15 Dingen die Tina Fey heeft gezegd over Saturday Night Live en zijn cast

Inhoudsopgave:

15 Dingen die Tina Fey heeft gezegd over Saturday Night Live en zijn cast
15 Dingen die Tina Fey heeft gezegd over Saturday Night Live en zijn cast
Anonim

Er zijn tal van plaatsen waar mensen naartoe gaan voor comedy, maar het is ongelooflijk dat NBC's Saturday Night Live al bijna vijftig jaar een vormend platform is voor artiesten en schrijvers. Niet alleen dat, maar veel van de grootste namen in het genre zijn in zekere zin afkomstig van Saturday Night Live. Zelfs als we verder kijken dan de cast van de serie, is het voor de meeste mensen een belangrijk keerpunt wanneer ze worden gevraagd om Saturday Night Live te hosten, als presentator of als muzikale gast.

Saturday Night Live's populariteit en relevantie is in de loop der jaren niet afgenomen, maar het was interessant om te zien welke van de voormalige cast en crew de grootste stempel drukken op de comedy-industrie. De opkomst van Tina Fey sinds ze begon met Saturday Night Live is astronomisch geweest en ze wordt nog steeds beschouwd als een van de belangrijkste bijdragers uit de serie.

15 De show wacht op niemand

Afbeelding
Afbeelding

Een van de meest fundamentele dingen van Saturday Night Live is dat het een show is die live doorgaat. Hoezeer de cast en crew ook perfectionisten zijn, voor een programma van deze aard maakt dat niet uit. Of ze de beste aflevering bij elkaar hebben, doet er niet toe. “De show gaat niet door omdat hij klaar is; het gaat door omdat het 11.30 uur is, 'zei Fey over SNL.

14 Het is een surrealistische droombaan

Afbeelding
Afbeelding

Als een baan zo intens en veeleisend is, kan het gemakkelijk zijn om te verdwalen in de shuffle en niet te beseffen hoe speciaal de kans werkelijk is. Saturday Night Live is een enorm slopend optreden waarbij iedereen meteen aan de slag moet met de show van volgende week zodra de vorige voorbij is. Die druk kan verblindend zijn, maar Fey verliest de positieve aspecten nog steeds niet uit het oog. "Meestal heb je het te druk om erover na te denken. Maar zo nu en dan zeg je: 'Ik werk bij Saturday Night Live, en dat is zo cool.'"

13 Achteraf is 20/20

Afbeelding
Afbeelding

Vreemd genoeg is een van de iconische aspecten van de look van Tina Fey haar aparte bril. Fey is trots op haar bril en heeft niet geprobeerd deze te verbergen, maar toen ze voor het eerst op Saturday Night Live voor de eerste keer op camera werd gezet, kreeg ze de keuze om over te stappen op contactlenzen. "Ik had de keuze om contactlenzen te dragen, die ik nog nooit eerder had gedragen, of een bril." Fey heeft geen spijt van de beslissing.

12 Mislukking zal je bevrijden

Afbeelding
Afbeelding

Een druk optreden vol competitieve schrijvers, zoals op Saturday Night Live, zal schrijvers en artiesten ongetwijfeld onder druk zetten. Het is niet alleen voldoende om constant content te produceren, het moet ook goed zijn. Fey werd uiteindelijk de hoofdschrijver van SNL, maar ze had ernstige bedenkingen en twijfels toen ze voor het eerst begon, die pas werd overwonnen na haar eerste grote flop van een sketch. "Deze last van schaamte kwam over me heen… Maar ik realiseerde me: 'Oké, dat is gebeurd en ik ben niet doodgegaan.' Je moet falen ervaren om te begrijpen dat je het kunt overleven."

11 Komedie versterkt de werkelijkheid

Afbeelding
Afbeelding

Saturday Night Live heeft decennialang kunnen overleven en volharden, niet alleen omdat het zo grappig is en enkele van de beste artiesten in comedy bevat, maar ook omdat de show zijn erfenis heeft kunnen opbouwen omdat de humor vooruitziend is, relevant, en heeft eigenlijk iets te zeggen. Fey vindt dat dit van het grootste belang is in plaats van alleen grappen te schrijven om grappig te zijn. "Als humor werkt, werkt het omdat het verduidelijkt wat mensen al voelen. Het moet ergens echt vandaan komen." Het moet authentiek zijn.

10 De slechterik krijgt resultaten

Afbeelding
Afbeelding

Nadat Tina Fey 30 Rock met de wereld deelde, begrepen ze dat ze een veel gekkere persoonlijkheid is. Fey belichaamde nog steeds dezelfde energie tijdens Saturday Night Live, maar ze had daar een belangrijke gezagspositie als hoofdschrijver van de serie en mede-anker van Weekend Update. Door deze autoriteit was Fey's personeel tot op zekere hoogte bang voor haar, wat ze niet bepaald ontmoedigde. "Soms verwachten mensen dat ik hard zal zijn. Het is geen slechte situatie. Mensen behandelen je beter. Mensen zijn op tijd."

9 Je zou haar niet leuk vinden als ze boos is

Afbeelding
Afbeelding

Saturday Night Live herbergt tal van heethoofden en onstabiele persoonlijkheden. Fey is iemand die roddels en roddels kon vermijden en sterker uit Saturday Night Live kwam dan toen ze binnenkwam. Hoewel Fey graag komieken koestert en koestert, betekent dat niet dat ze ook niet verbitterd kan worden. "Ik ben geen gemeen persoon, maar ik heb er aanleg voor", legt Fey uit.

8 Girl Power

Afbeelding
Afbeelding

Tina Fey was niet alleen een historische schrijver en performer uit de geschiedenis van Saturday Night Live, maar ze is ook een rolmodel voor vrouwelijke komieken en het doorbreken van grenzen. Veel hiervan heeft niet alleen te maken met de kansen die vrouwen krijgen, maar ook met hoe ze worden vertegenwoordigd. Fey legt uit: "De dames van comedy kunnen zich nu gemakkelijk verkleden. Het is niet meer verboden." Fey heeft zelf veel schetsen geschreven die vrouwen in kostuums hebben gestopt die op een gegeven moment misschien reductief leken, maar ze is erin geslaagd om terug te winnen en vooruitstrevend te maken.

7 Het is een samenwerkingsmedium

Afbeelding
Afbeelding

Tina Fey brengt een waardevol perspectief in haar werk, want ze is niet alleen een schrijver, maar ze is ook uitgegroeid tot een artiest. Ze is iemand die beide kanten begrijpt en hoe het vaak moeilijk kan zijn voor het ene uiterste om het andere te bevredigen. Er is vaak discussie over de vraag of een schrijver of artiest meer lof verdient voor een goed gelande grap. Fey brengt een uniek, humoristisch perspectief naar de tafel: "Acteren gaat echt over opdagen die dag en de schrijvers vertellen wat je wilt zeggen."

6 Bescheidenheid brengt je nergens

Afbeelding
Afbeelding

Een zekere mate van nederigheid zal een lange weg gaan, maar in een veld dat zo moordend is als de entertainmentindustrie, is het ook net zo belangrijk om jezelf te kunnen verkopen en een beetje ego te hebben wanneer de tijd daar is Rechtsaf. Tina Fey is een van de meer bescheiden artiesten die er zijn. Dat gezegd hebbende, ze weet ook wanneer het goed is om de smoes te laten zien. Bijvoorbeeld: "Ik sta constant versteld van Tina Fey. En ik ben Tina Fey."

5 Een komiek van een komiek

Afbeelding
Afbeelding

Het is één ding voor comedians om een snaar te raken bij het reguliere publiek en populaire grappen te maken, maar de meeste artiesten halen meer plezier uit het kunnen maken van hun collega's in de industrie in oncontroleerbare lachbuien. Fey is niet alleen een voorbeeld van dat laatste, maar ze is zich ook bewust van de verschillende mindsets die aanwezig zijn voor beide stijlen van comedy. Tina Fey legt deze mentaliteit verder uit met het duistere gezegde: "Als je een publiek aan het lachen wilt maken, kleed je een man aan als een oude dame en duw je haar de trap af. Als je comedyschrijvers aan het lachen wilt maken, duw je een echte oude dame de trap af."

4 Dikke huiden zijn nodig

Afbeelding
Afbeelding

Een deel van wat Saturday Night Live zo'n traktatie maakt, is dat veel schetsen - vaak de koude opent - direct uit de krantenkoppen worden geript. Het is heel grappig om de spot te drijven met de actualiteit, maar niet iedereen kan de humor van zulke grappen inzien. Dat gezegd hebbende, in ieder geval tijdens Fey's run op SNL, deed ze nooit haar best om iemand aan te vallen. "Je besluit niet zomaar een persoon te vernietigen door dingen te verzinnen, en niemand bij SNL schrijft om achter iemand aan te gaan."

3 Woorden over acties

Afbeelding
Afbeelding

Het kan moeilijk zijn voor multi-getalenteerde artiesten om erachter te komen waar hun ware passies liggen. Fey's capaciteiten zijn in de loop der jaren alleen maar gevarieerder geworden en hoewel ze nu een komiek is die als actrice een komedie kan headlinen, is ze nog steeds iemand die zich eerst identificeert als schrijver en als tweede acteur. "Ik ben meer een schrijver dan een acteur", legt Fey uit."En ik zei altijd dat ik vooral een improvisator ben, hoewel ik al een tijdje niet meer heb geïmproviseerd."

2 Ik wil het feest nooit verlaten

Afbeelding
Afbeelding

Saturday Night Live is zo'n koesterende en bemoedigende grond voor komedie voor sommige van zijn cast dat het niet gek is dat bepaalde artiesten het grootste deel van een decennium blijven hangen. Tina Fey is verre van het castlid met de langste ambtstermijn op SNL, maar ze was daar negen jaar en maakte zich grote zorgen over haar vertrek. "Ik herinner me dat ik dacht: 'Ik zal dit gewoon blijven doen zolang ik ermee weg kan komen.'" Zelfs haar vervolgoptreden, 30 Rock, is verankerd in het universum van SNL.

1 Niemand houdt van de baas

Afbeelding
Afbeelding

Tina Fey is een van de gelukkige, talentvolle individuen die hoofdschrijver is geworden bij Saturday Night Live. Die kracht brengt een zekere mate van spot met zich mee en hoezeer het ook een ego-boost kan zijn, het kan ook erg isolerend zijn. "Als je probeert een leider te zijn in een soort van zeer atypische werkplek als Saturday Night Live, moet je je realiseren dat niemand wil dat je hun leider bent." Fey gaat zelfs nog een stap verder met dit idee en zegt dat de bazen niet alleen impopulair zijn, maar soms ook zijn opgesteld om een zware strijd aan te gaan. "Geen enkele volwassene is op zoek naar een rolmodel", voegt Fey eraan toe.

Aanbevolen: