Twilight: 15 regels die vampieren moeten volgen (en 10 die ze altijd breken)

Inhoudsopgave:

Twilight: 15 regels die vampieren moeten volgen (en 10 die ze altijd breken)
Twilight: 15 regels die vampieren moeten volgen (en 10 die ze altijd breken)
Anonim

Edward Cullen bracht het grootste deel van Stephenie Meyers Twilight-serie door met piekeren over zijn leven als onsterfelijke, maar hij en de rest van de Cullen-familie zorgden ervoor dat vampier zijn heel leuk leek. Natuurlijk konden ze nooit zonnebaden op een strand of oud worden met een geliefde, maar ze konden met ongelooflijke snelheden rennen, hadden bovenmenselijke kracht en hoefden zich nooit zorgen te maken over voldoende slaap of gewichtstoename! Hoezeer Edward Bella ook probeerde te overtuigen om een normaal menselijk leven te verkiezen boven een onsterfelijk leven, zowel lezers als kijkers kozen de kant van haar in hun verlangen om de eeuwigheid als vampier door te brengen.

Vampieren zijn eigenlijk net superhelden, en het hele 'bloed drinken'-gedoe heeft ons fans er nooit van weerhouden om stiekem te wensen dat we door onze eigen vampier-soulmate konden worden veranderd. Het is echter mogelijk dat Edward een punt had, en dat een "koude" zijn niet helemaal is wat het zou moeten zijn. Ze moeten een belachelijke hoeveelheid regels volgen, en het overtreden van één ervan kan de woede van de Volturi veroorzaken.

Vampieren zijn erin geslaagd om duizenden jaren te bestaan zonder dat de buitenwereld zich volledig bewust is van hun bestaan. De wetten van de Volturi weerhouden vampiers over de hele wereld ervan de waarheid aan het licht te brengen, en de beruchte coven doet er alles aan om de orde te handhaven en ervoor te zorgen dat hun strikte richtlijnen worden gevolgd. Omdat er echter zoveel regels zijn, kunnen sommige vampiers het gewoon niet laten om er een paar te overtreden. Hier zijn 15 regels die vampieren moeten volgen (en 10 die ze altijd breken).

25 MOET VOLGEN: GA NIET BUITEN IN HET ZONLICHT

Afbeelding
Afbeelding

In sommige verhalen over vampiers gaan de monsterlijke bloedzuigers alleen 's nachts op jacht, omdat ze in as veranderen als ze worden blootgesteld aan zonlicht. Twilight-vampiers hoeven zich daar geen zorgen over te maken, maar ze kunnen nog steeds niet gewoon in de zon rondlopen zonder dat hun diamantachtige huid vonkt van de stralen.

De Cullens kozen ervoor om in Forks te wonen omdat het daar zelden zonnig is en de constante regen hen in staat stelt om overdag naar buiten te gaan zonder dat mensen de bovenmenselijke eigenschappen van hun huid opmerken. Toen Edward probeerde zijn leven te beëindigen in Nieuwe Maan, was hij gewoon van plan om de zon in te lopen om de wereld zijn vermogen te laten schitteren en de Volturi te dwingen hem te elimineren.

24 MOET VOLGEN: KINDEREN NOOIT DRAAIEN

Afbeelding
Afbeelding

Wanneer een mens in een vampier wordt veranderd, worden ze permanent bevroren op dezelfde leeftijd en mentale toestand waarin ze zich bevonden tijdens hun transformatie. Dit is de reden waarom het vampiers verboden is jonge jongens en meisjes in 'onsterfelijke kinderen' te veranderen - ze zouden nooit volwassen kunnen worden of de juiste terughoudendheid kunnen ontwikkelen.

Veel vampiers hebben de wens om een gezin te stichten, maar de Volturi staat niemand toe om kinderen te transformeren omdat ze sommige van hun meest dierlijke driften niet kunnen weerstaan. Kinderlijke driftbuien, impulsieve acties of onverantwoordelijke activiteiten kunnen de vampierwereld blootstellen aan mensen, dus onsterfelijke kinderen zijn gewoon te gevaarlijk om te bestaan.

23 ALTIJD BREAK: HOUD HUN BESTAAN GEHEIM

Afbeelding
Afbeelding

Alle vampierwetten bestaan om een enkel, essentieel doel te dienen: de waarheid over vampiers geheim houden voor de rest van de wereld. Vampieren loeren al ontelbare jaren in de schaduw, en hoewel sommige mensen verhalen over hun bestaan vertelden, deden de meesten die verhalen af als louter geruchten of enge verha altjes voor het slapengaan.

De Volturi verbiedt vampiers de waarheid aan stervelingen te onthullen, maar de familie Cullen lijkt moeite te hebben om hun mond te houden. Edward vertelde Bella praktisch alles wat er te weten v alt over vampiers, en de interacties van zijn familie met de Quileutes leidden ertoe dat veel inwoners van Washington alles wisten over hun grote geheim.

22 MOET VOLGEN: BLIJF NIET TE LANG OP DEZELFDE PLAATS

Afbeelding
Afbeelding

Vampieren leiden een ongelooflijk nomadisch leven, en dat is niet alleen omdat ze zich vervelen als ze te lang op dezelfde plek blijven. Als een coven zich meer dan tien jaar op een bepaalde plek vestigt, kunnen andere mensen die in dezelfde stad wonen, merken dat ze nooit ouder lijken te worden, en na een tijdje kan dat grote argwaan wekken.

Om te voorkomen dat mensen toegang krijgen tot hun onsterfelijke status, moeten bloedzuigers om de paar jaar verhuizen. Als ze willen terugkeren, moeten ze tientallen jaren wachten om er zeker van te zijn dat niemand hen kan herkennen. De Cullens genoten echt van de vrijheid die het bewolkte weer van Fork hen bood, dus verhuisden ze bijna zeventig jaar nadat ze vertrokken waren.

21 ALTIJD BREAK: VERMIJD INTERACTIES MET MENSEN ZO VEEL MOGELIJK

Afbeelding
Afbeelding

De Volturi hebben de leiding over het verborgen houden van het geheime genootschap van vampiers voor de mensenwereld, maar Aro, Caius en Marcus sturen hun wacht liever de wereld rond om hun wetten te handhaven, omdat ze contact met mensen willen vermijden en geïsoleerd blijven in Volterra. Verschillende leden van de Cullen-familie hielden er ook de voorkeur aan om voor zichzelf te blijven toen ze vampiers werden, maar naarmate de tijd verstreek en hun coven zich uitbreidde, besloten ze dat ze liever een relatief normaal leven zouden leiden en opgaan in de sterfelijke wereld.

Er zijn geen wetten die dit expliciet verbieden, maar vampiers worden ontmoedigd om met mensen om te gaan, tenzij dit absoluut noodzakelijk is, omdat elke kleine fout kan leiden tot blootstelling van vampiers. Edward's meerdere graden en diploma's bewijzen dat hij goed werk heeft geleverd door te passen bij zijn 'collega's', maar zijn bereidheid om zo dicht bij mensen te staan, bracht zeker enkele grote risico's met zich mee.

20 MOET VOLGEN: BLOED DRINKEN

Afbeelding
Afbeelding

Een van de grootste afschrikmiddelen die iemand ervan kan weerhouden vampier te willen worden, is de eis om bloed te drinken. Vampiers kunnen deze dorst gewoon niet tegenhouden, hoe hard ze ook proberen. Als u gedurende een langere periode geen bloed drinkt, kunnen vampiers fysiek en mentaal verzwakken, waardoor ze hun rationaliteit en mentale vermogens kunnen verliezen totdat ze uiteindelijk toegeven aan hun dorst.

Meyer legde uit dat hun keel wordt beschreven als "brandende pijn" wanneer ze zich onthouden van bloed. Dierlijk bloed helpt dit ongemak te verminderen en biedt voldoende voeding voor vampiers om in leven te blijven, maar het is veel minder aantrekkelijk en het handhaven van een "vegetarisch" dieet vereist een aanzienlijke hoeveelheid zelfbeheersing.

19 MOET VOLGEN: DOEN alsof ADEMEN

Afbeelding
Afbeelding

Vampieren staan bekend en worden bewonderd om hun verbeterde kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en hun onmogelijke schoonheid, maar ze hebben nog een bovenmenselijke gave die zelfs de grootste fans vaak vergeten. Nadat ze zijn getransformeerd, hoeven vampiers niet langer te ademen, wat betekent dat ze zo lang als ze willen onder water kunnen blijven.

Hoewel vampiers geen echte behoefte aan lucht hebben, wordt van ze verwacht dat ze ademhalen om achterdocht te voorkomen. Het volgen van deze regel is eigenlijk vrij eenvoudig, omdat de meeste vampiers blijven ademen nadat ze uit gewoonte zijn geworden. Toen Bella echter een vampier werd, moest ze een bewuste poging doen om te ademen en met haar ogen te knipperen, zodat Charlie niet zou beseffen dat ze geen mens meer was.

18 ALTIJD BREAK: BLIJF WEG VAN WEERWOLVEN EN SHAPE-SHIFTERS

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel wordt gezegd dat vampiers de machtigste bovennatuurlijke wezens zijn, hebben ze natuurlijke rivalen die hen kunnen vernietigen. Vormveranderaars zoals de Quileute-stam en weerwolven, ook wel bekend als de Children of the Moon, hebben hun eigen krachten en kunnen het niet helpen om vampiers te haten.

De Volturi verbiedt vampiers interactie met deze vijandelijke wezens, tenzij het met het oog op uitroeiing is. De Cullens hebben deze wet herhaaldelijk overtreden - ze sloten een verdrag met de Quileutes tijdens hun eerste verblijf in Forks, en jaren later dwong Bella's vriendschap met Jacob Black hen om constant met hem en zijn roedel om te gaan.

17 MOET VOLGEN: MENSELIJK VOEDSEL INSLIKKEN OM TE VERMENGEN

Afbeelding
Afbeelding

Vampieren worden ontmoedigd om te proberen deel te nemen aan de sterfelijke samenleving, maar als ze niet geïsoleerd willen blijven en hopen op te gaan in de rest van de wereld, moeten ze af en toe menselijk eten en drinken binnenkrijgen zodat anderen niet merken dat ze kunnen overleven zonder dat ooit te doen.

Helaas kunnen vampiers alleen bloed verteren, dus al het andere dat ze eten moet op een later tijdstip worden opgehoest. Om te voorkomen dat ze te veel eten achterover moesten gooien, aten de Cullens altijd heel kleine porties van hun lunch bij Forks High en kozen ze ervoor om vooral te knabbelen en te praten in de kantine. Gelukkig voor hen gingen hun klasgenoten er gewoon vanuit dat het kwam doordat ze een soort supermodeldieet volgden, en dat ze daardoor in zo'n perfecte conditie bleven.

16 ALTIJD BREAK: GEHOORZAAM HET QUILEUTE VERDRAG

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens het eerste verblijf van de familie Cullen in Forks in 1936, bood Carlisle een verdrag aan met Quileute Alpha-wolf Ephraim Black om vrede tussen de vampiers en vormveranderaars te verzekeren. Black vertrouwde de vampiers niet volledig, maar aangezien de Cullens de wolven in zijn stam in aantal overtroffen en ze gemakkelijk hadden kunnen uitschakelen, accepteerde hij dat Carlisle's aanbod oprecht was en stemde ermee in.

Het verdrag stelde dat de vampiers geen mensen mochten verwonden of het land van Quileute mochten betreden, en de Quileutes konden op hun beurt niemand de ware aard van de Cullens vertellen.

Toen de Cullens decennia later terugkeerden naar Forks, hielden beide partijen zich niet aan de regels van het verdrag. Edward veranderde Bella in een vampier, vampiers bevonden zich voortdurend op Quileute-land, en Jacob was degene die Bella voor het eerst de waarheid vertelde over de 'koude'.

15 MOET VOLGEN: CONSTANT WIJZIGEN VAN JACHTTERREIN

Afbeelding
Afbeelding

De belangrijkste reden waarom vampiers voortdurend verhuizen, is dat hun buren niet beseffen dat ze niet ouder worden, maar dat is niet de enige reden voor hun nomadische levensstijl. Om genoeg bloed te consumeren om hun onsterfelijke bestaan voort te zetten, moeten vampiers jagen, en het begint er een beetje verdacht uit te zien wanneer te veel mensen (of in het geval van de familie Cullen, dieren) beginnen te verdwijnen van een bepaalde locatie.

Vampieren moeten ongelooflijk vaak nieuwe jachtgebieden vinden, zodat het publiek niet zal vermoeden dat er iets bijzonders aan de hand is. Dankzij hun supersnelheid kunnen vampiers echter binnen enkele minuten naar nieuwe steden of bossen rennen en hebben ze niet al te veel moeite om hun jacht te spreiden.

14 MOET VOLGEN: VERMIJD ROMANTISCHE RELATIES MET MENSEN

Afbeelding
Afbeelding

The Twilight Saga zou geen verhaal hebben gehad als Edward Cullen niet verliefd was geworden op Bella Swan, maar het is gemakkelijk in te zien waarom vampiers geen romantische relaties met mensen mogen aangaan.

Bella kwam erachter dat haar verliefdheid een vampier was en had de waarheid over bovennatuurlijke wezens aan de rest van de wereld kunnen onthullen. Edward had de controle kunnen verliezen en toegegeven aan zijn dorst naar het bloed van zijn vriendin, en hij zou de hoofdverdachte zijn geweest in haar verdwijning. Bella's sterfelijkheid en Edward's schuldgevoel over het schijnbaar verliezen van haar brachten hem er bijna toe om voor talloze mensen in het zonlicht te stappen. En Bella kwam bijna om toen het paar hun huwelijk consumeerde.

13 ALTIJD BREAK: ELIMINEER ALLE BEDREIGINGEN VOOR VAMPIERGEHEIM

Afbeelding
Afbeelding

Aangezien de wetten van de Volturi allemaal draaien om het geheim houden van het bestaan van vampiers, is het geen verrassing dat van alle vampiers wordt verwacht dat ze iedereen elimineren die een bedreiging kan vormen voor die geheimhouding.

De Cullens hadden natuurlijk serieuze problemen met deze wet. De Volturi dreigden Bella te elimineren tenzij ze onsterfelijk werd, maar Edward zou Bella niet veranderen, hoe graag ze hem ook verzekerde dat ze een vampier wilde worden. Pas toen ze ermee instemde om met hem te trouwen, veranderde hij eindelijk van gedachten. De familie Cullen zou ook Bree Tanner genade hebben getoond ondanks haar betrokkenheid bij Victoria's vernietigende pasgeboren leger als de Volturi niet zou komen opdagen en haar leven zou beëindigen.

12 MOET VOLGEN: PASGEBOREN VAMPIEREN TRAINEN

Afbeelding
Afbeelding

Alle vampiers zijn ongelooflijk krachtig en destructief, maar hun kracht en bloeddorst zijn op hun hoogtepunt wanneer ze voor het eerst in onsterfelijken worden veranderd vanwege het aanhoudende menselijk bloed in hun lichaam. Pasgeboren vampiers hebben het ongelooflijk moeilijk om zichzelf in bedwang te houden, dus wordt van hun makers verwacht dat ze hen trainen om te voorkomen dat ze zichzelf per ongeluk onthullen tijdens een waanzinnige jacht.

Emmett was de sterkste vampier van de Olympische coven, maar de pasgeboren Bella was in feite in staat hem te verslaan in een armworstelwedstrijd. Om te voorkomen dat ze haar capaciteiten zou onderschatten en om haar te helpen ze onder de knie te krijgen, werkten Edward en zijn broers en zussen samen om Bella te trainen.

11 ALTIJD BREAK: VERWIJDER GEEN ANDERE VAMPIER'S MATE

Afbeelding
Afbeelding

Omdat vampiers zo onveranderlijk zijn, wanneer ze verliefd worden, is die liefde voor eeuwig gebonden. Hetzelfde geldt voor de wraakzuchtige aard van een vampier - wanneer ze zich onrecht aangedaan voelen, kunnen ze een belediging of verwonding niet vergeven of voorbijgaan. Daarom is het niet de bedoeling dat vampiers de partner van een andere vampier elimineren. Ze zullen nooit in staat zijn om over hun verloren geliefde heen te komen, en ze zullen nooit ophouden wraak te zoeken. Ze kunnen gewoon niet rusten voordat de verantwoordelijke partij is geëlimineerd.

Victoria werd uitgemaakt voor een grote schurk omdat ze wraak wilde nemen op Bella en Edward nadat ze haar partner James hadden uitgeschakeld, maar haar obsessie om het geluk van het paar te beëindigen was niet helemaal haar schuld. En het is haar verdienste dat Edward deze regel als eerste overtrad.

10 MOET VOLGEN: MELDING VAN INFRACTIE AAN DE VOLTURI

Afbeelding
Afbeelding

Door de eeuwen heen hebben de leiders van de Volturi een groot aantal ongelooflijk krachtige en gevaarlijke vampiers in hun gelederen gerekruteerd. Hun leger van soldaten is enorm, maar dat betekent niet noodzakelijk dat ze overal ogen hebben. Er zijn veel te veel vampiers verspreid over de wereld om ze allemaal te kunnen volgen, dus wordt van vampiers verwacht dat ze alle overtredingen melden die ze andere vampiers zien maken.

Als de Volturi op de hoogte wordt gebracht van regelovertreders die dreigen het geheim van vampiers aan de buitenwereld te onthullen, sturen ze hun bewaker om ze uit te schakelen. Alleen ernstige overtredingen rechtvaardigen dat Aro, Marcus en Caius Volterra verlaten om de problemen zelf op te lossen.

9 MOET VOLGEN: VALSE GETUIGENIS IS VERBODEN

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de Volturi verwacht dat mede-onsterfelijken over de hele wereld hen informeren over eventuele schendingen van de vampierwet, nemen ze valse getuigen ongelooflijk serieus en tolereren ze niet dat vampiers hun tijd verspillen. De straf voor het onterecht beschuldigen van een vampier van een misdaad is een vroegtijdige dood, zoals Irina uit de eerste hand leerde in Breaking Dawn.

Irina nam ten onrechte aan dat Renesmee een onsterfelijk kind was, en haar jaloezie bracht haar ertoe de Volturi te vertellen over de dochter van Bella en Edward. Toen ze ontdekten dat ze zich vergiste, hebben de Volturi haar onmiddellijk ontslagen. Dus vampiers moeten heel voorzichtig zijn bij het uiten van beschuldigingen.

8 ALTIJD BREAK: BLIJF BUITEN DE OPENBARE SCHIJNWERPERS

Afbeelding
Afbeelding

Vampiers mogen weer deelnemen aan de menselijke samenleving zolang ze proberen erbij te horen en de waarheid over hun bovennatuurlijke gaven te verbergen, maar sommige vampiers hebben het heel moeilijk om gewoon op te gaan in de menigte. Ze zijn aantrekkelijker en krachtiger dan gewone stervelingen, en dat zorgt er automatisch voor dat ze veel aandacht krijgen.

Carlisle heeft de zaken niet echt geholpen door een van de meest bekwame artsen van het land te worden. Iedereen in Forks kende zijn naam, en die schijnwerper had de boel voor zijn hele familie in de war kunnen brengen als hij een enkele fout had gemaakt. Zijn "kinderen" deden het echter niet echt beter om de aandacht van zichzelf af te houden, omdat hun stijl en uiterlijk hen tot de meest begeerlijke studenten op Forks High maakten.

7 MOET VOLGEN: NOOIT JAGEN IN VOLTERRA

Afbeelding
Afbeelding

Vampiers moeten constant van jachtgebied veranderen en er wordt verwacht dat ze de lichamen van hun prooi verbergen om argwaan te wekken, maar buiten die richtlijnen zijn er niet echt wetten die bepalen waar en hoe vampiers moeten jagen. De enige plek die volledig verboden terrein is, is Volterra, de thuisbasis van de Volturi, in Italië.

Aangezien de Volturi in Volterra woont en daar al eeuwen woont, kunnen vampiers daar niet jagen om ervoor te zorgen dat mensen nooit zullen vermoeden dat er vampiers in het bergstadje zijn. De Volturi laten hun eten van buiten Volterra brengen, vaak van ver weg. Overtreders van deze belangrijke wet zouden ongetwijfeld voor executie naar de Volturi worden gebracht.

6 ALTIJD BREAK: GEBRUIK ALLEEN KRACHTEN IN PRIVÉ

Afbeelding
Afbeelding

Vampieren zouden gemakkelijk professioneel kunnen worden in elk sport- of Olympisch evenement waaraan ze willen deelnemen, omdat hun uitzonderlijke fysieke gaven hen in staat zouden stellen uit te blinken in alles wat snelheid, kracht of snelle reflexen vereist. Ze kunnen echter niet zomaar hun krachten in het openbaar gebruiken, omdat mensen misschien merken dat ze een beetje te bekwaam zijn en beginnen te twijfelen of ze wel echt mensen zijn.

Er zijn strikte wetten die vampiers verbieden hun krachten in het openbaar te gebruiken, maar veel vampiers worstelen om die wetten te gehoorzamen. Zelfs de ongelooflijk verantwoordelijke Edward Cullen merkte dat hij een vrachtwagen met zijn blote hand wegduwde op een drukke schoolparkeerplaats om zijn geliefde Bella te redden.

Aanbevolen: