15 redenen waarom we blij zijn dat schaamteloos voorbij is

Inhoudsopgave:

15 redenen waarom we blij zijn dat schaamteloos voorbij is
15 redenen waarom we blij zijn dat schaamteloos voorbij is
Anonim

Sinds Shameless voor het eerst werd gelanceerd in 2011, is de Showtime-serie een van de meest populaire comedy-drama's op televisie. Maar na bijna 10 jaar en 11 seizoenen zal Shameless in de zomer eindigen, waarmee het verhaal van de familie Gallagher tot een einde komt. In de loop van de serie hebben kijkers zich vermaakt met de capriolen van Frank en de rest van zijn clan. Hoewel er in die tijd belangrijke personages zijn vertrokken, waaronder Fiona van Emmy Rossum, is Shameless erin geslaagd een succes te blijven.

Maar het einde van schaamteloos is misschien niet zo erg. Ondanks de populariteit van de show, is het eindelijk logisch om te besluiten. Naast enkele voordelen voor kijkers, cast en crew, betekent dit ook dat de Shameless niet abrupt wordt geannuleerd.

15 Het maakt budget vrij dat elders beter kan worden besteed

Een van de grootste effecten die het einde van Shameless zal hebben, is dat het budget voor Showtime vrijkomt. Sterren zoals William H. Macy kunnen tot $ 350.000 per aflevering verdienen, waarbij afleveringen miljoenen dollars kosten als je kijkt naar de hele cast en crew. Het netwerk kan dat geld besteden aan het maken van nieuwe shows.

14 Geeft Showtime meer ruimte om nieuwe originele inhoud te creëren

Een ander voordeel van het einde van Shameless voor Showtime is dat het ook ruimte vrijmaakt. Netwerken hebben maar zoveel zendtijd en als deze al vol is, is er geen ruimte meer voor nieuwe inhoud. Het einde van deze langlopende show stelt Showtime in staat hun schema te wijzigen en verschillende series een kans te geven op het succes dat Shameless had.

13 Het vertrek van Emmy Rossum was eigenlijk het einde van de show

Voor mannelijke fans van de show was Fiona van Emmy Rossum het belangrijkste personage. Ze maakte bekend dat ze de serie in 2018 zou verlaten en miste daardoor het tiende seizoen. Een vocaal deel van de kijkers vond dit al een natuurlijke conclusie omdat de show zo verweven was met het leven van Fiona.

12 Door het te beëindigen kan de cast verder gaan

Shameless heeft een vrij grote cast met grote namen als William H. Macy, Jeremy Allen White en Shanola Hampton. Door televisieseries te filmen die vaak meer dan een dozijn afleveringen per seizoen hebben, lopen ze de kans mis om deel te nemen aan andere projecten. Het einde van Shameless betekent dat ze nieuwe dingen kunnen doen.

11 De show kan niet eeuwig doorgaan

Geen enkele show mag ooit te lang duren. Op enkele uitzonderingen na, zoals soapseries, hebben televisieprogramma's een beperkte houdbaarheid. Shameless heeft het heel goed gedaan om elf seizoenen te halen. De show zou altijd op een gegeven moment moeten eindigen en het kan net zo goed zijn wanneer de cast en crew beslissen in plaats van te worden geannuleerd.

10 De karakters zijn zo veranderd dat ze bijna onherkenbaar zijn

Een bekende klacht van veel fans is dat de karakters de laatste paar seizoenen drastisch zijn veranderd. Kijkers hebben betoogd dat sommige van de hoofdcast nu onherkenbaar zijn in vergelijking met eerder in de serie. Hoewel er enige evolutie te verwachten is voor personages, zijn hun persoonlijkheden en gedrag drastisch veranderd.

9 Het laat de schrijvers het verhaal op een bevredigende manier beëindigen

Het verhaal kunnen beëindigen op hun voorwaarden is in het belang van de schrijvers en de show. Veel televisieseries worden zonder waarschuwing geannuleerd, waardoor ze abrupt eindigen. Wetende dat het elfde seizoen hun laatste is, kunnen de schrijvers het verhaal goed afsluiten, zodat de fans een goed einde krijgen.

8 Emmy Rossum keert mogelijk terug voor een gastrol

Emmy Rossum was misschien wel het beste en populairste personage op Shameless. Ze vertrok voor het tiende seizoen, maar het feit dat de show eindigt, zou haar kunnen motiveren om terug te komen voor de seizoensfinale. Haar vertrek was immers minnelijk en ze promoot nog steeds de show. Dit zal ongetwijfeld de kijkers bekoren.

7 De show kan op een relatief hoog niveau uitkomen

Hoewel er de afgelopen tijd wat klachten zijn geweest en de kijkcijfers zijn gedaald voor Shameless, is de show nog steeds relatief populair. Seizoen 10 had nog steeds zeer respectabele beoordelingen voor een show van deze aard. Dit betekent dat Shameless niet op een dieptepunt zal eindigen. In plaats daarvan wordt de show met een hoogtepunt afgesloten.

6 Fans denken dat er een gestage daling is sinds seizoen 5

Dat gezegd hebbende, zowel critici als fans hebben lang beweerd dat Shameless sinds seizoen 5 gestaag achteruitgaat. Of het nu gaat om de meer bizarre verhaallijnen, het slechte schrijven of het vertrek van personages, de show is ongetwijfeld niet wat het ooit was. Kijkers hebben gewoon moeite om geïnteresseerd te raken in wat er in de serie gebeurt.

5 Veel van de beste acteurs zijn al vertrokken

Een van de grootste zorgen die kijkers de afgelopen tijd over Shameless hebben gehad, is het vertrek van bepaalde personages. Deze omvatten enkele van de beste acteurs van de show die regelmatig uitzonderlijke uitvoeringen gaven. Voorbeelden zijn Emmy Rossum, Emma Greenwell, Cameron Monaghan en Joan Cusack.

4 Dingen beginnen een beetje te belachelijk te worden

In de loop van de hele serie Shameless zijn er een aantal echt dwaze verhaallijnen geweest. In de afgelopen seizoenen zijn de bizarre percelen echter gebruikelijker geworden. Dit geldt ook voor toen Kev een baby kreeg met Veronica's moeder en toen Frank loog over Dottie die stierf toen een nieuw hart klaar was voor transplantatie.

3 Nieuwe personages zijn niet interessant genoeg om in te investeren

Toen spraakmakende acteurs Shameless verlieten en hun personages meenamen, heeft een reeks nieuwe acteurs hen vervangen. De manier waarop de show is geschreven, betekent dat het moeilijk is om interesse te hebben in Xan of Jason. Er is gewoon geen reden om in zulke karakters te investeren omdat hun verhaallijnen niet spannend of dramatisch zijn.

2 Het is logisch omdat de Britse versie ook 11 seizoenen liep

Toevallig liep de Britse versie van Shameless waarop de Amerikaanse show is gebaseerd ook 11 seizoenen. Het eindigde in 2013 na in totaal 139 afleveringen, een opmerkelijk vergelijkbaar aantal als de Amerikaanse editie. Het is logisch dat beide shows op hetzelfde punt eindigen en geeft voldoening, wat aantoont dat dit misschien wel de beste tijd is om de show af te sluiten.

1 De meeste fans vinden dat de tijd rijp is

Een meerderheid van de fans lijkt te denken dat de tijd rijp is om Shameless te beëindigen. Met het vertrek van belangrijke personages en de lange tijd dat het op Showtime draait, voelt het eindigen na het elfde seizoen als een goed en natuurlijk punt om tot een conclusie te komen.

Aanbevolen: