15 dingen die we niet wisten over de tijd van Steve Irwin op tv

Inhoudsopgave:

15 dingen die we niet wisten over de tijd van Steve Irwin op tv
15 dingen die we niet wisten over de tijd van Steve Irwin op tv
Anonim

Wijlen Steve Irwin heeft een speciaal plekje in ieders hart. De Australische zoöloog heeft vele kinderjaren gevormd en bracht vreugde en gelach op elk tv-toestel. De geliefde tv-persoonlijkheid stierf tragisch in 2006, op de jonge leeftijd van vierenveertig jaar oud, met achterlating van zijn vrouw en twee jonge kinderen. Steve's nalatenschap is nog steeds springlevend en dat is te danken aan de toewijding en liefde van zijn familie voor alle dieren in het wild.

Steve bracht ons tv-programma's zoals The Crocodile Hunter, Croc Files, The Crocodile Hunter Diaries en nog veel meer. Zijn unieke persoonlijkheid hielp zijn projecten te onderscheiden van andere shows in zijn niche. Steve Irwin groeide op in een dierentuin en realiseerde zich al snel dat zijn liefde voor dieren alles overtrof. Hij hield vooral van reptielen en krokodillen, vandaar zijn naamgenoot. Het is moeilijk te geloven dat het meer dan tien jaar geleden is dat we Steve Irwin verloren. Maar zelfs na al die tijd is er nog zoveel over hem dat we niet weten.

15 Steve en zijn vrouw Terri filmden de eerste aflevering van de krokodiljager terwijl ze op huwelijksreis waren

Steve Irwin ontmoette zijn vrouw, Terri Raines, in de Australia Zoo. Terri en Steve werden al snel verliefd en trouwden. Ze kozen ervoor om hun huwelijksreis door te brengen met waar ze goed in waren: krokodillen vangen om te verhuizen. De eerste aflevering van The Crocodile Hunter werd gefilmd tijdens de huwelijksreis van het stel. Een krokodil had hulp nodig en de pasgetrouwden konden geen nee zeggen.

14 Steve voerde ooit een krokodil terwijl hij zijn jonge zoon vasthield… en mensen gingen ballistisch

Als er iets is waar Steve Irwin nooit veel aandacht aan heeft besteed, dan waren het veiligheidsmaatregelen. Hij vertrouwde zijn dieren, maar bovenal vertrouwde hij zichzelf. Daarom had hij er geen moeite mee om een enorme krokodil wat vlees te voeren terwijl hij zijn zoontje vasthield. Steve kreeg daarvoor wat terugslag!

13 Tijdens zijn tijd op de krokodillenjager werd Steve onderzocht door de kinderbescherming

Michael Jackson kwam in de problemen omdat hij zijn zoon boven een balkon hield, en Steve Irwin kreeg kritiek omdat hij zijn zoon vasthield terwijl hij een krokodil voerde. Child Services viel de Crocodile Hunter onmiddellijk aan omdat hij zijn kinderen zo dicht bij gevaarlijke dieren liet komen. De autoriteiten waren het er echter over eens dat Steve een goede vader was en het onderzoek werd stopgezet.

12 Steve vreesde maar één dier… Papegaaien

Steve Irwin was een man die niet bang was om de dood in de ogen te kijken. Hij had voortdurend contact met dieren die bekend stonden om hun gevaarlijke en onvoorspelbare manieren. Toch was Steve nooit bang voor hen. Hij was echter bang voor papegaaien en soortgelijke vogels, omdat ze hem constant aanvielen. Gelukkig hechtte deze angst zich niet aan Bindi Irwin.

11 Steve had niet altijd ant-g.webp" />

Een van de belangrijkste dingen die een zoöloog (vooral iemand als Steve Irwin) bij de hand moet hebben, is antigif. Het is letterlijk het meest essentiële hulpmiddel dat ze kunnen hebben. Toch reisde Steve soms zonder een voorraad antigif, wat betekent dat de kleinste slang of spinnenbeet fataal kon zijn voor de waaghals.

10 Steve's tv-shows werden uitgezonden in meer dan 130 landen

Steve Irwin was zo'n gepassioneerde en lieve man, het is geen wonder dat zijn tv-shows over de hele wereld werden uitgezonden. Geloof het of niet, maar The Crocodile Hunter was een populaire tv-serie in meer dan 130 landen. Meer dan 500 miljoen mensen stemden af om te zien hoe Steve wilde dieren temmen en ermee omging.

9 Steve wist dat gebeten worden door dieren noodzakelijk was voor goede tv

Steve Irwin hield boven alles van zijn familie en dieren. Hij deed er alles aan om zijn dierentuin uit te breiden in de hoop dieren te helpen een beter leven te krijgen. Maar hij wist altijd dat gebeten of gekwetst worden bij het werk hoorde. Hij wist ook dat gekwetst worden geweldige televisie maakte.

8 Ondanks Steve's liefde voor dieren, geloofde PETA dat zijn tv-programma's een slecht voorbeeld waren voor kinderen

PETA wil het beste voor dieren. Maar soms gaan ze te ver. Net als die keer beledigden ze wijlen Crocodile Hunter en zijn familiedierentuin, omdat ze zeiden dat het een slecht voorbeeld was voor kinderen. PETA was verrast om te zien hoeveel mensen Steve Irwin te hulp kwamen, zijn tactieken verdedigden en de organisatie aanvielen voor het beledigen van de legende.

7 Steve dankt zijn enthousiasme voor zijn succes op tv

Steve Irwin was een heel bijzonder persoon. Hij was moedig, vriendelijk en avontuurlijk. Maar wat hem onvergetelijk maakte, was zijn unieke persoonlijkheid en algehele duizeligheid. Diep van binnen was Steve er zeker van dat zijn enthousiasme hem zo beroemd had gemaakt. Hij hield zoveel van zijn werk dat zijn geluk besmettelijk was.

6 Steve Irwins tv-programma's hadden één doel: bewustzijn creëren over natuurbehoud

PETA was meedogenloos als het erop aankwam de erfenis van Steve Irwin aan te vallen. Ze begrepen niet dat Steve aan hun kant stond; zijn belangrijkste doel was om het bewustzijn over natuurbehoud te verspreiden. Het verspreiden van bewustzijn is een van de enige redenen waarom Steve besloot een televisiepersoonlijkheid te worden. Hij wilde dieren helpen, niet gebruiken.

5 De krokodillenjager hanteerde een Black Mamba, 's werelds gevaarlijkste slang

Steve Irwin was een heel speciale man. Hij was niet bang om dichtbij reptielen te komen die in één hap een einde aan zijn leven zouden kunnen maken. Steve nam het op tegen de Afrikaanse Black Mamba in een aflevering van The Crocodile Hunter. De beet van de Black Mamba kan een mens binnen een half uur doden.

4 Sommige Australiërs dachten dat de krokodillenjager te eng was om naar te kijken

Steve Irwin nam zichzelf nooit te serieus, dat was gewoon niet zijn stijl. Hij verraste zijn Noord-Amerikaanse en Europese fans door te onthullen dat sommige Australiërs zijn show te oubollig vonden om naar te kijken. Australiërs bewonderden Steve, maar velen van hen konden hem gewoon niet op het kleine scherm bekijken. Praten over culturele ineenkrimping!

3 Na een voorgevoel vertelde Steve zijn vrouw dat hij niet oud zou worden

Steve Irwin riskeerde dagelijks zijn leven. Maar zijn kijk op veiligheid begon te veranderen nadat hij kinderen had gekregen. Volgens zijn vrouw Terri had Steve "nooit gedacht dat hij een lang leven zou hebben. Hij had gewoon altijd het idee dat zijn leven zou worden ingekort."

2 De videobeelden van Steve's dodelijke pijlstaartrogaanval zijn nooit vrijgegeven

Sommige mensen hebben gevraagd of de laatste momenten van Steve Irwin al dan niet online zouden worden vrijgegeven. Ze wilden Steve's fatale aanvaring met de pijlstaartrog zien. Deze beelden zijn echter privé en zullen nooit worden vrijgegeven. Wat we echter wel weten, is dat Steve's laatste woorden waren: "Ik ga dood." Zijn vriend en cameraman waren tot het einde bij hem.

1 The Crocodile Hunter wordt nog steeds beschouwd als de beste show van Animal Planet

The Crocodile Hunter liep van 1996 tot 2004. Het is meer dan vijftien jaar geleden dat de laatste aflevering op tv werd uitgezonden, maar kijkers kunnen nog steeds niet over het genialiteit heen komen. De show van Steve Irwin wordt nog steeds beschouwd als de meest verbazingwekkende serie die ooit op Animal Planet is uitgezonden. Daar is niets verrassends aan!

Aanbevolen: