Harry Potter: 10 regels die leraren moeten volgen (+5 die ze schaamteloos overtreden)

Inhoudsopgave:

Harry Potter: 10 regels die leraren moeten volgen (+5 die ze schaamteloos overtreden)
Harry Potter: 10 regels die leraren moeten volgen (+5 die ze schaamteloos overtreden)
Anonim

Bijna iedereen die J. K. Rowlings Harry Potter-romans of de films die daarop gebaseerd waren, groeiden op in de hoop dat Hagrid bij hen zou aankomen met een uitnodiging om naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus te gaan. De meesten van ons fans zijn nu een beetje te oud om studenten te zijn, maar hardcore Potterheads hebben het fantaseren nog steeds niet opgegeven om door de iconische gangen en magische roltrappen van Hogwarts te lopen. Nu is de nieuwe droom om daar les te geven naast geliefde professoren zoals Minerva Anderling, Filius Flitwick en zelfs Sybill Trelawney.

Hogwarts-professoren zijn verantwoordelijk voor het onderwijzen van de volgende generatie heksen en tovenaars hoe ze hun magische vaardigheden kunnen beheersen en beheersen. Via cursussen als Charms, Verweer tegen de Zwarte Kunsten en Transfiguratie kunnen studenten allerlei unieke vaardigheden leren die hen na hun afstuderen voorbereiden op het leven in de magische wereld.

Het zou zeker heel leuk zijn om een van de spannende lessen te geven die Hogwarts te bieden heeft, maar professor zijn is niet zo eenvoudig als het lijkt. Hoogleraren moeten zich aan een aanzienlijk aantal regels houden, en sommige beperkingen die hen worden opgelegd, zijn gewoon te gemakkelijk te doorbreken. Hier zijn Hary Potter: 10 regels die leraren moeten volgen (en 5 die ze graag breken)

15 MOET VOLGEN: HUN TOEGEWEZEN ONDERWIJS LEZEN

Afbeelding
Afbeelding

De eerste regel die professoren op Hogwarts moeten volgen, lijkt ongelooflijk voor de hand liggend, maar voor sommige leden van de faculteit is het nogal frustrerend. Van iedereen wordt verwacht dat hij het hem toegewezen vak doceert en zich niet verdiept in onderwerpen of spreuken die beter passen bij een andere cursus.

De meeste leraren op school geven graag les aan hun specifieke klas, omdat ze uitblinken in het onderwerp en hun leerlingen veel wijsheid en begeleiding kunnen bieden. Sommigen begeren echter de banen van hun leeftijdsgenoten. Severus Sneep wilde altijd Verweer tegen de Zwarte Kunsten onderwijzen, maar omdat Perkamentus bang was dat de klas de slechtste kant van zijn collega naar voren zou brengen, wees hij hem Toverdranken toe, een cursus waarvoor Sneep nog steeds zeer geschikt was.

14 MOET VOLGEN: RESPECTEER DE AANWERVINGSBESLISSINGEN VAN ALBUS DUMBLEDORE

Afbeelding
Afbeelding

Albus Perkamentus was een van de wijste mannen van zijn tijd, maar het briljante schoolhoofd heeft in de loop der jaren zeker twijfelachtige beslissingen genomen over het aannemen van personeel.

Remus Lupos was, ondanks dat hij een fantastische man en opvoeder was, een weerwolf die een ernstig risico vormde voor zijn leerlingen. Gilderoy Lockhart was een voor de hand liggende oplichter zonder echte ervaring in Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Sneep was een voormalige Dooddoener, net als de man die een jaar lang deed alsof hij Mad-Eye Moody was. Horace Slakhoorn koos openlijk favorieten uit onder zijn studenten, en de gekke waarzeggerijleraar van de school, professor Trelawney, wist duidelijk niet wat ze aan het doen was.

Ondanks al deze blunders bij het aannemen van personeel, wordt van de professoren van Zweinstein verwacht dat ze de keuzes van Perkamentus zonder enige twijfel accepteren.

13 LOVE TO BREAK: HOUD STUDENTEN WEG VAN HET VERBODEN BOS

Afbeelding
Afbeelding

Wanneer studenten zich voor het eerst verzamelen in de Grote Zaal van Zweinstein om in hun huizen te worden gesorteerd en voorgesteld aan hun professoren en leeftijdsgenoten, laat Albus Perkamentus hen onmiddellijk weten dat het Verboden Bos rondom het kasteel strikt verboden is voor studenten.

Leraren worden verondersteld het schoolhoofd te helpen deze regel af te dwingen, om te voorkomen dat studenten de gevaarlijke wezens tegenkomen die op de loer liggen in het Verboden Bos. Helaas vinden verschillende professoren van de school het leuk om delinquente studenten het angstaanjagende bos in te dwingen. Kinderen die met hechtenis worden gestraft, moeten vaak het bos in, en in Harry's eerste jaar op de school was hij daar alleen met niemand anders dan zijn aartsrivaal en de hond van de tuinman om hem te helpen beschermen.

12 MOET VOLGEN: GEHOORZAAMHEID VAN DE JURK CODE VAN HOGWARTS

Afbeelding
Afbeelding

Mensen die zich graag verkleden op het werk of zweet dragen op Casual Friday, moeten zeker geen carrière zoeken op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Van professoren wordt altijd verwacht dat ze de strikte kledingvoorschriften van de instelling volgen, wat veel gewaden, capes en onflatteuze puntmutsen betekent.

Geen van de leraren lijkt deze regel erg te vinden, want dat is normale kleding voor volwassen heksen en tovenaars, maar het onvermogen om een T-shirt en korte broek te dragen op een zonnige dag is een beetje jammer.

11 MOET VOLGEN: HET "GEEN MAGIE IN DE CORRIDORS"-BELEID VAN DE SCHOOL HANDHAVEN

Afbeelding
Afbeelding

Het is tragisch moeilijk voor tienerheksen en tovenaars om buiten de klas met magie te spelen. De wetten van het Ministerie verbieden hen om spreuken en vloeken thuis te oefenen tijdens vakanties, en de regels van Zweinstein verbieden hen om magie te gebruiken in de gangen van de school.

Deze beperkingen lijken absoluut oneerlijk, maar het is begrijpelijk waarom ze bestaan. Niemand wil dat Seamus Finnegan zijn huis afbrandt of de zalen van Zweinstein in brand steekt nadat er weer een betovering is misgegaan. Het is veel veiliger voor studenten om alleen in de klas aan hun spellingvaardigheden te werken onder toezicht van een professor, dus wordt van docenten verwacht dat ze deze regel helpen handhaven wanneer ze studenten zien spelen met hun toverstok in de gangen.

10 LOVE TO BREAK: KIES GEEN FAVORIETEN

Afbeelding
Afbeelding

Leraren mogen niet duidelijk maken welke studenten hun favoriet zijn, maar sommige Hogwarts-professoren kunnen zichzelf er niet van weerhouden bepaalde individuen beter te behandelen dan hun klasgenoten.

Zelfs nadat Hagrid de leiding had gekregen over de zorg voor magische wezens, toonde hij nog steeds duidelijk vriendjespolitiek jegens Harry, Ron en Hermelien. Sneep nam nooit de moeite om zijn voorkeur voor zijn studenten te verbergen voor Zwadderich House. En Horace Slakhoorn creëerde eigenlijk een club die alleen op uitnodiging was gevuld met zijn persoonlijke favoriete studenten.

9 MOET VOLGEN: OVERZICHT OP DE STUDENTEN IN HUN RESPECTIEVE HUIZEN

Afbeelding
Afbeelding

Alsof het vormen van de geest van jonge heksen en tovenaars niet al een verantwoordelijkheid was die groot genoeg was, wordt van sommige professoren op Zweinstein ook verwacht dat ze over een heel studentenhuis waken.

Tijdens Harry's tijd op de school was professor Anderling het hoofd van het huis van Griffoendor, was professor Stronk het hoofd van Huffelpuf, was professor Sneep het hoofd van Zwadderich en professor Flitwick was het hoofd van Ravenklauw. Het hoofd van het Huis moet het welzijn, de veiligheid en de discipline van alle leden van het door hen aangewezen Huis bewaken en handhaven, en indien nodig corresponderen met de ouders van de genoemde studenten.

8 MOET VOLGEN: STUDENTEN STREVEN OM TE LAAT TE ZIJN IN DE KLAS

Afbeelding
Afbeelding

Duizenden Harry Potter-fans dromen ervan om door Hogwarts te lopen, maar navigeren door het betoverde kasteel is eigenlijk nogal moeilijk. De trappen zijn constant in beweging, waardoor het moeilijk is voor leerlingen om erachter te komen hoe ze het beste van de ene klas naar de andere kunnen komen.

Dat zou een geldig excuus moeten zijn voor te laat komen, maar van leraren wordt verwacht dat ze de begintijden van hun lessen strikt handhaven en studenten die te laat komen straffen. Dus studenten die in enkele minuten van de kerkers van de Potions-klas naar de top van de Astronomietoren moeten reizen, moeten zeker joggen als ze een detentie in het Verboden Bos willen vermijden.

7 LIEFDE OM TE BREKEN: LAAT PERSOONLIJKE WOORDEN GEEN INVLOED OP HUIS PUNTEN

Afbeelding
Afbeelding

Om gezonde concurrentie tussen studenten te stimuleren en goed gedrag te bevorderen, gebruikt Hogwarts een House-puntensysteem. Triomfen verdienen het hele jaar door studentenpunten voor hun respectievelijke huis, terwijl ze bij het overtreden van de regels punten verliezen. Aan het einde van het jaar wint het huis met de meeste punten de House Cup en opscheppen.

Studenten wordt geleerd dit ongelooflijk serieus te nemen, maar sommige professoren lijken het puntensysteem te misbruiken om gewoon hun favoriete studenten te belonen en degenen die ze een hekel hebben pijn te doen. Sneep zocht vaak naar excuses om punten af te trekken van Griffoendor, simpelweg omdat hij een hekel had aan Harry Potter en zijn vrienden. Hij pakte ooit punten van het Huis alleen maar omdat Hermelien 'een onuitstaanbare betweter' was.

6 MOET VOLGEN: GEHOORZAAMHEID VAN DE WETTEN EN BESLUITEN VAN HET MINISTERIE

Afbeelding
Afbeelding

Albus Perkamentus heerst over de heilige zalen van Zweinstein, maar zelfs de geliefde directeur moet een hogere macht gehoorzamen op zijn school. Perkamentus en alle leraren op Zweinstein moeten de wetten en richtlijnen van het Ministerie van Toverkunst volgen, en wanneer het Ministerie het nodig acht om in te grijpen en drastische veranderingen aan te brengen op de school, wordt van de professoren verwacht dat ze achterover leunen en die veranderingen laten gebeuren.

In Harry's vijfde jaar werd Perkamentus gedwongen om Dolores Umbridge, een medewerker van het ministerie, aan te nemen als de nieuwe professor Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Bijna alle andere leraren op de school hadden een hekel aan Omber en waren het niet eens met de regels die ze de school oplegde, maar ze waren hulpeloos om tegen haar op te treden of te spreken.

5 MOET VOLGEN: DE UITSCHRIJVING VAN DE SCHOOL HANDHAVEN

Ministerie van Magie
Ministerie van Magie

In de Dreuzelwereld zijn leraren welkom om een uur of twee nadat de laatste bel gaat, naar huis te gaan, zodat ze kunnen ontspannen en elke avond een paar zalige uren kunnen doorbrengen zonder hun leerlingen. Dat is niet helemaal het geval op Hogwarts. Professoren moeten lang na hun laatste les opblijven om Vilder te helpen de avondklok van de school te handhaven.

Elke professor loopt elke avond enkele uren op en neer door de gangen van Zweinstein om ervoor te zorgen dat niemand uit hun slaapzalen komt als ze daar geen toestemming voor hebben.

4 LOVE TO BREAK: HOUD STUDENTEN VEILIG

14- Sybill Trelawney en het mogelijke, superdroevige gevecht om Hogwarts-onthullingen
14- Sybill Trelawney en het mogelijke, superdroevige gevecht om Hogwarts-onthullingen

Hogwarts Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus heeft de reputatie een van de veiligste plekken in de hele tovenaarswereld te zijn, maar Harry Potter-fans hebben zeker geleerd om die grote claim in twijfel te trekken. Hoewel Voldemorts angst voor Albus Perkamentus hem soms deed aarzelen om het schoolterrein te betreden, hielp het niet echt om Zweinstein veilig te maken.

The Dark Lord bracht een jaar door in de school op het achterhoofd van een professor. Een basilisk veranderde verschillende studenten in steen. Dooddoeners braken de school binnen. Verdraaide, ongekwalificeerde professoren gaven daar les. En daar werd de Tweede Tovenaarsoorlog uitgevochten. Hoogleraren zouden de studenten moeten beschermen, maar daar hebben ze niet het beste van gemaakt. In feite moedigden ze studenten aan om naast hen te vechten in die oorlog tegen Voldemort en zijn leger.

3 MOET VOLGEN: DE SCHOOLFUNCTIES BIJWONEN

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl Hogwarts-professoren af en toe toestemming krijgen om alleen naar Zweinsveld te gaan om gewoon te ontspannen en wat tijd weg te zijn van hun studenten, zijn hun posities meestal fulltime van het begin van de herfst tot het einde van de lente. Zelfs op dagen dat ze geen les geven, moeten ze naar schoolfuncties gaan.

Of ze nu willen of niet, het personeel van de school moet verschijnen bij Zwerkbalwedstrijden, het kerstbal begeleiden en de taken van het Toverschool Toernooi bijwonen.

2 MOET VOLGEN: ZORG ERVOOR DAT STUDENTEN NIET BEKLEEDEN MET MAGIC

1- Zweinstein lessen
1- Zweinstein lessen

Hermelien was in staat om magie te gebruiken om Ron een plek in het Zwerkb alteam van Griffoendor te bezorgen door Cormac McLaggen's try-out te verknoeien, en niemand was de wijzer. Het is ongelooflijk gemakkelijk om vals te spelen als je magie tot je beschikking hebt, en jonge heksen en tovenaars hebben toegang tot een verscheidenheid aan spreuken, betoveringen, drankjes en magische apparaten waarmee ze vooruitgang kunnen boeken in bijna elk aspect van het leven.

Daarom is het zo belangrijk voor Hogwarts-professoren om heel goed op hun studenten te letten. Ze moeten ervoor zorgen dat studenten geen magie gebruiken om te slagen voor hun lessen, en er wordt van hen verwacht dat ze iedereen straffen die ze betrappen op valsspelen.

1 LOVE TO BREAK: MOEDIG STUDENTEN AAN DE AUTORITEIT TE RESPECTEREN

Afbeelding
Afbeelding

Net zoals Hogwarts-professoren geacht worden hun ware gevoelens jegens hun studenten te verbergen, wordt ook van hen verwacht dat ze hun emoties tegenover hun collega-leraren verbergen. Sommige leden van de faculteit van Perkamentus worstelen om die regel te volgen.

Sneep maakte zijn minachting voor professor Lupos vanaf het begin duidelijk en weerhield studenten van Zwadderich er niet van om zijn gevoelens te herhalen. Professor Anderling beloonde Harry Potter eigenlijk met een koekje voor het botsen met Dolores Omber, omdat ze een hekel had aan de door het Ministerie aangestelde leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Toen Sneep Zweinstein overnam na het overlijden van Perkamentus, bekritiseerde Minerva hem openlijk en viel hem aan in het bijzijn van de studenten.

Er is zeker genoeg drama achter de schermen als het gaat om het personeel van Hogwarts, en sommige leraren doen niet hun best om studenten aan te moedigen het gezag te respecteren van professoren die ze niet mogen.

Aanbevolen: