15 weinig bekende feiten over Locke en Key van Netflix

Inhoudsopgave:

15 weinig bekende feiten over Locke en Key van Netflix
15 weinig bekende feiten over Locke en Key van Netflix
Anonim

Netflix' Locke & Key-serie is weer een nieuwe release van de streamer/uitgever om de wereld snel te veroveren. In navolging van de familie Locke terwijl ze naar hun nieuwe huis in Matheson, Massachusetts verhuizen, ontdekken de drie Locke-kinderen, Tyler, Kinsey en Bode, langzaam de verborgen geheimen en magische sleutels die op de loer liggen, terwijl ze tegelijkertijd een krachtige kwaadaardige aanwezigheid ontketenen. Locke & Key is een geslaagde mix van familie- en tienerdrama, fantasie en horror, en rondom leuk avontuur.

Er zijn veel dingen die kijkers (of niet-kijkers) misschien niet weten over de nieuwe show, dus hieronder hebben we een inleiding samengesteld met 15 weinig bekende feiten over Locke & Key van Netflix:

15 Het originele verhaal

Het is misschien verrassend om te horen, maar Locke & Key is geen origineel Netflix-verhaal. Nee, het is eigenlijk gebaseerd op een veelgeprezen stripreeks geschreven door Joe Hill met kunst van Gabriel Rodriguez. De zesdelige serie, uitgegeven door IDW, kwam uit tussen 2008 en 2012, met doorlopende one-shot-verhalen die nog steeds worden uitgebracht.

14 De 'koning' van horror

Hoewel de oorspronkelijke schrijver van Locke & Key, Joe Hill, langzaamaan een succesvolle carrière voor zichzelf heeft opgebouwd als auteur, stripschrijver en scenarioschrijver, kan hij zijn genen daar gedeeltelijk voor te danken hebben. Zijn schrijven gaat misschien onder de naam 'Hill', maar Joe is eigenlijk de zoon van de beroemde auteur Stephen King en zijn vrouw Tabitha King.

13 Derde keer is de charme

Omdat het zo'n succesvolle strip is, is het niet verwonderlijk dat leidinggevenden al heel lang proberen om van Locke & Key een televisie-/filmserie te maken. In feite is de show van Netflix de derde poging om het verhaal aan te passen! In 2010 schoot Fox een pilot voor de serie (die ze later op Comic-Con uitzonden) en in 2014 probeerde Universal Pictures een trilogie van films voor de serie te beginnen.

12 Van studio veranderen

Zelfs de Netflix-versie van Locke & Key was niet altijd in steen gebeiteld. Deze versie van de aanpassing was oorspronkelijk gemaakt voor Hulu, maar nadat de piloot was neergeschoten besloot Hulu plotseling om het project door te geven. Omdat het de opportunistische studio is die het is, sprong Netflix snel op de show en de rest werd geschiedenis.

11 Een last-minute herschikking

Toen Netflix Locke & Key van Hulu verwisselde, hebben ze misschien veel van de kern van de visie van de show behouden, maar Netflix moest nog wat persoonlijke wijzigingen aanbrengen. Het belangrijkste was dat Netflix bijna de volledige cast van Locke & Key herschikte. De enige hoofdrolspeler in het project was Jackson Robert Scott als Bode Locke.

10 Wachten op het aanbreken van de dag

Netflix's Locke & Key heeft een interessante connectie met zijn andere serie, Daybreak. De maker van Daybreak, Aron Eli Coleite, schreef samen met Joe Hill de pilot voor Locke & Key. Coleite is een producer bij Locke & Key en wordt gecrediteerd voor de ontwikkeling van het verhaal voor het hele eerste seizoen. Dit is heel logisch, aangezien zowel Locke & Key als Daybreak gericht zijn op tieners met een mix van drama, humor en geweld.

9 Verdwalen

Een andere televisieverbinding die Locke & Key heeft, is met de langlopende en favoriete show Lost. De showrunner van Locke & Key, Carlton Cuse, was ook een showrunner van Lost. Interessant is dat beide shows de thematische connectie hebben van fluisterende stemmen die de personages naar verborgen geheimen leiden - in Locke & Key leiden ze naar de sleutels en in Lost leiden ze naar de vele geheimen van het eiland, zoals de Hatch.

8 Geboren om een oom te zijn

Een persoon die ernaar verlangde om de Locke & Key-aanpassing net zo veel van zijn fans te zien, is acteur Shawn Ashmore. Voordat Netflix of zelfs Hulu het project op zich nam, was Shawn Ashmore gebonden aan het spelen van oom Duncan in de aanpassing (toen nog steeds oom Rufus genoemd zoals in de strips). Gelukkig voor Ashmore, toen Netflix zijn show maakte, stond de studio open voor hem om de rol terug te winnen.

7 De sleutel (huis) instelling

Een van de cruciale onderdelen van Locke & Key is Keyhouse, het grote voorouderlijk huis waar de familie Locke aan het begin van het verhaal intrekt. Ongelooflijk voor de show van Netflix, besloot de studio om het huis volledig te bouwen voor de productie. Dus nee, het huis dat je ziet is geen CGI of een in-studio set, maar ongelooflijk een volledig gebouwd herenhuis!

6 Ergens in Massachusetts

Er is een opmerkelijke verandering die fans van de originele strip zullen opmerken met de show van Netflix. Dat is de naam van de stad die verandert van Lovecraft in Matheson. Lovecraft was natuurlijk ter ere van de beroemde horrorfantasie-auteur H. P. Lovecraft, terwijl de naam van de stad Matheson is, is nu ter ere van een andere bekende auteur, Richard Matheson.

5 Een ode aan horror

Kinsey's vriendengroep in de show noemt zichzelf de Savini Squad - een naam die niet bestond in de strips. Deze naam voor de horrorfilmgroep is, zoals uitgelegd, een ode aan de beroemde Hollywood FX en body-horrorgoeroe, Tom Savini. En nog beter is dat Savini zelf een snelle cameo maakt in seizoen 2 als de medewerker die bij de sleutelwinkel werkt.

4 Een beetje gezinsvriendelijker

Zoals bij alle aanpassingen, worden er wijzigingen aangebracht bij het opnieuw maken van een verhaal. In het geval van Locke & Key zijn een aantal van de donkere en/of gruwelijkere elementen weggelaten bij het maken van de tv-show. Een voorbeeld hiervan is in de strips, wanneer Sam Lesser de familie Locke aanv alt, heeft hij een vriend bij zich. Tijdens deze aanval wordt Nina Locke aangevallen - een zeer duistere gebeurtenis die uit de show wordt geschrapt.

3 Gloednieuwe Sleutels

Netflix' Locke & Key breidt de strip op een aantal manieren uit, waaronder het maken van nieuwe sleutels die de Locke-kinderen kunnen ontdekken. Deze omvatten de spiegelsleutel, de lucifersleutel, de muziekdoossleutel en de bloemsleutel. De identiteitssleutel in de strips is oorspronkelijk ook twee afzonderlijke sleutels, een die je geslacht veranderde en een die je ras veranderde (waarschijnlijk slim om in dit geval tot één te combineren).

2 Wat volgt er voor seizoen 2

Verrassend genoeg past seizoen 1 van de Netflix-show de originele zesdelige serie van de stripreeks volledig aan. De wendingen en cliffhangers die overblijven in de seizoensfinale zijn dingen die niet gebeuren in de strips. De vraag waar zowel kijkers als lezers geen antwoord op hebben, is wat het verhaal zal zijn in het (vermoedelijke) tweede seizoen van de show.

1 De originele strip keert terug

Spannend nieuws voor fans van de strip was dat Hill en Rodriguez rond de tijd van de release van Netflix-show aankondigden dat ze zouden terugkeren naar Locke & Key met een nieuwe serie die de titel World War Key zou krijgen. In tegenstelling tot de recente reeks eenmalige strips, zou dit een doorlopende serie zijn. Of deze nieuwe strip zal aansluiten bij toekomstige seizoenen van de show, v alt echter nog te bezien.

Aanbevolen: