15 dingen die je nooit wist over Beverly Hills, 90210

Inhoudsopgave:

15 dingen die je nooit wist over Beverly Hills, 90210
15 dingen die je nooit wist over Beverly Hills, 90210
Anonim

Tegenwoordig worden je opties in entertainment alleen beperkt door wat je wel en niet wilt bekijken. Alleen al op televisie zijn er meer dan genoeg programma's waar je de hele dag naar kunt bingewatchen. Je hebt tv-programma's die je gemakkelijk in liefde laten geloven. Je hebt shows met donkere komedie. Je hebt je medische drama's, misdaadprocedures en zelfs verschillende soorten realityshows. En natuurlijk heb je ook je tienerdrama's.

Nu zijn er tienerdrama's verschenen voordat iemand ooit van 'Gossip Girl' had gehoord. In feite, een van de oudste en meest populaire tienerdrama's die er zijn, "Beverly Hills, 90210", werd al in 1990 uitgezonden. Gedurende de hele serie behandelde de show verschillende problemen die tieners in het leven kunnen doormaken.

Het is jaren geleden dat de show eindigde. Desalniettemin wedden we dat er dingen zijn die je nog steeds niet weet over de show:

15 Aaron Spelling was bijna 70 jaar oud toen hij in Beverly Hills werkte, 90210

Voormalig Spelling-ontwikkelingsmanager Danielle Gelber vertelde Hollywood Reporter: Barry Diller, die naar Beverly Hills High was gegaan, zei: 'Waarom maak je geen schoolshow?' Het was zo ironisch, aangezien Aaron bijna 70. Je had een geweldig startpunt met Brandon en Brenda uit Minnesota die deze ijle atmosfeer binnengingen. We hebben ook geprobeerd Beverly Hills te demystificeren.”

14 Jennie Garth gaf een NBC-show door om zich bij de cast van Beverly Hills te voegen, 90210

Garth vertelde Entertainment Weekly: "Ik kreeg een rol in Hull High [NBC's kortstondige middelbare schoolmusical], toen hoorde ik hiervan. Dus ik gaf Hull door, wat het engste ter wereld was. Ik wist gewoon dat Aaron Spelling een geweldige producer was.” Haar auditie voor de show ging naar verluidt opmerkelijk goed.

13 Aaron Spelling heeft Tori nooit over de show verteld

“Ik hoorde over de show van mijn agent. Ze zei: 'Je vader doet het.' Ik had zoiets van, 'ik heb er nog niets over gehoord',' vertelde Tori aan Entertainment Weekly, 'ik had zoiets van, cool. Ik wilde heel graag Andrea spelen. Ik ging naar binnen onder een andere naam, toen kreeg ik de rol van Donna…”

12 Shannen Doherty dacht dat haar auditie zo verschrikkelijk was, dat ze niet verwachtte gecast te worden

“Mijn auditie was verschrikkelijk. Ik weet nog dat ik naar buiten liep en zei: ‘Ik ben die baan kwijt. Ik heb het verknald.' En de castingdirector kwam naar buiten en knipoogde min of meer naar me en zei: "Ik zou jezelf nog niet tellen, jochie," vertelde Doherty aan The New York Times. "En ik had zoiets van, 'O. K., wat dan ook.'"

11 De piloot werkte niet, dus de spelling van Aaron gaf Dylan een donkere kant

“Hij keek naar de piloot en realiseerde zich dat er een briefje was dat we niet raakten. Hij wilde deze fantasiewereld creëren en wat duistere ballast hebben om het naar beneden te halen', vertelde Perry, de overleden acteur die Dylan speelde, aan The Hollywood Reporter."Iedereen denkt dat hij alles op de rit heeft, en het is gewoon niet altijd zo geweldig…"

10 In het begin slaagde de show er niet in om kijkers te boeien, maar de beoordelingen verbeterden tijdens de Eerste Golfoorlog

"Er was geen opwinding over", vertelde Priestly in een interview aan The New York Times. “Vreemd genoeg begon ons aantal te verbeteren tijdens de eerste Golfoorlog. Mensen waren op zoek naar entertainment en ze waren op zoek naar escapisme. En bij God was "Beverly Hills 90210" de perfecte ontsnapping aan het bombardement op Bagdad."

9 Aaron Spelling was streng over de kapsels van de acteurs en hij stond ook geen zonnebril toe

De dochter van Spelling, Tori, legde uit: "Haar was erg belangrijk voor mijn vader." Spelling's publicist Kevin Sasaki vertelde ook aan The Hollywood Reporter: "Als iemand na een onderbreking terug zou komen met een heel ander kapsel, zou Aaron gek worden." Spelling stond ook geen zonnebril toe. Tori voegde eraan toe: "Hij zei altijd: 'Laat ze het in je ogen zien voordat ze het in je woorden horen.’”

8 Zelfs voordat de show van start ging, gedroeg Shannen Doherty zich naar verluidt als een diva

Priestley bekritiseerde zijn voormalige tegenspeler in het allesomvattende boek, "Jason Priestley: A Memoir", waar hij zich herinnerde dat Doherty spotte met een Fox-publicist toen ze haar een stadsauto gaven in plaats van een limousine. Hij schreef: "Het was een heel coole houding, totdat het niet zo was." De acteur merkte ook op: "Het kon haar echt geen reet schelen."

7 Er was veel drama BTS vanwege salarisgeschillen en andere problemen

“Er was veel spanning en onnodig drama op de set, een zekere mate van concurrentie en een zekere woede over verschillende salarissen naarmate de jaren vorderden. Mensen zouden erachter komen hoeveel iemand verdiende, en dan zouden ze boos zijn en dat willen…, vertelde Garth aan The New York Times.

6 Op een gegeven moment had de cast een bomdreiging ondervonden tijdens het filmen

“We kregen een keer een bommelding. Terwijl we een afstudeerscène aan het filmen waren, verborg iemand een bom onder de tribunes', herinnert Garth zich tijdens een gesprek met Entertainment Weekly. Het was op het moment dat ze zich ook realiseerde dat ze behoorlijk populair zijn geworden. Ze merkte op: “Het was alsof, Ooh! We hebben het enorm getroffen!”

5 Aaron Spelling ontsloeg Shannen Doherty omdat ze te laat kwam

Producent Charles Rosin vertelde The New York Times: Ze was gewoonlijk te laat. En uiteindelijk kwam ze op een dag te laat, en de cast was er allemaal om 7 uur 's ochtends, omdat ze de vorige keer laat was komen opdagen. En ze werden erg boos, en ze belden meneer Spelling, en hij verlengde haar contract niet.'

4 Toen ze haar debuut maakte tijdens de show, kon Tiffani Thiessen geen joint draaien, dus schoten ze iemand anders neer die het deed

Thiessen vertelde Entertainment Weekly: "Ze wilden dat ik met één hand een joint draaide, dus ik zag eruit als een soort pro. Ik kon het niet. De persoon die je ziet is eigenlijk de hand van iemand anders die een joint rolt.” Rosin voegde toe: "In haar eerste aflevering rookte ze wat wiet. We maakten daar een statement.”

3 Tori-spelling stelt het bijwonen van USC uit om op de show te kunnen blijven

“Elk jaar dacht ik, het zal waarschijnlijk niet nog een jaar duren. Ik ging naar het USC, dus ik stelde het een jaar uit. Daarna ging de show weer. Het was als: 'Ik ga als ik klaar ben'", vertelde Spelling aan Entertainment Weekly tijdens een interview in 2000. Ze voegde eraan toe: "Nu is het 10 jaar later en ik ben 26."

2 Achter de schermen, Jason Priestley werkte samen met co-ster Christine Elise

Elise was in de show gecast als Emily Valentine. En in zijn boek schreef Priestley: "Christine was mijn eerste volwaardige volwassen relatie." De twee bleven uiteindelijk vijf jaar bij elkaar. Ondertussen, misschien interessanter, beweerde Priestley ook dat "verschillende combinaties van mensen door de jaren heen met elkaar sliepen" tijdens het werken aan "Beverly Hills, 90210."

1 Zelfs vóór de annulering besloten Jennie Garth, Tori Spelling en Brian Austin Green dat ze niet meer terug zouden komen

Garth vertelde Entertainment Weekly: "Ik had al besloten dat ik niet terug zou komen. Maar ze waren als, alsjeblieft, nog een jaar. Ik besloot een teamspeler te zijn, maar toen kwam de show niet meer terug." Tori voegde eraan toe: "Voor de annulering zeiden Brian en ik dat we zouden vertrekken." Rond deze tijd begonnen ook de kijkcijfers van de show te dalen.

Aanbevolen: