The Cartoon Network: 20 feiten die ze op de DL willen houden

Inhoudsopgave:

The Cartoon Network: 20 feiten die ze op de DL willen houden
The Cartoon Network: 20 feiten die ze op de DL willen houden
Anonim

Cartoon Network, eigendom van Warner Bros Entertainment, is een kanaal dat de afgelopen 20 jaar een plaats heeft veroverd in de harten van kinderen over de hele wereld. Cartoon Network, dat voornamelijk kinderprogramma's uitzendt, is verantwoordelijk voor het brengen van klassieke shows als The Powerpuff Girls, Teen Titans, Courage the Cowardly Dog, Dexter's Laboratory en Peppa Pig.

Hoewel het netwerk bekend staat om zijn diensten aan kinderen, zijn er een paar feiten over de vele shows die door de jaren heen op het kanaal zijn uitgezonden die op zijn zachtst gezegd verrassend zijn. Wees gewaarschuwd: hierna kijk je misschien niet meer op dezelfde manier naar sommige van je favoriete programma's!

Blijf lezen om 20 feiten te ontdekken Cartoon Network wil laag blijven.

20 De Powerpuff Girls konden Townsville niet beschermen

Afbeelding
Afbeelding

Eagle-eyed fans hebben in de pilot-aflevering van Samurai Jack opgemerkt dat de show zich feitelijk afspeelt in hetzelfde universum als The Powerpuff Girls. Afgaande op de skyline en billboards die te zien zijn in Samurai Jack, is er gesuggereerd dat de show zich afspeelt in de post-apocalyptische ruïnes van Townsville. Dat betekent dat de Powerpuff Girls de stad niet hebben kunnen beschermen.

19 The Flintstones werd gesponsord door een Cig Company

Afbeelding
Afbeelding

The Flintstones, uitgezonden sinds de jaren zestig, dateert van vóór de huidige informatie die we hebben over de realiteit van roken. In het begin werd de show eigenlijk gesponsord door Winston Cigarettes en de personages rookten ze zelfs in de lucht. Je kunt de originele uitzendingen waarin Fred en Barney roken nog steeds op YouTube bekijken.

18 Ed, Edd N Eddy was soms minder geschikt

Afbeelding
Afbeelding

Als je Ed, Edd n Eddy als kind zag, zou je nooit de volwassen humor hebben opgepikt die in de animatie sijpelt. Een aflevering toont de jongens die een tijdschrift lezen met nieuwsgierige uitdrukkingen op hun gezicht terwijl ze omringd zijn door gebruikte tissues. Dat is nauwelijks een kindvriendelijke referentie!

17 The Looney Tunes bevat enkele sterke negatieve stereotypen

Afbeelding
Afbeelding

Al bijna 90 jaar zijn kinderen in het hele land opgegroeid met geliefde Looney Tunes-personages zoals Bugs Bunny en Daffy Duck. Hoewel de show generaties kinderen veel geluk heeft gebracht, is het ook verantwoordelijk voor het bestendigen van enkele racistische stereotypen. In het bijzonder bevatte de show ongelooflijk problematische afbeeldingen van Afro-Amerikanen.

16 Foster's Home voor denkbeeldige vrienden is niet gebaseerd op een gelukkig verhaal

Afbeelding
Afbeelding

Foster's Home for Imaginary Friends heeft veel kinderen veel geluk gebracht sinds het voor het eerst werd uitgezonden, maar de oorsprong is niet bepaald gelukkig. Cartoonist Craig McCracken begon zich af te vragen wat de levens van verwaarloosde huisdieren waren voordat ze werden geadopteerd. Zo kwam hij op het idee van een show over denkbeeldige vrienden die op zoek zijn naar hun eeuwige thuis.

15 De mensen bij CN hielden niet van Space Ghost Coast to Coast

Afbeelding
Afbeelding

Veel Cartoon Network-fans realiseren zich niet dat de mensen achter de schermen bij CN geen fans waren van de show Space Ghost Coast to Coast. Het was in wezen een vrijwilligersproject en er werd geen financiering gegeven aan de makers van het programma omdat niemand er vertrouwen in had dat het goed zou presteren. Dit is de reden waarom de show constant oude beelden recycleerde.

14 Veel CN-shows worden gecensureerd in Australië

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de verwijzingen naar volwassenen in Cartoon Network-shows meestal subtiel zijn, zijn veel van de shows van het netwerk in Australië gecensureerd. Het land is bijzonder streng voor het netwerk en censureert zelfs dingen die in de VS acceptabel zouden zijn, zoals de regel "this sucks" of het concept van dating met twee karakters.

13 Adventure Time en Steven Universe zijn in veel landen verboden

Afbeelding
Afbeelding

Twee shows die in het buitenland veel problemen hebben ondervonden, zijn Adventure Time en Steven Universe. Vanwege de pro-LHBTQ+-thema's van de shows zijn ze verboden in Zuid-Afrika en Sub-Sahara Afrika, naast verschillende andere cultureel conservatieve landen. Desondanks wordt Cartoon Network nog steeds uitgezonden in meer dan vijftig landen over de hele wereld.

12 CN is echt gericht op jongens en niet op meisjes

Afbeelding
Afbeelding

Als je ooit het idee hebt gehad dat Cartoon Network zijn shows meer op jongens dan op meisjes richt, dan heb je gelijk. Schrijver en producer Paul Dini beweert dat kleine meisjes niet genoeg speelgoed kopen, en daarom zijn de meeste shows gericht op jongens. Dini beweert ook dat zijn serie Young Justice werd afgebroken nadat hij had geprobeerd meer vrouwelijke personages op te nemen.

11 De creatief directeur van Adult Swim Only wil dat mannen tekenfilms schrijven

Afbeelding
Afbeelding

De discriminatie stopt daar niet. Anonieme medewerkers van Adult Swim hebben beweerd dat creatief directeur Mike Lazzo vindt dat vrouwen het schrijven van comedy aan de mannen moeten overlaten. Lazzo bevestigde de beschuldigingen op Reddit en legde uit dat vrouwen "niet van conflicten houden" en daarom pikt zijn netwerk zelden series op die door vrouwen worden geleid.

10 Er zijn een paar donkere paaseieren in Teen Titans

Afbeelding
Afbeelding

Als je Teen Titans als volwassene opnieuw bekijkt, zie je misschien een paar grimmige verwijzingen en paaseieren die je nog nooit eerder hebt opgemerkt. In één aflevering laat Robin de Titans alle memorabilia en aandenkens zien die ze in de loop der jaren hebben verzameld. Een van deze items is een urn met daarin de overblijfselen van de vorige Robin die werd vermoord door The Joker.

9 Moed De laffe hond had enkele sinistere karakters

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het een kinderprogramma is, bevat Courage the Cowardly Dog een aantal nogal sinistere karakters. Iemand die opv alt is Freak Fred. We komen er al snel achter dat Fred, de neef van Muriel, geobsedeerd is door haar en Courage wil scheren. Het lijkt onschuldig genoeg voor een tekenfilm, maar Fred vertoont eigenlijk klassiek gedrag dat wordt geassocieerd met psychopaten en seriemoordenaars.

8 Er waren een paar ongepaste toespelingen in koe en kip

Afbeelding
Afbeelding

Een andere show met een paar toespelingen die totaal ongepast waren voor kinderen, was Cow and Chicken. Bij meer dan één gelegenheid maakt het karakter van Cow verwijzingen naar volwassen thema's met haar uiers. Ze wrijft en schudt ze suggestief en vraagt mensen zelfs of ze haar spenen willen tellen. Niet het meest geschikte materiaal voor een kindershow!

7 Sommige CN-shows zijn extreem gewelddadig

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt geweld niet vermijden in shows vol actie voor volwassenen, maar je zou hopen dat shows die voor kinderen zijn gemaakt, iets minder grafisch zouden zijn. Sommige Cartoon Network-shows kunnen echter extreem gewelddadig zijn, wat niet goed is voor het imago van het bedrijf. Een voorbeeld is Steven Universe wanneer Peedee's kostuum mensen dwingt friet te eten.

6 Bunny The Powerpuff Girl kreeg geen happy end

Afbeelding
Afbeelding

Een Powerpuff Girls-aflevering waar maar weinig mensen meer over praten, is die met Bunny, de vierde Powerpuff Girl. Ze is groter en niet zo slim, en helaas kan ze niet goed vechten of sociale vaardigheden ontwikkelen. Op het einde ontploft ze vanwege het feit dat haar DNA onstabiel is. Niet het meest trotse moment in de geschiedenis van de show.

5 Ze konden niet elke Bugs Bunny-cartoon uitzenden omdat ze te aanstootgevend waren

Afbeelding
Afbeelding

Cartoon Network was ooit van plan om een Bugs Bunny-special uit te zenden, maar sommige van de beroemde Bunny-cartoons van konijnen waren gewoon te aanstootgevend om uit te zenden. Sommige afleveringen waarin het beroemde personage centraal stond, bevatten racisme, terwijl andere op andere manieren politiek incorrect waren. Ze lieten de marathon doorgaan, op voorwaarde dat ze zorgvuldig konden kiezen welke afleveringen de cut haalden.

4 CN heeft veel ongepaste cartoons in oorlogstijd uitgebracht

Afbeelding
Afbeelding

Cartoon Network zond ooit scènes uit van zijn meest provocerende shows en noemde het segment ToonHeads. Tijdens dit lieten ze zien hoe de Tweede Wereldoorlog werd weergegeven door middel van animatie en bevatten ze wat aanstootgevend materiaal. Nog steeds online beschikbaar, kun je afleveringen van Looney Tunes zien met ongevoelige karikaturen van Japanse en Duitse mensen die oorspronkelijk werden uitgezonden in de jaren 1940.

3 De personages uit de wondere wereld van Gumball zijn niet echt origineel

Afbeelding
Afbeelding

De maker van The Amazing World of Gumball, Benjamin Bocquelet, kwam niet met volledig originele personages voor zijn show. In plaats daarvan hergebruikte hij karakters die tijdens zijn tijd in de reclame werden afgewezen. Later gaf hij toe dat hij "personages aan hen had verkocht waarvoor ik al was betaald."

2 Sommige shows zijn zwaar geïmproviseerd

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het moeilijk voor te stellen is dat een tekenfilm wordt geïmproviseerd, is dat precies wat er gebeurt met The Regular Show. Maker JG Quintel bekende dat de show niet eens een script heeft. De animators krijgen een algemeen idee van de manier waarop de show zal gaan, en dan vullen ze de lege plekken in nadat de acteurs hun tekst hebben geïmproviseerd.

1 De acteurs van Teen Titans GO vertrouwden de schrijvers niet

Afbeelding
Afbeelding

De stemacteurs van Teen Titans GO deelden dezelfde zorgen die veel critici hadden als het om hun show ging. Ze vertrouwden er gewoon niet op dat de schrijvers de reboot net zo goed zouden maken als de originele Teen Titans-show, en daagden vaak de gekozen dialoog uit. Ondanks deze zorgen boekt de show redelijk succes als reboot.

Referenties: Screen Rant, The Gamer, CBR

Aanbevolen: