We hebben de beste HBO-shows van de afgelopen 30 jaar gerangschikt

Inhoudsopgave:

We hebben de beste HBO-shows van de afgelopen 30 jaar gerangschikt
We hebben de beste HBO-shows van de afgelopen 30 jaar gerangschikt
Anonim

Voorjaar 2020 kan voor de meesten van ons niet snel genoeg komen. Nee, het zijn niet de bloemen, de zon of de picknicks waar we enthousiast over zijn, het is HBO Max. De aankomende streamingdienst ha alt al de krantenkoppen en het ding is nog niet eens gelanceerd. HBO weet waar tv-fans naar op zoek zijn en het was geniaal om aan te kondigen dat hun service een speciale reünie van Friends produceert. Hoewel HBO Max pas in mei 2020 van start gaat, en deze reünie samen met andere veelbelovende projecten is aangekondigd, weten we zeker dat velen het geld al opzij hebben gezet.

Ter ere van HBO en alles wat het netwerk ons in de loop der jaren heeft geschonken, hebben we besloten om hun 20 allerbeste series te trekken en ze te rangschikken. Blijf lezen om meer te weten te komen over alle tv-series die HBO ooit heeft gemaakt.

20 True Blood is het beste vampierverhaal dat er is

Terwijl andere series vampiers afbeelden als 'nachtwandelaars' die zich ofwel voor mensen moeten verbergen of ze moeten verslinden, heeft True Blood ons iets anders gegeven. In de hitserie bestaan vampiers en mensen samen, dankzij een synthetisch bloed dat op de markt komt. Hoewel de menselijke en vampierkarakters natuurlijk nog steeds worstelen, is het verhaal 100% uniek.

19 Oz baande de weg voor andere HBO-drama's

Oz ging in première in 1997 en liep 6 seizoenen. Het was ook het allereerste drama van een uur dat HBO ooit heeft gemaakt. Daarom heeft het zijn plaats op deze lijst verdiend, hoewel we niet genoeg kunnen benadrukken dat deze show niet voor alle doelgroepen is bedoeld. Het is een brute weergave van een gevangenis die volledig uit mannen bestaat en het is buitengewoon moeilijk om naar te kijken. Dat gezegd hebbende, het acteertalent is van topklasse.

18 Scherpe voorwerpen zorgen ervoor dat je op je scherm wordt gelijmd

Hoewel de originele roman van Gillian Flynn net zo spannend en verslavend is, is het optreden van Amy Adams in deze HBO-miniserie een must-see voor elke liefhebber van een goede thriller. Wanneer een gestoorde vrouw thuiskomt om verslag uit te brengen over een brute misdaad, neemt haar eigen persoonlijke probleem het snel over.

17 Bekijk de comeback als je Lisa Kudrow hebt gemist

Lisa Kudrow's HBO-dramedy, The Comeback, heeft een beetje een vreemd verhaal. Het ging oorspronkelijk in première in 2005 en bestond uit 13 afleveringen. Seizoen 2 kwam echter pas in 2014. Dat gezegd hebbende, de show is fantastisch en komt dicht bij huis voor Kudrow, aangezien haar personage een voormalige sitcom-ster is die probeert een comeback te maken.

16 We hebben veel liefde voor grote liefde

Hoewel Big Love in 2006 in première ging, zijn er zeker een aantal bekende gezichten te vinden in de dramaserie. Bill Paxton, Ginnifer Goodwin, Chloë Sevigny en Amanda Seyfried spelen allemaal de hoofdrol in deze. In navolging van het leven van Bill Henrickson, zijn drie vrouwen en hun meerdere kinderen, behandelt de serie elke strijd die een mormoons gezin zou kunnen tegenkomen.

15 We kunnen nooit genoeg krijgen van Alex Borstein

Getting On is een donkere HBO-komedieserie. Met drie seizoenen en een cast met de onvergelijkbare Alex Borstein is het perfect om te bingewatchen. De show volgt het leven van een paar verpleegsters die op de geriatrische afdeling van een armoedig ziekenhuis werken. Het is duidelijk dat er enkele donkere thema's zijn, hoewel de show manieren vindt om ze te verlichten met humor.

14 Zelfs degenen die niet van de film genoten, zouden de bewakers een kans moeten geven

Opnieuw opstarten kan riskant zijn en de film Watchmen uit 2009 was niet echt een groot succes. Fans van het originele stripverhaal moeten de 9 afleveringen van deze show echter absoluut een kans geven. Terwijl we trouw blijven aan het bronmateriaal, worden er ook nieuwe personages toegevoegd, wat deze versie een unieke draai geeft.

13 Grote kleine leugens zorgen voor schoonheid en drama

Gebaseerd op het boek van Liane Moriarty, vertelt Big Little Lies het verhaal van rijke vrouwen die hun kinderen opvoeden in wat misschien wel de mooiste stad van Californië is. Terwijl van buitenaf alles zo idyllisch mogelijk is, is de realiteit van de vrouwen achter gesloten deuren heel anders. Reese Witherspoon, Laura Dern, Shailene Woodley, Nicole Kidman en Zoë Kravitz slaan het uit de rol.

12 Vergeet alle andere westerns, Deadwood is het enige dat telt

Velen zullen misschien beweren dat Deadwood helemaal bovenaan zou moeten staan, maar gezien het feit dat het westerse thema misschien niet iedereen aanspreekt, wordt het haar geplaatst. Dat gezegd hebbende, deze HBO-serie is van zo hoge kwaliteit als tv-programma's kunnen krijgen. Van de sets tot het schrijven tot de ongelooflijke uitvoeringen, Deadwood is zonder twijfel de beste western die er is.

11 Sorry oerkn altheorie, maar de nerds van Silicon Valley zijn degenen voor ons

Deze HBO-komedieserie bleef 6 seizoenen in de lucht. De show kwam onlangs tot een einde in 2019, dus nu is het tijd om alles te binge. De serie vertelt het verhaal van een app-ontwikkelaar en andere programmeurs die proberen het te maken in Silicon Valley.

10 Heeft iemand anders de jongens uit entourage gemist?

Entourage zit niet alleen boordevol met gaststerren van beroemdheden (die ook echt zelf mogen spelen), maar de serie is komisch goud. Losjes gebaseerd op het leven van Mark Wahlberg, geeft de show een hilarische kijk op hoe het is om een opkomende filmster te zijn en, belangrijker nog, hoe het is om vrienden te zijn met een man die dat wel is.

9 Six Feet Under is buitengewoon indrukwekkend voor een show die grotendeels gebaseerd is op de dood

Hoewel Six Feet Under gaat over een familie die na zijn dood de uitvaartonderneming van hun vader runt, is de show niet zo deprimerend als het klinkt. Natuurlijk is het een door en door drama, maar het herkenbare familiedrama vermengd met de premisse maakt deze serie tot een goed doordacht meesterwerk.

8 Tsjernobyl-makers deden hun onderzoek en dat blijkt

Tsjernobyl is een 5-delige miniserie, hoewel we niet zeker weten of binge-watchen het beste idee is. De hitserie van HBO behandelt de kernramp in Tsjernobyl en zorgt ervoor dat kijkers het incident vanuit alle hoeken kunnen bekijken. Het is 5 afleveringen zijn donker, maar ongelooflijk goed gedaan. Vang Stellan Skarsgård, Jared Harris en Emily Watson in deze.

7 De restjes zijn grimmig, maar op de beste manier

The Leftovers is absoluut een serie met een behoorlijk donkere sfeer. Het verhaal en zijn sterren zoals Justin Theroux zorgden er echter voor dat alle 3 seizoenen zeer de moeite waard waren. Nadat 2% van de wereldbevolking simpelweg is verdwenen, worstelen degenen die achterblijven om te begrijpen wat er is gebeurd en wat ze hierna gaan doen.

6 Larry David is DE man

Hoewel velen altijd hun stem bij Seinfeld zullen uitbrengen, verdient Curb Your Enthusiasm net zoveel respect als het eerdere werk van Larry David. De show portretteert een enigszins fictieve versie van Larry David en volgt hem eenvoudig terwijl hij omgaat met gewone, alledaagse situaties. De show ging net zijn 10e seizoen in première, dus het is moeilijk om het succes ervan te betwisten.

5 Veep Is HBO Comedy Magic

Hoewel politieke thema's altijd een favoriet zijn geweest voor makers van tv-programma's, pakt Veep het onderwerp een beetje anders aan. Julia Louis-Dreyfus speelt Selina Meyer, vice-president van de Verenigde Staten. Ze wordt vergezeld door een rockstar-cast, waaronder Anna Chlumsky, Tony Hale en Reid Scott. Veep's 13 Emmy Awards bewijzen ons punt.

4 Slecht einde of niet, Game Of Thrones maakte televisiegeschiedenis

We zijn ons er allemaal heel goed van bewust dat Game of Thrones-fans woedend waren over de manier waarop de serie zijn 8e en laatste seizoen beleefde. Het is echter belangrijk op te merken dat deze show de meest besproken serie in de televisiegeschiedenis was. Zelfs als we het 8e seizoen en de beruchte Starbucks-beker buiten beschouwing laten, zal Game of Thrones voortleven als een van de meest vermakelijke shows ooit.

3 Seks en de stad brachten HBO leven

Hoewel Sex and the City niet de eerste HBO-serie was, hielp het het netwerk wel wat van zijn waanzinnige populariteit te verdienen. Als het op Sex and the City aankomt, maakt het niet uit wie we zijn, het is hilarisch, echt en perfect gemaakt. Iedereen die deze serie als alleen voor vrouwen ziet, heeft duidelijk nog nooit een aflevering gezien.

2 The Wire is het enige misdaaddrama in zijn klasse

Met zoveel misdaaddrama's op tv, wordt het moeilijk om onderscheid te maken. Als er echter iemand probeert te beslissen om er een te bekijken, kunnen we garanderen dat The Wire de beste keuze zal zijn. Een rechercheur uit B altimore en zijn team gingen op pad om misdaden op te lossen, terwijl de show de kijkers ook informeert over levensechte situaties in de stad.

1 Het wordt gewoon niet beter dan The Sopranos

Hier heb je het mensen, onze nummer één keuze voor HBO's beste serie aller tijden is: The Sopranos. Deze serie is zoveel meer dan een maffiaverhaal. Door Tony Soprano's worsteling met geestelijke gezondheid te combineren met het mob-thema, werd deze show iets unieks. Wijlen James Gandolfini zal nooit vergeten worden dankzij zijn onverslaanbare prestatie als Tony Soprano.

Aanbevolen: