10 dingen die niet echt waren in realityshows (en 10 dingen die dat wel waren)

Inhoudsopgave:

10 dingen die niet echt waren in realityshows (en 10 dingen die dat wel waren)
10 dingen die niet echt waren in realityshows (en 10 dingen die dat wel waren)
Anonim

Als het op reality-tv aankomt, zijn mensen tot het inzicht gekomen dat het grootste deel van wat ze kijken niet echt zal zijn. In feite is het hele concept van reality-televisie de afgelopen jaren een goedkope vorm van entertainment geworden waarvan de gewone kijkers begrijpen dat het niet echt is.

Wie kijkt naar programma's als Long Island Medium of Ghost Adventures en denkt eigenlijk dat het 100% echt is? Zelfs de grootste hardcore fans van deze shows weten in hun achterhoofd dat het niet helemaal echt is. Ze zijn meestal geschreven om een gevoel van drama en verhaal te creëren dat niet authentiek is voor het echte leven. Sommige shows zijn meestal authentiek, maar zijn bewerkt om de dingen dramatischer te laten lijken om de kijkcijfers te helpen (60 Days In), terwijl andere shows nep zijn en niet eens proberen het te verdoezelen (Lizard Lick Towing).

Maar dan zijn er momenten op reality-televisie die echt waren. Veel van de keren dat reality-tv-shows de waarheid spraken, was het gerelateerd aan mensen met drugsverslavingen, alcoholproblemen of streden om veel geld.

Laten we teruggaan in de tijd en de 10 dingen vinden die niet echt waren in realityshows en 10 dingen die er wel waren.

20 Real: Jonny Fairplay's Tall Tales (Survivor)

Afbeelding
Afbeelding

Een van de meest memorabele schurken in de geschiedenis van Survivor was een man die geen van zijn twee optredens won. Jonny Fairplay nam deel aan Survivor: Pearl Islands, het zevende seizoen van de show, en werd een van de grootste sterren van de show vanwege iets dat hij deed dat nog nooit eerder was gedaan, hij loog over het overlijden van een familielid.

Voordat hij met de opnames begon, vertelde Jonny een vriend dat als hij ooit een vriend zou uitnodigen voor de show, hij wilde dat die vriend hem zou vertellen dat zijn grootmoeder was overleden. De leugen was om sympathie te krijgen van de andere deelnemers en dat in zijn voordeel te gebruiken zonder dat iemand de wijzer was.

De leugen was een truc om hem te helpen het algemene spel te winnen, maar was zo echt dat de productiemedewerkers de waarheid pas wisten toen hij een biecht deed.

19 Niet echt: deelnemers in geldcabine

Afbeelding
Afbeelding

Elke populaire realityshow, hoe echt het ook lijkt, wordt uiteindelijk op de een of andere manier ontmaskerd als oplichter. De Cash Cab van Discovery Channel ging in 2005 in première en liep zeven jaar voordat het verrassend werd geannuleerd. Ze brachten het eindelijk terug in 2017 en het wordt vandaag nog steeds uitgezonden.

De show voelde altijd alsof het de enige echte was die nog op reality-tv was. De gastheer, Ben Bailey, rijdt met een taxi door New York en pikt willekeurige mensen op die uiteindelijk de deelnemers aan de show worden, wat zich voordoet in de taxi terwijl ze naar de bestemming van de rijder rijden.

Echter, voormalige deelnemers hebben zich uitgesproken over hoe ze werden bedrogen om in de taxi te rijden door producenten die hen deden denken dat ze naar een reality-spelshow werden gebracht. De taxi heeft deze vooraf gescreende deelnemers opgehaald en het spel begint. Het spel is echt, maar het feit dat hij willekeurige mensen op straat oppikt is nep.

18 Echt: ezelsurine drinken (angstfactor)

Afbeelding
Afbeelding

Tussen 2001 en 2006 was NBC's Fear Factor een grote hitshow die elke week de grenzen verlegde. De stunts werden steeds moeilijker en de show werd groter en groter. Het moest moeilijk zijn. Het kon niet gemakkelijk zijn voor iemand om het geld te winnen, ze moesten het verdienen. Dit leidde uiteindelijk tot de ondergang en annulering van de show. Het zou later terugkeren voor een heropleving in 2011, die slechts een paar afleveringen duurde.

Een van de laatste afleveringen, die nooit werd uitgezonden, en de belangrijkste reden was voor de tweede annulering van de show, was toen ze een stunt probeerden waarbij deelnemers ezelinnenurine moesten drinken. Na het filmen besloten de producenten om het niet op NBC uit te zenden. De terugslag leidde tot het einde van de show zoals we die kenden.

17 Niet echt: dansmoeders die met elkaar vechten

Afbeelding
Afbeelding

Alsof je geen idee had dat reality-tv nep was, tilt Dance Moms het naar een heel nieuw niveau door echte gevechten tussen de podiummoeders in de show te organiseren en te choreograferen, gewoon om wat extra drama op te trommelen om te helpen hun beoordelingen verhogen.

De show had verschillende momenten waarop moeders in elkaars gezicht kwamen, soms in een gevecht gooiden, waardoor kijkers elke week iets hadden om op af te stemmen. De moeders zouden echter gefilmd worden terwijl ze vechten voor de camera's, maar ze deden het gewoon omdat hen werd gevraagd. Een deel van de cast van de show heeft zelfs gesproken over hoe ze zouden "vechten" en er daarna voor de camera over zouden zitten lachen.

16 Real: Survivorman

Afbeelding
Afbeelding

Zoals we al hebben vermeld, is veel van wat je op reality-tv ziet nep. Terwijl de concurrentie om kijkcijfers en reclamefondsen steeds harder wordt, worden de producenten van deze realityshows gedwongen om chaos op de set te veroorzaken om wat drama te creëren en meer kijkers te trekken.

Er is echter één show die net zo echt is als alles op tv en die show is Survivorman. Survivalexpert Les Stroud trekt de wildernis in met een paar camera's en alleen zijn kennis en vaardigheden om te overleven. Hij laat ons zien hoe we kunnen overleven en elk scenario kunnen doorstaan. Het feit dat hij alleen op pad gaat, zichzelf filmt en geen crew heeft, maakt hem nog authentieker.

15 Niet echt: de huizen die ze kozen (huisjagers)

Afbeelding
Afbeelding

Elke aflevering van House Hunters laat een potentiële koper zien die samen met hun makelaar naar drie verschillende locaties reist, op zoek naar een huis waar ze voor het einde van de aflevering een beslissing over moeten nemen. Het werd erg populair en veel mensen begonnen zich af te stemmen op de huizen die mensen uiteindelijk besloten te kopen, op de meest dramatische manier die mogelijk is.

Uiteindelijk werd echter onthuld dat om de kopers op de show te krijgen, ze al in escrow moeten zijn op het huis dat ze uiteindelijk beslissen om te kopen. De andere woningen die ze bekijken waren ooit eerder keuzes van de kopers maar werden doorgegeven. De realiteit is dat we alleen maar kijken naar een nep-enscenering van kopers die naar huizen kijken die ze niet willen kopen voordat ze degene kiezen die ze al bezitten.

14 Echt: het probleem van Verne Troyer (het surrealistische leven)

Afbeelding
Afbeelding

Toen VH1 debuteerde met een nieuwe vorm van reality-tv-show, The Surreal Life, werden kijkers meteen meegezogen in het drama en de grappen die ten onder gaan als je een groep voormalige beroemdheden dwingt om met elkaar samen te leven. De grote aantrekkingskracht van de show is dat de beroemdheden meestal zijn geweest en anderen die we in de loop der jaren meestal waren vergeten.

In het vierde seizoen van The Surreal Life geeft Verne Troyer kijkers een kant van hem die ze nooit hadden verwacht. Hij werd een internationale superster na zijn rol als Mini-Me in de filmfranchise Austin Powers. Maar zijn leven was niet zo glamoureus als we ons allemaal hadden voorgesteld en op een avond zagen we zijn demonen tevoorschijn komen.

Verne werd in zijn bed gelegd en begon geluiden te maken waar iedereen zich zorgen over maakte. Hij werd toen wakker, kleedde zich uit en sprong op zijn scooter. Hij reed ermee in een hoek en begon op de vloer te plassen. De hele tijd staarde hij de kamer rond, geen idee hebbend waar hij was of wat hij aan het doen was.

13 Not Real: The Many Different Reshoots (Survivor)

Afbeelding
Afbeelding

Voor alle geweldige momenten op de CBS grootste reality-tv-show ooit, Survivor, was er ook een donkere kant van de show waar niet veel mensen tot voor kort van wisten.

Mark Burnett, de maker van de show, gaf openlijk toe dat ze body doubles en zelfs de originele cast naar verschillende locaties op het eiland moesten brengen om bepaalde scènes opnieuw op te nemen om ze er dramatischer uit te laten zien voor televisie. Dit verstoort absoluut de geest van de show.

12 Real: Tyra Banks Meltdown (America's Next Top Model)

Afbeelding
Afbeelding

Het is nog nooit eerder gebeurd en zal waarschijnlijk nooit meer gebeuren, vooral niet met Tyra Banks. Maar tijdens het vierde seizoen van America's Next Top Model verraste Tyra iedereen door beide onderste twee meisjes naar huis te sturen in een dubbele eliminatie die geen van beide meisjes had verwacht.

Tiffany Richardsons reactie op haar eliminatie werd echter met gelach ontvangen en gaf alle anderen in de show de schuld als haar excuus om te worden geëlimineerd. Ze probeerde toen over Tyra Banks te praten, terwijl ze haar probeerde te troosten, en alles brak los.

Tyra snauwde en ging op Tiffany af, niet omdat ze haar haatte, maar omdat ze van haar hield. Het werd gedaan uit liefde, zoals een moeder die een kind uitscheldt, wat Tyra ook uitlegt. Maar het werd een gedenkwaardig moment dat een van de grootste ooit blijft.

11 Niet echt: stemmen van fans (The Voice)

Afbeelding
Afbeelding

American Idol heeft het landschap veranderd van wat wij als reality-tv beschouwden. Het begon een nieuw fenomeen waar de wereld blijkbaar super enthousiast over was… reality zangwedstrijden.

NBC zou uiteindelijk met een idee komen voor een zangwedstrijdshow die de populariteit van American Idol evenaart, genaamd The Voice. Deze show is uitgegroeid tot een van de grootste op televisie en blijft een hoofdbestanddeel van NBC's prime time line-up. Maar het contract van een deelnemer werd uitgelekt naar de media en onthulde dat de producenten het stemmen van de fans, of de juryleden, op elk gewenst moment kunnen negeren.

10 Real: William Hung's Audition (American Idol)

Afbeelding
Afbeelding

Toen Ricky Martin een album in het Engels opnam, werd het een van de bestverkochte albums aller tijden. Zijn titelloze album in 1999 bevatte de hit "Livin' la Vida Loca" en er werden wereldwijd 15 miljoen exemplaren verkocht. Het jaar daarop bracht hij zijn op één na grootste single uit, "She Bangs", en daar begint de carrière van William Hung.

Toen William Hung in 2004 besloot auditie te doen voor American Idol, koos hij ervoor om 'She Bangs' te zingen en had geen idee wat er zou gebeuren. Hij kon zo slecht zingen dat het moeilijk was hem niet aardig te vinden. Hij was echt, vriendelijk en oprecht. Hij deed zijn best en liep weg met opgeheven hoofd.

Hij zou door die auditie een superster worden en zelfs een paar studioalbums uitbrengen, waarmee hij wereldwijd meer dan 200.000 exemplaren van zijn platen verkocht.

9 Niet echt: niet zo griezelig (Ghost Adventures)

Afbeelding
Afbeelding

Aaron Goodwin was een nietje in de hitshow van Travel Channel, Ghost Adventures. Als een van de hoofdrolspelers van de show was Aaron altijd de man die de camera vasthield en zich in de meest precaire situaties bevond.

Maar nadat hij tijdens een populaire podcast tekeer ging, werd hij uit de show ontslagen. Zijn tirade onthulde hoe nep de show was door de valse EVP-geluiden te bespreken die de cast zelf leverde en de reacties van de crew opnieuw te filmen als de originele niet goed genoeg waren om de producenten tevreden te stellen. Hij beweerde zelfs dat ze bepaalde situaties moesten naspelen om het erger te laten lijken dan het was, of zelfs echt.

8 Echt: Kourtney Kardashian bevallen (Keeping Up With The Kardashians)

Afbeelding
Afbeelding

Kourtney heeft altijd geloofd dat als ze op reality-tv zou komen, ze alles zou filmen, zonder enige beperking. Dit omvat de geboorte van haar kinderen.

Het moment waar we het over wilden hebben was tijdens de finale van het vierde seizoen van Keeping Up With The Kardashians, waar ze hen de geboorte van haar kind liet filmen. Terwijl ze aan het bevallen was, was haar zoon halverwege toen ze naar voren leunde en hielp hem de rest van de weg naar buiten te trekken. Het was verrassend omdat niemand het verwachtte. Ze was zo opgewonden over haar kind dat ze zichzelf niet kon bedwingen toen ze hem zag en hem gewoon naar binnen moest trekken.

7 Niet echt: de beste items werden opgevoerd (Storage Wars)

Afbeelding
Afbeelding

Als je ooit de grootste hitshow van A&E, Storage Wars, hebt gezien, zou je weten waarom zoveel mensen ervan genieten. Het is een verslavende realityshow die je meesleept en je dwingt aflevering na aflevering te kijken, kijkend naar wat voor andere coole dingen ze kunnen vinden.

Maar hoeveel opslagruimtes kan iemand kopen die uiteindelijk een aantal van deze ongelooflijk zeldzame items heeft? Het leek altijd alsof de kansen verschrikkelijk waren, maar ze bleven gekke dingen doen die hielpen de waarde van hun eenheden te laten groeien. Helaas bevatte de Dave Hester-rechtszaak beweringen dat items werden opgevoerd door productiepersoneel. A&E heeft het nooit ontkend.

6 Real: The Snakes and Rats Story (Survivor: Borneo)

Afbeelding
Afbeelding

Survivor's succes was deels omdat de show een origineel idee was. Het was spannend om een show te zien die een groep mensen met allerlei achtergronden bij elkaar bracht, op een onbewoond eiland, met niets anders dan rijst en water te eten. Ze moesten echt overleven om te winnen.

Maar tijdens de epische finale van de show stond Susan Hawk, een van de laatste vier deelnemers van de show, op en hield een toespraak die niemand ooit had zien aankomen. Ze maakte deel uit van de geheime alliantie die duurde tot de laatste vier deelnemers bleven staan, maar ze kwam naar buiten en drong er bij de kiezers op aan om op de slang, Richard Hatch, te stemmen in plaats van op de rat, Kelly Wiglesworth, nadat ze een opzwepende toespraak had gehouden over de redenen achter haar. gedachten.

Dit zette de toon voor de toekomst van de show, inclusief al het liegen, bedriegen en stelen dat tussen de deelnemers zou gebeuren.

5 Niet echt: Bear Grylls In The Wild (Man versus Wild)

Bear Grylls bouwt een vlot op Man vs Wild
Bear Grylls bouwt een vlot op Man vs Wild

Als Bear Grylls de wildernis in trekt, laat hij ons veel verschillende manieren zien om te overleven in zowat elke omgeving, op elk continent. Hij gaat erop uit en brengt een paar dagen in het wild door, waar hij ons leert hoe we in elk scenario kunnen overleven door ons te laten zien wat we kunnen eten voor eiwitten, drinken voor de gezondheid en waar we veilig kunnen slapen.

Zijn cv bevestigde zijn expertise en hij bewees het door dingen te doen zoals krokodillen worstelen, slangen doden, zijn eigen urine drinken voor voedingsstoffen en zichzelf zelfs een klysma geven om… nou, laten we zeggen dat je daar op moet letten aflevering.

Maar het blijkt dat hij niet altijd in het wild sliep en nachten in hotels doorbracht. Hij had ook een bemanning bij zich die hem hielp enkele van deze overlevingsmomenten voor de show te bereiken. Hoewel dat deel nep was, deed hij nog steeds alle dingen die we hem zagen doen, alleen niet in de mate dat het wordt afgebeeld.

4 Real: Susan Boyle's Audition (Britain's Got Talent)

Afbeelding
Afbeelding

Voordat ze auditie deed voor Britain's Got Talent, was Susan Boyle een werkloze 48-jarige vrouw die alleen met haar kat in Glasgow, Schotland woonde. Maar ze had een talent dat haar van de ene op de andere dag in een internationale superster veranderde.

Alleen al door haar uiterlijk, toen ze de microfoon naderde, in het bijzijn van 3.000 mensen, waren er niet veel mensen die veel van haar verwachtten. Zelfs toen ze met de jury sprak, leek het alsof ze niet lang in de buurt zou blijven. Maar toen zong ze. Ze zong mooier en verfijnder dan iemand zich ooit had kunnen voorstellen. Ze was meteen een ster en ze was zo echt als het maar kan.

3 Not Real: Pumpkin Spitting On New York (Flavour Of Love)

Afbeelding
Afbeelding

Jarenlang heeft reality-televisie een lijst met de beste momenten die echt zijn gebeurd en een van de meest bekende gebeurde op VH1's Flavor of Love.

Toen de show de laatste drie deelnemers bereikte, moest Flavor Flav iemand elimineren en hij besloot Pumpkin weg te doen na zijn ongenoegen over haar meerdere optredens in andere televisieshows. Maar toen ze de set verliet, draaide ze zich om en spuugde recht in het gezicht van New York, wat een episch gevecht tussen de twee dames veroorzaakte.

Dit klassieke gevecht was eigenlijk nep. Later werd onthuld dat producenten Pumpkin van tevoren hadden verteld over haar dreigende eliminatie en dat ze op New York moest spugen op haar weg naar buiten. Het spit werd zelfs digitaal verbeterd om er authentiek uit te zien.

2 Real: Snooki in het gezicht geslagen (Jersey Shore)

Afbeelding
Afbeelding

Een van de meest populaire 'nep' reality-tv-shows ooit had een paar momenten die heel echt waren. Het beroemdste moment was zo echt dat MTV de scène niet uitzond tijdens de aflevering waarop het werd gefilmd.

Dat moment gebeurde toen Nicole "Snooki" Polizzi een man beschuldigde van het stelen van haar drankjes. Ze waren met z'n tweeën in een bar drankjes aan het bestellen, toen ze erover tegen hem begon te schreeuwen. Ze raakte hem zelfs nooit aan, ze kreeg er gewoon ruzie over en hij reageerde met een schot op zijn kaak dat legendarisch is geworden in de geschiedenis van reality-tv.

1 Niet echt: het Amish-paradijs (Breaking Amish)

Afbeelding
Afbeelding

Sommige realityshows zijn zo intrigerend dat we het gewoon niet kunnen laten om te kijken. Toen Breaking Amish van TLC uitkwam, duurde het niet lang voordat de show een hit werd, omdat een groep Amish-tieners werd voorgesteld aan de echte wereld nadat ze hun Amish-roots hadden opgegeven.

Bij veel van deze populaire realityshows veranderen ze uiteindelijk in oplichterij omdat producenten zichzelf niet kunnen bedwingen en er alles aan doen om het drama op te voeren. Het bleek dat bijna alle mensen van de show de Amish-levensstijl al hadden verlaten, jaren voordat de show werd gefilmd. Hoewel ze overkwamen alsof ze helemaal nieuw waren in de echte wereld, deden ze alsof ze al weg waren.

Aanbevolen: