15 keer de dodelijkste vangst van Discovery Channel heeft de waarheid uitgerekt

Inhoudsopgave:

15 keer de dodelijkste vangst van Discovery Channel heeft de waarheid uitgerekt
15 keer de dodelijkste vangst van Discovery Channel heeft de waarheid uitgerekt
Anonim

Deadliest Catch is een van Discovery's meest populaire shows en misschien wel een van de meest succesvolle reality-tv-series die nog steeds in de lucht zijn. Sinds het voor het eerst op onze tv-schermen verscheen in 2005, heeft het zijn publiek gegroeid, wat heeft geleid tot een verscheidenheid aan spin-offs en soortgelijke series op Discovery en andere netwerken.

Na 15 jaar gaat Deadliest Catch nog steeds goed, maar net als bij elke andere niet-gescripte, op realiteit gebaseerde serie, zijn er vragen over hoe echt alles in de show is. Fans zijn al lang achterdochtig over de inhoud die in afleveringen wordt getoond en er zijn zorgen over hoe gescript het zou kunnen zijn. Van alles wat we weten over Deadliest Catch, kunnen sommige van die beschuldigingen gegrond zijn.

15 De producenten gebruiken een schets om te plannen wat ze willen laten zien

Hoewel Deadliest Catch misschien niet in de traditionele zin is geschreven, hebben de producenten schijnbaar nog steeds een algemeen idee van de verhalen die ze willen vertellen. Ze hebben toegegeven dat ze een schets hebben voor elk seizoen en elke aflevering, die een goed idee geeft van wat er gaat gebeuren en wat voor soort actie ze willen filmen.

14 Er worden persoonlijke drama's gemaakt

Een ding dat vaak voorkomt op Deadliest Catch is dat mensen binnen bemanningen ruzie met elkaar krijgen, of rivaliserende bemanningen die in conflict komen. Toch is veel van dit persoonlijke drama eerder gefabriceerd dan organisch. De producers laten het in wezen groter lijken dan het is of duwen mensen om meer spanning te creëren.

13 Het is niet zo moeilijk om een visser te worden

Hoewel de show het doet voorkomen alsof je een visser bent die op zoek is naar krab uit Alaska, is het buitengewoon moeilijk om binnen te komen, praktisch iedereen kan het werk doen. Het vereist niet echt veel in de vorm van speciale vaardigheden of training. Dat wil niet zeggen dat het werk niet zwaar of uitdagend is, maar het is niet zo exclusief als je zou denken.

12 Beeldmateriaal wordt bewerkt zodat de producenten een verhaal kunnen vertellen

Volgens voormalige castleden zijn de producenten perfect bereid om de beelden te bewerken op een manier om een verhaal te vertellen. Dat betekent dat gebeurtenissen er heel anders uit kunnen zien dan ze in werkelijkheid zijn verlopen. Het stelt de show in staat om drama te creëren en het te laten lijken alsof er meningsverschillen en ruzies zijn tussen de bemanningen.

11 Laat de ware impact van de opwarming van de aarde niet zien

De opwarming van de aarde veroorzaakt ernstige problemen voor degenen die in de wateren van Alaska vissen. De stijgende temperaturen zorgen ervoor dat de krabben naar verschillende wateren migreren. Toch heeft de show dit zelden genoemd, ondanks het feit dat het het levensonderhoud van de vissers in gevaar brengt.

10 Hoeveel werk de cameramannen doen

De volledige focus van Deadliest Catch ligt op de kapiteins van de boten en hun bemanning terwijl ze de zee op gaan om krabben te vangen. Maar de show zou niet mogelijk zijn zonder de cameramannen die de actie filmen. Ze brengen zichzelf in dezelfde mate van gevaar en brengen evenveel tijd op zee door als de rest van de bemanning en krijgen toch geen eer.

9 Beeldmateriaal is bewerkt om gebeurtenissen te manipuleren

Een ander probleem dat aan het licht is gekomen, is dat de producenten bereid zijn om gebeurtenissen volledig te fictionaliseren. Volgens verschillende rapporten is een overstroming tijdens een storm niet echt gebeurd. De storm en de overstroming vonden maanden na elkaar plaats, maar de beelden werden samengevoegd zodat het leek alsof het slechte weer de schade had veroorzaakt.

8 Schurken zijn normaal gesproken niet zo slecht als ze worden voorgesteld

Volgens Jake Anderson in een interview zijn de personages die de rol van schurken opnemen in Deadliest Catch misschien niet zo slecht als je denkt. De show maakt ze tot antagonisten om wat extra spanning te bieden. De meeste van hen handelen of gedragen zich echter niet zoals hun persoonlijkheden op het scherm doen vermoeden.

7 Laat de illegale activiteiten die ze soms doen niet zien

Er zijn veel regels en voorschriften die vissers moeten volgen. Deze zijn vaak bedoeld om de krab- of visbestanden te beschermen en ervoor te zorgen dat geen enkele bemanning volledig kan domineren. Wat Deadliest Catch echter zelden laat zien, is dat sommige bemanningen af en toe een boete hebben gekregen voor het overtreden van deze regels.

6 Nergens is zo veel actie als ze graag willen uitbeelden

Afgaande op wat wordt getoond in Deadliest Catch, zou je kunnen denken dat het vissen op Alaska-krab een constante razernij is. De waarheid is echter dat er tijdens de maanden die ze op zee doorbrengen veel uitv altijd is. Hoewel de momenten van activiteit intens zijn, is de overgrote meerderheid van de tijd veel rustiger.

5 Het echte gevaar schuilt vaak in niet-visserijactiviteiten

Deadliest Catch laat zelden de ware gevaren van het vissen op krab zien, maar ze vermelden ook enkele van de gevaarlijke activiteiten die ze doen waarbij helemaal niet gevist wordt. Een voormalig bemanningslid vervolgde een rechtszaak nadat zijn hand ernstig gewond was geraakt toen de kapitein groot vuurwerk afstak ter viering van een overwinning van Seahawks.

4 De relatie tussen de sterren en andere bemanningen

De overgrote meerderheid van de krabvissers houdt niet van Deadliest Catch. Het geeft niet alleen een verkeerde voorstelling van hun baan, maar het veroorzaakt ook veel problemen voor hen, omdat ze de quota en de kosten van de visserij hebben beïnvloed. Het feit dat de bemanningen van de show extra inkomsten uit de show halen, betekent dat ze andere bemanningen kunnen ondermijnen.

3 Het behandelt zelden evenementen buiten de show

Dingen die buiten Deadliest Catch gebeuren, maar waarbij de cast en crew betrokken zijn, worden zelden genoemd in de show. Dit omvat beschuldigingen van mishandeling, drugsbezit of andere illegale activiteiten waarbij mensen uit de serie mogelijk betrokken zijn.

2 Blake Painter stopt met zijn bemanning

Deadliest Catch deed het lijken alsof Blake Painter zijn crew en de show in seizoen twee had verlaten. Volgens degenen die bekend waren met de situatie, was hij niet gestopt, maar nam hij de tijd om voor zijn vader te zorgen, die op dat moment herstellende was van kanker. Toch werd hij als een slechterik bestempeld, alleen vanwege de kijkcijfers.

1 Het aantal boten dat wordt gevist is veel groter dan wordt getoond

Iedereen die Deadliest Catch kijkt, zou zich verontschuldigen als hij denkt dat er maar een paar boten tegelijk op Alaska-krab vissen. De waarheid is echter heel anders. Er kunnen op elk moment honderden vissersschepen op zee zijn in het gebied waar de show plaatsvindt.

Aanbevolen: