De totale inkomsten van Harrison Ford voor 'Star Wars' opsplitsen

Inhoudsopgave:

De totale inkomsten van Harrison Ford voor 'Star Wars' opsplitsen
De totale inkomsten van Harrison Ford voor 'Star Wars' opsplitsen
Anonim

Harrison Ford is zonder twijfel een van de bekende filmsterren die vandaag de dag leven. Gedurende zijn vijftigjarige carrière speelde hij in verschillende grote filmfranchises, waaronder Indiana Jones, Blade Runner en, natuurlijk,Star Wars Hij was ook een van de meest betaalbare filmsterren van zijn tijd, en zijn films hebben aan de kassa meer dan $ 9 miljard opgebracht. Star Wars is de op één na financieel meest succesvolle filmfranchise aller tijden, alleen het Marvel Cinematic Universe na. Volgens The Chicago Tribune hebben de vijftien films in de Star Wars een gecombineerde brutowinst van $ 10,32 miljard aan de kassa wereldwijd.

Harrison Fords personage in Star Wars, Han Solo, is een van de meest geliefde helden in de filmgeschiedenis geworden. Het is duidelijk dat Harrison Ford een grote rol speelde in het financiële succes van de Star Wars-films en de hele franchise die ze voortbrachten. Maar werd hij eerlijk vergoed voor zijn bijdragen? Dit is wat we weten over de totale inkomsten van Harrison Ford uit Star Wars.

9 Harrison Ford's totale nettowaarde

Harrison Ford is zeker de rijkste van zijn Star Wars-co-sterren, met een nettowaarde van ongeveer $ 300 miljoen. Het grootste deel van dat geld kwam echter van andere projecten dan Star Wars. Zijn meest lucratieve salaris kwam van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, waarvoor hij naar verluidt $ 65 miljoen verdiende.

8 In welke 'Star Wars'-films speelde Harrison Ford?

Afbeelding
Afbeelding

Harrison Ford is de oorsprong van het personage Han Solo in de eerste Star Wars-film, die destijds net Star Wars heette en sindsdien is omgedoopt tot A New Hope. Han Solo was ook een hoofdpersoon in de volgende twee films, getiteld The Empire Strikes Back en The Return of the Jedi. Ford keerde ruim dertig jaar later terug naar de rol van Han Solo in The Force Awakens, waarin hij een wat kleinere bijrol speelde. Hij maakte ook een korte cameo in de meest recente film, The Rise of Skywalker. Ten slotte heeft Ford Han Solo gespeeld in twee andere Star Wars-eigendommen: The Star Wars Holiday Special en Lego Star Wars: The Force Awakens.

7 ‘Star Wars: Episode IV - A New Hope’

Star Wars - Een nieuwe hoop - Mark Hamill Carrie Fisher Harrison Ford
Star Wars - Een nieuwe hoop - Mark Hamill Carrie Fisher Harrison Ford

Voor zijn rol in de originele Star Wars-film kreeg Harrison Ford naar verluidt slechts $ 10.000 betaald. Na correctie voor inflatie zou dat vandaag meer dan $ 40.000 waard zijn. Dat is een miezerig bedrag vergeleken met de $ 775,8 miljoen en het vermogen van $ 300 miljoen van Ford, maar op dat moment moet het nog steeds veel geld voor Ford hebben betekend. Voordat hij in Star Wars werd gecast, had hij nog steeds moeite om rollen te boeken.

6 ‘Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back’

Harrison Ford als Han Solo
Harrison Ford als Han Solo

Harrison Ford ontving een enorme loonsverhoging voor zijn rol in The Empire Strikes Back en verdiende $ 100.000 voor zijn werk aan de film. Hoewel dat tien keer zoveel is als wat hij verdiende voor de eerste Star Wars-film, en vandaag de dag meer dan $ 300.000 waard zou zijn na correctie voor inflatie, lijkt het nog steeds een laag salaris voor een van de hoofdrolspelers in een film die meer dan $ 500 miljoen verdiende aan de kassa.

5 ‘Star Wars: Episode VI - Return Of The Jedi’

Harrison Ford Han Solo
Harrison Ford Han Solo

Harrison Ford verdiende opnieuw een flinke loonsverhoging voor de laatste film in de originele Star Wars-trilogie. Zijn salaris voor Return of the Jedi was naar verluidt $ 500.000, wat vijf keer zoveel is als hij verdiende voor The Empire Strikes Back. In de huidige termen is dat meer dan een miljoen dollar waard, wat meer in overeenstemming lijkt met wat we beschouwen als het salaris van een filmster.

4 ‘Star Wars: Episode VII - The Force Awakens’

Harrison Ford en Daisy Ridley in Star Wars
Harrison Ford en Daisy Ridley in Star Wars

Het is niet verwonderlijk dat Harrison Ford een enorm salaris ontving om in 2015 terug te keren naar de Star Wars-franchise voor The Force Awakens. Zijn basissalaris voor de film was $ 15 miljoen, en hij ontving ook een klein percentage van de kassa-inkomsten, wat betekent dat hij in totaal $ 25 miljoen verdiende om in de film te verschijnen. $ 25 miljoen klinkt als veel geld, maar de film had een brutowinst van $ 2,068 miljard, dus Ford's take-home vertegenwoordigde slechts ongeveer 1% van de inkomsten van de film. Met de $ 25 miljoen die hij verdiende met The Force Awakens, is het veilig om te zeggen dat Harrison Ford blij moet zijn dat zijn personage niet werd vermoord aan het einde van Return of the Jedi, wat blijkbaar is wat hij oorspronkelijk wilde.

3 ‘Star Wars: Episode IX - The Rise Of Skywalker’

Harrison Ford en Carrie Fisher in Star Wars
Harrison Ford en Carrie Fisher in Star Wars

Het is onduidelijk hoeveel geld Harrison Ford werd betaald om in The Rise of Skywalker te verschijnen, maar het was waarschijnlijk niet zo veel. Hij verscheen slechts in een zeer kleine rol en oorspronkelijk was zijn personage helemaal niet bedoeld om in de film te verschijnen. Regisseur J. J. Abrams vroeg Ford om in de film te acteren nadat de dood van Carrie Fisher het verhaal van de film beïnvloedde. Ford verscheen vermoedelijk in de film als een gunst voor zijn voormalige regisseur en ter ere van zijn voormalige co-ster, in plaats van voor de financiële compensatie.

2 ‘The Star Wars Holiday Special’

Afbeelding
Afbeelding

Het is onduidelijk waarvoor Harrison Ford werd betaald om op te treden in The Star Wars Holiday Special, maar het is veilig om te zeggen dat het niet veel geld was. De special kwam uit kort na de originele Star Wars-film, waarvoor Ford slechts $ 10.000 kreeg. Sindsdien heeft Ford laten weten dat hij het niet leuk vond om aan de special te werken en dat hij het alleen deed omdat het in zijn contract stond. dus het is duidelijk dat hij geen lucratieve deal heeft gesloten om in The Star Wars Holiday Special te verschijnen.

1 ‘Lego Star Wars: The Force Awakens’

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn veel videogames geproduceerd op basis van de films van Harrison Ford, maar dit is de eerste en enige videogame waarin hij ooit als stemacteur is gecrediteerd. Het is niet precies bekend hoeveel Ford werd betaald om in de game te verschijnen, maar het is moeilijk voor te stellen dat de 73-jarige acteur zijn eerste videogame zou hebben gespeeld zonder een fors salaris. Het is ook mogelijk dat het verlenen van zijn stem aan de videogame een bepaling was in zijn contract voor The Force Awakens, en dus kan zijn salaris voor die film omvatten wat hij werd betaald om in de videogame te acteren.

Aanbevolen: