Rangschikking van de grootste films van Bradley Cooper op basis van box-office-inkomsten

Inhoudsopgave:

Rangschikking van de grootste films van Bradley Cooper op basis van box-office-inkomsten
Rangschikking van de grootste films van Bradley Cooper op basis van box-office-inkomsten
Anonim

Bradley Cooper heeft een ongelooflijk succesvolle filmcarrière achter de rug. Hij speelde in meerdere enorm populaire filmfranchises en in veel veelgeprezen en bekroonde foto's. Hij is genomineerd voor negen Academy Awards en speelde in meer dan een dozijn films die meer dan $ 200 miljoen opbrachten aan de kassa. Hij heeft met enkele van de grootste namen in Hollywood gewerkt.

Bradley Cooper heeft zelfs in zoveel winstgevende films gespeeld dat het onmogelijk is om ze allemaal in één lijst op te nemen. Enkele van de films die zijn overgebleven van deze specifieke lijst zijn The Mule, Limitless en War Dogs.

Dit zijn de 15 best scorende films van Bradley Cooper aan de kassa, waarvan er 3 wereldwijd meer dan een miljard dollar verdienden.

15 'The A-Team' - $ 172,2 miljoen

Bradley Cooper speelde samen met Liam Neeson en Jessica Biel in deze verfilming van de populaire tv-serie met dezelfde naam. De film was bedoeld als aftrap voor een franchise, maar het was slechts een matig succes aan de kassa en plannen voor een vervolg werden al snel geschrapt.

14 'Valentijnsdag' - $216.5 Miljoen

Valentijnsdag is een romantische komedie met een grote cast van bekende namen in de hoofdrol. Toen de film in 2010 uitkwam, was Bradley Cooper niet eens een van de grootste sterren in de cast, en op dat moment was het de op twee na best scorende film uit zijn carrière. Sindsdien is hij een Oscar-genomineerde, een Marvel-ster en People's Sexiest Man Alive geworden.

13 'Silver Linings Playbook' - $ 236,4 miljoen

Bradley Cooper verdiende zijn allereerste Oscar-nominatie ooit voor zijn rol in Silver Linings Playbook. Hoewel Cooper niet won, nam zijn co-ster Jennifer Lawrence wel de Oscar mee naar huis voor haar hoofdrol tegenover Cooper.

12 'American Hustle' - $ 251,2 miljoen

Bradley Cooper verdiende zijn tweede Oscar-nominatie in evenveel jaren voor zijn rol in American Hustle. De film, geregisseerd door David O. Russell, bracht meer dan een kwart miljard dollar op aan de kassa.

11 'Wedding Crashers' - $ 288,5 miljoen

Wedding Crashers is een van de eerste hitfilms uit de carrière van Bradley Cooper, en inderdaad, het is de oudste film op deze lijst. Wedding Crashers kwam uit in 2005 en bracht $ 288,5 miljoen op.

10 'The Hangover Part III' - $362 miljoen

De laatste aflevering in de Hangover-franchise was lang niet zo succesvol als de eerste twee. Het verdiende minder geld aan de kassa en kreeg ook veel slechtere recensies. Desalniettemin was de film nog steeds een financieel succes en verdiende hij wereldwijd $ 362 miljoen.

9 'A Star Is Born' - $ 436,2 miljoen

Bradley Cooper is tot dusverre genomineerd voor negen Academy Awards in zijn carrière, en drie daarvan kwamen van A Star Is Born. Cooper speelde niet alleen in deze film, maar hij schreef, produceerde en regisseerde hem ook. Bij de 91e Academy Awards werd Cooper genomineerd voor Beste Acteur, Beste Bewerkte Scenario en Beste Film. "Shallow", de eerste single van de soundtrack van de film, won de Oscar voor Best Original Song, en Cooper speelde het nummer tijdens de ceremonie samen met zijn co-ster Lady Gaga.

8 'The Hangover' - $ 469,3 miljoen

The Hangover maakte van Bradley Cooper (evenals zijn co-sterren Zach Galifianakis) een echte filmster. De film, waarin ook Ed Helms, Ken Jeong en Justin Bartha te zien waren, was een groot succes en verdiende $ 469,3 miljoen aan de wereldwijde kassa.

7 'American Sniper' - $ 547,4 miljoen

Bradley Cooper behaalde zijn derde opeenvolgende Oscar-nominatie voor zijn rol in American Sniper, een film die hij ook produceerde. American Sniper, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, bracht $ 547,4 miljoen op.

6 'The Hangover Part II' - $ 586,8 miljoen

Bradley Cooper keerde terug om zijn rol in The Hangover Part II opnieuw op te nemen. De tweede Hangover-film was nog succesvoller dan de eerste en verdiende meer dan een half miljard dollar aan de wereldwijde kassa.

5 'Guardians of the Galaxy' - $ 772,8 miljoen

Van de vier Marvel Cinematic Universe-films waarin Bradley Cooper heeft gespeeld, was de eerste eigenlijk de minst winstgevende. Cooper maakte zijn debuut als Rocket the raccoon in Guardians of the Galaxy, maar elke volgende MCU-film waarin hij verscheen, zou meer geld opleveren dan de vorige. Hoe dan ook. de eerste Guardians-film was nog steeds een grote hit en verdiende bijna $ 800 miljoen aan de wereldwijde kassa.

4 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' - $868.3 miljoen

Bradley Cooper keerde terug naar zijn rol van Rocket in het vervolg op Guardians of the Galaxy. Deze film presteerde zelfs beter dan de eerste en verdiende $ 863,8 miljoen aan de wereldwijde kassa.

3 'Joker' - $ 1,074 miljard

Bradley Cooper speelde niet in de Academy Award-winnende film Joker, maar hij produceerde de film wel, wat betekent dat hij de afgelopen jaren aan grote projecten voor zowel Marvel als DC heeft gewerkt. Joker is verre van de enige film die Cooper heeft geproduceerd - hij is eigenlijk een zeer productieve producer - maar meestal speelt hij ook in de films die hij produceert, zoals Nightmare Alley, A Star Is Born en American Sniper.

Joker is geschreven en geregisseerd door Todd Phillips, die Bradley Cooper regisseerde in alle drie de Hangover-films.

2 'Avengers: Infinity War' - $ 2.048 miljard

Bradley Cooper sprak opnieuw het personage van Rocket uit in Avengers: Infinity War. Het is de op één na meest winstgevende film waaraan Cooper heeft gewerkt, en de vijfde meest winstgevende film aller tijden

1 'Avengers: End Game' - $ 2,798 miljard

Avengers: End Game is de op één na meest winstgevende film aller tijden, en het is dan ook niet verwonderlijk dat het de meest winstgevende film is waaraan Bradley Cooper heeft gewerkt. Cooper keert terug naar het Marvel Cinematic Universe in Guardians of the Galaxy Vol. 3.

Aanbevolen: