15 dingen die je nooit wist over Amerikaans horrorverhaal

Inhoudsopgave:

15 dingen die je nooit wist over Amerikaans horrorverhaal
15 dingen die je nooit wist over Amerikaans horrorverhaal
Anonim

Op televisie zijn er altijd programma's die veel rekenen op schokwaarde. En in sommige opzichten heeft de FX-show " American Horror Story " dat gedaan. Hoewel, het is er ook in geslaagd om iets meer te worden.

Vandaag de dag loopt de show al negen seizoenen en heeft het zeker de potentie om een van de langstlopende shows in de geschiedenis te worden. Dit komt vooral omdat aan het roer de altijd briljante verbeeldingskracht van Ryan Murphy staat. Hij werd voor het eerst bekend door 'Nip/Tuck' en daarna ging hij verder met het maken van een middelbare schoolmusical op televisie genaamd 'Glee'. Vanaf hier waagde hij zich aan zijn idee van een donkere komische tv-show met 'Scream Queens'. En toen werden de dingen absurder en morbider toen hij "American Horror Story" afleverde.”

En terwijl we wachten op het 10e seizoen, dachten we dat het leuk zou zijn om enkele dingen te onthullen die je nooit over de show weet:

15 De show is geïnspireerd door Ryan Murphy's obsessie tijdens zijn jeugd met de film 'Don't Look Now' en de tv-show 'Dark Shadows'

Volgens Interview legde Murphy uit: "Zoals al mijn tv-programma's is het geworteld in een obsessie uit de kindertijd. Twee eigenlijk: Dark Shadows en een film genaamd Don’t Look Now [1973].” Hij voegde eraan toe: "Wat ik echt wilde doen, was mijn versie van Dark Shadows, met wezens en een soap en seks…"

14 Ryan Murphy moest een Amerikaans horrorverhaal schrijven omdat hij niet meer kon schrijven voor vrolijkheid

Tijdens een gesprek met Julia Roberts voor Interview, merkte Murphy op: "American Horror Story kwam tot stand omdat ik dacht:" Ik kan geen mooie toespraken meer schrijven voor deze Glee-kinderen over liefde en tolerantie en saamhorigheid. Ik pleeg zelfmoord.' Dus toen dacht ik: 'Ik ga een show schrijven over seks en massamoorden.’”

13 Neil Patrick Harris en David Burtka kregen rollen aangeboden in seizoen één, maar ze wezen ze af

Harris vertelde Entertainment Weekly: We hadden net onszelf als een paar gespeeld, konden niet met elkaar overweg, en ik dacht, het lijkt gewoon raar om dat twee keer te doen, zoals als individuele acteurs, om een stel te spelen dat elkaar haat tweemaal. Het voelde gewoon raar. Dus ik zei nee, dat moeten we niet doen.” Het stel verscheen later in de show.

12 The Murder House is hetzelfde herenhuis als in Buffy The Vampire Slayer, Bones And More

Het huis is gebouwd door architect Alfred Rosenheim. Volgens de website Atlas Obscura: "Het Rosenheim Mansion is voorzien van Tiffany-glas in lood, Italiaans metselwerk en exotische houtafwerkingen. Het heeft ook zes open haarden, een bladgoudplafond, een solarium, een halfronde bibliotheek en een ultra-private high-end opnamestudio.” Het huis was ook te zien op "Law & Order: SVU" en "Alfred Hitchcock Presents.”

11 Voor de hoofdtitelreeks van de show wilde Ryan Murphy specifiek de man inhuren die de reeks voor Se7en deed

Die kerel was niemand minder dan Kyle Cooper en hij vertelde Art of the Title: "In de aanloop naar seizoen één belde Ryan Murphy me. Hij had de titelreeks van Se7en en wat andere dingen gezien [die ik had gedaan] en vroeg of ik aan American Horror Story 1 wilde werken. Dat is echt hoe het gebeurde.”

10 Een actrice weigerde te werken aan de hoofdtitelreeks voor asiel nadat ze beweerde dat ze was gevraagd om met een varkenskop te werken

Cooper vertelde Art of the Title: "Ik probeerde deze acteur op het bed heen en weer te laten wiegen en ze wilde het gewoon niet doen." Hij voegde eraan toe dat de actrice "klaagde tegen het ding van een acteur dat we haar met een varkenskop hadden laten werken" nadat ze zag dat het hoofd naar een andere set werd gebracht.

9 Aanvankelijk hielp Jessica Lange Sarah Paulson bij het casten van de show

In 2011 had Paulson een benefietavond bijgewoond met Lange. Daar ontmoetten de vrouwen Murphy. En toen vroeg Lange de maker van de show: "Kun je niet iets voor Paulson vinden?" Als reactie schreef Murphy een rol voor Paulson. Hij zei tegen Elle: "Ik hoefde alleen maar te zeggen: 'Sarah, de hele voorstelling is gebaseerd op jouw manicure.'"

8 Voor seizoen 4 koos Ryan Murphy alleen nummers van muzikanten die zichzelf identificeerden als freaks

Paulson, die praktisch een vaste klant is in Murphy's serie, vertelde Vanity Fair: "Ryan [Murphy] had een aantal voorwaarden wat betreft de manier waarop de nummers werden gekozen. De nummers moesten allemaal worden gekozen door mensen die zichzelf identificeerden als 'freaks'.” Dat verklaart naar verluidt waarom het seizoen nummers van David Bowie bevatte.

7 The Portrayal of Season Four Villain, Twisty The Clown, trok de Ire Of Clowns Of America International aan

In een verklaring aan The Hollywood Reporter zei Glenn Kohlberger, de president van de organisatie: "Hollywood maakt geld sensationeel tot de norm. Ze kunnen elke situatie aannemen, hoe goed of puur ook, en er een nachtmerrie van maken.” Hij voegde er ook aan toe: "We ondersteunen op geen enkele manier, vorm of vorm enig medium dat sensationeel of bijdraagt aan coulrofobie of 'clownangst'."

6 Kathy Bates kwam op het idee om Ethel Darling een B altimore-accent te geven

Terwijl hij met BuzzFeed sprak, legde Bates uit: "Ryan heeft een goede vriend uit B altimore en ik ben helemaal met dat soort dingen. Dus ik vroeg of ik een B altimore-accent mocht hebben. En hij zei: 'Ja, maar niet te veel.'” Bates gelooft echter dat het onmogelijk is om subtiel te zijn. Voor de actrice: "Je klinkt alsof je uit B altimore komt of niet."

5 Tijdens het filmen van 1984 moest de show drie maanden lang nachtopnamen maken

Tijdens een interview met Entertainment Weekly merkte Murphy op: Ik hou van dit seizoen, het was een waar experiment en een B om te maken. Hallo, drie maanden nachtopnames. Iedereen heeft zijn verstand verloren. Het is de jongste cast die we ooit hebben gehad, en een echt eerbetoon aan de tijd dat Brad en ik opgroeiden in de jaren '80.”

4 Ryan Murphy probeert Reese Witherspoon op de show te krijgen

Tijdens een gesprek met Entertainment Weekly, onthulde Murphy: "Nou, elk jaar ga ik naar Reese Witherspoon. Ik wil dat ze iets heel verdraaids speelt. Maar ze is altijd volgeboekt.” In de afgelopen jaren heeft Witherspoon zelf een stempel gedrukt in de televisiewereld met shows zoals "Big Little Lies", "The Morning Show" en recentelijk "Little Fires Everywhere".

3 Jessica Lange verliet de show na het vierde seizoen omdat ze tijd voor zichzelf wilde nemen

Tijdens een interview met Entertainment Weekly, legde Lange uit: "Het wordt uiteindelijk veel tijd gedurende het jaar om je ergens aan te binden. Dat heb ik al lang niet meer gedaan." Ze voegde eraan toe: "Dit is een verbintenis van 6 maanden per jaar. Dat wordt vier jaar op rij. Ik wil meer tijd voor mezelf hebben, denk ik.”

2 Lady Gaga was degene die Ryan Murphy benaderde om op de show te zijn

De zanger vertelde Billboard: "Ik vertelde hem dat ik een plek wilde om al mijn angst en woede neer te zetten en dat ik opgewonden was om een moordenaar te spelen." Ondertussen leek het erop dat Murphy meer dan bereid was om Gaga in zijn show te casten. Hij merkte op: "Ze is een van 's werelds meest getalenteerde mensen, en ze is echt een geweldige actrice."

1 Sarah Paulson en andere vaste gasten zijn afwezig in seizoen 9 omdat de show een schone lei nodig had

John Landgraf, CEO van FX Networks en FX Productions, vertelde TheWrap: "Een deel van wat hij moest doen, en dat is wat hij deed, was de lei schoonmaken, opnieuw beginnen." Hij verwees ook naar het achtste seizoen van de show en zei: "Het was een monster in termen van de grootte van de cast, de kosten van die cast. Dat kun je niet altijd doen.”

Aanbevolen: