25 gekke regels die de Game of Thrones-acteurs moeten volgen

Inhoudsopgave:

25 gekke regels die de Game of Thrones-acteurs moeten volgen
25 gekke regels die de Game of Thrones-acteurs moeten volgen
Anonim

Game of Thrones is dit jaar voorbij en daarmee komt een zekere mate van vrijheid voor de acteurs die al bijna tien jaar in de show zitten. De show heeft het leven van elke acteur die erin is geweest getransformeerd, met de belangrijkste hoofdrolspelers nu bonafide A-listen die een lange carrière hebben gegarandeerd in Hollywood of een andere industrie waarin ze zich willen wagen. De enorme populariteit van de show heeft ertoe geleid dat de acteurs ' Algemene voorwaarden voor deelname aan Game of Thrones zijn in de loop der jaren geëvolueerd en deze kunnen variëren van eenvoudig tot nogal gek.

Als we het hebben over 'gekke regels', bedoelen we niet per se dat ze slecht zijn. Het betekent dat de regels ofwel gek, geweldig of gek om te doorgronden kunnen zijn. Dit is tenslotte een show die zich in het verleden afspeelt met zowel realistische elementen als draken om op te starten; dus je weet dat het enige dat je kunt verwachten het onverwachte is, zelfs in de echte wereld. Nu we afscheid nemen van de cast, zijn hun rollen duidelijker geworden. Met elk interview dat ze dit laatste jaar hebben gegeven, zijn er meer dingen aan het licht gekomen over hoe de dingen achter de schermen hebben gewerkt.

En aangezien elke Game of Thrones-fan dol is op de show, hebben ze deze opwinding overgedragen aan de castleden, wier banen voor de kijker als een droom aanvoelen. Met dat in gedachten, zul je zeker nieuwsgierig zijn naar welke regels moeten worden gevolgd door acteurs in de tijd dat ze in Game of Thrones zijn geweest, en hier zijn 25 van dergelijke regels.

25 Ze kunnen alleen niet-fans vertellen over de spoilers van de show

Kit-Harrington-spoilers
Kit-Harrington-spoilers

Strikt genomen mogen zelfs niet-fans geen spoilers krijgen, maar dit is geen vaste regel als de spoilers aan heel weinig hechte en persoonlijke mensen worden gegeven en als ze geen fans zijn. Het beste voorbeeld hiervan kregen we toen Kit Harrington in een aflevering van The Graham Norton Show onthulde dat hij zijn goede vriend alles vertelde over het einde van de serie.

Kit was veilig voor de woede van de showrunners, omdat zijn vriend geen idee had van de show en Game of Thrones erg saai vond om door te kijken. Natuurlijk, als hij een fan het einde had verteld, zou Kit in de problemen zijn gekomen.

24 Ze kunnen geen enkele andere acteur vertellen over de spoilers van de show

Kit-Harrington-Spoilers-Actor
Kit-Harrington-Spoilers-Actor

Je zou denken dat elke acteur weet van de show van de ander, simpelweg omdat ze allemaal deel uitmaken van een kring, maar dit is niet het geval. In dezelfde aflevering van The Graham Norton Show grapte Chris Hemsworth dat hij Avengers: Endgame-spoilers zou weggeven als Kit hem het einde van Game of Thrones zou vertellen, maar de laatste was niet onder de indruk.

Het is verboden om spoilers weg te geven aan zelfs de grootste acteurs die er zijn. De cast van de show kan de gebeurtenissen van het verhaal alleen bespreken met degenen die met hen optreden; je zou de beste acteur in Hollywood kunnen zijn, maar je krijgt nog steeds geen spoilers.

23 Ze kunnen extra winst vragen aan hun contract

Peter-Dinklage
Peter-Dinklage

Dit is helemaal geen slecht punt, maar het is gek om te bedenken dat, ondanks de enorme bedragen die de acteurs in de show verdienen voor hun optredens, ze ook opties hebben om naast hun contracten extra winst te maken.

De vijf beste acteurs van de show verdienden vanaf seizoen 7 maar liefst £ 2 miljoen per aflevering! En daarbij waren de mogelijkheden voor bijverdiensten niet inbegrepen. Wat contracten betreft, hebben de Game of Thrones-sterren het zeker gemaakt.

22 Peter Dinklage moet topfactuur krijgen

Peter-Dinklage-top-billing
Peter-Dinklage-top-billing

Tyrion Lannister van Peter Dinklage is niet het hoofdpersonage in de show (eigenlijk niemand), maar wat de cast-facturen betreft, neemt Peter de eerste plaats in. Het maakt niet uit hoeveel belangrijker het verhaal van een ander castlid is, Peter Dinklage zal ze nog steeds overschaduwen in de facturering.

Dit is geen kans op het belang van een acteur in de show, maar slechts een algemene regel. Peter was ook niet eens de originele topacteur. Het was Sean Bean die deze eer kreeg, voordat zijn personage werd uitgeschakeld. Aangezien Peter de meest herkenbare acteur is, is het logisch dat hij de eerste plaats krijgt.

21 Ze moeten scènes doen waar ze zich niet prettig bij voelen

Emilia-Clarke-ongemakkelijke-scène
Emilia-Clarke-ongemakkelijke-scène

Als je miljoenen aan geld krijgt voor afzonderlijke afleveringen, kun je maar beter geloven dat de show je dingen laat doen waar je je niet prettig bij voelt. Het is duidelijk dat de showrunners de acteurs niets illegaals laten doen, maar ze verleggen wel de grenzen van wat comfortabel is.

Het feit dat Lena Headey en Nikolaj Coster-Waldau als broers en zussen moeten optreden en samen moeten worden betrokken bij de verhaallijn, is iets dat zeer de moeite waard is, maar ze moeten het wel naspelen. Op dezelfde manier zijn veel liefdesscènes of pijnveroorzakende scènes moeilijk uit te spelen, en toch is het werk nog steeds gedaan.

20 Ze kunnen niet acteren met acteurs die niet in dezelfde verhaallijn zitten

Jon-Sneeuw
Jon-Sneeuw

Het maakt niet uit hoe dichtbij twee acteurs zijn, zolang hun verhaallijnen hen uit elkaar houden, zullen ze het scherm niet delen. Het is gek om te beseffen dat veel acteurs nooit samen in dezelfde scènes zaten, aangezien er zo veel grond is om te behandelen.

Kit Harrington en Emilia Clarke werden verondersteld de beste vrienden te zijn tijdens de hele show, maar ze kregen pas veel later in seizoen 7 met elkaar samen te werken. De acteurs hadden jaren voor hun interesse aangegeven om samen te werken, maar waren uiteindelijk overgeleverd aan het script om het mogelijk te maken.

19 Ze moeten langetermijndeals ondertekenen

Game-of-thrones-lange termijn
Game-of-thrones-lange termijn

Ondanks het grote aantal personages dat omkwam in de show, is er nog steeds een kerngroep acteurs die gedurende de hele serie bij Game of Thrones is gebleven. De contracten van deze acteurs worden altijd jaren van tevoren onderhandeld.

Dit betekent ook dat deze acteurs zich moeten inzetten voor hun rol, en zodra de contracten zijn ondertekend, zitten ze erin voor de lange termijn, die een paar jaar duurt voordat de contracten moeten worden verlengd.

18 Ze kunnen op elk moment worden ontslagen

Ned Stark
Ned Stark

Wat deze acteurs natuurlijk ook in hun contracten communiceren, is dat de tijdlijn van hun verblijf in de show afhankelijk is van het overleven van hun personages. Zelfs de grootste namen hebben hun einde gezien in de show, wat hun vertrek betekende.

Sean Bean was bijvoorbeeld gemakkelijk een grote naam om op de show te verschijnen, en de promotiecampagne werd gedomineerd door Bean's gelijkenis om zijn sterrenkracht te verzilveren; hij werd echter losgelaten na het eerste seizoen zelf. De acteurs moeten het erover eens zijn dat hun tijd in de show voorbij is wanneer de showrunners dat willen.

17 Ze kunnen zelfs geen kleine spoilers weggeven

emilia-clarke-snl
emilia-clarke-snl

Dit is een voortzetting van het eerdere punt en een die duidelijk maakt dat zelfs kleine spoilers niet acceptabel zijn. Kit Harrington die zijn vriend vertelde dat het einde misschien een uitzondering was, omdat de show toch ten einde liep. Maar door de jaren heen is de cast gemaakt om alles wat er gebeurt stil te houden.

Zelfs kleine spoilers die voor de lol worden weggegeven, zijn onaanvaardbaar, waarvan de gevolgen ernstig kunnen zijn. In de aanloop naar seizoen 6 onthulde Kit Harrington niet eens of hij Jon Snow als een lijk had gefilmd, laat staan dat hij zou worden opgewekt.

16 Moet de show promoten

Game-of-thrones-pers
Game-of-thrones-pers

Als het op showpromotie aankomt, is er nog nooit zoiets geweest als Game of Thrones. Brede promotie is bekend van franchises zoals Harry Potter of het Marvel Cinematic Universe, maar Game of Thrones bereikt die niveaus gemakkelijk - iets wat ongekend is voor tv.

De cast van de show moet deelnemen aan deze evenementen om het komende seizoen een hype te maken. Dit betekent dat je deel uitmaakt van persbijeenkomsten, evenementen zoals de Comic Con en elk ander evenement dat wordt georganiseerd om interesse op te wekken voor het laatste seizoen.

15 Moet scènes belichten als het onder contract staat

Missandei
Missandei

Game of Thrones' aanvankelijke bekendheid was omdat het een heleboel huidonthullende scènes had. Pas nadat mensen zich realiseerden dat er een verhaal moest worden verteld bij deze scènes, explodeerde de show in populariteit.

Voor de acteurs is er geen manier om dit soort scènes te omzeilen als het onder hun contract staat. We hebben grote acteurs als Emilia Clark en bijrollen als Nathalie Emmanuel gezien, die het allemaal in hun scènes lieten zien; dit geldt ook voor de mannelijke cast. Als in hun contract staat dat ze de huid moeten ontbloten, dan kun je er zeker van zijn dat deze zal verschijnen.

14 Ze hebben een contractuele clausule nodig om geen scènes te vertonen

Cersei-schaamte
Cersei-schaamte

Aan de andere kant is het maken van belichtingsscènes geen volledige vereiste. We hebben gezien dat HBO uitzonderingen maakte voor acteurs als Sarah Jessica Parker in Sex and the City, of Allison Williams in Girls, en ze hadden een clausule die hen toestond dergelijke scènes niet te doen, en Game of Thrones is in dezelfde lijn.

De beruchte schaamtescène van Cersei Lannister deed het lijken alsof de actrice zelf de figuur was die je op het scherm zag; de actrice hield echter haar kleding tijdens het filmen - het lichaam dat je in de aflevering zag, was van iemand anders. Als de acteurs een clausule in hun contract hebben, hoeven ze niet door te gaan met dergelijke scènes.

13 Ze moeten elk gegeven kostuum dragen

Jon-sneeuw-garderobe
Jon-sneeuw-garderobe

Aan de andere kant van het blootleggen van scènes is het feit dat de acteurs authentiek moeten zijn met de garderobe voor de tijd dat de show zich afspeelt. Dit betekent dat ze gekleed moeten zijn in een dikke vacht, wat lang niet zo cool is als het op het scherm lijkt.

Voor welke scène de kleding ook geschikt is, de acteurs hebben te maken met de kledingkast, omdat deze authentiek moet zijn. Als dat betekent dat je bedekt moet zijn met lagen kleding, dan is het tijd om ze in te pakken.

12 Moet fotograferen in koude omstandigheden

Koud-Game-of-thrones
Koud-Game-of-thrones

Je kunt geen locaties hebben zoals het ijzige noorden en de acteurs niet laten filmen in koude omstandigheden, en met het budget dat Game of Thrones heeft, kan de show het zich gemakkelijk veroorloven om de acteurs naar deze locaties te brengen. Dit betekent echter dat de actoren zich zelf aan deze omstandigheden moeten aanpassen.

Ze hebben zich in interviews behoorlijk uitgesproken over de mogelijk zware omstandigheden waarin ze moeten fotograferen (hoewel de ontwikkelaars ervoor zorgen dat alles veilig wordt gedaan), wat betekent dat het fotograferen van de show geen sinecure is, niet wanneer ze meerdere moeten doen neemt zulk koud weer mee.

11 Ze kunnen alleen genomineerd worden voor beste mannelijke bijrol bij grote prijzen

Peter-Dinklage-emmy
Peter-Dinklage-emmy

Aangezien de show een ensemblestuk is, kan niemand beweren de hoofdrolspeler te zijn. Dit betekent ook dat, ondanks dat er een kerngroep acteurs in de show is, iedereen genomineerd moet worden in de categorie Beste Mannelijke Bijrol.

Sommige prijzen wijken hier af, maar voor zover grote prijzen zoals de Primetime Emmy's en Golden Globes gaan, zullen de acteurs altijd genomineerd worden als Bijrollen. Dit is de reden waarom Peter Dinklage, die verreweg de meeste prijzen heeft gewonnen, alleen in de ondersteunende categorie heeft gewonnen, ook al staat hij bovenaan.

10 Ze moeten terugkomen voor nieuwe opnames

Game-of-Thrones-Theon-Winterfell
Game-of-Thrones-Theon-Winterfell

Het is één ding om scènes op te nemen in ijzige omstandigheden wanneer het schema loopt, maar de acteurs moeten zich ook melden als het tijd is voor nieuwe opnames, wat betekent dat ze zich weer uit het niets moeten voorbereiden op koud weer.

Heropnames worden geacht altijd plaats te vinden, maar deze maken geen deel uit van het hoofdschema voor opnames; daarom komt het in conflict met wat de acteurs elders zouden kunnen filmen. Maar er is geen ontkomen aan deze re-shoots als de tijd erom vraagt.

9 Moet lange onderbrekingen accepteren

Bronn-met-kruisboog-Game-of-Thrones-seizoen-8
Bronn-met-kruisboog-Game-of-Thrones-seizoen-8

Een pauze houden betekent dat de acteur er in wezen alleen voor staat totdat de show terugkomt. Dus hun schema kan ineens open zijn zonder iets anders om het te vullen.

Dit kan lastig zijn, omdat de acteurs tijdens het filmen van Game of Thrones alle acteermogelijkheden moeten opgeven, om vervolgens in pauze te worden gestuurd. Als een acteur in plaats daarvan geniet van zijn pauze, moet hij accepteren dat hij weer wordt opgenomen in het filmen voor de show zodra de lange pauze voorbij is.

8 Ze kunnen niet in detail praten over de originele piloot

Kit-Harrington-and-Rose-Leslie
Kit-Harrington-and-Rose-Leslie

De meeste mensen weten dit niet, maar de piloot die je zag van Game of Thrones is een complete ommezwaai ten opzichte van wat de originele piloot was geweest. Dat klopt, er was een heel andere Pilot gefilmd, voordat deze van te lage kwaliteit werd geacht en opnieuw werd opgenomen.

De acteurs hebben gezegd hoe slecht de originele Pilot was, maar ze hebben er nooit uitgebreid over gesproken. Het idee is dat door in detail te gaan over hun eerdere mislukkingen, het de kwaliteit van het vertellen van verhalen zal wegnemen waar ze nu bekend om staan. Misschien weten we hier meer over als de show voorbij is.

7 Ze kunnen op elk moment worden herschikt

gregor-clegane-hoofdpijn
gregor-clegane-hoofdpijn

Tenzij de acteur iconisch is om te laten zien – zoals Peter Dinklage als Tyrion Lannister – kan de show vrijheden nemen bij het herschikken van personages. De acteurs die deze personages spelen, hebben geen andere keuze dan ermee in te stemmen dat ze worden losgelaten en kijken naar iemand anders die de rol speelt.

Het gemakkelijkste voorbeeld is het personage van Gregor Clegane, of "The Mountain", die tot nu toe door niet één, niet twee, maar door drie acteurs is gespeeld! Als de show besluit door te gaan met herschikken totdat ze iemand hebben gevonden om zich op te vestigen, dan is dat hun wens om dat te doen.

6 Muzikanten kunnen optreden als figuranten, maar nooit hoofdrollen

Ed-Sheeran-en-Maisie-Williams-in-Game-of-Thrones
Ed-Sheeran-en-Maisie-Williams-in-Game-of-Thrones

Nu de show zo enorm populair werd, dachten de showrunners dat ze er alles aan zouden doen om bekendheid voor zichzelf te vergaren, en we hebben veel beroemdheden in kleine rollen zien verschijnen. Vooral muzikanten lijken het meest uit deze partij te worden geworpen, met voorbeelden variërend van Ed Sheeran tot Will Champion.

Hoewel deze muzikanten meer dan welkom zijn als gastster in afleveringen, kunnen ze niet alles uit de kast halen en de hoofdrolspelers worden. Misschien beseffen de showrunners dat dit nog steeds muzikanten zijn en geen getrainde acteurs, omdat hun rollen altijd klein zijn.

Aanbevolen: