15 geheimen die je nooit wist over Nickelodeon's Hey Arnold

Inhoudsopgave:

15 geheimen die je nooit wist over Nickelodeon's Hey Arnold
15 geheimen die je nooit wist over Nickelodeon's Hey Arnold
Anonim

Hé Arnold! was een van Nickelodeon's meest populaire animatieshows vanaf het debuut in 1996 tot het in 2004 werd geannuleerd na vijf seizoenen en een speelfilm. Gemaakt door Craig Bartlett, zag het publiek het leven van Arnold in de fictieve stad Hillwood volgen terwijl hij en zijn vrienden door het leven in een stedelijke omgeving navigeerden. Het trekt legioenen fans over de hele wereld en het is een van de tekenfilms die centraal stonden in de kindertijd van veel mensen.

Natuurlijk zijn er nog veel dingen over Hey Arnold! dat de meeste fans gewoon niet weten. Of het nu was omdat ze nog maar jonge kinderen waren toen ze naar de show keken of omdat de cartoon voortijdig eindigde en veel vragen onbeantwoord liet, deze geheimen en feiten zijn over het algemeen niet bekend bij de meerderheid van de kijkers.

15 Arnold was oorspronkelijk ontworpen in klei

Iedereen die heeft gekeken Hey Arnold! zal weten dat de hoofdpersoon Arnold een zeer onderscheidend ontwerp heeft. Zijn grote voetbalvormige hoofd maakt hem tot een uniek en onderscheidend karakter. Craig Bartlett kwam oorspronkelijk met het ontwerp terwijl hij met wat klei speelde, het model beeldhouwde en op basis daarvan de show bedacht.

14 Zes verschillende mensen stemden Arnold

Een verscheidenheid aan stemacteurs portretteerde Arnold tijdens de originele run van Hey Arnold! Wanneer de stem van een acteur te veel veranderde vanwege de puberteit, zou de maker Craig Bartlett ze vervangen door acteurs met meer geschikte stemmen. Dit werd zes verschillende keren gedaan gedurende de verschillende seizoenen.

13 De kinderen werden allemaal ingesproken door kinderen

Hé Arnold! maker Craig Bartlett was van mening dat het belangrijk was om kinderen de rollen te laten spelen om de personages authentiek te laten voelen. Er waren destijds maar weinig shows waarin jonge stemacteurs werden gebruikt, dus het was een gedurfde zet van Bartlett om dit te doen. De beslissing leek echter vruchten af te werpen.

12 Arnolds achternaam is nooit onthuld in de show

Een mysterie waar de show constant naar verwees, was het feit dat de achternaam van Arnold nooit werd onthuld. Gedurende de hele serie en de speelfilm werd zijn achternaam verborgen gehouden. Op de buspas van het personage ontbrak zijn achternaam bijvoorbeeld gewoon.

11 Sommige fans denken dat zijn achternaam Shortman is

Vanwege het feit dat de achternaam van Arnold geheim werd gehouden Hey Arnold! veel fans hebben gespeculeerd wat het zou kunnen zijn. Een prominente theorie is dat het Shortman zou kunnen zijn. Zijn grootvader noemt hem constant Shortman en maker Craig Bartlett zegt dat zijn achternaam in de show werd genoemd en dat zijn opa degene was die dat het meest zei.

10 Matt Groening gaf de schepper veel advies

Craig Bartlett heeft een hechte relatie met The Simpsons-bedenker Matt Groening. In feite is de beroemde cartoonist eigenlijk de zwager van Bartlett. Tijdens zijn vroege tijd met Hey Arnold! Groening gaf hem veel advies dat nuttig bleek bij het opzetten van de show, zoals het ontwerpen van gedenkwaardige personages.

9 De cast nam hun audio samen op in één grote groep

Het is gebruikelijk dat audio-opnames voor geanimeerde werken afzonderlijk worden gedaan. Dit betekent dat veel tekenfilms en films worden ingesproken door acteurs die nooit samen in dezelfde ruimte zijn. Dit was niet het geval voor Hey Arnold! Craig Bartlett kreeg in plaats daarvan alle cast in een kamer bij elkaar zoals in een tafel die werd voorgelezen als het ging om het opnemen van stemmen.

8 Arnold en Helga waren nooit bedoeld om samen te zijn

Veel fans hebben gespeculeerd dat Helga uiteindelijk samen zou komen met Arnold nadat ze haar liefde voor het personage had bekend. Craig Bartlett heeft echter gezegd dat het nooit zijn bedoeling was dat het paar ooit een romantische relatie zou vormen. Hij voelde dat zo'n stap niet goed zou zijn voor Arnold of Helga.

7 De originele piloot werd nooit uitgezonden op tv, maar vertoonde wel in bioscopen

De originele pilot voor Hey Arnold! niet echt uitgezonden op televisie. In plaats daarvan werd het uitgezonden voor Harriet the Spy in bioscopen in de Verenigde Staten, en fungeerde het als een theatrale korte film die geprezen werd. Het succes leidde tot Hey Arnold! groen licht zijn. De verhaallijn werd later herwerkt voor een aflevering in het midden van het eerste seizoen.

6 De film is niet gemaakt voor de bioscoop

Hé Arnold! D e film was nooit bedoeld om in de bioscoop te worden vertoond. Het is eigenlijk ontwikkeld als een film die voor tv is gemaakt en die als langspeelfilm op Nickelodeon zou worden vertoond. De reactie van testvertoningen was zo positief dat de producenten besloten dat het levensvatbaar zou zijn om in de bioscoop uit te brengen.

5 Hillwood is gebaseerd op een verzameling verschillende steden

Veel mensen denken misschien dat Hillwood op een bepaalde stad is gebaseerd. Het lijkt qua uiterlijk sterk op New York en heeft een vergelijkbare naam als Hollywood. De waarheid is echter dat de fictieve locatie eigenlijk een samensmelting is van verschillende steden zoals Seattle, Brooklyn, Nashville en Portland.

4 Een contractgeschil tussen Bartlett en Nickelodeon maakte abrupt een einde aan de show

Craig Bartlett heeft altijd volgehouden dat hij voor Hey Arnold! om op een andere manier te eindigen dan het deed. Hij wilde een laatste aflevering die zou gaan over de geboorte en het vroege leven van Arnold, waarin hij uitlegt waar hij vandaan komt en wat er met zijn ouders is gebeurd. Maar een contractueel geschil met leidinggevenden bij Nickelodeon betekende dat de serie werd geannuleerd toen hij niet kon instemmen met een nieuw contract met hen.

3 Geralds amandelprobleem was een manier om de stemverandering van de stemacteur te verklaren

Hoewel Craig Bartlett vaak stemacteurs verving als hun stemmen wegvielen en hun rollen niet kon uitvoeren, koos hij voor Gerald een andere benadering. Hij was een grote fan van stemacteur Jamil Walker Smith en wilde met hem doorgaan, dus schreef hij in plaats daarvan een verhaal waarin de verandering werd uitgelegd. Dit is de reden waarom de aflevering waarin zijn amandelen zijn beschadigd, bestaat, als een manier om de verandering in de stem van Smith te verklaren.

2 Bartlett zorgde voor een aantal kleinere stemrollen

Craig Bartlett hield zijn talent niet achter het scherm in Hey Arnold! Hij was bereid om mee te doen met de rest van de cast en waar nodig stemwerk te leveren. De schrijver en maker van de serie speelden vaak kleine rollen, zoals het varken Abner, waarbij Bartlett het gegrom en gegil van het dier verzorgde.

1 Een spin-off waarbij de familie Pataki betrokken was, gebeurde bijna

Tijdens het werken aan Hey Arnold!, ontwikkelde seriemaker Craig Bartlett ook een idee voor een spin-offshow genaamd The Patakis. Dit zou een oudere Helga en haar familie hebben gevolgd toen ze overging van een kind naar een jonge volwassene. Het zou een donkerdere en meer volwassen sfeer hebben gehad, meer volwassen verhalen vertellen, maar was nooit groen verlicht.

Aanbevolen: