20 tv-shows die eindigden in cliffhangers (en het maakt ons nog steeds gek)

Inhoudsopgave:

20 tv-shows die eindigden in cliffhangers (en het maakt ons nog steeds gek)
20 tv-shows die eindigden in cliffhangers (en het maakt ons nog steeds gek)
Anonim

De cliffhanger is altijd een nietje geweest voor tv-series. Door een geweldig einde te maken met een enorme twist, kun je de show met fans een boost geven. Dallas' 'Wie heeft J. R. neergeschoten' cliffhanger was de buzz van de wereld in 1981, en vele anderen hebben dit voorbeeld gevolgd. Het is ook een uitstekende manier voor een "on the bubble"-show om een verlenging te krijgen door ervoor te zorgen dat fans het einde opgelost willen zien. Kijkers waren zo overstuur dat Lucifer eindigde met een grote cliffhanger dat het ertoe leidde dat Netflix de show nieuw leven inblies.

Helaas wordt er te vaak een cliffhanger op tv gezet zonder resolutie. Soms loont die wanhopige gok voor een verlenging niet. Andere keren verwachten de producenten volledig een nieuw seizoen, dus ze zijn net zo verbluft als fans wanneer de bijl v alt. Soms helpen stripboeken of romans om ze te repareren, maar er zijn nog steeds tal van shows die dit lot ondergaan. Hier zijn twintig tv-shows die eindigden met cliffhangers die fans nog steeds graag op de een of andere manier opgelost zouden zien.

20 Mork & Mindy heeft de oudste onopgeloste cliffhanger in de tv-geschiedenis

Robin Williams en Pam Dawber Mork en Mindy
Robin Williams en Pam Dawber Mork en Mindy

We gaan hier ouderwets. In de finale van de klassieke sitcom wordt Mork als alien aan de wereld blootgesteld. Hij en Mindy proberen met een tijdreisapparaat aan een vijand te ontsnappen, maar belanden in de prehistorie.

Het laatste schot is een grottekening van het paar samen. Bijna 40 jaar later is er nooit een verklaring geweest over hoe dit zou zijn opgelost (en het overlijden van Robin Williams garandeert dat we er nooit achter zullen komen).

19 Hannibal had een LETTERLIJKE Cliffhanger

Hannibal NBC-finale
Hannibal NBC-finale

Hoewel het geen hit was, waren critici dol op deze kijk op het beroemde personage met Hannibal Lecter die samenwerkte met de FBI. In seizoen 3 werd Hannibals ware aard onthuld, en hij was op de vlucht met zijn voormalige vriend Will, die de achtervolging inzette.

Het kwam er uiteindelijk op aan dat het paar vecht bij een Italiaanse klif aan de oceaan en samen oversteekt. Hoewel de makers beweren dat het een "passende" finale was, zouden veel fans graag zien of Lecter het overleefde.

18 Lois & Clark hadden één baby van een finale

Dean Cain en Teri Hatcher in Superman-finale
Dean Cain en Teri Hatcher in Superman-finale

Voor de "Arrowverse" had T. V. deze geweldige kijk op Superman. Het vierde seizoen draaide om Lois en Clark die mijmerden over het hebben van kinderen, maar maakten zich zorgen gezien de krachten van Clark.

Ze openen hun deur en vinden een baby gewikkeld in een Kryptoniaanse doek en vragen zich af of hij krachten heeft. De show werd plotseling stopgezet, dus fans hebben deze superfamilie nooit zien groeien.

17 Star heeft nog steeds niet de beloofde finale uitbetaling gekregen

Star Seizoen 3 finale cliffhanger
Star Seizoen 3 finale cliffhanger

Deze Empire-spin-off had een trouw publiek dat door de verschillende wendingen bleef hangen. De finale van het derde seizoen was een knaller, want een bruiloft veranderde in een vuurgevecht waarbij verschillende personages gewond raakten.

Er was de belofte dat Empire het zou afronden of op zijn minst een tv-film, maar zoals het er nu uitziet, wachten fans nog steeds op de conclusie.

16 Mijn naam is Earl, ik heb het nooit goed kunnen afronden

Cast van NBC's My Name Is Earl
Cast van NBC's My Name Is Earl

Deze NBC-serie laat Jason Lee als een idioot boeten voor zijn acties. Jaime Pressly won een Emmy als zijn gekke ex-vrouw, Joy. De finale van het vierde seizoen heeft Earl verbijsterd om te horen dat hij de vader is van Joy's zoon, Dodge, maar niet de vader van Earl Jr.

Creator Greg Garcia had geen idee dat NBC de show zou annuleren toen hij die cliffhanger schreef. Terwijl hij later zijn idee voor een laatste seizoen vertelde, zouden fans willen dat het echt was geworden.

15 Moesha verontschuldigde zich voor haar show zonder einde

Brandy met cast van Moesha herenigd
Brandy met cast van Moesha herenigd

Deze leuke komedie had altijd geweldige dingen. De finale van seizoen zes versterkte het melodrama toen Miles werd ontvoerd en Moesha's vader een positieve zwangerschapstest in de prullenbak vond om zich af te vragen van welke vrouw in huis het was.

Brandy verontschuldigde zich zelf voor het stopzetten van de show, maar kan niet uitleggen wat er zou zijn gebeurd.

14 Het duwen van madeliefjes moet zijn verhaal afmaken

Laatste scène van Pushing Daises
Laatste scène van Pushing Daises

Bryan Fuller's geliefde serie draait om een taartenmaker die de doden weer tot leven kan wekken. Hij en zijn liefde, Chuck, konden elkaar niet aanraken vanwege zijn 'geschenk', maar hadden nog steeds een geweldige relatie.

De show werd geannuleerd in het tweede seizoen met een gehaaste finale waarin Chuck aan haar tantes onthult dat ze nog leeft. Aangezien de hele serie een juweeltje is, zou het geweldig zijn om dit verhaal af te zien.

13 Pitch had zijn balspel moeten beëindigen

Ginny Baker van Pitch TV-serie
Ginny Baker van Pitch TV-serie

Deze veelgeprezen serie was gericht op de eerste vrouw die Major League-honkbal speelde. In de finale is Ginny dicht bij het gooien van een no-hitter, alleen om haar arm te blesseren.

Catcher Mike is duidelijk aangeslagen om te laten doorschemeren dat hij om Ginny geeft als ze een MRI moet ondergaan om te zien of haar carrière in gevaar is. Fans waren geschokt dat Fox de show annuleerde zonder Ginny's grote toneelstuk te onthullen.

12 De laatste man op aarde heeft nooit een echte laatste aflevering gehad

Laatste scène van de komedie Last Man on Earth
Laatste scène van de komedie Last Man on Earth

Deze duistere komedie, die vier seizoenen loopt, richt zich op de kleine groep overlevenden nadat een plaag het grootste deel van de mensheid heeft uitgeroeid. De serie had altijd leuke wendingen, maar ze bewaarden de grootste voor het laatst. Terwijl de kleine groep overlevenden op het punt staat de weg op te gaan, worden ze geconfronteerd met een horde gemaskerde mensen.

Will Forte heeft uitgelegd wat deze groep was, maar fans hadden liever een vijfde seizoen gekregen voor antwoorden.

11 De 4400 kon geen superkrachtige stad laten zien

Promise City alias Seattle in de 4400 finale
Promise City alias Seattle in de 4400 finale

Deze serie in de VS was een geweldige sci-fi-show waarin tientallen mensen die in de afgelopen decennia zijn verdwenen, terugkeerden met krachten. Dit leidde tot conflicten met de overheid en het publiek.

De finale van het vierde seizoen had sekteleider Jordan die Seattle overnam en veranderde in 'Promise City', gevuld met superkrachtige mensen. Er gaan geruchten over een reboot, maar fans zouden graag een goed einde van de saga zien.

10 Chuck-fans zouden dol zijn op een conclusie aan de kus

Zachrey Levi en Yvonne Strahvoski in finale Chuck
Zachrey Levi en Yvonne Strahvoski in finale Chuck

Hier is nog een geval van een show die wist dat dit een seriefinale was, maar toch doorging voor een cliffhanger-einde. Nadat haar geheugen is gewist, probeert Sarah Chuck te vermoorden, maar hij overtuigt haar ervan dat ze ooit een stel waren.

Het einde heeft Chuck ervan overtuigd dat een kus Sarah's herinneringen zal "herstarten", en ze delen het in het laatste shot. Fans zouden het geweldig vinden als de show zou onthullen of het heeft gewerkt om het spionagepaar weer bij elkaar te brengen.

9 De finale van het evenement was te weinig te laat

De cast van de Event NBC-serie
De cast van de Event NBC-serie

Deze NBC-serie uit 2010 was erg ingewikkeld en moeilijk bij te houden met zijn verhalen over een aantal geavanceerde mensachtige buitenaardse wezens op aarde en ongeveer zes verschillende samenzweringen die tegelijkertijd werkten. Maar het trok samen voor de finale waar het titulaire "Evenement" eindelijk plaatsvindt.

Zonder waarschuwing verschijnt er een buitenaardse planeet in de baan van de aarde, en de First Lady noemt het 'thuis'. Jammer dat ze te lang hebben gewacht om ons het grote moment te geven zonder beloning.

8 Het plotselinge einde van Alphas werd bespot met de oerkn altheorie

Alphas-cast van SYFY
Alphas-cast van SYFY

Een grappige aflevering van The Big Bang Theory laat Sheldon zich voorbereiden op het nieuwe seizoen van de Syfy-serie, Alphas. Leonard moet hem vertellen dat de show over superkrachtige agenten is afgelast. Sheldon kan het niet geloven, gezien de grote finale van de groep vergiftigd bij een aanval.

Hij belt de producenten, en als hij hoort wat seizoen 2 zou zijn geweest, merkt hij op: "Dat klinkt verschrikkelijk, geen wonder dat je bent geannuleerd!" Veel fans zouden willen dat ze wisten wat Sheldon hoorde.

7 Southland eindigde met een wilde klifhanger

Zuidland
Zuidland

Dit TNT-politiedrama was een grote kritieke hit. De finale van het vijfde seizoen voerde de spanning op toen Ben (Ben McKenzie) werd gebrandmerkt als een vuile agent en werd gestalkt door een ex-vriendin.

Ondertussen kreeg John ruzie met buren en werd vervolgens neergeschoten door zijn collega-politie. Jammer dat TNT fans nooit een einde heeft laten maken aan dit einde.

6 FlashForward heeft nooit hun toekomst kunnen laten zien

FlashForward openingsscène crasht
FlashForward openingsscène crasht

Het begin van deze show was geweldig, aangezien iedereen op aarde twee minuten lang zwart wordt en visioenen van de toekomst ziet. De finale had de wereld getroffen door een nieuwe black-out als een zwangere Jane wordt ontvoerd uit het ziekenhuis door een groep die immuun is voor het effect.

Naarmate mensen meer visioenen krijgen, zit Mark vast in het FBI-hoofdkwartier net toen het ontplofte. De showrunners hadden grote ideeën voor het tweede seizoen, maar ABC gaf ze nooit de kans om ze af te maken.

5 Quantum Leap heeft Sam nooit thuis gekregen

Scott Bakula en Dean Stockwell Quantum Leap finale
Scott Bakula en Dean Stockwell Quantum Leap finale

Hier is een geval van een show waar de annulering kwam net zoals ze de finale hadden afgesloten. Sam bevindt zich in een vreemde stad en ontmoet een barman die misschien wel de kosmische figuur is die achter zijn tijdreizen zit. Hij slaagt er ook in om Al's vroegere liefde te overtuigen om te wachten tot hij terugkomt.

De show eindigt met Sam die springt en de regel: Dr. Beckett is nooit meer naar huis teruggekeerd.” Als een serie schreeuwt om een vervolg om dit af te ronden, dan is het Leap.

4 Terminator: The Sarah Connor Chronicles hadden meer tijd nodig om dingen af te ronden

Lena Headey en Summer Glau in Terminator TV-show
Lena Headey en Summer Glau in Terminator TV-show

De Terminator-franchise heeft wilde tijdreiswendingen gezien, maar dit is de grootste. Sarah zit vast in het verleden, klaar om het hoofd te bieden aan een klein leger van vijanden.

John wordt in de toekomst gegooid waar hij een nog levende Kyle en Derek ontmoet, samen met wat een menselijke Cameron lijkt te zijn… niemand heeft van John Connor gehoord. Het lijkt erop dat het antwoord op deze vragen door de tijd verloren is gegaan.

3 Mijn zogenaamde leven liet ons hangen aan Angela's Choice

Claire Danes en Jared Leto in mijn zogenaamde leven
Claire Danes en Jared Leto in mijn zogenaamde leven

Het is verbazingwekkend dat een van de meest geliefde tienershows van de jaren '90 maar één seizoen duurde. Aan het einde van de finale gaat Angela naar badboy Jordan, terwijl beste vriend Brian, die zich realiseert dat hij verliefd op haar is, probeert bij te praten.

Er werd verwacht dat de show zou terugkeren, maar in plaats daarvan werd deze geannuleerd. Vijfentwintig jaar later en fans debatteren nog steeds met wie Angela zou zijn geëindigd, wat een verder perfecte serie bederft.

2 Angel heeft ons nooit verteld wie het heeft overleefd

Cast van Angel in slotscène
Cast van Angel in slotscène

Dat het bedoeld was als een cliffhanger-einde maakt het alleen maar erger. Aan het einde van de saga is Wesley dood en heeft het team de Circle en Wolfram & Hart ten val gebracht. Maar de hel breekt letterlijk los als monsters op het punt staan de stad aan te vallen.

Angel zegt: "Laten we aan het werk gaan" terwijl de bende ten strijde trekt en de credits rollen. Ja, er volgde een stripreeks, maar fans willen toch zien wie deze strijd heeft overleefd.

1 Mensen praten nog steeds over de Sopranos Finale

Finalescène van The Sopranos met Carmella en Tony
Finalescène van The Sopranos met Carmella en Tony

Creator David Chase verdedigt dit nog steeds als een "perfect" einde, omdat het echte leven rommelig kan zijn. Maar fans blijven woedend dat ze het einde van Tony Soprano nooit hebben gezien. Tony en de familie zijn in een restaurant, muziek speelt, het suggereert dat iemand op het punt staat Tony te meppen… en het eindigt gewoon in het zwart.

Nu James Gandolfini al lang is overleden, is het onwaarschijnlijk dat we ooit het uiteindelijke lot van dit iconische personage zullen leren.

Aanbevolen: