15 Duistere geheimen van achter de schermen van Big Brother

Inhoudsopgave:

15 Duistere geheimen van achter de schermen van Big Brother
15 Duistere geheimen van achter de schermen van Big Brother
Anonim

Voor de reality-tv-getrouwen is Big Brother sinds het jaar 2000 een steunpilaar in de zomer. Een sociaal experiment waarbij zestien vreemden in een huis worden geplaatst en van de buitenwereld worden afgesneden in een wedstrijd voor $ 500, 000, is deze langlopende realityshow een favoriet in de gemeenschap. Met zoveel kleurrijke personages komen fans elke zomer naar dit CBS-hoofdstuk.

Gedurende de hele geschiedenis van de show is het productieteam niet zonder controverses geweest - waaronder een huidige dit seizoen - waar het productieteam doorheen moest. Soms worden deze controverses heel openbaar gemaakt en soms probeert het CBS-team ze onder de duim te houden. Met zo'n grote productie - en 24/7 toezicht op de huisgasten - is het moeilijk om alles stil te houden, en de "donkere geheimen" van de show worden vaak zeer algemeen bekend.

15 Bijna geannuleerd na eerste seizoen

Afbeelding
Afbeelding

Toen Big Brother USA in de zomer van 2000 in première ging, volgde het het formaat van zijn Europese tegenhangers. Het formaat was heel anders dan wat fans momenteel bekijken, wat er eigenlijk bijna toe leidde dat het vroegtijdig werd geannuleerd.

Het oorspronkelijke formaat hield in dat Amerika stemde over wie het huis verliet, wat er uiteindelijk toe leidde dat veel van de controversiële - en meest interessante - huisgasten vroegtijdig werden "uitgezet". Ratings begonnen elke aflevering te vallen, en recensies waren erg slecht. Nu, in zijn 21e seizoen, heeft de show zijn inhoud drastisch verbeterd en is het een van CBS's meest verwachte shows van de zomer geworden.

14 Housegasten 'intiem' zien worden

Afbeelding
Afbeelding

Als producenten bedoelen dat Big Brother-deelnemers 24/7 in huis worden bekeken, menen ze dat zeker. Hoewel de huisgasten zich dit terdege bewust zijn, weerhoudt het hen er niet altijd van om heel privé dingen te doen voor de camera's.

Voornamelijk bekend als 'showmances' in het huis, komen koppels vaak samen voor romances gedurende de zomer. Soms besluiten deze koppels om intiem te worden, ook al zijn er kijkers die toekijken, en de camera's wenden zich nooit af. De eerste keer dat dit gebeurde was in Big Brother 4 tussen Amanda en David, die hun drang niet konden bedwingen tot het spel voorbij was.

13 Ze "proberen" de deelnemers in een hotel

Afbeelding
Afbeelding

Het concept van een houseguest op Big Brother is dat ze zich op hun gemak moeten voelen om te allen tijde door meerdere camera's in de gaten te worden gehouden. Hoewel iemand gemakkelijk kan zeggen dat hij zich op zijn gemak voelt, moet het castingteam dit eerst valideren.

Volgens RealityBlurred omvat een deel van het uiteindelijke castingproces het eerst observeren van potentiële deelnemers in een hotelomgeving. Op deze manier kunnen producenten zien hoe ze zijn in een privéomgeving en in een "natuurlijke staat". Is het niet vreemd dat de producenten 24/7 naar iemand kijken als een natuurlijke staat beschouwen?

12 Huis wordt erg vies

Afbeelding
Afbeelding

Met meer dan zestien volwassenen die meer dan drie maanden in hetzelfde huis zitten, wordt het er vast een beetje rommelig. Het Big Brother-huis heeft echter een staat van vuilheid bereikt die moeilijk te noemen is.

Big Brother-deelnemers zijn in de loop der jaren door de productie berispt voor hoe vies ze in huis kunnen zijn. Vanwege het constante eten in slaapkamers, wordt voedsel vaak onbeheerd achtergelaten, wat een broedplaats is voor insecten en zelfs muizen. Hoewel ze er tijdens hun verblijf in huis aan worden herinnerd om schoon te maken, behandelen maar heel weinig deelnemers dit huis op dezelfde manier als thuis.

11 Inhoudswaarschuwingen na seizoen 15

Afbeelding
Afbeelding

CBS is zich er terdege van bewust dat het casten van ongetrainde acteurs erg riskant is, omdat ze zich niet volledig bewust zijn van eventuele vooroordelen die ze misschien verbergen. De show is sinds het eerste seizoen niet zonder controverses geweest, maar na seizoen 15 ging het zeker slechter.

CBS moest een disclaimer plaatsen voordat afleveringen van de show werden uitgezonden. Ervoor zorgen dat kijkers wisten dat CBS de opmerkingen en acties van hun "cast" niet goedkeurde, was belangrijk, maar liet een zwarte vlek achter op de show die nog moet worden verwijderd.

10 Geïnformeerde gasten over 9/11

Afbeelding
Afbeelding

Het tweede seizoen van Big Brother vond plaats in de zomer van 2001, waarin ook de ergste aanval op Amerikaanse bodem plaatsvond. Terwijl huisgasten normaal gesproken niet op de hoogte zijn van dingen die in de buitenwereld gebeuren tijdens de show, maakten producenten een speciale uitzondering met betrekking tot 9/11.

Toen informatie naar buiten kwam dat deelnemer Monica Bailey een neef had die aanwezig was op het moment van de aanval, namen de producenten de beslissing om de huisgasten op de hoogte te stellen. Het resultaat was een hartverscheurende weergave van menselijke emoties van echte mensen die waren afgesneden van de buitenwereld.

9 Moet voorkomen dat vliegtuigen overvliegen

Afbeelding
Afbeelding

Aangezien huisgasten normaal gesproken in het ongewisse blijven over de buitenwereld, besteden ze veel tijd aan het nadenken over wat er kan gebeuren. Hoewel denken ze maar zo ver kan brengen, hoeven ze soms alleen maar naar de lucht te kijken.

Al in het eerste seizoen hebben fans van de show op verschillende manieren geprobeerd de castleden te informeren met informatie van buitenaf. De meest populaire methode is om een "luchtbericht" over het huis te laten vliegen, zodat het zichtbaar is terwijl de huisgasten in de achtertuin zijn. Hoewel de productie de situatie meestal snel verspreidt, heeft het in de loop der jaren een aantal dingen verpest.

8 De jury zat niet altijd vast

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het al erg moeilijk is om degenen die verbitterd zijn te overtuigen om uit het spel te worden verwijderd om anderen geld te geven, maakte de show het in voorgaande seizoenen veel moeilijker.

Momenteel zijn degenen die de jury vormen "afzonderlijk" en hebben geen kennis van wat er in het spel gebeurt, behalve kleine stukjes informatie. Door de vroege seizoenen van de show konden juryleden echter naar huis terugkeren en de show bekijken zoals iedereen. Dit resulteerde in een aantal zeer onrechtvaardige beslissingen die werden genomen, waardoor producenten hen ook van de buitenwereld verwijderden.

7 Production bekijkt ze bij het zwembad voordat ze worden gegoten

Afbeelding
Afbeelding

Bekend als het "grootste feest van de zomer", is Big Brother er altijd trots op geweest om mooie mensen in hun cast op te nemen. Aangezien de huisgasten de hele zomer op hetzelfde terrein vastzitten, kunnen ze hun zwemkleding en zwembad zeker goed gebruiken. Sterker nog, Big Brother moedigt het meer aan dan de meeste mensen denken.

Zelfs tijdens het gietproces houden producenten rekening met het zwembad. Mensen die het castingproces hebben doorlopen, hebben gezegd dat ze hun badkleding moeten dragen en zelfs moeten zwemmen voor producenten. Als je bedenkt hoe belangrijk ze dit onderdeel van het programma vinden, is dit dan echt een verrassing voor iemand?

6 Verprutste wedstrijden voor

Afbeelding
Afbeelding

Als huisgasten niet in huis rondhangen, besteden ze hun tijd aan wedijveren om de macht in het spel te winnen. De verschillende House of Household- of Power of Veto-competities bepalen wie beslissingen kan nemen die van invloed zijn op de gameplay van het seizoen. Hoewel het de bedoeling is dat elke deelnemer ze kan winnen, doet het productieteam niet altijd zijn best.

Tijdens een cruciale competitie in seizoen negen, werd in de productie een vraag slecht geformuleerd die het tij van het spel veranderde. Als gevolg hiervan verschoof de uitkomst van de wedstrijd en had een heel ander resultaat. De show overwon uiteindelijk de kritiek en is sindsdien veel voorzichtiger geweest.

5 Julie Chen was beledigd na racisme

Afbeelding
Afbeelding

De enige constante in meer dan twintig seizoenen van Big Brother is Julie Chen-Moonves. De "Chen-bot" is sinds de eerste dag de gastheer van de show en is synoniem met het merk. Sinds de eerste aflevering heeft ze zo ongeveer alles gezien, maar tijdens seizoen vijftien nam het een lelijke wending.

Na intens racisme van enkele van de huisgasten, onthulde Julie hoe persoonlijk ze beledigd was door hun acties. In een interview vertelde ze hoe "onwetend" de huisgasten waren en hoe de opmerkingen haar als Aziatisch-Amerikaanse beledigd. Door dit alles heen hield Julie haar kalmte, wat niet gemakkelijk moet zijn geweest.

4 Seizoen 9 Winnaar ging naar de gevangenis

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de prijs van $ 500.000 voor de winnaar van de show voor sommige mensen levensveranderend geld kan zijn, is het eindresultaat niet altijd gelukkig. Zoveel geld in handen geven van een "gemiddeld persoon" kan negatieve effecten hebben.

Toen Adam Jasinski, winnaar van seizoen negen, wegliep met zijn prijs, beweerde hij dat hij deze zou gebruiken om de autistische kinderen met wie hij werkte te helpen. Helaas gebruikte hij het veel meer snode middelen waardoor hij in de gevangenis belandde.

3 Huisgasten mogen geen films citeren of zingen

Afbeelding
Afbeelding

Bijna 100 dagen bezig zijn is zeker geen gemakkelijke opgave voor de huisgasten. Zonder televisie of leesvoer moet het wel erg saai worden. Helaas kunnen deelnemers niet eens films citeren of voor zichzelf zingen gedurende de hele show.

Vanwege auteursrechtwetten die voorkomen dat CBS songteksten of citaten zonder betaling tentoonstelt, voorkomt de show dat de cast verwijst naar externe media. Voormalige huisgasten hebben verklaard dat dit eigenlijk een van de moeilijkste aspecten van het spel is vanwege de hoeveelheid verveling waarmee ze elke dag worden geconfronteerd.

2 Ik heb niet de langste competitie ooit gepland

Afbeelding
Afbeelding

De verscheidenheid aan wedstrijden waaraan Big Brother hun huisgasten laat deelnemen, houdt ze altijd scherp. Soms zijn er eenvoudige quiz- of racewedstrijden, maar soms worden ze onderworpen aan slopende uithoudingstests. Hoewel het normaal is dat deze wedstrijden enkele uren duren, had het productieteam geen plan voor wat er in seizoen zes gebeurde.

De beruchte "Pressure Cooker"-uitdaging begon 's nachts met het idee dat het maar enkele uren zou duren. De wedstrijd duurde echter 11 uur, wat ongehoord en niet gepland was door het productieteam. Producenten worstelden om hiermee om te gaan, en de competitie is nooit herhaald.

1 Slop heeft huisgasten in het ziekenhuis opgenomen

Afbeelding
Afbeelding

Als een methode van "straf" voor hun huisgasten, nemen de producenten tijdens het spel regelmatig voedsel van hen weg. Als vervanging krijgen ze "Big Brother Slop", wat als grotesk en zeer onaangenaam werd beschouwd om te eten. Hoewel het zogenaamd aanvaardbaar is, heeft het in de loop der jaren verschillende problemen veroorzaakt.

Slop heeft naar verluidt twee deelnemers in het ziekenhuis opgenomen, die allebei niet de benodigde voedingsstoffen uit het "voedsel" hebben gehaald. Een deelnemer die hypoglycemisch was, kreeg tijdens het drinken niet genoeg suiker en viel prompt flauw op televisie. Misschien is dit een aspect van het spel dat de productie opnieuw zou moeten bekijken.

Aanbevolen: