Big Bang Theory: 12 regels die acteurs moeten volgen (en 7 die ze graag breken)

Inhoudsopgave:

Big Bang Theory: 12 regels die acteurs moeten volgen (en 7 die ze graag breken)
Big Bang Theory: 12 regels die acteurs moeten volgen (en 7 die ze graag breken)
Anonim

The Big Bang Theory beëindigde onlangs zijn epische en ongekende twaalfjarige looptijd. Het aantal seizoenen en 279 afleveringen verduistert Married…with Children (259), Friends (236), en de zustershow Two And A Half Men (262), waardoor het de onbetwiste langstlopende live-action sitcom aller tijden is. De show dateerde van vóór het Marvel Cinematic Universe, Game Of Thrones, The Walking Dead, de DCEU, Stranger Things en liep voorop in het hoog laten wapperen van geekvlaggen. De oerkn altheorie heeft zijn leads misschien gepresenteerd als grote nerds en heeft ze zelfs belachelijk gemaakt om hen en ten koste van de cultuur. Maar het vond nog steeds zijn weg naar de top van de hoop nerdcultuur.

Voor veel fans is de show een beetje verdeeldheid - het is in jaren niet erg grappig geweest en het is vrijwel elke week dezelfde onzin, seizoen in, seizoen uit. De serie maakte sterren en gazillionaires uit al zijn leads. Blossom en Roseanne hebben Mayim Bialik en Johnny Galecki jaren eerder geholpen. Maar hun namen zullen nu voor altijd meer herinnerd worden voor Leonard Hofstadter en Amy Farah Fowler.

Nog verbazingwekkender (vooral in deze tijden), de cast van de show is allemaal straight-laced. Je hoort nooit over wilde schandalen of hot takes op onderwerpen. Misschien komt dat door de regels die de acteurs volgen. Hier zijn 12 regels die acteurs moeten volgen (en 7 die ze graag breken).

19 Volg: Crew-Wide Flash Mobs

Afbeelding
Afbeelding

Voor elke fan die heeft gezegd dat de show de afgelopen seizoenen een beetje lang in de tand heeft gestaan, heeft de crew de afgelopen jaren flashmob-dansroutines uitgehaald. Zijn flitsmeutes niet te lang in de tand, ongeveer net zo lang als dat gezegde is?

Maar het is waar, de cast en crew zouden kunnen werken aan het filmen van willekeurige afleveringen en dan plotseling uitbarsten in een uitgebreid dansnummer. Tijdens de laatste seizoenen van de show lijken ze een hoofdbestanddeel van het filmen te worden en zo nu en dan bloeden de nummers de show binnen - Raj's uitgebreide Bollywood-nummer, iemand?

18 Volg: Superheldenoutfits zijn gebaseerd op DC

Afbeelding
Afbeelding

In een show over een stel sci-fi-fans, is het een goede gok dat deze personages ook toegewijde stripfans zouden zijn. In de loop van de show zijn onze helden allemaal in de stripwinkel geweest, hebben ze oude nummers doorgenomen en hypothetische discussies gevoerd over wat superhelden wel en niet kunnen doen.

Hoewel sommige van de gesprekken Marvel-personages zouden bevatten, zul je nooit kostuums of t-shirts uit het Mouse House Of Ideas zien komen. Dat komt omdat The Big Bang Theory is geproduceerd door Warner Bros. en die studio is eigenaar van DC Comics.

17 Break: praat niet over de piloot

Afbeelding
Afbeelding

Als een van de regels van The Big Bang Theory zou zijn om niet over de originele pilot-aflevering te praten, dan luistert iemand duidelijk niet naar de regels. Waarom zouden we anders allerlei informatie hebben over de originele mislukte piloot van de serie.

Voor de informatie die er is, de originele pilot bevatte een street-tough en street-wise meisje, Katie, gespeeld door Amanda Walsh. Toen de ontvangst minder dan lauw was, werd The Pilot herschreven, Katie werd herschikt en hernoemd, en de show zou de geschiedenis ingaan.

16 Volg: Moet de show promoten in talkshows

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel dit voor sommigen misschien een goed idee lijkt; het is niet altijd duidelijk voor anderen. Maar wanneer de sterren van de show op perstournee zijn voor andere films en televisieprojecten, kunnen ze maar beter ook een paar vriendelijke woorden hebben voor wat hen op de kaart heeft gezet - The Big Bang Theory.

Of ze nu andere dingen promootten of niet, de cast moest over de serie praten in shows als Ellen of The Tonight Show. Je krijgt bijna 1 miljoen per aflevering betaald, je kunt hier en daar een middag doorbrengen met het promoten van de hand die je voedt.

15 Volg: optreden voor een live publiek

Afbeelding
Afbeelding

Dit is er weer een die misschien een goed idee lijkt, maar het is lang geleden dat elke sitcom werd gefilmd voor een live studiopubliek. Veel van hen worden nu gefilmd als shows met één camera, in tegenstelling tot toneelproducties.

Maar de cast en crew van The Big Bang Theory brachten de hele run door met filmen als een traditionele sitcom. Dat betekent regen of zonneschijn, ziek of chagrijnig, wanneer het tijd is om de aflevering te filmen, moesten de acteurs allemaal hun beste spel spelen.

14 Pauze: accepteer minder loon

Afbeelding
Afbeelding

Door de jaren heen hebben veel mensen en artikelen The Big Bang Theory vergeleken met Friends. Achter de schermen besloot de cast dat idee te omarmen en begon ze samen als eenheid te onderhandelen over hun salarissen. Daarvoor verdienden alleen Cuoco, Parsons en Galecki het echt grote geld.

Hoewel Sheldon, Leonard en Penny de drie kernen van de serie waren, besloten de rest van de acteurs dat ze net zo belangrijk zijn voor het succes van de show. In plaats van door te gaan met het accepteren van een lager loon, drongen Kunal Nayyar, Mayim Bialik, Melissa Rauch en Simon Helberg allemaal aan op meer geld en werden ze gesteund door hun medespelers. CBS gaf ze wat ze nodig hadden om de show voort te zetten.

13 Volg: Mayim Bialik verdubbelt als adviseur

Afbeelding
Afbeelding

Voor de mensen die naar The Big Bang Theory kijken EN alle complexe wetenschap begrijpen waar de personages over praten, ze zijn aangenaam verrast dat het allemaal echt is. In plaats van gewoon nep "wetenschappelijk klinkende" nonsens te zijn, heeft de show in de loop der jaren verschillende mensen ingehuurd om de schrijvers te adviseren en dressoirs te plaatsen over echte concepten waar de personages op kunnen inspelen.

Ze kregen echter twee voor één te koop bij een van hun adviseurs - van alle acteurs in de show is Mayim Bialik in het echte leven eigenlijk een neurowetenschapper.

12 Volg: Bespreek openlijk datingleven

Afbeelding
Afbeelding

Iedereen weet dat de sterren slechts acteurs zijn en dat ze een klein beetje privéleven hebben om naar huis te gaan. Maar net als jij misschien, zijn ze niet erg geïnteresseerd in het bespreken van hun dating- en/of getrouwde leven.

Hoewel een simpele zoekopdracht op internet bepaalde feiten over elke acteur zou onthullen. De meest ironische zou qua karakter Kunal Nayyar zijn, die een man speelt die nauwelijks met vrouwen kan praten, getrouwd met de mooie Miss India Neha Kapur

11 Break: bespreek openlijk datingleven

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het gemakkelijk is om weetjes over het datingleven van de acteurs van The Big Bang Theory te bekijken, praten twee van de acteurs niet over het feit dat ze ooit met elkaar zijn uitgegaan. Penny en Leonard zelf, Kaley Cuoco en Johnny Galecki hadden twee jaar een relatie en vertelden het aan niemand.

Uit angst om de perceptie van fans van Leonard en Penny te verpesten, hebben ze nog steeds nooit echt over hun relatie gesproken. Iemand moet echter iets hebben gezegd, want het is nog steeds de sappigste roddel die de show ooit heeft voortgebracht.

10 Volg: Luister naar de fans van de show

Afbeelding
Afbeelding

Wanneer een show begint, bedenken de makers het idee en het is aan de sterren om die visie te helpen realiseren. Maar naarmate de serie vordert, worden er allerlei veranderingen aangebracht. Die cast en crew van The Big Bang Theory maakten het luisteren naar de fans van het grootste belang.

"Ik heb echt geluk gehad" om die tijd te krijgen, zei Chuck Lorre in een interview met philly.com. “We leerden wat de show was door de show te doen, door de show te maken. De show leerde ons wat het was. Het publiek leerde ons wat het was.”

9 Volg: Leer wetenschappelijk materiaal

Afbeelding
Afbeelding

Behalve Dr. Mayim Bialik, lijken veel van de wetenschappelijke termen, concepten en theorieën misschien een vreemde taal voor de rest van de cast en crew van The Big Bang Theory. Maar niet alleen als professionals zijn ze in staat om het tot in de perfectie uit te voeren.

De reden waarom de cast een aantal van de meer complexe wetenschappelijke verklaringen en grappen kan maken, omdat ze assistenten hebben om te helpen met de wetenschap van de show, met name Dr. David Salzberg.

8 Pauze: Sheldon heeft Asperger

Afbeelding
Afbeelding

Niet per se een regel op zich, maar iedereen die bekend is met mensen met het Asperger-syndroom, zou onmiddellijk kunnen denken dat Sheldon zijn hele leven met de aandoening heeft geleefd. De producenten van de serie hebben altijd ontkend dat Sheldon Asperger of een ander type autisme heeft.

Sheldon zelf, Jim Parsons, hij gelooft echter wel dat Sheldon Asperger heeft en portretteert hem als zodanig.

7 Volg: Moet de "uniformen" van het personage dragen

Afbeelding
Afbeelding

Een van de vele redenen waarom The Big Bang Theory een van de meest iconische sitcoms ooit is, is het iconische uiterlijk van alle helden. Net zoals de superhelden die ze aanbidden iconische kostuums hebben, heeft elk lid van de cast een iconische uitstraling voor hun personages.

Sheldon draagt logo's van superhelden en wiskundige vergelijkingen, Leonard draagt hoodies, Howard heeft mooie gespen, enzovoort. Penny is de uitzondering op de regel. Misschien omdat ze geen ordelijke wetenschapper is zoals haar vrienden; ze heeft ook geen waarneembaar kostuum, tenzij je tanktops met spaghettibandjes meetelt.

6 Volg: geef rekwisieten aan hun publiek

Afbeelding
Afbeelding

Zonder de fans van de show is er waarschijnlijk helemaal geen serie. Dankzij de enorme schare fans van de show (18,5 miljoen keken naar de finale), was de serie in staat om twaalf jaar lang plezier te hebben en als beste uit de bus te komen.

De sterren van de show weten precies waar hun brood beboterd wordt - de fans. The Big Bang Theory brengt graag hulde aan hun fans, of het nu is in hun interviews die lippendienst bewijzen of het uitvoeren van uitgebreide dansnummers tijdens opnames, de liefdesrelatie van de cast met hun fans is een van de belangrijkste redenen waarom het zo lang heeft geduurd.

5 Pauze: Raj heeft drankjes nodig om met vrouwen te praten

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens de begindagen van de show werd vastgesteld dat Raj helemaal niet met vrouwen kon praten, tenzij hij een drankje voor volwassenen dronk. Zelfs toen het meisje nog maar een meisje was en geen vriendin – zoals Penny.

Deze regel is slechts schijnbaar één keer overtreden. Tegen het einde van seizoen 1's "The Dumpling Paradox", lette een scriptsupervisor duidelijk niet op. Raj kon praten over het spelen van videogames met Penny in de kamer. Pas jaren later werd zijn selectief mutisme genezen.

4 Volg: de show eindigt zonder de kern drie

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel elk personage in The Big Bang Theory net zo belangrijk is als het volgende, zijn Penny Sheldon en Leonard de drie belangrijkste personages waar de show omheen is gebouwd. Elk ander personage in de show komt voort uit hun wereld.

Dat is de reden waarom het doen van de show zonder een van hen een verwoestende klap voor de serie zou zijn geweest. Dus waarom moeite doen? Toen Jim Parsons eenmaal de beslissing had genomen om niet door te gaan naar de show voor wat nog twee seizoenen zijn geweest, besloten de producenten om de top te bereiken in plaats van door te gaan zonder zijn ster.

3 Break: een alternatieve realiteit van Young Sheldon

Afbeelding
Afbeelding

Young Sheldon vertelt het verhaal van onze favoriete theoretisch natuurkundige die opgroeide in Oost-Texas. Maar speelt de show zich af in hetzelfde universum als The Big Bang Theory? Hoe zou het kunnen? – de man in de hoofdrol als de vader van Sheldon is dezelfde acteur die de pestkop van Leonard speelde toen hij opgroeide!

In een show waarin de personages zeker de multiversumtheorie onderschrijven, had dit een komische goudmijn kunnen zijn! Maar in plaats daarvan lijkt het alsof een castingagent het niet erg vond, en Chuck Lorre ook niet.

2 Volg: de jongens moeten zich scheren

Afbeelding
Afbeelding

Met uitzondering van toen de jongens op Antarctica waren gestationeerd, zijn ze voor elke aflevering gladgeschoren. Dat helpt om hun iconische uiterlijk en gevoel van nerdy wetenschappers te behouden.

Heb je er echter een paar in het openbaar gezien?! De jongens zien er graag uit als norse en bebaarde mannelijke mannen. Johnny Galecki en Simon Helberg hebben allebei enorme baarden als ze niet in karakter zijn voor de show.

1 Break: Sheldon Eindelijk "Get It"

Afbeelding
Afbeelding

Gedurende 269 afleveringen – 134,5 uur, begreep Sheldon Cooper zelden iets over iemand. Hoewel hij het misschien heeft geprobeerd omwille van de wetenschap, leek hij ook nooit om de ware gevoelens van zijn vrienden te geven, tenzij het op de een of andere manier op hem betrekking had.

Dat veranderde allemaal in de laatste momenten van de hele serie. Bij het accepteren van de Nobelprijs waar hij zijn hele leven voor heeft gewerkt, realiseert Sheldon zich dat hij fout was en bedankt zijn vrienden oprecht en vraagt ze op de meest ontroerende manieren om op te staan en erkend te worden voor het tolereren van hem en het helpen van hem om de persoon te worden die hij werd.

Aanbevolen: