25 dingen die Jiraiya deed voor de start van Naruto

Inhoudsopgave:

25 dingen die Jiraiya deed voor de start van Naruto
25 dingen die Jiraiya deed voor de start van Naruto
Anonim

Naarmate de Naruto-serie vorderde, introduceerde Masashi Kishimoto nieuwe personages om zijn shinobi-wereld op te bouwen. Sommige van die nieuwe personages waren vijanden, maar anderen waren leraren die Naruto en zijn vrienden zouden begeleiden. Een van die mentoren was Jiraiya.

Net als Naruto kwam Jiraiya uit het Hidden Leaf Village. In tegenstelling tot Naruto bracht Jiraiya veel tijd weg van Konohagakure. Als gevolg hiervan kende Naruto hem pas toen hij op missie ging om Lady Tsunade op te sporen. Tijdens de missie vond hij Jiraiya vervelend, maar hij heeft zeker veel geleerd. Jiraiya werd uiteindelijk Naruto's mentor en nam hem twee jaar mee uit het dorp om te trainen.

Voordat Jiraiya Naruto's mentor werd, had hij echter een heel eigen leven. In feite had hij ongeveer vijf decennia van het leven als een shinobi voordat hij Naruto ontmoette. Jiraiya trainde in het Hidden Leaf Village, ging op missies, maakte wat vijanden en werd zelfs verliefd. Het duurt lang voordat de anime (en de manga) het achtergrondverhaal van Jiraiya onthult. Als je niet door filler-afleveringen wilt zitten om het te krijgen, of misschien heb je de eerste keer een paar dingen gemist, dan hebben we je gedekt. We hebben 25 dingen verzameld die Jiraiya deed voor de start van Naruto.

25 Jiraiya is vroeg afgestudeerd aan de Ninja Academy

Tsunade Orochimaru en Jiraiya als team Hiruzen in Naruto Shippuden
Tsunade Orochimaru en Jiraiya als team Hiruzen in Naruto Shippuden

De Naruto-franchise laat zien dat mensen van verschillende leeftijden afstuderen aan de Ninja Academy. Aspirant-shinobi kan in de vroege kinderjaren een bepaalde aanleg voor vaardigheden vertonen waardoor ze het programma heel vroeg kunnen afronden.

Jiraiya is een van die vroege afgestudeerden. In flashbacks tijdens de serie ontdekken we dat Jiraiya op zesjarige leeftijd afstudeerde. Tijdens de generatie van Naruto zijn de meeste studenten die afstuderen dichter bij 12 of 13. Enkele opmerkelijke uitzonderingen die vroeg afstudeerden, zijn Itachi Uchiha en Kakashi Hatake, allemaal zeer krachtige shinobi.

24 Hij nam (en faalde) de beltest

Jiraiya faalde in de Bell-test in Naruto Shippuden
Jiraiya faalde in de Bell-test in Naruto Shippuden

Fans kregen een voorproefje van de beltest toen Naruto, Sakura en Sasuke in hetzelfde shinobi-team terechtkwamen. Kakashi daagde hen uit om hem te verlossen van twee zilveren bellen die hij droeg. Deze test was echter niet uniek voor Kakashi's stijl van lesgeven.

Als jonge shinobi onderging het team van Jiraiya ook de beltest toen ze voor het eerst werden gegroepeerd. Terwijl Tsunade en Orochimaru voorzichtig en plannend werkten, ploegde Jiraiya door en faalde voor de test, net als zijn toekomstige leerling Naruto. Ze groeiden allebei uit tot een buitengewoon getalenteerde shinobi, ondanks hun vroege mislukkingen in geduld en teamwork.

23 Hij trainde onder Hiruzen Sarutobi

Orochimaru en Jiraiya met Hiruzen Sarutobi in Naruto Shippuden
Orochimaru en Jiraiya met Hiruzen Sarutobi in Naruto Shippuden

The Third Hokage werd een van de meest gerespecteerde shinobi in Konohagakure. Een deel daarvan was het resultaat van zijn kracht en lange levensduur. Hij overleefde veel van de leden van de drie generaties shinobi die hem volgden!

The Third Hokage was niet altijd een politiek leider. Ooit leerde hij jonge geesten hoe ze shinobi konden worden. Het was Hiruzen Sarutobi die Jiraiya's beltest uitvoerde en sensei werd voor zijn team. Hiruzen Sarutobi leerde Jiraiya, Tsunade en Orochimaru de meerderheid van de jutsu die ze kenden.

22 Hij ontwikkelde een crush op Tsunade

Jiraiya en Tsunade
Jiraiya en Tsunade

Altijd een flirt, en nooit iemand die een kans laat lopen om met een mooie dame te kletsen, Jiraiya leek maar echte gevoelens voor één persoon te hebben. Als kind ontwikkelde hij een oogje op zijn teamgenoot Tsunade.

Jiraiya toonde natuurlijk zijn interesse door Tsunade genadeloos te plagen voordat hij haar passeerde, wat niet zo goed overkwam. Zelfs als volwassene leek hij zijn gevoelens voor haar nooit los te laten, ondanks hun vaak vijandige houding tegenover elkaar.

21 Hij ontwikkelde een onzichtbare Jutsu

Jonge Jiraiya in Naruto Shippuden
Jonge Jiraiya in Naruto Shippuden

Jiraiya's flirts werden niet verwelkomd door de meeste vrouwen die hij ontmoette. Dat wetende, ging hij nog verder om een glimp op te vangen van mooie meisjes, die ze vaak in hete bronnen bespioneerden. Dat leidde tot veel boze confrontaties, maar het leidde er ook toe dat hij zijn eigen jutsu creëerde.

Om confrontatie te vermijden, vond Jiraiya een manier om zijn chakra te gebruiken om zichzelf onzichtbaar te maken voor het oog. Hoewel hij zijn nieuwe jutsu aanvankelijk voor snode doeleinden gebruikte, kwam het als volwassene goed van pas toen hij een spion werd voor zijn geboortedorp.

20 Jiraiya werd herhaaldelijk geconfronteerd met de toorn van Tsunade

Tsunade wijst Jiraiya af in Naruto
Tsunade wijst Jiraiya af in Naruto

Het meest voorkomende doelwit van Jiraiya's spionage was zijn eigen teamgenoot. Helaas voor Jiraiya was Tsunade niet vriendelijk tegen zijn avances of bespied worden. Ze schreeuwde niet alleen tegen hem en vertelde niemand wat hij deed. In plaats daarvan reageerde ze haar woede op hem af met haar aanzienlijke kracht en shinobi-vaardigheden.

Er waren zelfs momenten waarop Tsunade Jiraiya's ribben en armen brak, te boos op hem om zich zorgen te maken over het verzwakken van haar eigen team. Het is een geluk voor Jiraiya dat shinobi relatief snel geneest.

19 Hij probeerde een dier op te roepen zonder contract

De padden van Naruto
De padden van Naruto

Omdat de Naruto-animeserie gelijktijdig met de manga liep, waren er tijden dat de anime moest wachten tot de manga haar inhaalde. Als gevolg hiervan bestaat er iets meer anime-inhoud dan manga-inhoud, wat een achtergrondverhaal voor personages vult.

Een van die stukjes achtergrondverhaal was dat Jiraiya leerde hoe ze dieren moest oproepen. Hij probeerde oorspronkelijk een dier op te roepen zonder er een contract mee te sluiten - iets dat in de Naruto-mythologie onmogelijk zou zijn. Het ging niet precies zoals gepland.

18 Hij leefde maandenlang tussen de padden

Jiraiya The Toad Sage
Jiraiya The Toad Sage

Toen Jiraiya een dier probeerde op te roepen zonder contract, reisde hij uiteindelijk naar de berg Myoboku, het huis van de reuzenpadden. In plaats van zijn fout af te schrijven en verder te gaan, trainde Jiraiya tussen de padden.

Hij leefde maanden met de padden, leerde nieuwe jutsu van hen, kreeg een band met hen en werd daardoor een betere shinobi. In tijden van nood als volwassene kon hij hen dan om hulp vragen. Hij stelde Naruto ook voor aan veel van de padden, waardoor zijn beschermeling ook met hen kon trainen.

17 Hij leerde van het kind der profetie

Jonge Jiraiya studeert in Naruto Shippuden
Jonge Jiraiya studeert in Naruto Shippuden

Een van de stukjes van Jiraiya's achtergrondverhaal dat zijn verlangen om te reizen voedde, was een profetie. Hij leerde de profetie terwijl hij bij de padden woonde, en het was nooit ver van zijn gedachten daarna.

Volgens de profetie zou hij tijdens zijn reizen een kind ontmoeten en vervolgens de student opleiden die vrede zou brengen in de shinobi-wereld of deze zou beëindigen. Tijdens zijn tijd als leraar leek Jiraiya slechts een handvol studenten aan te nemen. In elke generatie leidde hij een nieuwe student op die als het kind van de profetie kon worden beschouwd, met als hoogtepunt zijn werk met Naruto tijdens de reeks.

16 Jiraiya vocht in de Tweede Shinobi Wereldoorlog

Jiraiya tijdens de Tweede Shinobi-wereldoorlog in Naruto Shippuden
Jiraiya tijdens de Tweede Shinobi-wereldoorlog in Naruto Shippuden

Soms lijkt het alsof de shinobi-wereld altijd in oorlog is. De leiders van de grote naties lijken het nooit met elkaar eens te zijn, wat resulteert in veel liegen, spioneren en infiltreren in andere landen. Dat alles leidt tot oorlog.

Tijdens de gebeurtenissen van Naruto Shippuden zien we de generatie van het titelpersonage vechten in de vierde Shinobi-wereldoorlog. Twee generaties eerder vochten Jiraiya en zijn teamgenoten in de Tweede Shinobi Wereldoorlog. Net als Naruto, Sakura en Sasuke, stonden Jiraiya en zijn teamgenoten vaak alleen tegen veel grotere troepen.

15 Hij werd een Jonin

Jiraiya neemt het op tegen een vijand in Naruto
Jiraiya neemt het op tegen een vijand in Naruto

Een shinobi als Jiraiya die de rang van Jonin bereikt lijkt misschien voor de hand liggend, maar er is een reden waarom dit lekkernij op de lijst staat. Tijdens de boeken (zowel de manga als het aanvullende materiaal) werd de shinobi-rang van Jiraiya aanvankelijk niet gegeven.

Voor zover alle fans wisten, had Jiraiya net als Naruto of Sasuke kunnen zijn, een ninjatraining voltooiend, maar nooit echt slagen voor zijn examens. Jiraiya groeide ook op in oorlogstijd, dus hij had de examens kunnen omzeilen om bij te dragen aan de strijd. We weten echter dat Jiraiya op een gegeven moment zowel zijn Chunin- als Jonin-examens heeft gehaald dankzij de anime die hem als Jonin bestempelde.

14 Hij verdiende de titel van legendarische Sannin

Legendarisch Sannin-gezicht Hanzo in Naruto Shippuden
Legendarisch Sannin-gezicht Hanzo in Naruto Shippuden

Tijdens de Tweede Shinobi-wereldoorlog stonden Jiraiya en zijn teamgenoten tegenover onmogelijke kansen. Het trio moest het in Amegakure opnemen tegen Hanzo. Hanzo's vaardigheden waren legendarisch en hij liet geen tegenstanders in leven.

Hanzo decimeerde het slagveld toen hij tegenover het trio stond. De drie waren de enigen die overeind bleven. Vanwege hun moed en vaardigheid noemde hij ze de legendarische Sannin. De naam bleef bij hen, waardoor Jiraiya, Tsunade en Orochimaru legendes werden voor de volgende generaties.

13 Hij trainde het Ame Orphan Trio

Jiraiya en de Sannin ontmoeten de Ame-wezen in Naruto Shippuden
Jiraiya en de Sannin ontmoeten de Ame-wezen in Naruto Shippuden

Toen de pas nagesynchroniseerde Legendary Sannin besloot terug te keren naar huis, kwamen ze een drietal weeskinderen tegen voordat ze terugkeerden naar Konohagakure. Orochimaru en Tsunade hadden medelijden met de kinderen, maar het was Jiraiya die besloot bij hen te blijven en hen te helpen weer op de been te komen.

Jiraiya werd sensei voor Nagato, Konan en Yahiko. Elk van de drie blonk uit in verschillende trainingsgebieden, maar Jiraiya concentreerde zich grotendeels op het leren overleven. Hij heeft zelfs een systeem voor hen opgezet om elkaar te waarschuwen voor indringers in hun nieuwe schuilplaats. Het trio overtrof uiteindelijk zijn leer, aangezien Konan als een "engel" werd beschouwd en Nagato Pain werd toen ze Amegakure overnamen.

12 Hij schreef een boek geïnspireerd door Nagato

Naruto Shippuden Akatsuki-leden Konan en Nagato
Naruto Shippuden Akatsuki-leden Konan en Nagato

Jiraiya's werk met het drietal kinderen van Ame inspireerde hem - vooral Nagato. De kleine jongen hield niet van conflicten en het kwetsen van mensen. Tegelijkertijd beschermde hij zijn vrienden fel. Na een gesprek met Jiraiya over het beschermen van de mensen voor wie hij zorgde, verkondigde Nagato dat hij op een dag een weg naar vrede zou vinden en een einde zou maken aan het bloedvergieten in de shinobi-wereld.

Het was de wens van Nagato die leidde tot het idee voor een verhaal in Jiraiya. Hij schreef zijn eerste roman, The Tale of the Utterly Gutsy Shinobi, en droeg die op aan zijn leerling.

11 Hij trainde de vierde Hokage

Jiraiya trainde Minato in Naruto Shippuden
Jiraiya trainde Minato in Naruto Shippuden

Na het trainen van Nagato, maar lang voordat hij Naruto's mentor werd, nam Jiraiya een andere groep studenten aan. Toen hij terugkeerde naar Konohagakure, werd hij een sensei van een nieuw team van shinobi in opleiding. In dat team zat Minato Namikaze.

Jiraiya dacht dat Minato misschien wel het profetische kind was (hoewel hij ooit hetzelfde over Nagato dacht). Minato werd een "natuurlijk genie" genoemd omdat hij snel shinobi-vaardigheden oppikte en op jonge leeftijd zijn eigen jutsu creëerde. Jiraiya werd zijn mentor en uiteindelijk werd Minato de vierde Hokage.

10 Jiraiya wees de Hokage-positie af

Jiraiya en Tsunade in Naruto
Jiraiya en Tsunade in Naruto

Minato zou misschien nooit de Vierde Hokage zijn geworden als de eerste persoon die de positie aanbood, deze had aangenomen. De Derde Hokage wilde aanvankelijk dat Jiraiya hem zou opvolgen.

Jiraiya wees de baan af omdat hij dacht dat hij niet goed genoeg was om politiek leider te worden. Hij dacht dat zijn eigen gewoonten, zoals flirten met mooie meisjes en spioneren, niet pasten bij een Hokage. Toen de Vierde Hokage zijn leven verloor, had Jiraiya opnieuw de baan kunnen krijgen. Nogmaals, hij wees het af, niet denkend aan zichzelf als Hokage-materiaal, ondanks zijn krachtige shinobi-vaardigheden en zijn vrienden in andere landen.

9 Hij werd de peetvader van Naruto

Jiraiya en Naruto observeren dat Minato een Rasengan voltooit
Jiraiya en Naruto observeren dat Minato een Rasengan voltooit

Toen Minato en zijn vrouw Kushina een kind verwachtten, waren ze helemaal weg van het boek van Jiraiya. Om Jiraiya en zijn boek te eren, besloten ze zelfs om hun kind naar een van zijn personages te noemen.

Hoewel Jiraiya het niet tegen Naruto zei toen de twee elkaar ontmoetten, zorgde de actie ervoor dat hij Naruto's peetvader werd. Sommige fans vragen zich af waarom Jiraiya Naruto niet heeft opgevoed in plaats van hem achter te laten in een dorp dat hem als kind haatte.

8 Hij werd de hoeder van de negenstaartige vosserob

Gerotora In Naruto Shippuden
Gerotora In Naruto Shippuden

Jiraiya was niet thuis in Konohagakure toen Naruto werd geboren, maar hij kwam zeker snel achter de geboorte.

Naruto's geboorte zorgde ervoor dat het zegel dat op zijn moeder was geplaatst, en de geest van de negenstaartige vos in haar, verzwakte. Kushina overleefde de geboorte niet en de vos werd vrijgelaten om te razen in het dorp. Minato gebruikte al zijn kracht om de vos in Naruto te verzegelen, maar hij stuurde de sleutel van het zegel naar iemand anders. Een pad genaamd Gerotora had het zegel op zijn buik en de pad verscheen aan Jiraiya zodra de daad was volbracht, waardoor Jiraiya de bewaarder van de sleutel tot het zegel werd.

7 Hij vocht tegen Orochimaru

Jonge Orochimaru
Jonge Orochimaru

Hoewel Jiraiya en Orochimaru opgroeiden in hetzelfde shinobi-team, waren ze niet bijzonder hecht. In feite ging hun team allemaal hun eigen weg, alleen herenigd om naast elkaar te vechten in de Tweede Shinobi-oorlog.

Toen Orochimaru geobsedeerd raakte door het idee van onsterfelijkheid, begon hij twijfelachtige experimenten uit te voeren op kinderen uit Konohagakure en naburige dorpen. Op heterdaad betrapt, zette Orochimaru zijn experimenten voort en ondernam actie, terwijl hij zijn geboortedorp verliet. Het was niet zomaar een shinobi die werd gestuurd om hem te stoppen. Jiraiya vocht tegen zijn voormalige teamgenoot, maar werd uiteindelijk verslagen door Orochimaru.

6 Hij volgde de Akatsuki

Naruto Akatsuki-leden
Naruto Akatsuki-leden

Nadat Orochimaru was overgelopen, bleef Jiraiya hem volgen over de shinobi-naties. In die tijd leerde hij over een groep shinobi die ook hun dorpen achterlieten en op hun eigen zoektocht naar macht begonnen.

Zijn interesse in de groep, en of het een bedreiging was, zorgde ervoor dat Jiraiya ook hun bewegingen ging volgen. Orochimaru voegde zich uiteindelijk bij de groep (en liep er uiteindelijk ook uit), waardoor Jiraiya twee volgvogels in één klap kon doden. Door zijn reizen kon hij de Akatsuki blijven volgen, zelfs in de tijd dat de Naruto-serie begon voordat fans van de groep hoorden.

Aanbevolen: