15 Tekenen dat een tv-show wordt geannuleerd

Inhoudsopgave:

15 Tekenen dat een tv-show wordt geannuleerd
15 Tekenen dat een tv-show wordt geannuleerd
Anonim

Vaak wordt de lancering van een tv-show met voorzichtig optimisme ontvangen. Eerst wil je zeker zijn van een bestelling voor een heel seizoen. Vervolgens wil je er zeker van zijn dat het netwerk het voor een tweede seizoen verlengt, enzovoort.

Onlangs slaagden verschillende shows erin om dat te bereiken. Om te beginnen heeft HBO aangekondigd dat de sci-fi-komedie " Avenue 5 " is verlengd voor een tweede seizoen. Ondertussen zijn er nog andere shows die een tweede jaar hebben gekregen, waaronder " Bless This Mess " op ABC, " Bless the Harts " op FOX en " Batwoman " op The CW.

Helaas is het nieuws niet goed voor andere eerstejaarsshows van 2019-2020, zoals " Almost Family " op FOX en " AJ and the Queen " op Netflix. Wat ging er precies mis bij deze shows? Om een beter begrip te krijgen, zijn hier 15 tekenen dat een show wordt geannuleerd:

15 De show is te duur om te maken

tv programma
tv programma

Het is begrijpelijk dat sommige tv-programma's veel meer productiegeld kosten dan andere. HBO's "Game of Thrones" bijvoorbeeld, is op verschillende locaties opgenomen en heeft uitgebreide sets gebruikt. Nu, als de show succesvol is, zijn de kosten vrijwel gerechtvaardigd. Als de show echter geen significante aanhang en buzz genereert, wordt deze hoogstwaarschijnlijk geannuleerd.

14 De piloot van de show heeft een beoordelingsfout

tv programma
tv programma

Een pilot verwijst naar de allereerste aflevering van een tv-programma. Dit is een eerste indruk voor het publiek en even belangrijk, de netwerkbazen. Vaak houdt het netwerk de beoordelingen voor de piloot nauwlettend in de gaten. In het geval van " Mulaney " op FOX trok de pilot slechts 2,3 miljoen kijkers. Het leed verdere ratings slip vanaf hier.

13 De show krijgt geen syndicatie of streamingdeals

tv programma
tv programma

Voor elk tv-programma, syndicatie of streaming presenteert een andere inkomstenstroom, omdat het ervoor zorgt dat eerdere afleveringen opnieuw kunnen worden afgespeeld en door de fans kunnen worden genoten. Tegelijkertijd is het een duidelijke indicatie dat een show een sterke aanhang heeft. Wanneer echter niemand een show wil syndiceren, beschouwen netwerken dit als een onheilspellend teken.

12 De show wordt geteisterd door recensies van critici

tv programma
tv programma

In veel gevallen krijgen critici de show te zien voordat deze wordt uitgezonden. En wanneer hun recensies slecht zijn, kan dit het algemene publiek ervan weerhouden ernaar te kijken. Hierdoor lijdt de show onder de kijkcijfers en uiteindelijk zou het netwerk geloven dat het niet de moeite waard is om de show in de lucht te houden.

11 De show is te oud geworden

tv programma
tv programma

Natuurlijk, leeftijd is maar een getal. Maar voor shows kan leeftijd ook een indicatie zijn dat het al veel te lang wordt uitgezonden. Zoals veteraan showrunner Kyle Killen tegen Vox zei: Het is gewoon de aard van het beestje dat iedereen uiteindelijk wordt geannuleerd, en sommigen van ons heel snel. Het is wat het is.”

10 De show wordt geraakt door slechte pers vanwege schandalen waarbij de cast en crew betrokken zijn

Kaartenhuis
Kaartenhuis

In sommige gevallen wordt de toekomst van een show in gevaar gebracht door schandalen rond de cast, producenten of regisseurs. Dit is ongeveer wat er gebeurde met de populaire Netflix-show 'House of Cards'. Toen de ster van de show, Kevin Spacey, geconfronteerd werd met seksuele beschuldigingen, moest Netflix zijn personage volledig wissen, wat de show duidelijk nooit kon herstellen.

9 Er was een verandering in Showrunner

Gilmore Girls
Gilmore Girls

De showrunner is meestal degene die verantwoordelijk is voor de algehele creatieve visie van de show. En dus, wanneer hij of zij uit het project wordt verwijderd, heeft de kwaliteit van de show de neiging om in het gedrang te komen. Zoals sommige fans zouden opmerken, was "Gilmore Girls" niet hetzelfde nadat het een showrunner-verandering had ondergaan.

8 De show heeft een stertalent met potentieel voor het maken van films

tv programma
tv programma

Sommige filmsterren begonnen hun carrière op televisie. Dit was het geval voor acteurs als Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Eddie Redmayne, Christian Bale en Will Smith. Uiteindelijk, als de hoofdrolspeler van een show het potentieel heeft om het groot te maken in de films, zal hij of zij uiteindelijk onderdelen aangeboden krijgen. En als ze de show verlaten, wordt deze geannuleerd.

7 De show krijgt een nieuw tijdslot

Quantico
Quantico

Vooral tijdens primetime-slots zorgen netwerken er graag voor dat hun beste shows in de lucht zijn. Dus als een show het niet zo goed doet, zou deze worden verplaatst naar een minder kritisch tijdslot. De uitzending ervan kan zelfs worden verplaatst naar een andere dag. Dit is een duidelijke indicatie dat het netwerk al een annulering overweegt.

6 Een van de belangrijkste acteurs van de show is overleden

tv programma
tv programma

Neem het geval van de populaire ABC-sitcom "8 Simple Rules". De show speelde de getalenteerde komiek John Ritter als Paul Hennessy. Helaas stierf Ritter in 2003 als gevolg van een niet-gediagnosticeerde aortadissectie. Na deze tragedie deed de show haar best om door te gaan. Helaas kreeg het een kijkcijferverlies. Er werd uiteindelijk besloten om de show te annuleren.

5 Sommige acteurs van de show stoppen ermee

Het kantoor
Het kantoor

De hoofdacteur van een show kan besluiten dat het tijd is om te vertrekken, ondanks de solide beoordelingen van de show. Dat was het geval voor Steve Carell die besloot dat het tijd was om te vertrekken uit "The Office". Naar verluidt wilde hij zich concentreren op zijn filmcarrière. Ondertussen besloten de andere acteurs van de show ook te vertrekken. Op een gegeven moment kondigde de show aan dat het zou eindigen.

4 De show werd opgepikt door het verkeerde netwerk

tv programma
tv programma

Er kan worden beweerd dat elk netwerk zijn eigen unieke merkarchitectuur heeft. Zo kan CBS worden gezien als voorstander van misdaadprocedures en sitcoms. Ondertussen staat ABC bekend om het oppikken van tv-drama's en medische drama's. Als een show dus een andere richting verkent, kan het worden afgeschaft ten gunste van shows waar het netwerk over het algemeen de voorkeur aan geeft.

3 De kinderen zijn volwassen

tv programma
tv programma

Er zijn enkele shows die gebaseerd zijn op het uitgangspunt dat de hoofdrolspeler jong is en enthousiast om de mogelijkheden van het leven te verkennen. Na een aantal jaren te hebben gelopen, is het moeilijk te ontkennen dat dit personage al volwassen is. Daarom heeft het geen zin meer om de show te laten draaien op basis van de oorspronkelijke verhaallijn.

2 De show was al een keer eerder opgeslagen

tv programma
tv programma

Wanneer een netwerk uiteindelijk besluit een show te schrappen, lanceren sommige fans een allesomvattende campagne om te proberen te redden. In sommige gevallen slagen de fans erin en keert de show nog minstens één seizoen terug in de lucht. Als het echter nog steeds geen significante beoordelingen genereert, wordt de show uiteindelijk voorgoed stopgezet.

1 De show trok de verkeerde demografie aan

De wet van Harry
De wet van Harry

Dit was het geval voor de komedie van Kathy Bates, " Harry's Law." Voor de goede orde, het worstelde niet met beoordelingen, met maar liefst 8,8 miljoen kijkers. Volgens Entertainment Weekly behaalde het echter slechts een beoordeling van 1,4 in de demografische groep 18-49. En omdat het niet aantrekkelijk was voor de jongere markt, annuleerde NBC het uiteindelijk.

Aanbevolen: