25 Superkrachten die Marvel en DC Heroes hebben (maar niet gebruiken)

Inhoudsopgave:

25 Superkrachten die Marvel en DC Heroes hebben (maar niet gebruiken)
25 Superkrachten die Marvel en DC Heroes hebben (maar niet gebruiken)
Anonim

De superhelden van de Marvel- en DC-universums staan bekend om hun geweldige superkrachten. En dankzij de films en tv-shows weten meer mensen dan ooit waartoe die superkrachten in staat zijn. Als iemand Superman of Captain America ziet, hebben ze een redelijk goed idee van wat dat personage kan doen. Geen van die jongens zal plotseling vleugels krijgen of regenbogen uit hun handen schieten. Maar ziet u, het punt is dat ze dat misschien wel zouden kunnen. De versies van deze klassieke helden die we op het scherm zien, zijn de distillatie van tientallen jaren aan verhalen, en sommige van die verhalen gaven hen een aantal merkwaardige nieuwe krachten.

Met veel van deze superhelden die al meer dan zeventig jaar bestaan, is het geen verrassing dat ze vreemde richtingen zijn uitgegaan. Hoewel sommige van deze krachten en vaardigheden sindsdien zijn weggestopt, zijn er nog steeds enkele over. Wachten op iemand zoals wij om mensen aan hen te herinneren. De reden waarom de helden deze unieke krachten nooit meer gebruiken dan varieert. Soms zijn ze een laatste redmiddel, alleen te gebruiken als de situatie nijpend is. Soms zijn ze zich er niet eens van bewust dat ze deze krachten hebben. En soms vergeten schrijvers gewoon dat ze ze hebben.

De rode draad is dat deze helden deze krachten niet zo vaak gebruiken als ze zouden kunnen. Sommigen van hen kunnen ook heel nuttig zijn. We hebben gekeken naar personages uit de grootste teams van beide universums. Van de Avengers en Justice League tot de X-Men en Suicide Squad.

Dit zijn 25 superkrachten die Marvel en DC Heroes hebben (maar niet gebruiken).

25 Thor (Weerbeheersing)

Afbeelding
Afbeelding

Hij wordt niet voor niets de God van de Donder genoemd. Terwijl Thor meestal rondkomt met niets meer dan zijn kracht en zijn magische hamer Mjolnir, heeft hij nog een paar trucjes in petto. Die titel is niet alleen ceremonieel.

Thor kan stormen creëren en beheersen als hij dat ook wil. Denk terug aan Thor: Ragnarok toen hij bliksemschichten begon te gooien nadat zijn hamer was vernietigd. Hij creëerde zelfs een orkaan om te rouwen over Captain America nadat hij was omgekomen (Cap werd beter). Grappiger is dat deze kracht heeft geleid tot een soort rivaliteit met Storm of the X-Men.

24 Wonder Woman (Vlucht)

Afbeelding
Afbeelding

Kan Wonder Woman vliegen? Dat is eigenlijk een heel goede vraag waar niemand een antwoord op lijkt te hebben. Immers, als ze kan vliegen, waar is de onzichtbare jet dan voor? Nou, het hangt ervan af over welke versie van Wonder Woman we het hebben.

Na de Crisis-verhaallijn van 1985 kreeg Wonder Woman een reboot waarbij de Griekse god Hermes haar de kracht van de vlucht gaf. Maar zelfs dat leek meer op het berijden van windstromingen dan echt vliegen. Sinds de reboot van New 52 staat Diana aan de grond. En met de DCEU-versie van Gal Gadot uit de films die niet kan vliegen, lijkt het erop dat ze zo zal blijven.

23 The Hulk (genezende factor)

Afbeelding
Afbeelding

De Hulk is de sterkste die er is. Maar hij is misschien ook wel de gezondste die er is. Het komt niet vaak voor omdat de Hulk in de eerste plaats zo moeilijk te kwetsen is, maar hij heeft een belachelijke helende factor.

Eens werd zijn huid tot op het bot verdampt door een schurk en binnen enkele seconden groeide het weer aan. Hij heeft de kracht van een miljoen exploderende zonnen in het gezicht genomen en leefde. Het is ongelooflijk moeilijk om de Hulk af te maken. Heck, gezien het feit dat elke significante verwonding van Bruce Banner hem zal ontketenen, zou de Hulk zelfs onsterfelijk kunnen zijn.

22 Scarlet Witch (Reality Warping)

Afbeelding
Afbeelding

Haar naam is misschien "Heks", maar er is niets magisch aan de krachten van de Scarlet Witch. Haar zeskantbouten zijn eigenlijk haar die de waarschijnlijkheid van gebeurtenissen om haar heen veranderen. Meestal is dit gewoon telekinese in de tuin, maar als ze wil, kan ze de werkelijkheid vervormen. Zoals op grote schaal.

Tijdens de verhaallijn van House of M creëerde ze een hele alternatieve dimensie waarin Magneto had gewonnen. Nadat het was vernietigd, veranderde ze met slechts een woord de meeste mutanten van het Marvel Universum in normale mensen. Daarom gebruikt ze het zo zelden. De gevolgen zijn beangstigend als ze verkeerd worden gebruikt.

21 Black Panther (Controlling Zombies)

Afbeelding
Afbeelding

Ja, zombies. Dat lees je goed. Dit is een relatief nieuwe kracht van Black Panther. Nadat T'Challa door enkele verzachtende omstandigheden zijn zus Shuri de troon van Wakanda had gegeven, verloor hij zijn band met de vroegere Black Panthers.

Maar nadat hij naar de necropolis van Wakanda was gereisd, smeedde hij een nieuw pact met de Pantergod om Koning der Doden te worden. Nu kan hij de geesten van vroegere Black Panthers oproepen om toegang te krijgen tot hun wijsheid. Hij kan ook de overledene opvoeden om als een zombieleger te fungeren en een speer van spirituele energie te creëren. Dus ja, magische panterzombies. Strips allemaal.

20 Zwarte weduwe (onsterfelijkheid)

Afbeelding
Afbeelding

Oké, dus het is niet helemaal onsterfelijkheid. Het leven van Black Widow kan op een gegeven moment toch eindigen. Maar het is verdomd dichtbij. Kijk terug toen ze werd opgeleid als spion, de Sovjetregering Natasha een knock-off Super Soldier Serum gaf. Je weet wel, het spul dat Steve Rogers in Captain America veranderde.

Heren ging niet zo ver, maar was toch een succes. Omdat Black Widow niet ouder wordt, is haar lichaam altijd in topconditie en is ze keihard. Ze is maar een paar jaar jonger dan Cap en toch zien ze er ongeveer even oud uit, en ze is nooit bevroren geweest.

19 Falcon (Praat tegen vogels)

Afbeelding
Afbeelding

Hier is een van de vreemdere. Toen hij voor het eerst in de strips verscheen, was Captain America's partner de Falcon niet de enige. Hij had een valk genaamd Koperwiek die naast hem vocht. Maar Koperwiek was niet alleen een getrainde vogel. Oh nee. De twee hadden een letterlijke psychische connectie.

Professor Xavier bevestigde het en alles. Bovendien kan de Valk deze psychische link uitbreiden naar andere vogels om met ze te praten en ze te beheersen. Hij was vogel Aquaman. Ja, we kunnen zien waarom dit uit de MCU is geknipt. Koperwiek verscheen echter wel in Civil War als Falcon's nieuwe drone.

18 Wolverine (Animal Senses)

Afbeelding
Afbeelding

Zijn klauwen en zijn helende factor krijgen misschien meer aandacht, maar Wolverine heeft nog een superkracht. Net als zijn naamgenoot, worden Logan's zintuigen tot extreme niveaus verhoogd. Zijn verhoogde reukzin is degene die we het vaakst zien, maar zijn gehoor en gezichtsvermogen zijn ook verbeterd. Dit heeft hem geholpen om zo lang als een dier in het wild te overleven.

Geloof of niet, de reden achter deze kracht sluit aan bij de oorspronkelijke plannen voor zijn achtergrondverhaal. Wolverine zou geen menselijke mutant zijn. Hij was een echte veelvraat, gemuteerd in een mens door Avengers-schurk de High Evolutionary.

17 Winter Soldier (EMP Blast)

Afbeelding
Afbeelding

Bucky's metalen arm is waarschijnlijk het meest iconische onderdeel van zijn ontwerp sinds zijn wederopstanding. Maar het is meer dan alleen een glanzende prothese. Naast superkracht kan zijn arm ook een EMP-stoot afgeven. EMP staat voor ElectroMagnetic Pulse en sluit alle elektronica in de buurt uit.

Handig hulpmiddel voor een anonieme spion en moordenaar. Op dezelfde manier kan Bucky's arm ook elektrische schokken afvuren, perfect voor verbluffende tegenstanders. Maar we moeten ons afvragen hoe die EMP's de arm zelf beïnvloeden. Het zou niet erg handig zijn als ze ook alle elektronica daarin zouden kortsluiten.

16 Superman (Super Intelligentie)

Afbeelding
Afbeelding

Superman is op veel te veel verschillende manieren super. Hij is super sterk, super snel en super aardig. Maar superslim? Is dat niet meer iets van Batman? Nou pech Caped Crusader, want Superman is ook super slim. Hij is in feite een uitvinder in zijn vrije tijd.

The Fortress of Solitude zit vol met gadgets, mixen van aarde- en Kryptoniaanse technologie, waar hij aan heeft gesleuteld. Hij verwerkt ook supersnel informatie, heeft een fotografisch geheugen en is een prijswinnende journalist in zijn geheime identiteit. Hij pronkt waarschijnlijk niet vaker met zijn super slimheid omdat hij ook super bescheiden is. Wat een vent.

15 Flash (door objecten heen faseren)

Afbeelding
Afbeelding

Het is niet alleen dat de Flash snel werkt. Zijn hele lichaam is snel. Zoals op moleculair niveau. Barry Allen kan zijn moleculen zelfs met zulke hoge snelheden laten trillen dat hij door vaste materie kan faseren. Hij kan zo snel bewegen dat hij door muren loopt.

Het is ook niet alleen hijzelf. Als de Flash zich hard genoeg concentreert, kan hij ook de moleculen van andere dingen versnellen. Hij deed dit een keer met een vliegtuig en zijn passagiers. Dit zorgt er ook voor dat dingen op de een of andere manier exploderen. De reden dat hij dit niet meer doet, is omdat het zijn lichaam enorm belast.

14 Aquaman (Mind Control)

Afbeelding
Afbeelding

Jarenlang werd Aquaman verguisd als de man die met vissen praat. De haters wisten niet dat er veel meer aan de hand was. Aquaman praat niet alleen met vissen, hij controleert ze ook psychisch. En hij kan deze controle niet alleen uitbreiden naar het leven in zee, maar naar elk leven dat uit de oceaan is voortgekomen. Zoals mensen bijvoorbeeld.

Toegegeven, de hoeveelheid controle die hij kan uitoefenen, wordt kleiner naarmate iets minder visachtig is. Maar dat is meer dan genoeg, want Aquaman kan bij de meeste mensen nog steeds een beroerte veroorzaken als hij dat wil. Maar hij is een chille kerel, die bewaart hij alleen voor de ergste schurken.

13 Cyborg (vormverandering)

Afbeelding
Afbeelding

Sinds hij in 2011 lid werd van de Justice League, heeft Cyborg een belangrijke upgrade van zijn krachten gekregen. Hij was gewoon een halve robot met een sonisch kanon in zijn arm. Nu is zijn cybernetische lichaam tot allerlei dingen in staat. Het is veel adaptiever voor één. Cyborg kan zijn lichaam nu transformeren in verschillende vormen en voertuigen. Zelfs complexe dingen zoals een tank.

Hij is eigenlijk een menselijke Transformer. Cyborg kan ook nieuwe technologie in zijn lichaam opnemen voor grotere transformaties. Het beste gebruik van deze kracht is in de Lego DC-spellen, waar hij in een wasmachine verandert.

12 Martian Manhunter (Martian Vision)

Afbeelding
Afbeelding

Een probleem dat de Martian Manhunter altijd heeft gehad, is zich te onderscheiden van Superman. Ze zijn allebei de laatste overlevenden van buitenaardse planeten met vergelijkbare krachten. Dus het hebben van krachten als Martian Vision hielp niet. Het is als warmtevisie, alleen Mars.

Ok, er is een verschil. Martian Vision is een explosie van telekinetische energie die uit de ogen wordt geschoten, een beetje zoals Cyclops of the X-Men heeft. Er zijn geen echte lasers of zo. Maar omdat schrijvers Martian Manhunter van Superman hebben gescheiden, werd Martian Vision voor het grootste deel geschrapt. Daarom krijgen zijn vormveranderende en paranormale krachten meer aandacht.

11 Iceman (Ice Clones)

Afbeelding
Afbeelding

Iceman of the X-Men had altijd veel potentieel met zijn krachten. Hij maakt ijs en regelt de temperatuur en dat is behoorlijk veelzijdig. Maar pas de laatste jaren begon hij echt te experimenteren met zijn krachten. Een van zijn nieuwere trucs is het maken van ijsklonen van zichzelf. Nou, ijspoppen zijn misschien nauwkeuriger.

De klonen leven niet, alleen ijs en sneeuw die hij tot kopieën van zichzelf heeft gemaakt. Zoals levende sneeuwmannen die Iceman kan besturen. Er is wel een nadeel. Als Iceman te veel klonen maakt, raakt hij veel sneller versleten. Het helpt als er andere sneeuw in de buurt is.

10 Storm (Magie)

Afbeelding
Afbeelding

Is het raar dat sommige X-Men magie kunnen gebruiken? Maar van alle magische X-Men is Storm degene met de sterkste connectie en gebruikt het het minst. Het komt uit de familie van haar moeder. Jarenlang werden ze vereerd als godinnen in Afrika vanwege hun vermogen om het weer te beheersen.

Storm deed dit door haar gemuteerde krachten, maar haar voorouders gebruikten magie. Daarom kon ze het ook als ze wilde. De magie van haar familie komt van een van de Vishanti, dezelfde goden waar Doctor Strange zijn magie vandaan ha alt. Storm was ook Thor in een alternatieve tijdlijn.

9 Kitty Pryde (levitatie)

Afbeelding
Afbeelding

Veel van de interessantere krachten die onze favoriete helden ontwikkelen, komen van schrijvers die nadenken over hoe die krachten werken. Neem bijvoorbeeld Kitty Pryde. Ze faseert door vaste objecten. Maar hoe? Sommige X-Men-schrijvers denken dat het komt omdat ze de polariteit van haar elektronen omkeert.

Vanwege natuurlijke afstoting gaat ze door elektronen met tegengestelde polariteit. Dus in theorie kan ze het tegenovergestelde doen. Zo zweeft ze, door de polariteit van de lucht om haar heen om te draaien. Zweven is niet helemaal juist. Het is meer alsof je op lucht loopt. Meestal lijkt het erop dat ze een onzichtbare trap op gaat.

8 Rogue (de krachten van iedereen in één keer absorberen)

Afbeelding
Afbeelding

Van alle X-Men heeft Rogue er waarschijnlijk het langst over gedaan om volledige controle over haar krachten te krijgen. Haar eigen angst om mensen aan te raken was een even grote hindernis. Maar toen ze hier eenmaal voorbij was, werd Rogue bijna te machtig. In plaats van slechts de krachten van één persoon tegelijk te kopiëren, nam ze alle krachten van haar teamgenoten op en gebruikte ze tegelijkertijd.

Wolverine's klauwen, Colossus' metalen huid, Psylocke's telepathie en Nightcrawler's teleportatie. Dat is een kracht waarmee rekening moet worden gehouden in één persoon. Misschien is dat de reden waarom de schrijvers Rogue achteraf nerfden en het verlies van krachten met psychische spanning wegredeneren.

7 Magneto (Mind Control)

Afbeelding
Afbeelding

Zoals de man ooit zei: "Magneten, hoe werken ze?" Het is duidelijk dat Stan Lee en zijn bedrijf niet wisten wanneer ze X-Men schreven in de jaren zestig. In die tijd gaven ze Magneto allerlei eenmalige krachten en vaardigheden die ze met de hand wegwuifden als "omdat magneten". Een van de meest beruchte hiervan was zijn 'magnetische persoonlijkheid', waardoor hij de geest van mensen kon beheersen en domineren.

Omdat magneten.

Latere schrijvers probeerden dit min of meer te rechtvaardigen door te zeggen dat Magneto het ijzer manipuleerde dat door de hersenen van mensen stroomde, maar dat is nogal mager. Misschien wist Stan Lee niet veel over magneten.

6 Raven (mensen in demonen veranderen)

Afbeelding
Afbeelding

Dit is niet alleen een "Gebruikt niet"-kracht voor Raven, het is een "niet gebruiken"."Voornamelijk omdat ze alleen deze kracht heeft gebruikt terwijl ze slecht werd door haar vader Trigon. Terwijl ze in deze staat is, zal ze een persoon infecteren met een Seed of Trigon met de geesten van zijn demonische volgelingen. Die geesten zullen dan het lichaam van de persoon overnemen en maak ze gek.

Het heet Seeding, waardoor het veel erger klinkt. De kicker? De persoon die Raven infecteert, moet bovenmenselijk zijn om de Seeding zelfs maar te overleven. Iedereen die normaal is, explodeert tijdens het proces. Godzijdank ontsnapte Raven aan de invloed van haar vader.

Aanbevolen: