15 Achter de schermen geheimen van ABC's Shark Tank

Inhoudsopgave:

15 Achter de schermen geheimen van ABC's Shark Tank
15 Achter de schermen geheimen van ABC's Shark Tank
Anonim

Onder de realityshows van vandaag gaat er absoluut niets boven " Shark Tank ". We hebben het over een show die alles zakelijk is. In elke aflevering laat de show potentiële investeerders of 'haaien' zien die gemakkelijk in staat zijn om de dromen van een ondernemer waar te maken. Deze haaien omvatten Kevin "Mr. Wonderful" O'Leary, Barbara Corcoran, Lori Greiner, Daymond John en Robert Herjavec. Er zijn ook momenten waarop deze kerngroep wordt vergezeld door gasthaaien, zoals Ashton Kutcher, Chris Sacca, Richard Branson, Bethenny Frankel, Maria Sharapova en vele anderen.

Sinds het begin van de uitzending heeft de show al 15 Emmy-nominaties en vier overwinningen ontvangen. Vandaag is " Shark Tank " al aan zijn 11e seizoen. En zelfs als je al heel lang fan bent van de show, zijn we er vrij zeker van dat er enkele geheimen achter de schermen zijn die je nog niet kent.

15 Als het op casting aankomt, mogen producenten de ondernemer belangrijker vinden dan het product

Haaienkooi
Haaienkooi

De casting director van de show, Scott Salyers, vertelde TV Guide: "Eerst en vooral willen we een interessant bedrijf, product en idee vinden - ik zeg die dingen altijd samen. Wat mensen vergeten is dat de ondernemer interessant moet zijn. Dit is een tv-show en de haaien investeren [vaak vanwege] de mensen."

14 In werkelijkheid kan een pitch een paar uur duren

Haaienkooi
Haaienkooi

John vertelde AOL ooit: "Ik denk dat de producers Mark Burnett, Clay [Newbill] en iedereen geweldig werk leveren, omdat die pitches soms twee uur of een uur lang kunnen duren en ze het nauwkeurig in acht minuten snijden, zet wat muziek vlak ervoor, Kevin staat op het punt iets grofs tegen iemand te zeggen en [dan] gaan ze naar de reclame.”

13 Filmen voor de show kan langer duren dan 9 uur

Haaienkooi
Haaienkooi

Cuban vertelde Business Insider: "We kunnen allemaal met elkaar overweg, maar als je er bent vanaf 8:00 uur 's ochtends tot wanneer we klaar zijn, en er 8, 10, 12 deals binnenkomen en je schiet 8- Dagen van 9 uur, net als bij elk gezin raak je geïrriteerd als je opstaat." Herjavec vertelde Inc: "We zijn er 12 uur per dag. We hebben honger en we voelen ons ellendig.”

12 Er is een lange, ongemakkelijke pauze voor het filmen wanneer de ondernemers de haaien voor het eerst naderen

Haaienkooi
Haaienkooi

Volgens het verslag van D Magazine van achter de schermen, kunnen ze niet beginnen met hun pitch voordat een camera ze vanuit alle hoeken heeft gefilmd, wat een volle minuut duurt. Ze staren zwijgend naar de haaien. Het is ondraaglijk om te zien.” Dit moet zeker wat extra druk uitoefenen op de ondernemers.

11 De haaien weten niets over een bedrijf tot de pitch

Haaienkooi
Haaienkooi

Tijdens een gesprek met TV Guide, onthulde de uitvoerend producent van de show, Clay Newbill: "Het verbaast me dat mensen dit nog steeds niet beseffen, maar de haaien weten niets over de bedrijven voordat ze binnenkomen en ze pitchen. De show zou niet werken als dat zo was [en eigenlijk] we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat ze dat niet doen."

10 De haaien worden gefilmd terwijl ze dagenlang dezelfde kleren dragen om de continuïteit te behouden

Haaienkooi
Haaienkooi

Volgens een rapport van USA Today: "De haaien dragen dezelfde outfits op meer dan één opnamedag om flexibiliteit te bieden bij het groeperen van segmenten in afleveringen." Bovendien onthulde uitvoerend producent Yun Lingner ook dat het ongeveer drie weken duurt om elke pitch te herschikken in een van de vier die door kijkers in elke aflevering worden gezien.

9 Ondernemers begonnen om meer geld te vragen toen Mark Cuban langskwam

Haaienkooi
Haaienkooi

Corcoran vertelde USA Today: Het geld is enorm veranderd. De meeste ondernemers in seizoen 1 en 2 vroegen om $ 10.000, $ 20.000 (en) hadden een eenvoudiger product. Op het moment dat we Mark Cuban, onze eerste miljardair, naar de show brachten, veranderde alles. We begonnen mensen met gigantische vragen te krijgen, dus nu is het duurder om dit spel te spelen.”

8 Mark Cuban houdt er niet van om verhalen terug te horen, omdat hij vindt dat ze worden gebruikt om de zakelijke realiteit te verbergen

Haaienkooi
Haaienkooi

Tijdens een gesprek met ABC News, onthulde Cuban: "Ik haat het achtergrondverhaal … omdat het meestal een manier is om de realiteit van het bedrijf te verbergen. Hij voegde eraan toe: "Hoe meer je probeert dingen te creëren om, je weet wel, mijn aandacht af te leiden, hoe erger het is.” Voor toekomstig gebruik, ga niet in op achtergrondverhalen als je Cubaanse interesse wilt wekken.

7 Ondernemers worden gevraagd om een psychiater te ontmoeten na hun pitch voor een welzijnscontrole

Haaienkooi
Haaienkooi

Bandholz onthulde: Ze willen gewoon doornemen hoe je je voelt. Ik heb van andere deelnemers gehoord dat ze kapot kunnen gaan van hun prestaties, of van wat het uiterlijk voor hun bedrijf kan betekenen. Het is een zeer intense emotionele achtbaan.” Het is onduidelijk hoe lang een consult bij de psychiater duurt.

6 Gewoon aanwezig zijn op de show kostte ondernemers een percentage van hun bedrijf, maar Mark Cuban stopte met deze praktijk

Haaienkooi
Haaienkooi

Volgens de Jason Cochran-blog zei ondernemer Scott Jordan die op de show verscheen dat "alleen al wanneer ik in de show verscheen, of er nu een deal wordt gesloten of niet, ik 5% van mijn "business" of 2 moet geven % van de winst voor altijd aan de producenten. Toen Cuban echter langskwam, stopte hij met deze praktijk.

5 De investeerders pitchen het bedrijf dat in het updatesegment te zien zal zijn

Haaienkooi
Haaienkooi

Het lijkt erop dat Corcoran het erg leuk vindt om aan dit deel van de show te werken. Ze zei ooit tegen Business Insider: 'Ik ben de koningin van de updates. Ik weet als geen ander hoe ik een update moet pitchen!” Tot nu toe behoren Scrub Daddy, Simply Fit Board, Ring Video Doorbell, Squatty Potty en Tipsy Elves Sweaters tot de meest succesvolle " Shark Tank "-ondernemers.

4 Do-overs zijn niet toegestaan tijdens het filmen van een pitch

Haaienkooi
Haaienkooi

Aaron Marino, een ondernemer die ook op de show verscheen, vertelde Mental Floss: "Er is geen stoppen aan. Als je het verprutst, moet je doorgaan." Ondertussen schreef Dave Vasen, een andere ondernemer die op de show gooide, op Medium: "Als je het verknoeit, verpest je het. Als het uit de hand loopt, pech. Geen overwerk.”

3 Sommige ondernemers trekken zich terug na een deal op tv

Haaienkooi
Haaienkooi

Cuban vertelde D Magazine dat ongeveer 30 procent van de deals die in de lucht worden gedaan niet plaatsvinden. Daarom zei Corcoran tegen AOL: "We vragen allemaal aan de ondernemer(s) om iets te ondertekenen, zodat ze de deal niet kopen, want dat gebeurt de hele tijd. We [zouden] een deal sluiten, ze shoppen rond en krijgen een betere deal en laten ons hangen."

2 Nadat een deal is gesloten, begint het doorlichtingsproces met een van de medewerkers van de belegger

Haaienkooi
Haaienkooi

Cuban onthulde: "Er is geen extreme doorlichting van de deals voordat ze op de show verschijnen. De mensen achter ons die het werk moeten doen als we een deal sluiten, worden soms gek.” Ondertussen schreef Vasen: "Er zijn nog steeds voorwaarden en ijver die moeten worden uitgewerkt na een handdruk. Marks team deed zelfs ter plaatse onderzoek naar scholen in Dallas.'

1 Er zijn pitches die de show niet halen

Haaienkooi
Haaienkooi

Eric Bandholz, een ondernemer die ooit in de show gooide, vertelde Mental Floss: Je krijgt bericht dat je ongeveer twee weken voor de aflevering in de lucht komt. Je wilt niet te veel in je bedrijf investeren, omdat je jezelf zou kunnen saboteren als je het niet redt.”

Aanbevolen: