15 dingen die je nooit wist over de geweldige race

Inhoudsopgave:

15 dingen die je nooit wist over de geweldige race
15 dingen die je nooit wist over de geweldige race
Anonim

Vandaag de dag zijn er allerlei realityshows over allerlei thema's en interessante verhaallijnen. Geen van hen biedt hun deelnemers echter een kans om de wereld te zien en mogelijk met $ 1 miljoen naar huis terug te keren. Welnu, dat is precies waarom "The Amazing Race" zich onderscheidt van de rest.

De show werd in 2001 voor het eerst uitgezonden. Sindsdien heeft het 31 seizoenen gehad. Wat nog belangrijker is, het heeft ook 81 Emmy-nominaties en 15 Emmy-overwinningen binnengehaald. De show, gehost door Phil Keoghan, ziet meestal groepen in paren strijden terwijl ze van land naar land vliegen en voorkomen dat ze aan het einde van elke racedag worden uitgeschakeld.

Onlangs heeft CBS aangekondigd dat seizoen 32 van de show op 20 mei wordt uitgezonden. En terwijl je wacht, wat dacht je ervan om deze 15 dingen te bekijken die je nog nooit van de show wist?

15 Het idee voor de show ontstond nadat een van de makers een persoonlijk uitstapje met vrienden maakte

Elise Doganieri vertelde Awards Daily: "Halverwege de reis werden we gewoon moe van elkaar en hadden we een enorme klapband. We namen een dag vrij van elkaar en kwamen later weer bij elkaar. Daarna was alles goed." Dit inspireerde haar om de show te maken en haar man, Bertram van Munster, pitchte het aan CBS.

14 Het koppel verkende andere titels zoals 'Around The World In 80 Days'

Doganieri onthulde: "We hadden vele, vele titels." Deze omvatten "De reis om de wereld in 80 dagen." Dat voelt echter meer als een soort fantasy-tv-show. Gelukkig dacht een leidinggevende bij CBS eraan om de show 'The Amazing Race' te noemen. Doganieri merkte op: "We vonden het geweldig. Alles is er geweldig aan.” Het is inderdaad geweldig.

13 Toen Phil Keoghan werd aangenomen, kreeg hij te horen dat hij een Amerikaans accent moest ontwikkelen

In eerste instantie probeerde Keoghan een hostingbaan te krijgen bij " Survivor." Hij zei echter: "Een van de redenen waarom mij werd verteld dat ik de baan niet kreeg, was dat ik een Nieuw-Zeelander was." En toen hij werd aangenomen voor "The Amazing Race", zei hij: "Ze gaven me een kans, maar ze vroegen me om mijn stem te veramerikaniseren."

12 Bij het casten geeft de show de voorkeur aan mensen met type A-persoonlijkheden

Doganieri vertelde Uproxx: We casten altijd voor Type A-persoonlijkheden, supercompetitieve mensen. Het is altijd fijn als ze gevoel voor humor hebben, want je moet gevoel voor humor hebben om zo lang onderweg te zijn. En het is ook voor mensen die interessante persoonlijkheden met elkaar hebben.”

11 De advertentie van de show is altijd vergrendeld voordat de race begint

Doganieri legde uit: "100 procent. In elk seizoen, voordat we vertrekken, is het advertentiemateriaal 100 procent vergrendeld.” Ze voegde eraan toe: "De enige manier waarop iets ooit wordt veranderd, is door een natuurkracht. Dat betekent dat als we op een locatie zijn en er ineens een moesson is… ik bedoel, die bestaat niet eens meer.”

10 Totdat de show begint, mogen deelnemers niet met elkaar praten

Doganieri onthulde: "Ze mogen niet met elkaar praten totdat we met de show beginnen, maar ze kijken elkaar allemaal aan tijdens onze pre-interviewbijeenkomsten, maar ze mogen niet praten. Ze hebben geen idee waar ze mee te maken hebben, maar beoordelen een boek niet op zijn omslag. Dat is één ding dat ik tegen ze zal zeggen…"

9 Alle 12 afleveringen van de show zijn opgenomen in minder dan een maand

Op Reddit onthulde Keoghan: "De show gebeurt erg snel en tijd is altijd een uitdaging voor ons. Veel mensen realiseren zich niet dat we alle 12 afleveringen in slechts 21 dagen opnemen.” Doganieri merkte ook op: "Deze show moet elke dag volgens het schema plaatsvinden en we weten elke dag waar we zullen zijn en welke uitdagingen er zullen gebeuren."

8 Terwijl hij in Oekraïne was, miste Phil Keoghan bijna een pitstop nadat hij werd opgehouden door immigratie

Keoghan legde uit: Ik werd 's nachts vastgehouden in immigratie. Ik had blijkbaar niet de juiste papieren of zo dachten ze. Dus stopten ze me 's nachts in een wachtkamer, terwijl de teams aan het racen waren en er waren zorgen dat ik de mat niet zou halen. Gelukkig was de Amerikaanse ambassadeur een enorme fan van Amazing Race en heeft ze me eruit gekregen.”

7 Phil Keoghan is geen fan van het meenemen van sterren uit andere realityshows om mee te doen aan hun show

Hij legde uit: Op persoonlijk vlak ben ik daar minder fan van dan van het binnenhalen van een nieuwe persoon met een unieke persoonlijkheid. Het wil niet zeggen dat het niet werkte, maar ik ben gewoon niet zo'n fan van die kruisbestuiving. Ik denk dat de shows zo verschillend zijn dat het voor mij een beetje verwarrend is.”

6 De deelnemers en de bemanning verblijven in dezelfde accommodaties als ze reizen

Voormalig deelnemer Mark Abbattista onthulde: "We zitten allemaal in dezelfde hotels. Eigenlijk aten we meestal na de benen met de bemanning. Het is alsof je als gezin reist. Je bent niet bij elkaar in de kamers, maar Phil en Bertram en Elise, het is hun show en ze zijn daar met jou."

5 Winnaars seizoen 31 Colin Guinn en Christie Woods zijn gecast na het verzenden van een sms

Guinn herinnerde zich: We stuurden één sms - we hebben met geen van deze mensen contact, we wisten niet eens of deze persoon daar nog werkte - en schreven: 'Hé, als je ooit een all-stars, we zouden graag weer racen, 'in de veronderstelling dat het over vijf of zes jaar zal zijn.' Het paar hoorde drie weken later terug.

4 Beroemdheden zoals Neil Patrick Harris en Sarah Jessica Parker hebben interesse getoond om op de show te komen

Keoghan onthulde: "Neil Patrick Harris noemde het een keer. Sarah Jessica Parker, herinner ik me, noemde het ooit. Ik weet dat Ellen [DeGeneres] het eerder in haar show heeft genoemd. Er was een citaat van haar dat als ze in The Amazing Race was, wat ze zou doen. Julia Louis-Dreyfus Ik weet dat hij dol is op de show. Drew Barrymore was er volgens mij een.'

3 Teams worden vastgehouden nadat ze hebben verloren

Abbattista onthulde: Ja, ze houden je afgezonderd. Je kunt drie dagen nadat je bent vertrokken niet naar huis gaan, want dan weet iedereen dat je niet hebt gewonnen. Dus, om de integriteit van de show te beschermen, als je eenmaal uitgaat, ben je weg. Ze brengen mensen naar een afgezonderde locatie nadat ze zijn geëlimineerd en ze blijven bij elkaar.”

2 Teams die niet winnen, worden toch betaald

Abbattista bevestigde: "Ja. Ik weet niet hoe ze het noemen; het is zeker niet "betaald", maar je krijgt een soort geld voor de bestelling die je binnenkomt. Het bedrag dat teams ontvangen varieert, volgens rapporten. Sommigen suggereren dat het team op de tweede plaats $ 25.000 mee naar huis neemt, terwijl het team op de derde plaats $ 10.000 ontvangt.

1 Phil Keoghan heeft niet echt veel tijd om bij de teams te blijven

De gastheer vertelde aan Men's He alth: "Over het algemeen heb ik zo'n haast om hen voor te blijven dat ik geen tijd heb om op de baan rond te hangen."Hij voegde eraan toe: "Als ik nog wat vrije momenten heb, probeer ik vooruit te komen naar het volgende, om dat te kunnen introduceren en dan het eerste team op de mat te verslaan."

Aanbevolen: