vinden", zei hij over zijn populariteit na Kissing Booth. "Maar ik was absoluut niet klaar voor het pandemonium dat de film was toen hij uitkwam."Na verloop van tijd realiseerde hij zich uiteindelijk dat het iets is om dankbaar voor te zijn. "Ik denk dat het een soort van perspectief is," vertelde Elordi. Toch weigert hij een hartenbreker genoemd te worden.

"Voor mij persoonlijk verafschuw ik het… Ik verafschuw het idee ervan", zei hij over het label. "Dat is waarschijnlijk de reden waarom iedereen altijd probeert tegen de stroom in te gaan als deze dingen je overkomen, omdat ik denk dat niemand - tenzij je een complete psychopaat bent - rondloopt met de gedachte dat je een soort van iets bent… Het is contraproductief om acteur te zijn, zo beschouwd te worden. Het maakt het moeilijk om de rollen te spelen die je wilt spelen als mensen constant praten over hoe je eruit ziet."

Wat Jacob Elordi echt voelt over zijn controversiële 'Euphoria'-personage Nate Jacobs

Elordi is geen fan van zijn gemene personage in Euphoria. "Nate Jacobs is echt verschrikkelijk," zei hij. Toch zei hij dat het het beste is om "te blijven kijken" om zijn karakter beter te leren kennen."De show neemt zoveel duikvluchten en duiken," vervolgde hij. "Zelfs toen we het maakten, wat ik dacht dat hij was toen ik auditie deed voor wat we qua karakter hadden gedaan, had ik nooit kunnen hopen of dromen van zoiets briljants of zo boeiend. Het karakter veranderde terwijl we de show maakten, ik denk."

Hij voegde eraan toe dat hij opgewonden was om de show zelf te bekijken. "Ik ben opgewonden om ernaar te kijken", zei hij. "Ik kan tijdens het hele proces een fysieke verandering in mezelf en een mentale verandering voelen, dus ik ben benieuwd of het zich verta alt." Hij had ook een lichte reactie op de controverses rond Euphoria's volwassen inhoud. "Weet je, ik denk niet dat het een waarschuwend verhaal is", zei hij over de show. "Ik denk dat wat ik ervan krijg, is dat het een verdomd zieke tv-show is. Als dat is wat mensen zeggen als ze weggaan, zoals 'dat was een vreselijk zieke tv-show', dan ben ik cool daarmee."

Aanbevolen: