15 A-lijst acteurs die naar het kleine scherm zijn verhuisd

Inhoudsopgave:

15 A-lijst acteurs die naar het kleine scherm zijn verhuisd
15 A-lijst acteurs die naar het kleine scherm zijn verhuisd
Anonim

Het was eigenlijk slechts een kwestie van tijd voordat de meest getalenteerde Hollywood-acteur de overstap naar televisie zou maken. Terwijl dit type overgang vroeger alleen tot stand kwam als een filmster geen hoofdrollen meer kon vinden, betalen tegenwoordig veel televisieprogramma's beter dan de films en niet te vergeten, worden ze ook beter geproduceerd. Dankzij de populariteit van Netflix, Amazon Prime en Apple TV is er een hele nieuwe arena voor deze sterren om hun talenten te laten zien.

Hoewel DiCaprio, Pitt en vele anderen de sprong nog niet hebben gemaakt, zijn er nogal wat grote namen die dat wel hebben gedaan. Vandaag zullen we kijken naar 15 van Hollywood's meest getalenteerde filmsterren, die hebben besloten om hun hand op het kleine scherm te proberen.

15 We hebben even gewacht om Dakota weer te zien wapperen, maar het wachten was het waard

Dakota Fanning - The Alienist - TV Show
Dakota Fanning - The Alienist - TV Show

Dakota Fanning was zonder twijfel de meest getalenteerde kindsterretje van haar generatie. Ze leek te handelen met het vermogen van iemand die het al jaren deed, hoewel ze nog maar een kind was. Dat gezegd hebbende, nam ze een vrij lange pauze van acteren in het algemeen. In 2018 ging The Alientest in première en ze bewees dat ze het nog steeds snapt.

14 Arnold is klaar met politiek en klaar voor tv

Arnold Schwarzenegger - Outrider
Arnold Schwarzenegger - Outrider

Arnold Schwarzenegger zal niet alleen de hoofdrol spelen in Outrider, een originele westernserie van Amazon Prime, maar hij zal ook worden gecrediteerd als uitvoerend producent. Zoals we weten, is Arnold de afgelopen jaren bezig geweest met politiek, maar nu dat achter de rug is, keert hij terug naar acteren. De laatste keer dat we hem op tv zagen, was in een seizoen van Celebrity Apprentice.

13 Helena Bonham Carter is spectaculair in de kroon

Helena Bonham Carter - The Crown - TV Show
Helena Bonham Carter - The Crown - TV Show

In het meest recente seizoen van Netflix's The Crown stapte Helena Bonham Carter in de schoenen van prinses Margaret. Terwijl Vanessa Kirby in de eerste twee seizoenen geweldige dingen deed met de rol, zorgde Carter ervoor dat niemand haar voorganger zou missen met haar opvallende vertolking van de getroebleerde prinses. De actrice keert terug voor seizoen 4.

12 Jennifer Aniston en Reese Witherspoon verdienen geld met hun tv-show

Jennifer Aniston - Reese Witherspoon - The Morning Show
Jennifer Aniston - Reese Witherspoon - The Morning Show

Hoewel het alleen maar logisch is dat grote namen als Jennifer Aniston en Reese Witherspoon forse bedragen zouden krijgen voor hun werk in Hollywood-films, is hun gerapporteerde $ 2 miljoen per aflevering voor The Morning Show behoorlijk opmerkelijk, zelfs voor hen. Het lijkt erop dat tv nu hetzelfde, zo niet meer beta alt dan de films.

11 Julia Roberts heeft de wereld van Rom-Coms achter zich gelaten

Julia Roberts - Thuiskomst - Amazon Prime
Julia Roberts - Thuiskomst - Amazon Prime

Ok, dus Julia Roberts heeft waarschijnlijk nog een paar romcoms in zich, maar haar rol in Homecoming heeft bewezen dat er een plaats voor haar is op tv. De originele Amazon Prime-serie debuteerde in november 2018 en ontving veel geweldige recensies. Terwijl het komende tweede seizoen alle nieuwe acteurs zal bevatten, denken we dat Roberts nu haar keuze zal hebben uit tv-programma's.

10 Mahershala Ali heeft 2 Oscars en heeft er nog steeds voor gekozen om te schitteren in True Detective

Mahershala Ali - True Detective
Mahershala Ali - True Detective

Laten we echt worden. Alles wat HBO maakt, is eigenlijk net zo goed als elke andere film. Het netwerk staat tenslotte bekend om zijn hoogwaardige en onverslaanbare programmering. Na te hebben gespeeld in bekroonde films als Moonlight en Green Book, nam Mahershala Ali de hoofdrol op zich in de misdaadserie True Detective van HBO.

9 Na 20 jaar wendt Kate Beckinsale zich tot televisie

Kate Beckinsale - Het raam
Kate Beckinsale - Het raam

Actrice Kate Beckinsale staat bekend om haar hoofdrol in de supersuccesvolle Underworld-filmfranchise. Hoewel ze, zelfs afgezien daarvan, in veel Hollywood-films met grote tickets is verschenen. Na 20 jaar op het grote scherm, kozen de actrices ervoor om de hoofdrol te spelen in de Amazon Prime-thriller, The Widow.

8 Carey Mulligan was in staat om mensen te herinneren aan haar talenten in onderpand

Carey Mulligan - Onderpand - TV Show
Carey Mulligan - Onderpand - TV Show

Hoewel we niet kunnen zeggen dat iemand Carey Mulligan echt is vergeten, is het niet zo dat ze de afgelopen jaren de grootste naam in Hollywood is geweest. Toch is de actrice genomineerd voor een Academy Award. Dat gezegd hebbende, iedereen die afstemde op Collateral van 2018, werd meteen herinnerd aan Mulligans sterrenkracht.

7 Cillian Murphy IS Thomas Shelby

Cillian Murphy - Peaky Blinders - Tv Show
Cillian Murphy - Peaky Blinders - Tv Show

Terwijl de steeds groter wordende loonstrookjes die streamingdiensten aanbieden toptalent tegenwoordig moeilijk te weigeren zijn, hebben sommige filmsterren voor tv gekozen vanwege de uitstekende scripts. Cillian Murphy is zo'n acteur. Na het eerste script voor Peaky Blinders te hebben gelezen, zei de acteur: "Ik moet dit doen."

6 Kunnen we de ballad van Buster Scruggs zelfs als tv tellen als de gebroeders Coen het hebben gemaakt?

Liam Neeson - The Ballad Of Buster Scruggs
Liam Neeson - The Ballad Of Buster Scruggs

Hollywood-acteurs zijn niet de enigen die tegenwoordig naar tv-shows worden getrokken. Zelfs wereldberoemde regisseurs, de gebroeders Coen, hebben hun tenen in het zwembad gedompeld. Hun Netflix-anthologiereeks, The Ballad of Buster Scruggs, wordt niet alleen alom geprezen, maar er zijn ook filmfavorieten als Liam Neeson en James Franco!

5 Meryl Streep is veel te getalenteerd om zich te beperken tot films

Meryl Streep - Grote kleine leugens - TV Show
Meryl Streep - Grote kleine leugens - TV Show

Als je het over beroemde filmsterren hebt, is het moeilijk om er een te vinden die beter is dan Meryl Streep. We hebben het over een vrouw die 3 Academy Awards heeft gewonnen uit maar liefst 21 nominaties. Toen HBO's Big Little Lies echter iemand nodig had om Mary Louise Wright te spelen en zich staande te kunnen houden tegen de reeds gestapelde cast van de show, stapte Streep in de rol en versloeg absoluut.

4 Orlando Bloom heeft grote filmfranchises ingeruild voor Amazon's Carnival Row

Orlando Bloom - Carnival Row - Amazon Prime
Orlando Bloom - Carnival Row - Amazon Prime

Orlando Bloom's werk in de filmindustrie zou moeilijk te vergeten zijn. De acteur speelde in grote franchises als The Lord of the Rings en Pirates of the Caribbean. Tegenwoordig vinden we hem echter eerder op het kleine scherm dan op het grote. Onlangs vernieuwd voor een tweede seizoen, met de sterren Orlando Bloom en Cara Delevingne in Carnival Row.

3 De eerste was niet de beste tv-show, maar Sean Penn is altijd een welkome aanblik

Sean Penn - De eerste - tv-show
Sean Penn - De eerste - tv-show

Acteur Sean Penn speelde onlangs in de originele Hulu-serie The First. De serie vertelt het verhaal van een team astronauten terwijl ze proberen de eerste mensen te zijn die op Mars landen. Helaas was de serie niet sterk genoeg om een tweede seizoen te verdienen. Sean Penn en zijn co-sterren hebben echter behoorlijk goed werk geleverd met acteren.

2 Penelope Cruz verdiende een Emmy Nom voor haar recente tv-werk

Penelope Cruz - Moord op Versace - Misdaadprogramma
Penelope Cruz - Moord op Versace - Misdaadprogramma

Voor het tweede seizoen van de populaire serie, American Crime Story, stapte Penelope Cruz in de glamoureuze schoenen van Donatella Versace. Terwijl de familie Versace zich volledig heeft gedistantieerd van de serie, deed Cruz het in dit televisieoptreden toch behoorlijk spectaculair. De Hollywood-actrice werd genomineerd voor de Emmy's Outstanding Supporting Actress in een Limited Series award.

1 Tom Hardy is niet alleen de ster van het taboe, maar ook de maker

Tom Hardy - Taboe - TV Show
Tom Hardy - Taboe - TV Show

Tom Hardy heeft jarenlang op het grote scherm gestreden. De acteur speelde in grote kassasuccessen als Mad Max: Fury Road, The Revenant en Inception. Onlangs heeft hij zijn talenten echter gericht op televisie. Samen met zijn vader schreef Tom Hardy het verhaal achter de populaire FX-serie Taboo.

Aanbevolen: