Grey's Anatomy: 20 geheimen die fans niet mochten ontdekken

Inhoudsopgave:

Grey's Anatomy: 20 geheimen die fans niet mochten ontdekken
Grey's Anatomy: 20 geheimen die fans niet mochten ontdekken
Anonim

Zeggen dat Shonda Rhimes' medische drama Grey's Anatomy een succes is geweest, zou een understatement zijn. De show begon in 2005 en gaat nog steeds goed, met veel fans die er al sinds het begin zijn en nog veel meer die onderweg op de fanband zijn gesprongen.

De cast verandert van seizoen tot seizoen, maar er zijn er al een paar sinds het begin, zoals Meredith Gray en Alex Karev. De medische mysteries zijn intens, de relaties zijn waanzinnig en het lijkt erop dat er altijd iets totaal over de top gebeurt. We zouden het niet anders willen.

Zelfs de meest toegewijde fan weet misschien niet elk detail van de show, en er zijn genoeg interessante feiten. Hier zijn slechts 20 sappige geheimen die fans niet mochten weten. Shonda Rhimes is echt een televisiekoningin!

20 Derek zou aanvankelijk een tienerdochter krijgen

Als je dacht dat het einde van seizoen 1 met de komst van Dereks vrouw Addison een schok was, stel je dan eens voor hoe het oorspronkelijke plot zou zijn verlopen! Aanvankelijk wilde Rhimes Derek een tienerdochter geven met zijn ex om de zaken nog ingewikkelder te maken. Maar uiteindelijk besloot ze dat de huwelijkshoek genoeg drama was om de boel op gang te brengen.

19 Het begon allemaal omdat Shonda Rhimes dol was op chirurgische shows op Discovery Channel

Het is altijd fascinerend om erachter te komen hoe schrijvers worden geïnspireerd om bepaalde shows te maken. In het geval van Rhimes begon ze niet aan het relatiedrama te denken. Ze raakte voor het eerst geïnspireerd om een medische show te schrijven omdat ze graag naar chirurgische shows op Discovery Channel keek. Ze wilde echter een beetje drama toevoegen buiten het medicijn. Zo werd Grey's Anatomy geboren.

18 Miranda Bailey werd aanvankelijk verondersteld een klein blondje te zijn

We kunnen ons niemand anders voorstellen dan Chandra Wilson die de onvergelijkbare Miranda Bailey speelt. De rol ging echter bijna naar iemand die totaal anders was. Aanvankelijk zou Bailey 'een klein blondje met krullen' zijn, en ze overwogen actrices als Kristin Chenoweth. Toen Wilson echter binnenkwam, wist Rhimes meteen dat ze haar Bailey had gevonden.

17 Verschillende steden werden vóór Seattle als locaties beschouwd

Toen Rhimes probeerde te beslissen waar de show zou plaatsvinden, had ze een paar verschillende ideeën. Ze wist dat ze wilde dat het een grote stad zou worden en overwoog plekken als New York City, Boston en Philadelphia. Ze vond het idee van Chicago leuk, maar velen waren bang dat Grey's Anatomy daardoor zou worden vergeleken met ER. Uiteindelijk vestigde ze zich in Seattle als de perfecte stedelijke locatie.

16 Alex Karev maakte aanvankelijk geen deel uit van de show

Het is moeilijk om je de show voor te stellen zonder Alex Karev. Natuurlijk was hij in het begin een beetje schurend, maar uiteindelijk begonnen fans hem absoluut te aanbidden. Hij is een van de weinige personages die er vanaf het begin bij is geweest. Het blijkt echter dat hij er niet vanaf het allereerste begin was. De piloot werd neergeschoten zonder hem, en hij moest worden toegevoegd toen ze besloten dat ze Karev in de show wilden hebben.

15 Jessica Capshaw deed auditie voor twee andere rollen in de show voordat ze Arizona kreeg

Veel acteurs en actrices wilden waarschijnlijk een plekje in de populaire show, maar Jessica Capshaw was vastberadener dan de meesten. Fans zullen haar kennen als de bruisende Arizona Robbins, maar ze deed eigenlijk twee keer auditie voordat ze die rol kreeg. De eerste was voor een van Dereks liefdesbelangen, zuster Rose. Daarna deed ze auditie voor Sadie, Merediths stoutmoedige vriendin van de universiteit.

14 Het kindertehuis van Meredith is een echt huis in Seattle

Fans die beelden van achter de schermen hebben gezien van de show die wordt gefilmd, weten dat deze is opgenomen op een geluidspodium in Los Angeles. Er is echter een deel dat authentiek is voor Seattle. Het ouderlijk huis van Meredith, waar ze voor het eerst woont met al haar kamergenoten, is eigenlijk een echt huis in Queen Anne Hill, Seattle.

13 Chyler Leigh bleef twee volle dagen onder het vliegtuigcrash om de scène te filmen

Het kost veel moeite en emotionele kracht om moeilijke scènes te filmen, zoals de dramatische scène van het vliegtuigongeluk. Chyler Leigh bracht de zaken echter naar een heel nieuw niveau met haar toewijding. De scène was complex om te filmen en had veel bewegende stukken, dus Leigh bleef uiteindelijk bijna twee volle dagen onder het wrak terwijl ze alle foto's maakten die ze nodig hadden.

12 Veel van de medische verhaallijnen zijn te vinden in echte medische tijdschriften

Shonda Rhimes is verantwoordelijk voor het bedenken van alle gekke relatiewendingen en rampen die plaatsvinden in het ziekenhuis. De feitelijke medische gevallen komen echter vaak uit andere bronnen, zoals echte medische tijdschriften die de schrijvers lazen. Rhimes heeft immers zelf geen medische opleiding, dus moet ze ergens anders inspiratie opdoen. Dan voegt ze een beetje flair toe aan de mix.

11 Het 'bloed' en de 'organen' zijn onder andere gemaakt van kippenvet en rode gelatine

Er zijn tal van scènes in de show waar de artsen in de operatiekamer zijn, van dichtbij en persoonlijk met sommige organen. Hoe krijgen ze het zo echt? Blijkbaar is het een combinatie van dierlijke organen en een nepbloedmengsel dat is gemaakt van kippenvet en rode gelatine.

10 De namen op het OK-bord zijn namen van bemanningsleden op de show

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe ze met zoveel namen op het OK-bord komen, is het antwoord simpel: ze bedenken geen valse namen voor elk geschakeld OK-bord. In plaats daarvan vullen ze het bord gewoon met namen van de bemanningsleden die aan de show werken. Het is een gemakkelijke oplossing en het is waarschijnlijk leuk voor de crew om hun naam af en toe in scènes te zien.

9 De naam van de show is drie keer veranderd voordat er over de werkelijke titel werd beslist

Grey's Anatomy lijkt de perfecte naam voor de show. Het verwijst naar de hoofdpersoon, en ook naar een klassieke medische tekst. Het was echter niet de directe keuze voor de show - het was niet eens de tweede keuze. Voordat ze zich op de titel vestigden, overwoog Rhimes Artsen, Chirurgen en Complicaties. Geen van deze is zo goed als de uiteindelijke titel!

8 Verpleegster Bokhee is een chirurgisch verpleegster in het echte leven

Hoewel ze niet bepaald een hoofdpersoon was, is een bepaalde verpleegster, Bokhee, in veel afleveringen van de show op de achtergrond verschenen. En het blijkt dat ze haar weg in een operatiekamer beter kende dan alle acteurs om te beginnen - ze is een chirurgische verpleegster in het echte leven! Sandra Oh onthulde het feit in een tweet en zei zelfs: "ze is net als mijn 2e moeder."

7 Elke aflevering behalve één is vernoemd naar een nummer

Muziek is absoluut een integraal onderdeel van de show. Rhimes besloot dat het zo belangrijk was dat ze elke aflevering naar een nummer noemde. Er is slechts één uitzondering: de aflevering die handelde over het verleden van Jo Wilson, die in een krachtige zet was genoemd naar het nummer van de hotline voor huiselijk geweld.

6 Rob Lowe kreeg de rol van Dr. Shepherd aangeboden - en wees het af

Het is moeilijk voor te stellen dat iemand anders dan Patrick Dempsey de rol van McDreamy speelt, maar het blijkt dat hij niet de eerste was die de rol kreeg aangeboden. Blijkbaar kreeg acteur Rob Lowe de rol van Derek aangeboden en wees hij het eigenlijk af voor een andere show. Onnodig te zeggen dat de show die hij koos lang niet zo succesvol was als Grey's Anatomy uiteindelijk werd.

5 Sarah Drew beviel enkele uren na het filmen van haar bevallingsscène

De intense bevallings- en bevallingsscène die Sarah Drew neerschoot, zou moeilijk zijn geweest voor elke actrice, laat staan voor iemand die in het echte leven zwanger was. Drew's dag werd echter een stuk gekker toen ze die scène inpakte. Slechts een paar uur nadat ze als April Kepner in nepweeën was begonnen, kreeg ze zelf een echte bevalling!

4 Shonda is bereid de show te doen zolang Ellen Pompeo dat wil

Op dit moment lijkt het er bijna op dat Grey's Anatomy voor altijd in de lucht zal zijn. Er worden altijd nieuwe personages geïntroduceerd en er is geen gebrek aan dramatische medische verhaallijnen. Rhimes heeft echter eerder gedeeld dat ze het zal beëindigen wanneer en als Ellen Pompeo besluit dat ze genoeg heeft van het spelen van Meredith Grey. Tot die tijd blijven de afleveringen komen.

3 Shonda schrijft geen fysieke beschrijvingen van karakters

Het schrijven van fysieke beschrijvingen van personages lijkt niet zo ongewoon, maar het is iets dat Rhimes heeft besloten dat ze niet meer gaat doen. Nadat ze iemand had gecast die totaal anders was dan haar aanvankelijke verbeelding voor Miranda Bailey, besloot ze alle fysieke kenmerken in haar casting weg te gooien en zich in plaats daarvan te concentreren op gevoelens die personages zouden moeten uitstralen.

2 Bailey's X-rated eufemisme kwam van een assistent op de set

Als je aannam dat het brutale eufemisme dat Dr. Bailey gebruikte om een bepaald lichaamsdeel te beschrijven uit de schrijverskamer kwam, zou je het mis hebben. In werkelijkheid kwam de term van een assistent op de set. Rhimes vertelde Oprah dat ze de assistent de term op een gegeven moment hoorde gebruiken en besloot dat ze het in het script moest opnemen.

1 De Helipad-scènes worden gefilmd op een televisiestation in Seattle

Er zijn een aantal zeer dramatische scènes gefilmd op het dak wanneer de helikopter binnenkomt met een patiënt. Die scènes zijn echter niet gefilmd op dezelfde set waar al het andere is gefilmd - dat is niet Los Angeles op de achtergrond. De beelden van het helikopterlandingsplatform zijn gemaakt op KOMO-TV, een lokaal ABC-filiaal in Seattle.

Referenties: Elite Daily, Elle, Buzzfeed, Insider, The Wrap

Aanbevolen: