12 Times DC kopieerde Marvel's karakters-ideeën (en 13 Marvel nam van DC)

Inhoudsopgave:

12 Times DC kopieerde Marvel's karakters-ideeën (en 13 Marvel nam van DC)
12 Times DC kopieerde Marvel's karakters-ideeën (en 13 Marvel nam van DC)
Anonim

Gedurende de lange geschiedenis van stripboeken zijn er altijd twee toonaangevende bedrijven geweest: DC en Marvel strips. Beiden hebben de verhalen verteld van klassieke superhelden zoals Superman, Iron Man, Batman, Spider-Man en meer. Ze hebben zelfs fan-favoriete teams gecreëerd zoals de Justice League, The Avengers, de Teen Titans en de X-Men. Stripboeken hebben een lange weg afgelegd sinds hun oprichting en hebben gedurfde en indrukwekkende werelden, personages en verhalen gecreëerd. Zonder DC of Marvel zou het medium niet bestaan zoals het nu bestaat.

In de afgelopen jaren zijn de superheldenverhalen zelfs mainstream geworden, zowel oude als nieuwe fans verblindend. Nu kunnen stripboeken hun erfgoed met de wereld delen.

In de loop van de tijd is het geen verrassing dat de twee bedrijven vergelijkbare ideeën hebben of zelfs aantekeningen maken van bepaalde personages (sommige zelfs publiekelijk, expres). Immers, tussen satirische prikjes en gewoon goede ideeën, zal er enige overlap zijn.

Terwijl fans zich klaarmaken om naar Fase 4 van de MCU te gaan en vol spanning wachten op Wonder Woman 1984, zal het leuk zijn om kijk hoe ver het allemaal is gekomen (en hoe wat er ook gebeurt, er zullen altijd navolgers zijn).

Hier zijn 11 keer DC gekopieerde Marvel-personage-ideeën (en 14 Marvel nam van DC).

25 Deadpool Gekopieerde Deathstroke (Marvel)

Afbeelding
Afbeelding

Verreweg een van de bekendste exemplaren (waarschijnlijk omdat het helemaal met opzet is gedaan) was toen Marvel Deathstroke kopieerde om Deadpool te maken. Omdat ze DC's soms edgy en melodramatische aard wilden belichten, pakten ze vooral een gewelddadige huurmoordenaar, Slade Wilson, aan. In plaats van super serieus te zijn, maakten ze een held die ze Wade Wilson noemden en maakten de moordenaar absoluut belachelijk. Hun kostuums lijken zelfs op elkaar, behalve dat Deathstroke oranje en zwart is, terwijl Deadpool de voorkeur geeft aan rood. Makkelijker om te gaan met al het bloed. Wie wist dat een grap een van de meest geliefde antihelden uit de strip- en filmgeschiedenis zou worden?

24 Aquaman Copied Namor (DC)

Afbeelding
Afbeelding

The F anastic Four waren vroege successen van Marvel, maar met succesvolle helden moeten er altijd winnende schurken komen. Een vijand die goed samenging met Johnny Storm, AKA Human Torch, was de complexe en mercurial Namor. Koning onder de zee, hij werd held of schurk, afhankelijk van de stromingen in zijn oceaan.

Twee jaar nadat Namor debuteerde, kwam DC opdagen met Aquaman, het is een iets meer heroïsche, oceanische tegenhanger. Ondanks dat Namor op de eerste plaats komt, heeft Aquaman in de loop der jaren de meeste bekendheid en schande vergaard. Heeft waarschijnlijk te maken met dat hele parttime heldengedoe tussen schurk en justitie.

Jason Mamoa die Aquaman speelt in de film helpt absoluut niet.

23 Black Cat gekopieerde Catwoman (Marvel)

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Batman een van de bekendste striphelden is geworden, zijn zijn schurken bijna net zo klassiek. Onder die schurken schittert Catwoman als de slechte meid die de vleermuizen niet van zich af kunnen houden. Sinds ze debuteerde in 1940, heeft ze hem gecharmeerd.

Ze is echter niet de enige katteninbreker die dartel werd, was een beroemde super. Ongetwijfeld net zo geliefd als Batman, heeft Spider-Man al sinds de jaren 70 geflirt met de Black Cat. Aangezien ze meer dan 30 jaar later opdook en exact dezelfde dingen deed als Selina Kyle, is Felicia Hardy een geweldige schurk, maar zeker een kopie.

22 Rocket Red Copied Iron Man (DC)

Afbeelding
Afbeelding

Aangezien de meeste mensen die dit lezen geen idee hebben wie Rocket Red is, is het duidelijk dat hij het niet helemaal goed heeft gedaan met het kopiëren van de goede oude Iron Man.

In 1963 wist Marvel niet wat een goudmijn ze creëerden toen ze een rijke man genaamd Tony Stark in een onhandig, metalen pak stopten. Nu huilden talloze mensen nadat hij zichzelf had opgeofferd in Avengers: Endgame. Hij is een absoluut icoon geworden.

Twintig jaar later bracht DC een oude heldennaam (Rocket Red) nieuw leven in en probeerde twee keer een arrogante, slimme man in een metalen pak te laten bliksemen. Hoewel Rocket Red geen slechte superheld is, is hij gewoon geen Iron Man en het is jammer dat DC het zelfs maar heeft geprobeerd.

21 Hawkeye gekopieerde groene pijl (Marvel)

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel veel vroege helden flitsende krachten hadden of een speciale, knuppel voor gerechtigheid hadden, waren sommigen gewoon bekwame Robin Hoods met groene kappen. Begin 1941 betreedt Green Arrow, de mash-up tussen Robin Hood en een rijke man. Licht verwarrend, maar fans rollen er gewoon een beetje mee door. Hij werd een geliefd lid van de Justice League en zijn relatie met Black Canary is een van de meest stabiele in de stripgeschiedenis.

Marvel heeft echter zijn eigen perfecte scherpschutterheld in Hawkeye. Hij is een kernlid van de Avengers met dezelfde krachten als Green Arrow. Als ze meer dan twintig jaar later naar strips komen, hebben ze misschien verschillende persoonlijkheden, maar het is moeilijk om de verbanden niet te zien.

20 Black Racer gekopieerd Silver Surfer (DC)

Afbeelding
Afbeelding

Fans snakken naar een Silver Surfer-film sinds het vervolg van Fantastic Four hem in het begin van de jaren 2000 verknalde. Ondanks dat hij er metaalachtig en robotachtig uitziet, is Silver Surfer een mensachtige uit de hele melkweg die een held en een schurk was.

Toen ze de populariteit van Silver Surfer zagen na hun debuut in 1966, besloot DC om hun eigen te hard rijdende, niet-lichamelijke entiteit te proberen: The Black Racer.

Het personage begon als het astrale geprojecteerde bewustzijn van Willaim Walker, waarbij hij ski's en een ridderhelm als onderdelen van zijn kostuum gebruikte. Onsterfelijk, vliegend, snel en met een "touch of death", was hij een ongrijpbaar personage.

In andere, nieuwere versies is hij een aspect van de dood, zelfs dichter bij de hele 'buitenaardse entiteit'-sfeer.

19 Bullseye Copied Deadshot (Marvel)

Afbeelding
Afbeelding

Bullseye noch Deadshot zijn de meest populaire stripboekschurken, maar ze zijn belangrijk voor bepaalde helden en franchises. Bullseye is een klassieke Daredevil-vijand en Deadshot is een bekend lid van de Suicide Squad en Batman's schurkengalerij.

De essentie is, beide mannen zijn absurd goede schoten, en dat is hun hele shit. Maar wie deed het eerst?

Nou, Deadshot versloeg Bullseye met 26 jaar.

Eens een heer in een smoking, draagt Deadshot nu een chique superpak waarmee hij nog beter kan mikken dan alleen.

Aangezien ze allebei in tv-series, films, animaties en strips zijn verschenen, lijken ze het even goed te doen voor zichzelf, ondanks hun vergelijkbare affecten en rollen.

18 Atomic Skull gekopieerde Ghost Rider (DC)

Afbeelding
Afbeelding

Als er een "minst subtiele" titel in deze lijst moet staan, gaat deze gemakkelijk naar de Atomic Skull. Hoewel sommige bekende en openlijk besproken exemplaren zijn, zegt alleen al het kijken naar hun personageontwerpen volledig. Tussen motorjacks en vlammende schedels kunnen deze twee personages geen copycat-situatie zijn.

Ghost Rider is een van Marvel's bekendste antihelden, een stuntman die een vlammende schedel veranderde vanwege een familievloek. Atomic Skull was een student met stralingsvergiftiging, wiens toestand hem veranderde in een gezicht met een atoombom.

Met het debuut van Ghost Rider in 1972 en Atomic Skull in 1991, had DC misschien iets minder duidelijk moeten zijn met wie hun visuele inspiratie was.

17 Sentry Gekopieerde Superman (Marvel)

Afbeelding
Afbeelding

Superman is ongetwijfeld het belangrijkste en populairste personage in het DC-universum (begin nergens aan, Batman-fans). De Man van Staal was een alien die leerde van de aarde te houden als zijn eigen huis en haar te beschermen met de krachten van zijn buitenaardse fysiologie: kogelvrije huid, vlucht, kracht, laserogen, de werken. DC begon zijn verhaal in 1938 en is nooit gestopt.

In 2000 besloot Marvel om het zelf uit te proberen bij een grote, stevige, onverwoestbare man genaamd Sentry. Gemaakt met een sterkere versie van het supersoldatenserum dat op Captain America werd gebruikt, kreeg Sentry dezelfde Superman-krachten en meer. Ze hadden iets minder voor de hand liggend kunnen zijn met de gigantische "S" in het midden van zijn kostuum, maar ach.

16 Hommel gekopieerde wesp (DC)

Afbeelding
Afbeelding

Met de recente film Ant-Man en The Wasp krijgt The Wasp veel erkenning in de MCU (zelfs als het Hope Van Dyne is in plaats van het origineel, haar moeder Janet). Briljant en vastberaden, The Wasp is altijd de indrukwekkende tegenhanger geweest van de vaak koppige Ant-Man.

DC zag de gelijktijdige felheid en schattige blik van een held in een insectenkostuum en maakte in 1976 Bumblebee. Karen Beecher, lid van de Teen Titans, was de vriendin van een lid dat uiteindelijk zelf een held werd.

Hoewel de held een duidelijke afgeleide is, zijn beide briljante vrouwen cool genoeg om alle lof te verdienen die ze allebei krijgen.

15 Mr. Fantastische gekopieerde langgerekte man (Marvel)

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de Fantastic Four een van de eerste supergroepen van Marvel was, versloeg DC hun leider, Mr. Fantastisch, met een jaar. Ze creëerden de eerste strech-man-superheld in The Elongated Man who. Hoewel hij een vreselijke naam had, redde hij levens van 1960 tot zijn vroegtijdig overlijden in 2007.

Als Fans van Fantastic Four zich daardoor beter voelen, was Elongated Man gewoon een vriendelijke grappenmaker met een goed hart. Reed Richards is een supergenie die ook ongelooflijk ver gaat. Als het erop aankomt belangrijk te zijn, doet Mr. Fantastic veel meer voor zijn universum dan Elongated Man.

Maar dat betekent niet dat stripfans Ralph Dibny niet moeten respecteren voor alles wat hij heeft gedaan. R. I. P Langgerekte man.

14 Guardian Copied Captain America (DC)

Afbeelding
Afbeelding

Captain America is een van de meest klassieke en geliefde helden in het Marvel-universum. Hij is niet alleen een held uit de Tweede Wereldoorlog, maar hij heeft altijd het land weerspiegeld dat hij wil beschermen.

Hoewel niemand helemaal vergelijkbaar is met Steve Rogers, verscheen Guardian slechts een jaar na Cap's debuut (1941) in DC-strips (1942). Aanvankelijk was het kopiëren onmiskenbaar. Guardian had een onverwoestbaar schild net als zijn Marvel-tegenhanger en droeg zelfs een vergelijkbare oorlogshelm. Afgezien van de kleurveranderingen van het kostuum waren ze bijna identiek.

In de loop van de tijd heeft de Guardian zijn eigen identiteit gevonden. Of het nu Michael, Jim Harper of iemand anders is, ze dienen een meedogenlozere versie van gerechtigheid en verdediging.

Captain America is nog steeds de goedbedoelende buurjongen.

13 Doctor Strange gekopieerd Doctor Fate (Marvel)

Afbeelding
Afbeelding

Doctor Strange is een van de favoriete nieuwe MCU-helden geworden. Hoewel hij en Tony dezelfde arrogantie, trots en uiterlijk delen, hebben zijn krachten Strange veranderd in een toegewijde en pragmatische mysticus. Tony steekt veel meer hart in alles. Fans kijken reikhalzend uit naar het Doctor Strange-vervolg dat in fase 4 is opgenomen.

Doctor Strange is echter niet de eerste beroemde intellectueel die meestertovenaar werd. Kent Nelson, ooit een archeoloog naast zijn vader, heeft de mystieke helm opgegraven die de indrukwekkende en veeleisende Nabu de Wijze vasthield, die hem zijn krachten leerde.

Met Doctor Fate, gecreëerd in 1940, is het duidelijk dat Marvel wat inspiratie heeft opgedaan bij het maken van Doctor Strange. De Ancient One en Nabu hadden waarschijnlijk graag mystieke noten uitgewisseld.

12 Red Lion gekopieerde Black Panther (DC)

Afbeelding
Afbeelding

In 1966 schreef Marvel geschiedenis door de hoofdrol te spelen in een strip met een zwarte superheld die een volledig zwarte natie leidde, Wakanda. Meer dan 50 jaar later schreven ze opnieuw geschiedenis toen de film Black Panther een kaskraker werd, zelfs genomineerd voor Academy Awards.

T'Challa is een uniek en krachtig personage dat alle erkenning verdient die hij krijgt.

Een beetje ongemakkelijk en met een beetje slechte smaak, creëerde DC Red Lion in 2016, een Afrikaanse dictator die vaak Deathstroke inhuurt en een schurk is. Hoewel striptekenaars misschien ironisch probeerden te zijn door hem Matthew Bland te noemen, lijken de personages absurd veel op elkaar en voelen ze niet als slimme satire. In plaats daarvan lijkt het alsof ze de draak steken met een geweldig en populair personage. Ouch, DC.

11 Mockingbird gekopieerde zwarte kanarie (Marvel)

Afbeelding
Afbeelding

Ondanks de complete ramp van CW bij het uitbeelden van haar, is Black Canary een van de meest klassieke DC-heldinnen. Een stoere vechter met een krachtige stem, ze is schoonheid en spierkracht. Met haar vriend Green Arrow als back-up houdt ze de straten schoon. Ze is al een felle sinds 1947 en is nooit opgehouden een idool te zijn voor jonge, vrouwelijke DC-fans.

Mockingbird was ook een slimme dame met een vechtlust en werd in 1980 een Marvel-held. Terwijl Black Canary werd Mockingbird haar Marvel-tegenhanger. Mockingbird, opgeleid bij SHIELD en gepromoveerd in biologie, is een veelzijdige agent die ooit getrouwd was met Hawkeye.

Beide dames zijn cool, maar ze kunnen broers en zussen zijn. Ze hebben zelfs allebei romantische banden met de boogschutters van DC/Marvel, Green Arrow en Hakweye. Dat is nogal opzettelijk.

10 Vision Gekopieerde Red Tornado (Marvel)

Afbeelding
Afbeelding

Met het tragische overlijden van Vision aan het einde van Avengers: Infinity War zagen fans het einde van de tedere romance tussen hem en Wanda. De MCU heeft een robot geleerd lief te hebben, dat is best netjes. Het personage laat de dame echter al heel lang zwijmelen, sinds zijn debuut in oktober 1968.

Dat gezegd hebbende, DC kwam eerst op dit hele Robot Avenger-idee en ging ermee aan de slag in hun eigen strips. Door een androïde en een bewuste tornado (geen grap) te combineren, creëerden ze in augustus 1968 Red Tornado.

Als je bedenkt dat het maken van deze strips 3-4 maanden kostte, is het waarschijnlijker dat een kosmisch toeval (of een vergelijkbare populaire trends rond robots) heeft geleid tot de gelijkaardige getimede debuten.

9 Quicksilver gekopieerde Flash (Marvel)

Afbeelding
Afbeelding

Zowel Marvel als DC hebben een heleboel snelle helden, maar slechts twee grote namen steken er bovenuit als de beste speedsters: respectievelijk Quicksilver en Flash.

Hoewel ze van totaal verschillende bedrijven zijn, hebben beide helden veel ophef gekregen. Flash heeft een tv-serie en is lid van de Justice League-films. Quicksilver was een groot deel van Avengers: Age of Ultron en de meest recente X-Men-serie.

Ondanks hun strijd tegen roem, zal Flash echter altijd de overhand hebben op zijn eigen manier. Een, omdat hij verschillende jongens onder de naam heeft, en twee omdat hij als eerste is gemaakt.

Toen Flash in 1940 debuteerde, verscheen Quicksilver pas in 1964 in Marvel-strips.

8 Imperiex Gekopieerde Galactus (DC)

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl iedereen nog steeds gek is over Thanos en zijn oneindige snapping, is hij niet de enige vreselijke entiteit in de melkweg. Thanos vernietigt tenslotte gewoon levens. Galactus eet werelden.

Ja, we hebben het over de machtsschurk uit 1966, Galactus. Zonder moraliteit is hij een unieke schurk die meer een destructiever, functioneler doel in het universum dient, ook al is het hele torpedobootding nog steeds beangstigend.

In 2000 besloot DC een energie-etende jongen, Imperiex, te proberen. De belichaming van entropie, hij vernietigt gewoon universums omdat dat zijn rol in de melkweg is. Maar de DC-helden willen natuurlijk voorkomen dat hij die van hen vernietigt. Klinkt u bekend in de oren?

7 Ultron Copied Brainiac (Marvel)

Afbeelding
Afbeelding

Een van Supermans meest intimiderende en ontembare schurken ooit is Brainiac, het brein achter de computer met talloze kopieën van zichzelf in het multiversum. Vanaf zijn vroege dagen in strips kruipt Brainiac sinds 1958 in de huid van Clark Kent. In het streven naar kennis en controle voert Brainiac verschrikkelijke en meedogenloze acties uit.

Evenzo is Ultron de bewuste robot gemaakt door Hank Pym (of in de films, Tony Stark). Uiteindelijk besluit Ultron dat mensen onder hem staan en wordt hij een krachtige, intelligente tegenstander.

Hoewel Brainiac (nog) niet helemaal zijn eigen grote film heeft, versloeg hij Ultron met tien jaar op de stripboekenplanken. Het maakt echter nauwelijks uit wie wie verslaat, maar elke keer dat iemand een van beide vernietigt, lijken er talloze meer te zijn.

6 Zatanna Gekopieerde Scarlet Witch (DC)

Afbeelding
Afbeelding

Scarlet Witch is een van de machtigste mensen in het Marvel-stripuniversum. Op haar sterkst kan ze de werkelijkheid naar haar hand zetten. Meestal behandelt Marvel haar echter als een licht onstabiele goochelaarsdame. Gezien het feit dat ze haar kinderen toverde om te bestaan, is ze een interessante.

DC's vrouwelijke tovenaar-tegenhanger heeft minder magische baby's, maar ze is nog steeds intelligent en sterk. Zatanna, die eruitziet als een traditionele goochelaar met een hoed en een konijn, is echt een sterke magiegebruiker. Net als Scarlet Witch, werkt ze gemakkelijk met magie om haar heen.

Slechts enkele maanden na elkaar debuteerde Scarlet Witch als eerste in strips, terwijl Zatanna achterop bleef.

Aanbevolen: