Master Chef: 20 regels die elke deelnemer moet volgen

Inhoudsopgave:

Master Chef: 20 regels die elke deelnemer moet volgen
Master Chef: 20 regels die elke deelnemer moet volgen
Anonim

Het kookshowgenre explodeerde in het begin van het decennium in populariteit dankzij de succesvolle formule van de Master Chef-franchise. Vooral Master Chef Australia is wereldwijd enorm populair. Bijna een decennium sinds de show van start ging, heeft het nog steeds geen greintje aan populariteit verloren en wint het alleen maar meer aan kracht.

Dit heeft geleid tot hoopvolle mensen over de hele wereld die hun kookcarrière een kickstart willen geven, en Master Chef ervaart duizenden mensen die auditie doen en strijden om de winnaar te worden. Als je er ook van droomt om je carrière te veranderen en door te gaan met je passie om chef-kok te worden, dan moet je je bewust zijn van de regels die gelden om deelnemer te worden voor Master Chef. Hier zijn 20 van deze regels die concurrenten moeten volgen.

20 Ze moeten hun baan achterlaten

Zodra je bij het hoofdgedeelte van de competitie bent, is het echt een uitgemaakte zaak voor je wat je toekomst betreft, omdat je je moet committeren aan de show.

Deelnemers kunnen niet in en uit lopen voor hun baan, en op de show zijn betekent dat je vertrouwen in jezelf moet stellen en je huidige baan moet verlaten; als dat betekent dat je een groot gat in je cv hebt, dan is dat een risico dat je moet nemen.

19 Moet vroege eliminatie accepteren

Als de deelnemer de sprong waagt en in de show komt nadat hij zijn baan heeft opgezegd, kunnen ze de show niet de schuld geven als ze eerder worden geëlimineerd. De hoopvolle kandidaten die auditie doen en niet bij het grootste deel van de competitie komen, hebben ook geen optie om terug te keren.

Natuurlijk zullen deze mensen niet volledig toegewijd zijn aan de show, maar ze hebben ook niet het voordeel van een wildcard-retour in de toekomst. Hun uitschakeling is bezegeld.

18 Kan geen gezinnen meenemen

Je moet hebben gezien dat deelnemers hun familie aanwezig hadden voor sommige uitdagingen, of als er een bepaalde vereiste is voor deze mensen om daar te zijn, maar al met al kunnen de deelnemers hun familie niet ontmoeten wanneer de show aan de gang is.

Dat komt omdat er elke dag iets aan de hand is, en het hebben van gezinnen zou de plaatsing van de deelnemers in hetzelfde huis verstoren.

17 Kan eigen merken niet promoten (tenzij non-profit)

Master Chef zelf is een merk dat winst maakt op televisiedeals en sponsoring. Met dit niveau van contracten is er geen ruimte voor deelnemers die binnenkomen en hun merken of bedrijven in wezen gratis promoten.

Als het een non-profitorganisatie is, kunnen er afspraken worden gemaakt, aangezien deze voor welzijnsdoeleinden zijn en er ook voor zorgen dat Master Chef er een goede reputatie van krijgt. Maar als deelnemers hun bedrijf promoten, kunnen ze zichzelf gediskwalificeerd zien.

16 Kan geen eerdere chef-kokervaring hebben

Het doel van de show is om amateurkoks te hebben die ervan dromen professionele koks te worden. Hoewel het vreemd is hoe elke amateur goed thuis lijkt in het bereiden van ma altijden van extreem hoge kwaliteit, zijn het nog steeds mensen die niet werkzaam zijn in het voedingsvak.

Als een deelnemer ook maar de geringste ervaring blijkt te hebben gehad met het werken in een keuken, wordt hij gegarandeerd gediskwalificeerd.

15 Ze moeten alle kritiek accepteren

Het kan een klap zijn voor de trots van een deelnemer die denkt dat ze de echte deal zijn, maar de juryleden worden verondersteld professionals te zijn met succes in de industrie; zodat ze weten waar ze het over hebben. De juryleden zijn bijna altijd erg aardig in hun kritiek, maar staan erom bekend dat ze af en toe erg vooruitstrevend zijn.

Als dit gebeurt, kan een deelnemer zich niet afvragen wat de juryleden voelen, aangezien hun kritiek definitief is en de deelnemer alleen maar kan proberen ervan te leren.

14 Moet ouder zijn dan 18 om mee te doen

Er zijn veel jonge fans van de show die er zelf graag bij willen zijn. Hoewel niemand de vastberadenheid of vaardigheid van deze jongeren in twijfel trekt, kunnen ze niet op Master Chef zitten als ze jonger zijn dan 18.

Junior Master Chef heeft een limiet van 12, wat betekent dat het leeftijdsvenster van 13-17 jaar er een is die op geen van beide shows kan worden geplaatst. Het is beter voor mensen van deze leeftijd om hun vaardigheden aan te scherpen en auditie te doen wanneer de tijd rijp is.

13 Ze moeten een permanente inwoner van het land zijn

Je hoeft geen paspoort van het land te hebben, maar je moet wel de status van permanent ingezetene hebben. Een deelnemer kan niet zomaar een visum van ongeveer een maand of minder nemen en verwachten in de show te worden gestrikt. Ook al heeft men een visum voor een paar jaar; als het geen permanente is, kunnen ze niet op Master Chef.

12 Hun belangrijkste inkomstenbron kan niet voedselgerelateerd zijn

Sommige mensen maken misschien een uitwijking en beweren dat ze geen kookervaring hebben, maar zijn ofwel cateraars of hebben een eigen voedselbedrijf. Deze mensen komen ook niet in aanmerking voor Master Chef, en als blijkt dat ze de show hebben gedupeerd om ze te casten, zullen ze snel uit de competitie worden verwijderd. Kortom, elke persoon wiens leven baat heeft bij het bereiden van voedsel kan niet op de show zijn.

11 Ze moeten castingoproepen bijwonen of homevideo's sturen

Om zich te kwalificeren voor de hoofdwedstrijd, moeten hoopvolle deelnemers hun waarde bewijzen. Hiervoor heeft Master Chef castingoproepen in het land, en mensen moeten deze evenementen bijwonen om hun talent te laten zien.

Mocht iemand niet naar de locatie kunnen komen, dan hebben ze de mogelijkheid om homevideo's te sturen waarin ze deze ma altijden helemaal opnieuw bereiden.

10 Ze moeten hun thuisleven laten zien

Hoewel je je familie niet naar de wedstrijd kunt brengen, moet je wel laten zien hoe je gezinsleven is. Elke deelnemer is verplicht om de bemanning van Master Chef hun verblijfplaats te laten betreden en hun families te interviewen.

Het doel van deze oefening is om de deelnemers herkenbaar te maken, en dit betekent dat ze hun familie erbij halen om te laten zien hoe het leven thuis echt is.

9 Kan geen nee zeggen tegen reizen naar het buitenland

Soms wordt Master Chef extra genereus en laat hij deelnemers een week of langer naar een ander land vliegen. Dit is meer een zegen dan een ergernis, maar als een deelnemer bang is om te vliegen, wordt hij ruw wakker geschud.

Nee zeggen tegen vertrek naar het buitenland betekent eliminatie, aangezien de overzeese sectie over het algemeen eindigt met een eliminatieronde. Als de deelnemer daarvoor niet aanwezig is, kan dat betekenen dat hij niet verder kan in de competitie.

8 Moet 9 weken beschikbaar zijn om te filmen

De reden waarom deelnemers hun baan moeten verlaten om bij Master Chef te komen, is omdat ze allemaal samen in een huis zijn geplaatst. Wat dit inhoudt, is het constant filmen van de gebeurtenissen die plaatsvinden tijdens en na de concurrerende momenten.

Het hele proces duurt negen weken filmen en een persoon moet zich aan dit schema houden. Natuurlijk zullen degenen die worden uitgeschakeld er niet de hele negen weken zijn, maar als je wilt winnen, dan blijf je daar zo lang.

7 Auditievoedsel hoeft maar op één bord te worden geserveerd

We hebben deelnemers een storm zien opdienen en getuige zijn geweest van het presenteren van dingen die te veel lijken om op meerdere borden te passen, maar dit zijn slechts uitzonderingen voor het grootste deel van de competitie, omdat de audities een structurele regel hebben.

Hier moeten deelnemers alles wat ze maken op één bord serveren. Als dit je presentatie van het gerecht belemmert, dan is dat jammer, want één bord is de vereiste.

6 Moet het wekelijkse schema volgen

Er zijn geen pauzes als het gaat om het Master Chef-schema, waarbij de deelnemers zich moeten houden aan de wekelijkse schema's. Elke dag brengt iets anders met zich mee en het format van de show wordt altijd op deze manier gevolgd.

Een bepaalde dag zal de Master Class hebben, terwijl een andere het concurrerende deel zal hebben; aan het einde van de week vindt het eliminatieproces plaats, waarna we teruggaan naar hoe het begon.

5 Kan de geheimen van de show niet prijsgeven tijdens het filmen

Over het algemeen zijn mensen opmerkelijk stil over hoe hun ervaring met de show is gegaan, zelfs nadat het huidige seizoen voorbij is, maar deze mensen kunnen erover praten. Wanneer ze in de show zijn, hebben ze echter niet de mogelijkheid om het proces te onthullen.

Het is ook duidelijk waarom, want dan zouden de deelnemers alleen maar spoilers geven over wat er gebeurde in de week voordat het werd uitgezonden.

4 Moet een kookboek publiceren na het winnen

Het is niet alleen een geldprijs of kookdeals voor de winnaar van de wedstrijd, ze hebben ook een overeenkomst voor de uitgave van een kookboek met hun naam erop.

Dit wordt door de deelnemers gezien als een geweldige kans om bekendheid te krijgen in drukwerk, maar het betekent ook dat ze genoeg materiaal moeten hebben om een kookboek te maken dat in de eerste plaats uniek voor hen is.

3 Moet de geëlimineerde deelnemers accepteren die terugkeren

Wanneer de concurrentie terugloopt tot de laatste paar mensen, heeft Master Chef de neiging om eerder geëlimineerde deelnemers terug te halen in een soort wildcard-regel die bepaalde mensen toestaat terug te keren en mogelijk zelfs de show te winnen.

Dit kan als oneerlijk worden ervaren voor degenen die zich zo ver hebben moeten vechten in de competitie, maar deze mensen hebben geen andere keuze dan te accepteren dat de geëlimineerde deelnemers nog een kans op de overwinning hebben.

2 De timer kan niet worden genegeerd

De timer is als de ultieme vijand voor een Master Chef-kok, omdat hij in de verte opdoemt terwijl een druktest aan de gang is. Degenen die misschien het gevoel hebben dat ze de grenzen van de limiet van de timer kunnen verleggen, hebben het helemaal mis, omdat het een strikte regel is om zich eraan te houden.

Zodra de timer is uitgeschakeld, kan de deelnemer niets anders doen met zijn gerecht en moet hij een stap terug doen. Alle wijzigingen die ze daarna aanbrengen, worden niet in overweging genomen.

1 Kan niet betrokken zijn bij de rechters

Gelukkig is elke rechter die we tot nu toe hebben gezien getrouwd of niet beschikbaar, maar de show heeft het beleid dat de juryleden niet betrokken zijn bij de deelnemers. Het is ook niet toegestaan om familieleden of vrienden van de juryleden op de show te hebben, aangezien de juryleden niet onpartijdig zijn.

Meedoen terwijl de show aan de gang is, is nog erger, en deze mensen zullen snel worden uitgeschakeld - het zal ertoe leiden dat de rechter ook van hun baan wordt ontslagen.

Aanbevolen: