7 redenen waarom The Vampire Diaries beter is dan Twilight (en 7 dingen die het mist)

Inhoudsopgave:

7 redenen waarom The Vampire Diaries beter is dan Twilight (en 7 dingen die het mist)
7 redenen waarom The Vampire Diaries beter is dan Twilight (en 7 dingen die het mist)
Anonim

The Vampire Diaries en Twilight hebben allebei trouwe fans, hebben een tienermeisje dat voor een vampier v alt en gingen rond dezelfde tijd in première. TVD werd in 2009 uitgezonden op The CW en de eerste film in de Twilight-saga werd uitgebracht in 2008. Deze twee favorieten uit de popcultuur hebben niet alleen een grote gemeenschappelijke verhaallijn, maar zijn ook gebaseerd op boeken. TVD is een serie van L. J. Smith en de Twilight-boeken van Stephenie Meyer zijn super populair.

Als we geïnteresseerd zijn in vampiers of romantiek, is de kans groot dat we voor ten minste één van deze series zijn gevallen. En er zijn veel manieren waarop deze twee kunnen worden vergeleken.

Blijf lezen voor enkele manieren waarop The Vampire Diaries een beter verhaal in dit genre vertelt dan Twilight, samen met enkele manieren waarop dat niet het geval is.

14 Beter: TVD heeft een meer dwingende liefdesdriehoek met Damon, Eleana en Stefan

Twilight volgt de romance tussen Bella en Edward en soms Jacob, maar niets is te vergelijken met de liefdesdriehoek tussen Damon, Elena en Stefan in The Vampire Diaries. Dit is een van de redenen dat TVD beter is dan Twilight.

Deze liefdesdriehoek is boeiend omdat het onduidelijk is bij wie Elena echt hoort. Ze heeft een geweldige chemie met beide Salvatore-broers. In Twilight was Bella echter nooit zo romantisch in Jacob geïnteresseerd.

13 Mist: de dramatische vraag of Bella een vampier zou worden

In The Vampire Diaries wordt Elena niet zomaar een vampier. In plaats daarvan sterft ze en wordt ze door het vampierbloed in haar.

In Twilight is de dramatische vraag of Bella een vampier zou worden om echt bij Edward te zijn of om mens te blijven altijd veel interessanter geweest. Ze besluit er een te worden omdat zwanger zijn haar gaat doden.

12 Beter: de kleine personages zijn interessanter dan die in Twilight

Twilight mist interessante bijpersonages. Met uitzondering van Alice Cullen, die mysterieus lijkt, is de familie Cullen behoorlijk saai en zijn Bella's middelbare schoolvrienden, waaronder Jessica, niet veel om over naar huis te schrijven.

De minder belangrijke personages zijn veel interessanter in The Vampire Diaries. Iedereen, van Elena's broer Jeremy tot haar beste vrienden Caroline en Bonnie, is cool en wilskrachtig.

11 Beter: Elena's menselijke leven is leuker en herkenbaarder dan dat van Bella

Bella mist één belangrijk ding in Twilight: een herkenbare persoonlijkheid en leven. Ze wil met niets of iemand in haar leven iets te maken hebben behalve Edwards

Elena's menselijke tienerleven is zeker leuker en gemakkelijker om mee om te gaan. Ze lijkt populair genoeg op school en heeft vrienden en voelt zich een gewoon persoon.

10 Mist: TVD mist een sterke familiedynamiek zoals wat we zagen met de Cullens

Het gezinsleven in The Vampire Diaries is ingewikkeld en moeilijk. De broers Salvatore kunnen het niet goed met elkaar vinden (op zijn zachtst gezegd) en Elena's ouders stierven op tragische wijze.

De honkbalscène in de eerste Twilight-film bewijst dat de Cullens een vrij normaal Amerikaans gezin zijn. Aangezien normale gezinnen niet echt bestaan in het universum van TVD, is dit een geweldige omschakeling. Natuurlijk, het zijn vampiers, maar ze hebben wel wat normale aspecten.

9 Beter: TVD heeft heksen, niet alleen weerwolven

The Vampire Diaries doet iets anders beters dan Twilight: het heeft heksen, niet alleen weerwolven.

Natuurlijk, Jacob heeft een goed karakter, maar hij is geen partij voor Elena's beste vriendin Bonnie, die lief en slim is en die als een gewoon tienermeisje ook jongleert met het ontdekken van haar magische krachten.

8 Mist: het liefdesverhaal in Twilight is romantischer dan de meeste die we in TVD zagen

Het liefdesverhaal van Edward en Bella voelt romantischer aan dan die in The Vampire Diaries.

Zoals een fan op Reddit zei: "Het feit dat Edward de enige echte prioriteit van Bella was en vice versa, is zo'n leuk 'idee'. Het zou IRL nooit goed uitpakken, maar het is gewoon leuk om te lezen over een situatie waarin twee mensen op die manier van elkaar houden."

7 Mist: de Cullens zijn moreel goed, wat interessanter is omdat de vampieren van TVD allemaal slecht zijn (behalve Stefan)

Hoewel Stefan misschien een goede vampier is, geldt dat niet helemaal voor de rest van deze personages op TVD. Ze zijn allemaal superslecht en behoorlijk angstaanjagend om te zien.

De familie Cullen daarentegen is moreel goed, wat interessanter is omdat het concept van een aardige vampier niet echt is waar we meteen aan denken.

6 Beter: het heeft een gevoel voor humor, terwijl Twilight dat echt niet doet

Er kunnen veel doods- en dramatische scènes voorkomen in The Vampire Diaries, maar dat betekent niet dat het een superserieuze show is.

De serie heeft een gevoel voor humor, en dat is iets dat Twilight mist. Bella is een beetje zelfbelangrijk en lacht, lacht of maakt niet vaak grapjes met mensen.

5 Mist: de vriendschap van Bella en Jacob voelt lief en onschuldig

De vriendschap tussen Bella en Jacob voelt lief en onschuldig, ook al is hij, ja, enorm verliefd op haar. Maar ze lijken het gewoon echt leuk te vinden om rond te hangen als ze de kans krijgen.

Op TVD hebben de vriendschappen allemaal een conflict en een agenda. Caroline en Elena zijn vaak boos op elkaar vanwege hun liefdesleven. En Elena vermoordt Caroline zelfs bijna tegen het einde van seizoen vier.

4 Beter: Elena is een sterker karakter dan Bella

The Vampire Diaries is beter dan Twilight omdat Elena een sterker personage is dan Bella. Veel mensen vinden dat Bella slap is en dat ze niet genoeg onafhankelijkheid heeft.

Elena voelt zich pittiger en slimmer dan Bella, en ze is helemaal geen deurmat. Het is triest als ze de show verlaat en fans zijn opgewonden als ze terugkomt voor de finale.

3 Mist: het is interessant om te zien hoe Bella en Edward een gezin stichten

Het is zeker interessant om te zien hoe Edward en Bella een gezin stichten, vooral omdat niemand ooit had gedacht dat dat mogelijk zou zijn geweest.

Deze dramatische zwangerschap en geboorte is iets dat TVD mist, en het is iets speciaals aan de Twilight-saga, ook al lijkt het soms een beetje overdreven.

2 Beter: het heeft een veel bevredigender einde

De laatste gevechtsscène in Twilight voelt als een uitvlucht, aangezien de strijd tegen de Volturi alleen in Alice's hoofd zit.

The Vampire Diaries heeft een veel bevredigender einde. Fans vonden het geweldig dat Elena terugkwam en dat Elena en Damon trouwen. Elena leeft een gelukkig leven en nadat ze is overleden omdat ze ouder is, ziet ze haar familieleden in de hemel.

1 Beter: de broederlijke spanning tussen Stefan en Damon is complexer dan wat we zagen tussen de Cullen Brothers

Hoewel de Cullens een betere familiedynamiek hadden dan wat we van Elena zagen, v alt er iets te zeggen over de spanning tussen de Salvatore-broers. Edward, Jasper en Emmett hadden nooit echt chemie tussen hen. Hoewel Damon en Stefan niet meer van elkaar konden verschillen, was hun verhaal uiteindelijk leuker.

Aanbevolen: