Jamie Dornan verdubbelde zijn 'Fifty Shades'-inkomsten voor een nettowaarde van $ 15 miljoen

Inhoudsopgave:

Jamie Dornan verdubbelde zijn 'Fifty Shades'-inkomsten voor een nettowaarde van $ 15 miljoen
Jamie Dornan verdubbelde zijn 'Fifty Shades'-inkomsten voor een nettowaarde van $ 15 miljoen
Anonim

Jamie Dornan werd beroemd in Hollywood nadat hij was gecast als Christian Gray in de verfilming van E. L. James' erotische Fifty Shades-trilogie. De inwoner van Ierland heeft misschien jaren eerder ogen gedraaid als ondergoedmodel voor Calvin Klein en een gastrol in Once Upon a Time, maar Christian Grey worden bleek Dornans echte doorbraakmoment te zijn.

Sindsdien lijkt het alsof iedereen een stukje Dornan wil. En voor de acteur heeft dit geleid tot een aantal interessante projecten in zowel film als televisie. Om nog maar te zwijgen, hij is ook een behoorlijke stemacteur geworden. En misschien wel het allerbelangrijkste: de grote doorbraak van Dornan heeft vandaag geleid tot een behoorlijk groot vermogen.

Jamie Dornan heeft verschillende andere rollen geboekt sinds hij Christian Grey is geworden

Het scoren van de hoofdrol in een kaskraker brengt zeker verschillende voordelen met zich mee. Een daarvan wordt gemakkelijk overwogen voor andere belangrijke rollen. Kort na de release van Fifty Shades of Grey speelde Dornan de hoofdrol in de Netflix-oorlogsactie The Siege of Jadotville.

Gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen, vertelt de film het verhaal van een bataljon van 150 Ierse vredeshandhavers die zich moesten verdedigen tegen ongeveer 3.000 Congolese troepen. Dornan zelf portretteerde wijlen Pat Quinlan die de Ierse officier was die de leiding had over de vredeshandhavers tijdens het beleg. En omdat hij zelf Iers was, was de film heel persoonlijk voor Dornan. "Om de kans te hebben om de man te spelen die hen er doorheen heeft geleid - zo'n inspirerende figuur in de Ierse geschiedenis zou meer bekend moeten zijn", vertelde hij aan BBC.

Een paar jaar later pakte Dornan een ander oorlogsverhaal aan. Deze keer is het de Oscar-genomineerde Matthew Heineman's A Private War, waarin hij samen met Rosamund Pike speelde. De film vertelt het verhaal van oorlogscorrespondent Marie Colvin (Pike) die zich onbevreesd waagde aan enkele van de meest gewelddadige oorlogsfronten ter wereld. Zo leert ze oorlogsfotograaf Paul Conroy kennen die Dornan in de film portretteert.

Colvin stierf tragisch tijdens beschietingen in Homs, Syrië in 2012. Conroy was op dat moment bij haar, maar de fotograaf overleefde de aanval, hoewel hij ernstig beenletsel opliep. Jaren later werkte hij samen met Heineman en de cast om het verhaal van Colvin naar het grote scherm te brengen.

En voor Dornan gaat er niets boven het ontmoeten van de persoon die hij zou moeten portretteren voor de camera. De ervaring was een primeur voor de acteur.

“Ik heb eerder met vier echte mensen gespeeld. Geen van hen leeft nog en zeker geen van hen op de set!” Dornan gaf toe. "Voor mij was het een eer om in deze film te zitten en deze ongelooflijke man te portretteren." Sinds ze samen aan de film werken, zijn de twee mannen goede vrienden geworden.

Hier staat het vermogen van Jamie Dornan nu

Schattingen van vandaag brengen het vermogen van Dornan tussen $ 14 en $ 15 miljoen. In het begin betaalde Fifty Shades niet echt veel, de acteur ontving slechts $ 250.000 voor de eerste film (Johnson kreeg naar verluidt hetzelfde bedrag).

Hoe relatief laag dit percentage ook was, dit is vrij standaard als het gaat om franchisetalent. "Het was een zeer eenvoudige franchise-startdeal", legt een insider uit. "Kijk naar Twilight and Hunger Games, en dat is waar het naartoe gaat."

Toen de sequels echter groen licht kregen, onderhandelden Dornan en zijn co-lead opnieuw over hun tarief, naar verluidt op zoek naar een verhoging van zeven cijfers. Het is waarschijnlijk dat ze om een deel van de backend-winsten van de volgende films hadden gevraagd (geen van beide hoofdsterren ontving er een voor de eerste film).

Ondertussen slaagde Dornan erin om buiten de franchise en verder filmwerk te profiteren van zijn bekendheid van de hitfranchise. Om te beginnen werd hij een merkambassadeur voor Hugo Boss en werd hij het gezicht van de geurlijn. “Voor mij staat Boss voor verfijning, mannelijkheid en elegantie. Daarom ben ik heel blij dat ik me bij de Boss-familie kan voegen als de nieuwe geurambassadeur , zei de acteur in een verklaring.

Later sloot Dornan een samenwerking met Omega. Het blijkt echter dat hij een affiniteit voor het horlogemerk ontwikkelde lang voordat ze zelfs maar begonnen samen te werken. "Ik was een van die mensen die zei: 'Waarom heb je een horloge nodig?'", herinnert Dornan zich.

Maar toen kochten hij en zijn vrouw, Amelia Warner, elkaar op een dag horloges. "En toen openden we dezelfde Omega-doos, beide openden hetzelfde horloge", zei hij. "En nu hou ik van ze."

Tegelijkertijd begon Dornan onlangs zijn eigen productiebedrijf. Een van zijn eerste projecten is een film die zich afspeelt in Ierland. De acteur was bezig met het casten in 2021. Verder zijn er nog niet veel details beschikbaar over de film van Dornan.

Ondertussen speelt Dornan naast Gal Gadot de hoofdrol in de aankomende spionagethriller Heart of Stone (Gadot produceert ook). De acteur speelt momenteel in de HBO Max-serie The Tourist.

Aanbevolen: