Hier is waarom Avril Lavigne naar christelijke rock is verhuisd

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Avril Lavigne naar christelijke rock is verhuisd
Hier is waarom Avril Lavigne naar christelijke rock is verhuisd
Anonim

Je denkt misschien dat je de Canadese singer-songwriter Avril Lavigne redelijk goed kent. Je herinnert je haar vroege skater-achtige fase. Dan haar snoeproze poppunk 'Hello Kitty'-fase. Maar je bent misschien niet zo bekend met haar meest recente muzikale fase: christelijke rock.

In de afgelopen jaren heeft de iconische zangeres, beroemd om klassieke hits als 'S8er Boi', 'Complicated' en 'Girlfriend', afstand genomen van haar jeugdige imago als rebel in skateparken, en heeft een revolutie zowel in haar persoonlijke stijl als in haar muzikale kijk. De vijfendertigjarige heeft een lange weg afgelegd sinds haar jeugd, en haar worsteling met de ziekte van Lyme van de afgelopen jaren heeft haar kijk op het leven radicaal veranderd, waardoor ze misschien meer risico's neemt en zich klaar voelt voor een nieuwe richting.

Maar waarom heeft Avril deze (op het eerste gezicht) nogal onwaarschijnlijke stap in de christelijke rock gemaakt? Lees verder om erachter te komen.

6 Avril's gezondheidsproblemen zorgden ervoor dat ze opnieuw moest evalueren

In 2014 begon Avril verontrustende gezondheidssymptomen te krijgen. Haar extreme vermoeidheid had geen duidelijke oorzaak en ze zocht medisch advies om het probleem tot op de bodem uit te zoeken. Na maanden van gekibbel met artsen en een onjuiste diagnose van stress-geïnduceerde uitputting, slaagde Lavigne er uiteindelijk in om haar echte diagnose te krijgen: de ziekte van Lyme. Hoewel de eerste symptomen mild kunnen zijn, kan de door teken overgedragen ziekte ernstige ziekte veroorzaken bij geïnfecteerde personen, wat kan leiden tot mogelijk bewegingsverlies, ernstige hoofdpijn en hartkloppingen. De weg naar herstel is lang en moeilijk voor veel patiënten, die vaak jaren na hun eerste tekenbeet worstelen met bijwerkingen, zoals artritis.

"Het was een opluchting" om de diagnose te krijgen, zei Lavigne in een openhartig interview met The Guardian."Ik had zoiets van: 'Ok, nu kan ik tenminste iets gaan behandelen.'" Met haar diagnose begon de echte strijd en Avril begon opnieuw te evalueren wat echt belangrijk was in het leven, en haar relatie met God.

5 Tijdens haar behandeling kwam 'hoofd boven water' bij haar

Tijdens het lange proces van de behandeling van haar ziekte, leed Avril door de diepten van pijn en ellende die ermee gepaard gingen. Het was in deze tijd dat ze een soort christelijke openbaring beleefde. Haar hitballad 'Head Above Water' kwam naar haar toe terwijl ze in de armen van haar moeder lag, bang dat ze stervende was.

4 Teruggaan in de muziek werd een deel van haar herstel

Terwijl ze zich sterker begon te voelen, begon de 'What the Hell'-zangeres haar instrumenten weer ter hand te nemen. Ze begon met haar gitaar en begon aan nieuwe muziek te werken, en toen ze haar bed kon verlaten, kroop ze achter de piano. Lavigne bekende dat het bevrijdend was om haar vak gewoon weer te kunnen beoefenen: "Het voelde gewoon heel goed om te zingen", zegt ze."De emotie was zo rauw."

3 Lavigne heeft een conservatieve christelijke achtergrond

Het zal je misschien verbazen te horen dat Lavigne een vrome christelijke achtergrond heeft, in tegenstelling tot haar populaire punk-tastische imago. De ster groeide op in een traditioneel christelijk gezin in Ontario, en haar opvoeding heeft invloed gehad op de teksten in sommige van haar oudere muziek - die hoge eisen stelt aan mannen en die woede uitdrukt wanneer een man "de deur niet krijgt", "niet de rekening krijgen", en "begrijpt niet waarom ik op een bepaalde tijd van de maand zijn hand niet wil vasthouden", naast zinspelen op het vermijden van promiscuïteit: "Heb ik je niet verteld dat ik niet ben zoals dat meisje, degene die alles weggeeft?”

Dus, haar overstap naar christelijke muziek is in feite geen nieuwe richting voor de zangeres, maar een terugkeer naar haar oorspronkelijke, authentieke zelf.

2 Ze produceert eindelijk de muziekstijl die ze wil

Haar verhuizing van haar oude platenlabel naar het nieuwe BMG-label heeft Avril ook in staat gesteld haar interesse in christelijke rock te omarmen: Dat was de eerste keer, behalve mijn eerste album, dat een label eigenlijk gewoon was als: ' Neem de tijd en schrijf de muziek die je wilt schrijven.'”

Maar Avril is nog steeds trots op haar originele muziek: "Ik heb altijd van pop-rock gehouden en het is nog steeds wie ik ben. Ik ben nog steeds trots op die liedjes en ik heb ze geschreven."

1 Hoofd boven water is enorm succesvol geweest

In 2019 bracht Lavigne eindelijk haar studioalbum Head Above Water uit. Het openingsnummer, dat zijn naam deelt met de albumtitel, werd een grote hit en het album werd nummer één in de onafhankelijke albumlijsten van de VS en het VK. Ondanks enkele gedempte reacties van critici, is Avril's christelijke rocknummer 'Head Above Water' een enorme hit geweest, die fans in verrukking bracht en nieuwe belangstelling trok voor de muziek van de zangeres, naast dat het herhaaldelijk werd afgespeeld via tal van christelijke radiostations. Vooral haar zang werd zeer geprezen. Zal Avril zich steviger in de christelijke rockscene begeven? Alleen de tijd zal het leren.

Aanbevolen: