Waarom 'Moed de laffe hond' werd geannuleerd en andere feiten erover

Inhoudsopgave:

Waarom 'Moed de laffe hond' werd geannuleerd en andere feiten erover
Waarom 'Moed de laffe hond' werd geannuleerd en andere feiten erover
Anonim

Moed de laffe hond is misschien wel de meest unieke cartoon van Cartoon Network. Sinds de show eindigde in 2002, is er geen cartoon met een horrorthema uitgezonden op Cartoon Network met deze capaciteit. Hoewel CTCD The Texas Chainsaw Massacre niet eng was, was het behoorlijk nachtmerrie om een kindershow te zijn. De donkere humor en paranormale thema's waren angstaanjagend in zichzelf, maar wat de show buitengewoon maakte, waren de externe elementen. In afleveringen als 'Return The Slab' verscheen King Rameses bijvoorbeeld alsof hij er niet thuishoorde en had hij een heel andere animatiestijl dan Courage, Eustace en Muriel.

Hoewel de show angstaanjagend kon zijn, vonden fans van de show de show een briljante eenhoorn. Er was zelfs een petitie om de animatieserie te vernieuwen. Dus waarom is het geannuleerd? Is het überhaupt geannuleerd? Eens kijken!

10 Waarom de show eindigde, de wereld zal het misschien nooit weten

Er wordt veel gespeculeerd over waarom de show tot een einde kwam. Een Reddit-gebruiker legde uit dat een Tumblr-gebruiker zei dat het netwerk de show had geannuleerd vanwege de aflevering "The Mask", waarin huiselijk geweld werd behandeld en een relatie tussen personen van hetzelfde geslacht werd geïmpliceerd, destijds een vooruitstrevend onderwerp. Andere speculaties over het einde van de cartoon komen ook voort uit het feit dat de show te angstaanjagend is voor kinderen, wat aannemelijk is.

Het meest realistische antwoord zou echter kunnen zijn dat de show een looptijd van vier seizoenen had. Vier seizoenen gaat over hoe lang veel tekenfilmseries duren, tenzij ze zo lang duren als Rugrats of The Family Odd Parents. De video "107 Moed de laffe hondenfeiten die u moet weten!" legt uit dat Dilworth een aanbod kreeg om de show te vernieuwen, maar hij vond dat het tijd was om de show te beëindigen.

9 Kath Soucie stem acteerde in de show

Terwijl Rugrats wordt genoemd, moet worden vermeld dat de stem van Kath Soucie op CTCD heeft gespeeld. Soucie uitte Phil en Lil op Rugrats, en ze gaf ook de stem van Little Muriel in de aflevering "The Great Fusilli." Als je goed luistert, zul je de verbuigingen van Lil's stem op Rugrats opmerken.

8 De show verscheen oorspronkelijk als een short in 1996

John Dilworth gooide de serie Hanna-Barbera's geanimeerde shorts showcase What a Cartoon!. De pilot-aflevering van CTCD, "The Chicken From Outer Space", werd uitgezonden op Cartoon Network op 8 februari 1996. Interessant genoeg werd de show pas in 1999 een volwaardige serie.

7 'Friends' inspireerde de namen van Eustace en Muriel

Wat CTCD zo uniek maakte, is dat de inspiratie uit zoveel plaatsen putte. Je wist nooit precies wat je in elke aflevering kon verwachten. Een deel van de slapstick-humor van de cartoon was bijvoorbeeld geïnspireerd door Charlie Chaplin. Wie zou willen dat het tv-programma Friends ook een inspiratiebron zou zijn? Eustace en Muriel zijn respectievelijk de middelste namen van Chandler Bing en Ross Geller.

6 De setting van de show is geïnspireerd op het echte leven

De setting speelt zich af in Nowhere, een fictieve plaats in Kansas. Inspiratie voor deze denkbeeldige plek in Kansas kwam van de Dust Bowl. De Dust Bowl is een droogte die in 1931 neerdaalde op de Central Plains. Boeren in Kansas waren gewend aan droogte, maar deze droogte duurde ongeveer vier jaar. Deze parallel is heel logisch omdat CTCD plaatsvindt op een kale, afgelegen boerderij.

Wat nog interessanter is, is dat er een Nowhere, New Mexico is. Er was een ouder echtpaar dat samenwoonde met hun hond en rapporteerde over paranormale gebeurtenissen, zoals het zien van Skinwalkers, een soort schadelijke heks die zichzelf in dieren kon vermommen. Vreemd genoeg, na te hebben gesproken over wat ze zagen, verdween het paar en bleef alleen de hond over. Deze theorie, naast vele andere, bestaat.

5 De dialoog van Courage werd geleidelijk afgebroken

In seizoen één van de serie hoorden kijkers Courage nogal wat aan het woord. De makers waren echter van mening dat Courage te veel praatte. Als gevolg hiervan verminderden ze zijn dialoog in latere seizoenen. Moed staat vooral bekend om zijn onzinnige geschreeuw, gebrabbel of gebrabbel, vooral als hij bang of gefrustreerd is.

4 Je hoort variaties van 'Mission Impossible' elke keer dat moed de dag redt

Wat CTCD ook briljant maakte, was hoe het geluidseffecten gebruikte. De mensen die aan de tekenfilm werkten wilden niet dat het als iets anders zou klinken of de typische geluiden gebruikten die andere animatieseries gebruikten. Geluid binnen de serie zorgt voor bepaalde momenten. Kijkers wisten bijvoorbeeld wanneer een element in de show komisch moest zijn of wanneer er gevaar op komst was. Hoewel de hoofdpersoon "Courage" heette, was de roze antropomorfe hond behoorlijk dapper en kwam hij zijn baasjes altijd te hulp. Elke dag dat hij dat deed, hoorde je variaties van de Mission Impossible-partituur spelen.

3 Eustace moest moed afschrikken met een dubbelloops jachtgeweer vs. Een masker

Er zijn tijdens de vier seizoenen van de show veel vreselijke dingen gebeurd met het titulaire personage. Niemand wilde echter dat de show zo donker of bloederig zou worden als Eustace die Courage deed schrikken met een dubbelloops jachtgeweer. Dat zou niet gepast zijn geweest voor een kinderprogramma. In plaats daarvan wilde het netwerk een andere creatieve richting inslaan en koos het voor Eustace's kenmerkende masker versus een pistool.

2 'CTCD' had een CGI-short

Om de een of andere reden gebruiken animators graag CGI-animatie wanneer ze een show nieuw leven inblazen. Je kunt dezelfde animatiestijl zien in de herstart van Rugrats. De CGI-short die in 2016 in première ging, heette "The Fog of Courage". Sommige kijkers gaven de voorkeur aan de oudere animatiestijl. Veel mensen vonden de aflevering echter geweldig en zeiden dat het een authentiek gevoel had.

1 Er was sprake van een reboot

In 2019 meldde Lad Bible dat Dilworth sprak over een CTCD-prequel. Dil Worth zei echter dat hij niet wist hoe de ontwikkeling zou verlopen of waar het naartoe zou gaan. Het zou een hele ervaring zijn om te zien hoe de maker en schrijvers van de show de animatieserie tot leven zouden brengen in de moderne tijd. De show was zijn tijd al vooruit toen hij werd uitgezonden. Aan de andere kant hebben veel reboots uiteindelijk niet dezelfde magie als het origineel. Daarom zullen fans van CTCD niet boos zijn als er geen reboot is.

Aanbevolen: