20 geheimen achter de schermen van Game of Thrones (zelfs de grootste fans weten het niet)

Inhoudsopgave:

20 geheimen achter de schermen van Game of Thrones (zelfs de grootste fans weten het niet)
20 geheimen achter de schermen van Game of Thrones (zelfs de grootste fans weten het niet)
Anonim

Game of Thrones-fans posten elke week met trots de familiebanners van hun favoriete castleden ter voorbereiding op het einde van de geliefde serie. Ondanks dat de serie net is afgelopen, is GOT Mania op zijn hoogtepunt.

Terwijl de anticipatie toeneemt voor spin-off-series en prequels, bedenken mensen samenzweringstheorieën, vergelijken ze de interpretaties op het scherm met het boek en analyseren ze afleveringen scène voor scène, frame voor frame. In pogingen om het einde van een HBO-dynastie verder te promoten, worden castleden steeds luider om kijkers een kijkje achter de schermen te geven van wat er gaande was in Westeros, achter de muur en naast de make-upstoel.

Voor degenen die van GOT houden en een beetje meer willen om ze overeind te houden tot wat er daarna komt, bieden we geheimen achter de schermen, waaronder enkele die helemaal teruggaan naar seizoen één.

Voor de superfans, kijk eens hoeveel weetjes er zijn onthuld om de kennis van Game of Thrones verder te vergroten en een kroon te winnen als GOT trivia-meester. Hier zijn 20 geheimen achter de schermen van Game of Thrones die zelfs de grootste fans niet weten, tot vandaag!

20 De grote fout voor de koffiekop

Afbeelding
Afbeelding

Iedereen heeft het over Daenerys, Mother of Dragons, Lover of the Vanilla Soy Latte, sinds een Starbucks (of Starkbucks als je wilt) kopje Joe per ongeluk in een scène werd achtergelaten tijdens seizoen acht. Dit is niet de enige keer dat cast en crew uitglijden en een stukje modern leven toelaten in de zeven koninkrijken.

Hoewel dit minder opv alt, liet Aidan Gillen (die Petry, Littlefinger Baelish speelt) per ongeluk zijn horloge aan tijdens het filmen. Het was niet bewerkt en was meerdere keren te zien van onder zijn gewaad. Online trollen konden niet wachten om Little Finger te vragen of hij op tijd was voor zijn laatste aanval van samenzwering!

19 Ramsay als Jon?

Afbeelding
Afbeelding

Briljante slechterik Iwan Rheon, die de moordende sociopaat Ramsay Bolton speelde, lijkt gemaakt te zijn voor de rol, ook al was het niet degene die hij wilde. De waarheid is dat de acteur, die uit Wales komt, Jon Snow wilde spelen. Hoewel Rheon een solide auditie had, ging de rol in plaats daarvan naar Kit Harington.

De producers kenden talent toen ze het zagen en wachtten in plaats daarvan tot seizoen drie om contact te maken met Iwan Rheon om te zien of hij een ander, heel ander, veel sinister personage zou overwegen. GOT-fans kunnen het er nu over eens zijn dat dit de juiste castingkeuze was, maar het is interessant om te weten wat ertoe leidde dat Iwan zich bij de crew voegde.

18 Het castlid en superfan die geen spoilers wil

Afbeelding
Afbeelding

Natalie Dormer portretteerde de politiek onderlegde Margaery Tyrell, die vastbesloten was om de roy altyladder te beklimmen, zelfs als dat betekende dat ze niet slechts één, maar twee Lannister-kinderen moest trouwen. Terwijl acteur Natalie Dormer toegewijd was aan haar rol, waren de enige regels die ze bestudeerde die van haarzelf.

De ster wist dat ze de show net als de rest van ons wilde kunnen bingewatchen zonder te weten wat er daarna ging gebeuren. Dormer las alleen de gedeelten van het script die nodig waren voor haar eigen scènes en koos ervoor om verrast te zijn terwijl ze naar de show keek toen deze werd uitgezonden. Zo leuk, maar we weten niet zeker of we het zouden kunnen weerstaan om alle spoilers te kennen…

17 Game of Drones – De geheimen van het rijk beschermen

Afbeelding
Afbeelding

Game of Thrones-fans stoppen voor niets om erachter te komen wat er gebeurt tijdens het filmen. GOT-locatiemanager Robert Boake zegt: "We hebben bedacht dat elke drie uur iemand op een van onze sets probeert te komen", en voegt eraan toe dat we ervoor moeten zorgen dat niemand het laatste seizoen bederft: "We gebruiken drones voor locatiepatrouilles, [drone-stopapparaten] om hun drones neer te halen en we verdubbelden het aantal bewakers dat we vorig seizoen hadden, dus we hebben dit jaar meer voorzorgsmaatregelen genomen dan welke show dan ook.”

De technologie om deze spionagedrones te vernietigen kan meer dan 25K kosten, wat bijdraagt aan het budget van deze dure show.

16 The Vitriol Against Joffrey rechtvaardigde een felicitatiebrief

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl Jack Gleeson (voorlopig) gestopt is met acteren, zal hij de geschiedenis ingaan als een van de meest verachte schurken in King's Landing (en overal elders). Hoewel we niet weten of Gleeson opnieuw zal acteren, of dat iemand hem niet kan zien als de onbeminnelijke voor iedereen behalve Cersei Lannister snotaap, bracht hij zeker zijn A-game-uitvoering.

Het blijkt dat George R. R. Martin, auteur van de GOT-serie, zo blij was met Jack Gleeson als woedende sadist King Joffrey dat hij hem een ongebruikelijke felicitatiebrief schreef over zijn acteervermogen. Op het briefje stond: "Gefeliciteerd met je geweldige prestatie. Iedereen [veracht] je!”

15 Degenen die een hekel aan elkaar hebben, zijn in het echte leven BFF's

Afbeelding
Afbeelding

Het-g.webp

Het is zelfs bekend dat broers en zussen met een klein scherm een appartement delen als het filmschema dit toelaat, en ze worden vaak gezien terwijl ze met elkaar eten. Dat doet echter niet veel voor de verhaallijn!

14 Geen badkameronderbrekingen voor Dani

Afbeelding
Afbeelding

Nep-lichaamsvloeistoffen voor tv en films bestaan meestal uit een combinatie van gekleurde smurrie die vaak wordt vergeleken met kleverige en zoete glucosestroop. In het eerste seizoen van GOT moest Daenerys Targaryen in een scène worden bedekt met nepvloeistof. Dit resulteerde in veel plakkerige bijwerkingen, zo erg dat de ster zichzelf tijdens een pauze in de badkamer aan een wc-bril vastplakte.

Acteur Emilia Clarke vertelde over haar gênante moment met Jimmy Kimmel en zei: Het blijft gewoon een hele lange tijd plakkerig en toen was er een moment waarop we het filmden dat ik verdween… En ik zat vast aan de toilet.

13 Off Set gebroken botten verborgen

Afbeelding
Afbeelding

Het kan moeilijk zijn om te onthouden dat deze epische personages gewoon gewone mensen zijn. In 2012 sloot Kit Harington zichzelf per ongeluk buiten zijn flatgebouw in Londen en probeerde binnen te komen door door een raam te klimmen. Blijkbaar heeft Kit minder geluk dan zijn alter ego Jon Snow en brak hij zijn enkel.

Vanwege dit zwakke punt bracht hij het grootste deel van seizoen drie door met rondscharrelen op de set en werden extra stand-ins ingehuurd om meer veeleisende (staande) scènes op te nemen. Kit probeerde het goed te maken met de productiemanager door hem een fles sterke drank te kopen om de pijn te verlichten van het gedoe dat hij veroorzaakte.

12 Wat er werkelijk gebeurde nadat Ned Stark zijn hoofd verloor

Afbeelding
Afbeelding

Laten we Ned Stark niet vergeten, die een grote speler en ster was in seizoen één van GOT. Spoiler vooruit - na het filmen van de scène waarin hij zijn hoofd verloor, had acteur Sean Bean een goed gevoel voor humor over zijn fortuin. Toen hij wist dat ze zijn hoofdprothese niet meer nodig hadden, besloot hij dat het leuk zou zijn om een potje te voetballen, met zijn eigen hoofd.

Bean uitte zijn gevoelens aan Vulture tijdens een interview over zijn seizoensrun in de show: "Het was prima. Ik wist tenminste waar ik stond. Je kunt het niet echt veranderen als een goede auteur het op die manier heeft geschreven. Je kunt niet zeggen: 'Ik wil aanblijven!' Maar hij had een goede beurt."

11 Klanten voor de Nachtwacht winkelden bij IKEA

Afbeelding
Afbeelding

Gelukkig hoefden ze geen leger harige dieren te villen om alle acteurs in het noorden voor GOT te kleden. Wetende dat het zowel kostbaar als onnodig zou zijn om echt bont te gebruiken voor de honderden extra's, werd de kostuumploeg creatief. De bontcapes die de Night's Watch-mannen sierden, zijn gewoon IKEA-tapijten en vloerkleden die zijn geverfd, gesneden en gedragen om te lijken op de mantels die we op het scherm zien.

IKEA heeft een nieuwe slogan nodig; 'Kom voor de gehaktballen, blijf voor de tapijten en warme kleding, want de winter komt eraan!' Maar serieus, BRB terwijl we alle ingrediënten voor een Night's Watch-kostuum kopen!

10 Kit heeft een politieagent omgekocht met GOT Insider Scoop

Afbeelding
Afbeelding

Hoeveel zou je bereid zijn om je werkintegriteit op te offeren voor een solide GOT-spoiler? Kit Harington gaf toe dat hij zijn voorkennis had gebruikt om een politieagent te overtuigen een snelheidsboete te vergeten.

De agent heeft Harington blijkbaar gevraagd of hij de thee zou morsen over de vraag of Jon weer tot leven zou worden gewekt na zijn dood in seizoen vijf of dat hij naar het politiebureau zou rijden om zijn lot te accepteren. Kit heeft de officier blijkbaar verteld wat er ging gebeuren met Jon Snow, en zijn rij-record blijft schoon. Het is duidelijk dat het vertellen van het verhaal de reputatie van Kit niet ten goede komt, maar we zouden allemaal meer spoilers op prijs stellen!

9 Je zult niemand verslaan met dat rubberen zwaard

Afbeelding
Afbeelding

Game of Thrones-messen, zwaarden en 'naalden' zijn niet gemaakt van Valyrian Steel of zelfs Dragon Glass. Of het nu een leger is of een individuele strijdscène, GOT-personages dragen rubberen zwaarden die beter geschikt zijn om mee te spelen dan om te vechten. Sorry dat ik je bubbel barst met dit minder dan scherpe feit.

Zelfs als hij niet vecht, is het zwaard van Jon Snow dat in zijn riem zit een licht rubber, waarvan we vermoeden dat het voor Kit Harington een stuk gemakkelijker was om rond de set te lopen. Hoewel echte 'Viking'-zwaarden over het algemeen niet meer dan 4,5 tot vijf pond waren, kan dat gewicht het moeilijk maken voor iedereen die op de set rondloopt, vooral als je jezelf aan het puntige uiteinde inkerft!

8 Tip Top Beveiliging instellen voor belangrijke scènes

Afbeelding
Afbeelding

Beveiliging is een probleem met elke populaire show en GOT is niet anders. Er waren 200 bewakers aan het werk tijdens de beruchte Cersei Lannister-wandeling van verzoening. Naarmate de seizoenen vorderden, nam ook de fandom toe en het werk dat nodig is om te voorkomen dat spoilerhelikopters en drones over de set vliegen.

Je zou denken dat dit minder waarschijnlijk zou zijn als er wordt gefilmd op afgelegen locaties zoals Noord-Ierland (waar een groot deel van seizoen acht werd opgenomen), maar het was een constante zorg om mensen aflevering na aflevering te laten raden wat er ging gebeuren volgende gebeuren. En de kosten om spoilers te voorkomen waren hoog!

7 Niet zo bedreigende inspiratie achter de draken

Afbeelding
Afbeelding

Aangezien draken, nou ja, niet echt zijn, moest de productieploeg zich wenden tot dieren die echt bestaan voor inspiratie. Special Effects Supervisor Sven Martin zei: "We hebben grote ganzen bekeken als ze op de grond zijn, hoe ze met hun vleugels spelen, ook al kunnen ze niet vliegen." Hij voegde eraan toe: "Als (Dani) hem aait, zou hij een beetje als een kat moeten zijn."

Een andere productieleider wilde de draken agressiever laten lijken, zoals wanneer ze ten strijde trekken, en gebruikte alles van Komodo-draken tot padden, hagedissen, vleermuizen, adelaars en uilen voor inspiratie, evenals krijgers wanneer ze op het punt staan aan te vallen, als referentie voor beweging en realisme.

6 9/11 en de muur

Afbeelding
Afbeelding

Het team voor speciale effecten gebruikte beelden van 9/11 om te bepalen hoe de Muur in het noorden zou moeten vallen, omdat het een van de grootste bouwwerken in de moderne geschiedenis is waarvan we hebben vastgesteld dat ze naar beneden komen. Bauer, van het productieteam, zei: We wisten dat het een taak zou worden. Gedurende de eeuwen zou het oceaanwater op de bodem (van de muur) zijn weggevreten. De manier waarop de oceaangolven er tegenaan botsen, zou het wegvreten. Het zou bevriezen, ontdooien, bevriezen, ontdooien.”

Het omzetten van deze gedachten in realisme, samen met het kalibreren van alle eindige details, inclusief hoe het ijs precies zou breken, waren de sleutel om fans een realistisch en episch moment te bezorgen dat cruciaal is voor de GOT-geschiedenis.

5 Nepvlees voor Tyrion

Afbeelding
Afbeelding

Peter Dinklage heeft zich uitgesproken over zijn liefde voor dieren. Hij moedigt fans aan om reddingsdieren te adopteren in plaats van te zoeken naar 'Game of Thrones-achtige' honden en is een strikte veganist. Dinklage verscheen zelfs in een PETA-advertentie uit 2014 om anderen te smeken om ook veganist te worden. Om de voedselbeperkingen van Dinklage te omzeilen, zijn scènes waarin hij vlees eet in werkelijkheid tofu en andere soja/niet-vleesproducten.

En Dinklage is niet de enige niet-vleeseter op de set. Het blijkt dat er veel voorstanders van dieren zijn, van Lena Headey, die spreekt over de behandeling van circusdieren, tot Little Lyanna Mormont (Bella Ramsay) die veganist en milieuactivist is.

4 Wie breekt karakter het vaakst

Afbeelding
Afbeelding

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan niet wachten om de bloopers achter de schermen van Game of Thrones te zien! Terwijl de show draait om drama, intriges en blanke wandelaars, hebben de acteurs zelf een geweldige tijd samen, vooral tussen de scènes door.

Peter Dinklage zegt dat hij en Lena Headey elkaar moeten vermijden tijdens scènes die ze delen, uit angst dat de ander in lachen uitbarst. Dinklage zei tijdens een Reddit Ask Me Anything-sessie: "Mensen denken dat de sfeer op de set heel serieus is, maar soms kunnen de meest serieuze scènes het meeste gelach op de set opleveren."

3 De niet zo intimiderende maandeur

Afbeelding
Afbeelding

The Moon Door wekt bij iedereen angst op, of ze nu hoogtevrees hebben of niet, maar het draait allemaal om het camerawerk en de postproductie. Er is vrijwel geen risico voor de acteurs die optraden rond deze onheilspellende deur in de afgrond.

Degenen die het commentaar achter de schermen van seizoen vier hebben bekeken, weten dat, zoals Sophie Turner (Sansa) onthulde: Het is als een meter diep. Net als een greenscreen-vloer en dan leg je er een crashmat op.” Dus, als je nog steeds slechte dromen hebt over je dood te worden geduwd, doe dat dan niet; het is gewoon heel slim werk achter de schermen om je hart te laten stoppen.

2 Meest gehaat op het scherm, mooiste in het echte leven

Afbeelding
Afbeelding

Game of Thrones heeft overal fans beïnvloed. De opname van namen van personages uit de show die babynamen worden, is serieus trending, dat is natuurlijk met uitzondering van enkele van de meest gehate personages, waaronder de wijndrinkende tweeling Cersei Lannister.

Castgenoten bevestigen dat Lena Headey best grappig is en een echte lieverd. De koningin zelf heeft ook 10 tatoeages waarvan we vermoeden dat Cersei het niet zou goedkeuren. Headey zou dol zijn op horrorfilms en heeft veel honden van wie ze heel veel houdt. Het enige beginnende drama is vermeden sinds Headey het uitmaakte met Jerome Flynn (die Bronn speelt) door het paar bij elkaar vandaan te houden, omdat het naar verluidt een rommelige splitsing was.

1 De dame die met Lady eindigde

Afbeelding
Afbeelding

Met zoveel dierenadvocaten op sets, moeten fans weten dat zelfs dieren die fictieve sterfgevallen hebben, goed worden behandeld, zowel op de set als nadat hun tijd in de show voorbij is. GOT-auteur George R. R. Martin verzekerde fans op zijn blog dat Sophie Turner, die Sansa speelt, de hond heeft geadopteerd die Lady speelde nadat ze haar einde in de serie had ontmoet.

De hond heet Zunni en ze is een Mahlek Northern Inuit Dog, dus niet echt een Dire Wolf van welke aard dan ook. We zijn er zeker van dat Zunni zich opgewonden aan het klaarmaken is voor Turners bruiloft met Joe Jonas en volop geniet van het 'afterlife'.

Aanbevolen: